hits

Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Mine erfaringer fra Modum Bad!

  • 09.03.2017 kl.20:14

Det er veldig lang vente tid på og komme inn på Modum Bad, men vel verdt det.
Fra jeg ble søkt inn, til jeg skulle på inntaksopphold; tok det ca 8 måneder. Inntaksopphold er jo for å se om du er klar for et traumeopphold på Modum Bad, det vil si klar for å jobbe med deg selv. Inntaktsoppholdet varer i 11 dager, og når jeg så timeplanen tenkte jeg at det var veldig lite. Men så feil kan man ta, for det gikk i et og det var mye jobbing med meg selv innimellom timene. Så veldig glad de har det oppholdet først, før man eventuelt får tilbud om plass der. Så man får et visst inntrykk av hva det innebærer, og vet litt bedre hva man går til.
Etter dette oppholdet må man vente i ca 2 uker før man eventuelt får tilbud om plass, og det er fult og helt opp til deg selv om du ønsker/vil takke ja. Det er et veldig krevende opphold, men man lærer veldig masse om hvordan hjernen fungerer.

To uker etter inntaksoppholdet fikk jeg brev i posten, og fikk tilbud om plass på traume 4. I april allerede(!!!) Jeg ble veldig glad samtidig som jeg gruet meg masse. Bare tanken på og skulle være så utrolig lenge borte fra barna mine skremte meg. Runa hadde jeg jo ikke vært borte fra en eneste natt før engang, og nå skulle det være hele uker om gangen. Jeg var vandt til og styre alt hjemme og ha barna selv og ha den kontrollen. Nå var det enten og gi litt slipp på den kontrollen eller fortsette og gå og ikke skjønne noen ting. Det eneste jeg vistte helt sikkert var at dette ikke var sånn jeg ville leve livet mitt, både for min del og barna sin del. Var vel egentlig villig til og gjøre alt for å slippe de jævla marerittene og panikkangsten min, og bli meg selv igjen. Selv om jeg den dag i dag fortsatt ikke helt vet hvem jeg egentlig er. Så jeg takket ja, og forbredelsene var i gang.
Jeg bodde da med min eks mann som da måtte ta seg av alt jeg ellers gjorde, ikke det at jeg ikke stolte på at han klarte det, men mitt behov for kontroll er som sagt veldig stort. Så det å skal slippe alt og bare tenke på meg selv var vel den vanskligste oppgaven av alle.Men han klarte det helt fint, bare jeg som ikke alltid skjønner at andre kan fikse ting på egenhånd  uten at jeg må hjelpe til. Jobber fortsatt med den saken der ;)

De første dagene på Modum var veldig stille, det gikk med til og bli kjent med gruppa og stedet.
Vi kom inn en Torsdag og først uken etter, ting begynte og skje, men da gikk det ganske i ett. Jeg var jo på traume 4 som da er hestegruppa, da de har hesteterapi. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke om akkurat dette, da det var et ganske anspent område for min del. Men tro meg; det funker!
Hesten gjenspeiler deg hele tiden og det vekker ganske mye i deg. Det er virkelig terapi som hjelper, og det funket bra på meg vertfall. Så virkelig et positivt og bra opplegg det med hestene på Modum Bad. Eller så er det jo fysisk aktivitet to ganger i uka, det er også noe som passer for de fleste, da alt blir tilrettelagt. Samtaler med psykolog og miljøterapeaut selvfølgelig, og de er veldig veldig dyktige der. Oppholdet på traume 3 og 4 er delt opp i to, traume 1 og 2 er der på et langt opphold. Jeg var ferdig på første oppholdet mitt 31 mai og dro tilbake igjen i november, så ferdig i januar. Jeg synes det var veldig greit med den hjemmeperioden ,så man kunne teste ut litt før men skulle tilbake igjen.

En av de første tingene jeg lærte om var den 3 delte hjernen og det forklarte meg veldig masse, jeg forsto så mye mer av hvorfor jeg oppfører meg som jeg gjør. Dere kan lese mere om den her. Jeg fikk svar på så masse, og det er flere ting jeg har tatt med meg videre i behandling. Modum Bad kan jeg varmt anbefale da de virkelig kan det de holder på med. Jeg møtte jo folk fra både depresjons-angst og spis avdelingen og de var også fornøyde med behandlingsopplegget. Eneste jeg var misfornøyd med var det fysiske, jeg var fysisk dårlig når jeg var der og det tok de ikke tak i som de burde, da de ikke er et somatisk sykehus. Men det psykiske er de helt rå på.

Jeg ble dessverre mye verre etter del to på Modum Bad, men jeg ble fysisk dårlig når jeg var der. Så var ikke så lett og få jobbet med alt jeg trengte, så da var det mange ting som satt i gang. Masse tankekjør og mye heftigere mareritt osv, men jeg jobber masse med meg selv. Og bruker de verktøyene jeg har fått med meg fra Modum.

Ikke gi opp en dag vil det bli bedre, man må tenke fremover <3

--Noen som har noen erfaringer fra Modum Bad? 

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no