Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

En mindre stressende hverdag!

  • 28.02.2017 kl.18:56

 

#familie #adamsmatkasse 

Planlegge middager, handle inn, prøve og finne ut hva du skal ha til middag hver eneste dag. Stress medfører det i våres hverdag når vi har så mye annet. Det blir så masse av det samme og den krangelen over hvem som skal ha hva til middag. Løsningen våres ble Adams matkasse. Vi har jo gått over til glutenfritt, og da er FRI FOR-kassen helt super for oss:) Første retten vi prøvde fra den kassen var kjempegod! Den falt i smak for hele gjengen her! Første ukesretten var kremet tomatgryte med vossapølse. Mmm! Før vi startet med fri for-kassen hadde vi Barnekassen, og den var vi også veldig fornøyd med. Vi har også Fruktkassen i tillegg da vi spiser en del frukt og lager mye smoothie.

Mange kan tenke at dette er veldig dyrt og at det ikke lønner seg. Jeg satt opp et budsjett og det ble ikke noe dyrere enn hvis vi gjorde dette selv. Vi betaler 4278kr og da har vi nesten alle middagene for en måned pluss all frukten vi trenger. Så det vil si at til 5 personer på en måned har vi et samlet matbudsjett på ca 6000kr, og det er da med brød-pålegg osv. Og det beste av alt vi får levert alt på døra og kan kose oss med og lage middag, sammen! Får prøvd så mange nye smakskombinasjoner:) Dette er også mat som Victoria, eldste på 14år, kan fint lage da det er med oppskrift som er enkel og følge.Trinn for trinn. Min kjære lager middag kjempe ofte etter vi startet med Adams matkasse , så jeg har fått en del "Off kitchen duty" og det nyter jeg:) Hehe!

Etter jeg var innlagt på Modum Bad fikk jeg beskjed om å fjerne det jeg kunne av stress rundt meg. Middagsplanlegging var en stor del av de pågående stressfaktorene. Jeg er mye rundt på møter ang barna - Eirik og meg selv + behandling, så den lille energien jeg har igjen vil jeg bruke på barna mine og Eirik <3 Økonomi er også et stort stressmoment for meg, så denne oppgaven ga jeg også litt vekk. Jeg jobber hardt med og senke kravene til meg selv, men det tar nok litt tid. Små steg er da viktig og huske. Jeg vil helst at huset skal være strøkent hele tiden, men skjønner jo det selv at det ikke går med barn og hunder i huset. Dette er noe jeg virkelig sliter masse med da jeg ikke klarer og roe meg ned når det er litt rotete. Det vil si det jeg synes er rotete, for de rundt synes ikke det ;) Men dette går under det å klare og slippe kontrollen litt etter litt.
Vi har fått en dame som vasker huset en gang hver 14.dag, for å avlaste meg litt der. Alle de stressmomentene jeg har fjernet fra min hverdag , er med på og hjelpe meg fremover. 

Legger med noen bilder fra middagen i dag ,og noen super gode glutenfrie knekkebrød vi har bakt:) 

Hva stresser dere mest i hverdagen?
Middagsplanlegging?
Økonomien?
mmmmm <3

4 Kommentarer

Kåna te'n Leo

28.02.2017 kl. 22:01
VELDIG viktig! Men ikke alltid lett å etterleve...

Martemeomamma

01.03.2017 kl. 06:49
Kåna te'n Leo: Ja er veldig viktig. Nei det har du helt rett i, men vi er villig til og prøve det meste for og få en bedre hverdag <3 og da fant jeg ut at det lønte seg og starte med de mindre tinga først, så jobbe meg fremover <3

Marianne

28.02.2017 kl. 22:33
Sååå bra Marita 👍👍😀❤

Du er såå flink til å skrive å dele nyttige ting.....👍👍😍

Vi har tenkt på matkasse lenge..men fått inntrykk at det blir altfor dyrt....men når man klarer seg på ca.6000 i mnd så er jo det veldig bra 😀😀

Så takker....skal inn å se på det nå 👍👍😍

Martemeomamma

01.03.2017 kl. 06:44
Marianne: Tusen takk :) ja vi tenkte også at dette var veldig dyrt. Men når jeg begynte og regne på det så var det ikke det:) også veier det veldig opp for at vi skal få hverdagen her til og gå opp, med tanke på formen min <3 ja anbefaler det, det fjerner en del styr i hverdagen :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits