Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Når er jeg en bra nok mamma!

  • 29.03.2017 kl.19:29Fra vår lille photoshoot i dag, mor og datter <3
 

-- Jeg orker ikke det akkurat nå fordi jeg har så vondt i ryggen!
-- Jeg er så sliten!

'Mamma, jeg vil bli en fysioterapeaut så jeg kan gjøre deg frisk igjen! Jeg skulle ønske du var mer frisk som du var når jeg var baby vet du.
Men jeg elsker deg for det da, mamma!' - Trym Marius 5 år.

Dette er ord jeg har måtte si til barna mine flere ganger! Gjør det meg til en dårlig mor? Jeg føler det sånn av og til selv. Å være mamma er ingen enkel oppgave og det finnes heller ingen fasit! Jeg tenker at så lenge man gir de kjærlighet og de vokser opp i gode omgivelser og et trygt miljø, så har man kommet langt <3 Savner det å kunne føle seg litt uthvilt, ha energi til å gjøre aktiviteter med barna. Bare det å kunne gå en lang tur uten å nesten knekke sammen.
Jeg vet jeg gir barna mine masse kjærlighet og den tryggheten de trenger. Men jeg vil så gjerne gi de så mye mer!

Det forventes så utrolig masse av oss mødre, så er ikke rart man føler at man ikke strekker til alltid.
Barna skal følges opp på aktiviteter, for de må jo gå på aktiviteter! Eller så er man jo ikke sosialt akseptert, eller hva? Føler det er litt sånn. De skal ha fine klær, se velstelte ut og være høflige. Tror snart barna våre kan sitte til pynt og se fine ut jeg, med ipaden sin da selvfølgelig.
-- Når skal barn få lov til og bare være barn?

Helt utrolig hvordan samfunnet har blitt på den fronten! Det er ikke snakk om å gå og ringe på døra for å leke lenger. Vi ringer på Facetime isteden, det er jo det som er sosialt nå! Min eldste datter er limt fast til den telefonen 24 timer i døgnet, da jeg spør om hun ikke skal gå og være litt sosial?
-- Mamma hva tror du jeg er da? Jeg prater jo med mange nå! Sånn har det blitt med barna nå for tiden.
Før så hadde vi ikke noe valg, vi måtte gå på døra til hverandre for å få kontakt. Men dette er ikke barna sin skyld, det er oss foreldre!
Hadde jeg sendt sønnen min nedi veien, bedt han om å ringe på en dør. Hva hadde skjedd da? Si det, for folk er jo ikke vant til det lenger.
Avtaler må lages og folk flest har nesten ikke tid lenger, fordi barna er på noe opp til tre dager i uka! Barna mine er kjempe slitne etter en hel barnehage dag, enda jeg leverer sent og henter tidligere. De orker ikke være med på noe i ukene, men de leker ute her og inne sammen med oss.
Trym Marius er på allidrett èn gang i uka, annenhver uke. Og det holder for han. Men alle barn er selvfølgelig forskjellige og noen orker mer enn andre. Og jeg tar heller ikke alle foreldre under en kam, men det gjelder ganske mange, da det er sånn samfunnet har blitt! Og jeg er heller ikke noe bedre da man gjør som alle andre, jeg sender jo ikke ungene mine ut alene for å leke. Åja, jeg bruker Ipaden til barnevakt så jeg får lagd middag. Tenk at det er det som må til for å få gjort husarbeid eller lagd middag! -- Her er Ipaden, barn! For å sette de for og leke på egenhånd, funker ikke her i huset.
Jeg skulle ønske at vi ikke brukte TV eller Ipad så masse , men det er desverre en kjapp løsning der og da. Barna er så vant til og bli underholdt av oss voksne. De står jo der som et spørsmålstegn når de får beskjed om å finne på noe på egenhånd.
-- Hva har vi gjort med denne generasjonen av barn?

Kanskje ikke så rart at man føler seg som en dårlig mor til tider, med tanke på presset vi har på oss. Mødre skal jo vite alt, ha svar på alt og ikke minst fikse alt! Men sannheten er at det er ikke alltid det fungerer sånn! For vi mødre kan bli slitne, og det er ikke alt vi kan fikse hele tiden selv om vi gjerne vil. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var i tipp topp form og kunne fungert 100%. Sånn er det ikke, men jeg gjør så godt jeg kan og mer får jeg ikke gjort. Uansett hvor slitsomt det er til tider å være mamma, så ville jeg ikke vært foruten. Barna mine betyr alt for meg og de holder meg oppe. Barna skal ikke være til pynt, de skal leike, krangle og grise. Barn skal være barn! Vi har selv valgt å få de til verden og da må man stå i det.
Jeg hadde vært mer bekymret hadde mine barn sittet i et hjørnet og ikke sagt noen ting. Men kan trygt si at det gjør ikke de, de springer rundt og sitter aldri i ro! Hehe. Og krangler støtt med hverandre om ALT, er vel sånn det skal være tenker jeg.
Vi er en helt normal A4 familie, bare med litt ekstra bagasje.

Kanskje ikke en helt vanlig A4 mamma siden jeg er dekt i tattoveringer. Men jeg er stolt av de alle sammen:)
Meg og min minste hjerteknuser <3

Noen meninger ang dette temaet der ute?

#familie #mamma #foreldre #familielivet #barn #glede #kjærlighet

 

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits