Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Marte Meo Mandag <3

  • 27.02.2017 kl.18:47

#samspill #barn

Marte Meo ,Benevne-Lede og Følge.

Eirik kler på Runa mens Heidi filmer , --Den først ,sier han. Runa putter armen inn i jakka. De ordene ledet Eirik Runa med , ganske så utrolig hva små ord kan gjøre i et samspill.Kan lese om samspill her. Barna trenger at vi ser de , og at vi leder de til det de kan vente seg i voksen livet.

Det gjør en stor forskjell når man kutter ut alle de spørsmålene man har i hverdagen.
Du spør barnet ditt om dere skal gå og skifte bleie, barnet sier nei, men må det alikevel. Du ga da barnet ditt et valg som det egentlig ikke hadde.Er jo ikke rart det blir konflikter og forrvirringer da? Vi er et høflig folkeslag og derfor alle spørsmålene hele tiden :) Prøv heller og si --Nå går vi og skifter bleie!
Så skal du merke forandringer. Vi har merket stor forandring vertfall, da jeg stilte spørsmål hele tiden før ;)

Hva hadde du gjort hvis noen kom og begynte og ta på deg klær, uten og fortelle hva de skulle først? Du hadde sikkert freaka litt ut hehe.
Tror det er litt sånn med barna også, isteden for og bare kle på de så benevn hva du gjør. Så kan det bli litt enklere. Sier ikke at dette er fasiten på alt men det vil gjøre en stor forskjell.samspill er veldig viktig i en familie og ikke minst et forhold. Når du foreksempel står og lager middag og barnet sitter og bygger lego , benevn hva du gjør og hva barnet gjør så vil han/henne føle at du ser og følger med:)

Min oppgave i dag til neste gang vi skal filme er og lede, for meg er Runa lille prinnsessen min enda, da hun er sistemann. Så ikke like lett og slippe tak i lille Runa, men det må gjøres <3 Hun blir 4 år nå så da må hun vel kanskje få begynne og kle på seg selv ;) I morgen skal runa få lov til det på egenhånd uten at jeg blander meg for masse, jeg er veldig kontrolerende så blir en fin oppgave for oss begge:) Eirik sin oppgave er og benevne frem til neste gang. Det er veldig gøy når man ser hva man gjør etter man har filmet , da det ikke er alt man er klar over av reaksjoner. Som foreldre blir man aldri utlært, og jeg lærer noe nytt hver dag <3 Eirik tok dette på strak arm og ble med, han gjør alt for og lære mer om hvordan familielivet funker.

Noen som har prøvd Marte Meo eller har tenkt på dette?:)

Er dette noe for deg/dere så kan dere ta kontakt her. 

 

3 Kommentarer

Marianne

28.02.2017 kl. 00:10
Et veldig bra tema å ta opp 👍👍

Veldig bra skrevet ❤

Martemeomamma

28.02.2017 kl. 07:05
Marianne: tusen takk ?

Martemeomamma

28.02.2017 kl. 07:05
Martemeomamma: <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits