Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Panikkanfall utløst av sin egen sønn!

  • 06.03.2017 kl.18:30

Panikkanfall utløst av sitt eget barn, det er en så utrolig vond følelse. Han mener det jo ikke på den måten og det vet jeg godt, men flashbacks,triggere og panikkanfall kan man ikke styre selv. Trym Marius er min øyesten og den lille mannen i mitt liv, og jeg er utrolig glad i han. Men det betyr ikke at alt er like lett hele tiden, da han har sine utfordringer daglig.
Kan vel trygt si at han styrer hele denne familien og har gjort det fra han var veldig liten, da alt må skje på hans måte og ønsker. For skjer det ikke på hans premisser så går alt i knas og hjertet hans knuser, som er hans egne ord. Og da utagerer han på den som står nærmest, og det ender som regel aldri bra.
Trym Marius er verdens mest omsorgsfulle og flotte gutt når ting går hans vei, og det ikke krøller seg for han. Og mange kan tenke at han gjør alt dette for og være slem, men der er svaret NEI. Han angrer seg alltid , men bruker lang tid på og forstå hva som skjedde. Og dette er veldig vondt for han når det først går opp hva han har gjort.

Vi hadde en episode sist uke, der han skallet til meg så jeg fikk blåveis. Dette var rett før han skulle i barnehagen, da han ville se ferdig i noe på tv som han hadde sett for seg. Jeg kom og forklarte at nå må vi dra i barnehagen, da jeg hadde møte og de skulle rekke frokost i barnehagen. Han hadde tenkt en ting og jeg en annen , og utfallet ble en blåveis.
Det jeg mener er at det skal ikke så masse til før det går i krøll og han ikke føler seg forstått, og dette er vondt for et mammahjerte. Jeg vil jo så gjerne forstå alt han mener og få familien til og funke best mulig, men noen ganger kan man stå litt fast. Å være mamma er ingen enkel oppgave, men man lærer så lenge man lever tenker jeg <3

I dag hadde vi Marte Meo her hjemme igjen, og det er til så stor hjelp opp i alt det som skjer.
Heidi filmet en episode i dag da jeg skulle sende med Trym Marius havregryn i barnehagen. Han ville ikke ha brød i barnehagen, så da kunne han få med havregryn, men han nøyde seg ikke med det. Han ville ha litt å spise rett før vi skulle dra også , og jeg ga meg på det.
Er så mye lettere og gå inn på et kompromiss med han enn å nekte han, da jeg vet godt hva som venter når jeg gjør det. Men hvet godt at jeg ikke kan gjøre det hele tiden, og det gjør jeg heller ikke. Men man får et annet syn på det når man ser det på film, hvordan jeg taklet den situasjonen og gjorde det beste ut av det <3 Det er så utrolig lærerikt! Marte Meo gir både meg og Eirik gode råd og veiledningen vi trenger. Er ikke alltid man vet svaret på alt selv, og da er det godt og ha noen og spørre om råd.

Kan ikke nekte for at det byr på komplikasjoner da jeg har PTSD og har et barn som er høysensitiv, men vi klarer oss på et vis. Prøver og gjøre det beste ut av episoder som oppstår og tar det derfra. På grunn av ting jeg har opplevd blir jeg fort trigget av brå bevegelser, høye lyder og slag osv. Og det er da flashbacksene kommer, dette er ikke han sin feil, men min fortid. Bare synd at den innhenter meg og ødelegger for våres familieliv, men vi er sterke alle mann og skal få dette til å funke best mulig <3

Hvordan får dere familielivet til og fungere?

Noen som har barn som er høysensitive?


En tøff dag !


Fine guttene mine <3

2 Kommentarer

<3

07.03.2017 kl. 17:57
Kan du skrive om oppholdet ditt på Modum bad og litt om hva du lærte der? :)

Martemeomamma

08.03.2017 kl. 08:53
<3: Ja jeg kan skrive et innlegg om det <3 det ga meg masse , de lærte meg masse :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits