Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

I dag er den store dagen :)

  • 16.03.2017 kl.07:18

Alt står klart og vi venter i spenning på det nye familiemedlemmet vårt <3 Kjenner det kribler i hele kroppen etter og få Marley hjem til oss. Utrolig hvor mye glede en hund kan gi :)
Veldig spent på Emmi sin reaksjon når han kommer. Jeg skal ned til Flå og hente han i efta, da han skal chippes osv i Drammen først i dag. Marley er en Engelsk Bulldog, dette er en rase jeg har ønsket meg i 5 år nå.

Vi var jo på besøk hos Camilla som er oppdretter på denne rasen, skulle bare hilse på og kose litt med de fem valpene som var kommet til verden.
Jeg fikk øye på Marley med engang og han tok meg med storm fra første stund, så satt med han til vi skulle dra. Så var vi på besøk igjen og jeg klarte ikke la han være, han satt på fanget til vi dro igjen. :) Dagene gikk og jeg klarte ikke glemme den lille krabbaten, så jeg og Eirik tok en prat. Da kom vi frem til at vi måtte bare ha han uansett hvor mye vi måtte spinke og spare, han hadde alt smeltet hjertet våres <3 Så vi dro tilbake til Flå igjen, og fortalte at vi måtte bare kjøpe han!! :) Vi har fulgt Marley siden han var kjempe liten. Fått gleden av å mate han med flaske, bade han og følge hans oppvekst. Så synes vi er veldig helig som har kunne knyttet bånd til han fra første stund. Camilla kjente jeg fra før så visste at det var et trygt og godt sted og få valp ifra. Pratet om å skaffe Bulldog fra Camilla i 5 år nå, så var vel på tide. Camilla er en seriøs og dyktig oppdretter så anbefaler virkelig hun. Hun har oppdrett på Engelsk Bulldog og Rottweiler,sunne og friske hunder. Så tenker du på og skaffe deg en Engelsk Bulldog så har hun valper nå, men nesten alle er reserverte. Camilla Tollefsen kontakter du da.

Da disse 5 små søte kom til verden, gikk ikke fødselen helt etter planen. Moren døde etter å ha født dem, og det endte med mye jobb for Camilla for å holde alle i live, og alle overlevde og er helt friske idag. Og UTROLIG fine! Vi kom ned og fikk hilse på dem når de allerede var èn uke gammel. Så vi har fått muligheten til å være med hele veien og sett mye av veksten og utviklingen dems.Camilla sto på 24 timer i døgnet i flere uker, de måtte få mat hver 3 time og masse stell og pass. Så var ingen enkel jobb, men hun er sta og gjør alt for sine hunder og tok dette på strak arm selvfølgelig. Men for et resultat <3

Her er litt info om rasen:
 

De er så sta og så selvsikre at de havner i situasjoner der andre hunder ville gått til eieren sin for å få støtte. Ikke bulldoggen da den vil klare seg på egen hånd.
Den ser morsom ut og får deg til å le, noen synes den er mindre pen med det flate ansiktet mens andre synes den er helt bedårende.
De fikk sitt navn på 1200-tallets England fordi de er sterke og vil de noe, dytter de unna alle som er i veien.
Etter at bull-baiting ble forbudt i 1835 døde rasen nesten ut, men noen bulldogelskere reddet rasen. Da begynte oppdretterne å prøve å få fram Bulldogg-rasen som et selskapsdyr.
De har underbitt og det er så kraftig at tennene synes. Den løse huden passer for slagsmål, når motstanderen holder den har den fortsatt mulighet til å forsvare seg. På tross av rynkene og dobbelthakene er de tøffe, hodet er gigantisk og bakpartiet lite.
Kroppsformen gjør at de sjelden kan føde uten veterinærhjelp, valpene kommer ikke ut og da tar man keisersnitt.
Bulldogger er kortskallede, nesen og hodet er trykket bakover, dette fører til at de puster med åpen munn. Dette fører videre til en del fising, enten tåler man det eller så må man skaffe seg en luftfrisker. Engelsk bulldog er kanskje ikke høflig, men vet å fengsle fantasien, den er og blir Englands nasjonalhund.
De er sterke, unike og har flott personlighet. De passer bra til å bo i byen og de trenger ikke hard trening for å trives, det går bra med spaserturer.
Når de er innom hus er de noen skikkelige sofagriser, og når vi er inn på ordet griser, så husk at disse sikler og rister på hodet så siklet kan havne både her og der.
De anstrenger seg ikke på trening, men er lette å trene når man først har nådd fram til de. De vil gjerne gjøre ting på sin måte og er sterke nok til det.
De følger sitt eget hode og de er ganske late, de kan ha aktive stunder når de leker; men alt skjer på deres vilkår.
De lever i sin egen boble, der vi er til for dem og ikke omvendt. Skal man trene en Bulldog må man finne ut hva som motiverer den, uansett om det er mat eller skryt.
De krever daglig omsorg! Man må gjøre rent i alle folder der fukten kan samle seg. Denne rasen er ingenting for dem som plages av sikkel og lukt, rasen har også en relativt dårlig helse.
De trives godt i familier og passer bra sammen med barn. Det er en sjarmerende og kjærlig rase og for mange er det kjærlighet ved første blikk på denne morsomme hunden.

Lånt fra rasehund.no

Kommer innlegg senere om hvordan det gikk når jeg hentet Marley i dag <3

--Hva er din favorittrase ? og hvorfor ? :)

#engelskbulldog #nyttfamiliemedlem #hunder #glederseg #lykke #nyhund #chihuahua #spent #glede #sta #spareMarley sine ting står klart:)

2 Kommentarer

Stine Jensen

16.03.2017 kl. 07:40
Jeg har chihuahua, og det er nok favoritt rasen min :) De er store hunder i en liten kropp som er lettlærte, lydige, loyale og lekne. Helt fantastiske hunder!

Martemeomamma

16.03.2017 kl. 08:07
Stine Jensen: Skjønner jeg godt:) Jeg elsker min chihuahua, ja de er fantastiske <3 så masse personelighet i en så liten kropp:)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits