Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Hver den som utgjør en stor forskjell for rusomsorgen!

  • 05.03.2017 kl.16:24

En av de sakene jeg virkelig brenner for er rusomsorgen her i Norge. Dette er noe jeg har opplevd på nært hold selv, så utrolig nært, og vet hvor vanskelig dette kan være. Det er så mye mer Norge kunne gjort med dette, og gitt flere midler til de som virkelig prøver og gjøre en forskjell. Bare det og gi en middag eller to i måneden utgjør masse. Det kan dere gjøre her til kirkens bymisjon <3 Jeg gjør det hver måned og gjort det i mange år.

Det er spesielt en dame som jeg har fått stor respekt for og som virkelig gjør en fantastisk jobb, Siw Indsetviken som har Gateteam oslo.Du finner de på facebook <3 Følg de der:) Hver onsdag fra kl 18-20 deler de ut mat og klær til rusavhengige, på jernbanetorget i oslo. Og hun går 100% inn for og hjelpe de, og gjør faktisk alt for at de skal få alt de trenger. Sånne folk skulle det vært mange flere av <3 For og støtte det hun og de i teamet hennes gjør kan dere gi klær-hjelpe til som frivilig eller sette inn et beløp på kontonr 1503.34.78817. Send henne en mail siw.viken@gmail.com hvis dere har noe og gi som kanskje ikke passer lenger. Det er kaldt ute, så klær får man ikke nok av. Husk at det er en stor forskjell på å gå en tur enn og sitte ute hele dagen uansett vær og vind. Og må ikke glemme fantastiske Petter Nyquist som virkelig har fått opp øynene til det norske folk, og åpnet mange dører for rusavhengige <3 Dere kan virkelig være stolt av dere selv og forskjellen dere utgjør for så utrolig MANGE <3

Jeg jobbet på Finnerud Gård for noen år siden som miljøarbeider, det er den beste jobben jeg har hatt. Det ga meg så masse og se hvordan de kjempet for og få orden på livet sitt, står stor respekt av det.Og jeg lærte noe nytt hver dag. Det ble jo lagt ned ,da det ble drevet privat og kapitalene tok slutt. Som det oftest gjør med sånne steder. Men nå er det GUTS som har tatt over. Det er så bra det fortsatt er et tilbud for rusavhengige der.  Vi skal jo flytte til Tigerstaden til sommeren, og jeg vet vertfall at vi skal gjøre alt vi klarer for å stille opp for de som virkelig trenger det.

Det er ikke bare og legge seg inn og bli rusfri som mange tenker. Gå i en egen "boble" der inne og forvente at alt blir løst av noen behandlere over tid. Det viktigste er faktisk når de er ferdig der. Nemlig ettervernet. Ettervern er vel det jeg er minst fornøyd med her i Norge, da oppfølgingen ikke er så masse og skryte av. Det er så mange som blir lagt i den såkalte håpløs-boksen, og blir glemt/gitt opp av systemet. Men hadde de blitt fulgt opp godt, med et greit bosted, noe å gå til hver dag og det viktigste av alt TRYGGHET. Så tror jeg det hadde utgjort en veldig stor forskjell. Er som regel "--nå må du klare deg selv, og dette burde du klare!" løfter ut baggen din, og vinket deg adjø. Prøv og vær i samme situasjon selv og se hvor enkelt det er å klare det selv, for det er det nemlig ikke. Og det er som regel en grunn til at folk begynner å ruse seg, de har opplevd kjipe ting som er enklere å ruse bort enn og sitte med alene. Og jeg kan forstå det, da det ikke er like lett og få den hjelpen man trenger overalt.

Min samboer har nå vært rusfri i over 6 måneder, jeg har kjent Eirik i 3 år og fulgt han på godt og vondt. Jeg ga han aldri opp, da jeg visste at en dag ville han ta i mot den hjelpen han trengte. Eirik har ikke lagt seg inn for behandling, men tatt kampen selv. Tatt ukentlige prøver og hatt meg i ryggen hele veien, og jeg er kjempe stolt av han. Han fikk et annet syn på livet da han forsto hvor masse det hadde og tilby, og hva betydnigen bonuspappa kunne innebære <3 Selvfølgelig er ikke familielivet en dans på roser hele tiden, men det gir så masse i det lange løp. Og hva gir rusen i det lange løp? Frustrasjon-jag-ensomhet-sykdom og i verstefall død. Jeg er utrolig takknemlig for at Eirik klarte og stå i mot rusen og valgte oss, og har fått den hjelpen han har trengt opp i dette. For det er ikke alltid en enkel sak for pårørende opp i alt dette heller, så viktig at ikke de blir glemt.

Håper virkelig at flere vil være med på og få rusomsorgen mer på banen og bidra med det dere har mulighet til <3

--Noen synspunkter på dette område?

--Hva tror dere skal til for å forbedre rusomsorgen i Norge?

Legger med bilde av flotte siw <3

 

4 Kommentarer

Kate

05.03.2017 kl. 17:57
Vi er kjempestolte av Eirik for det han har klart 👍 Og han er heldig som har deg og barna. Veldig glad i dere 💞

Martemeomamma

05.03.2017 kl. 18:36
Kate: koselig og høre <3 det er jeg av dere også <3 veldig glad i dere også <3

kongecamping

05.03.2017 kl. 21:52
Det gjelder å ALDRI gi opp!

Ønsker en fortsatt fin kveld :)

Martemeomamma

06.03.2017 kl. 07:25
kongecamping: Ja er helt enig i det :) takk for det og god morgen til deg :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits