Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Tenk om han velger rusen og ikke meg!

  • 31.03.2017 kl.18:10

-- Kommer han til og bare pakke baggen en dag og stikke?

-- Gidder ikke familie livet lenger, Rusen frister mer!
Selvølgelig er det en tanke som har streifet meg, det er jo en realitet at det kan skje. Hadde jeg gått og tenkt dette hver dag og bekymret meg, så hadde vi nok ikke hatt et forhold. Det er plassert bakerst i hodet mitt og jeg vet det kan skje, men jeg kan ikke forholde meg til det før det eventuelt hadde skjedd. Noe som jeg virkelig ikke håper skjer, da jeg elsker Eirik veldig høyt. Vi begge vet at hvis han sprekker så er det ikke lenger noe vi, da mister vi hverandre og barna mister en flott bonuspappa.


My only one!

Første gang jeg møtte Eirik er over 3 år siden, vi har vært bestevenner siden den gang.
Jeg fikk følelser for Eirik, men har holdt de på avstand, da han hadde den livstilen han hadde da. Jeg tenkte at dette var ikke noe vits og ta noe lenger, da han både var ung og ikke hadde noe anelse om hva ansvar var. Men jo bedre vi ble kjent og jo mer vi pratet sammen, fikk meg til og skjønne at Eirik var så mye mer enn en rusmisbruker. Jeg har sett Eirik sine negative og positive sider i noen år, og han har så mye godt i seg. De fleste hadde gitt opp Eirik, men ikke jeg. Jeg ga han aldri opp, da jeg visste at han kunne klare dette og å få orden på livet sitt.
Jeg fortsatte og stille opp for Eirik i veldig lang tid før vi ble et par. Han fikk seg dame og jeg ble sammen med pappaen til de små igjen.
Men bestevenner var vi uansett. Jeg dro ned med mat til han, kjørte han hvis han trengte det. Trengte han å prate eller omvendt så var vi der for hverandre!
Jo mer vi var sammen og stilte opp for hverandre, jo vanskeligere ble det å legge følelser til siden. Til slutt forsto vi begge at å skjule følelsene ikke funket for noen av oss lenger. Så var det store spørsmålet der!
-- Er du villig til å gi opp det livet du har nå?

Jeg måtte ta alt gradevis med Eirik for at dette skulle funke.

Først måtte han kutte ut alle de sterke stoffene, så måtte han kutte ut hasjen. Så kom den dagen han måtte kutte ut alkoholen.
Så det var litt av en prosess, men det har funket til nå vertfall. Jeg valgte å slutte helt og drikke alkohol, jeg liker det jo ikke en gang.
Jeg synes det var det mest riktige å gjøre når Eirik er en alkoholiker. Jeg vet at dette bare er en start da han nå har vært rusfri i 7 måneder, men er utrolig stolt av han. Jeg har troen på han, og jeg ser hvor mye han vil dette. Han jobber beinhardt hver dag for å klare dette, og bli den han vil være.
Rusfri og en del av familien.

Kan ikke si at dette har vært noe enkel sak for min del. Det har vært og er beintøft og stå i. Men jeg klarer det og jeg vet det er verdt det til slutt. Jeg er både kjæresten til Eirik og hans behandler,  og det er ikke alltid like lett. Men har bare blitt sånn da ingen andre har kunnet tatt den oppgaven.

Jeg har tre barn, to av de krever masse oppfølging og ikke minst meg selv som ikke er frisk. Noen ganger så lurer jeg på hvordan jeg klarer å fungere opp i alt dette, for det er mye og holde styr på. Til tider er jeg så sliten at jeg har lyst til å grave meg ned og bare ligge der en stund.
Men det kan jeg selvfølgelig ikke gjøre, men uansett hvor sliten jeg er, så føler jeg på en evig takknemlighet. Jeg har tre flotte barn og en utrolig flott kjæreste som jeg virkelig elsker. Jeg gleder meg masse til alt har roet seg ned og vi bare kan nyte hverandre.
Leve familielivet fult ut.
Selvfølgelig vil det være en berg og dalbane, men bare ikke fullt så masse svinger tenker jeg :) Vi har to sterke personligheter begge to, så helt rolig vil vi nok ikke få det. Men det er også helt greit! Hehe. Det var vi klar over den dagen vi ble et par.

Man skal virkelig vite at man er sterk nok til og stå i det, hvis man skal ha et par-forhold til en rusmisbruker.
For det er ingen dans på roser, vil heller kalle det en dans på torner da. Man må være sta, og man kan ikke dikke dakke noe med de! Være bestemt, målrettet og ikke minst konsekvent. Og det er ikke bare bare når man elsker noen! Det høres så mye lettere ut enn det er.
Jeg valgte dette fordi jeg vet jeg kan stå i det, og vet at det er verdt det til slutt.
Jeg vet også at uansett hvor mye jeg elsker Eirik, så kommer barna mine alltid først. Dette vet han også veldig godt! Dett vil si at, ruser han seg, kommer han aldri inn igjen hos oss. Det skal være stabilitet rundt mine barn og de skal ha det trygt. Eirik respekterer dette fult ut, og jeg vet også at hadde han sprekt; hadde han aldri kommet i nærheten av oss. Eirik er veldig oppegående på den fronten.
Jeg vet han bare vil oss vel, men jeg vet også hvor stor makt rusen har.
Jeg har selv mistet en del folk til rusen, og det er jævlig vondt og se hvor mye makt den har.
Jeg gjør alt for at den ikke skal få den makten over Eirik igjen, og det gjør selvfølgelig han også!

Vi tar en dag av gangen, vi kan ikke gjøre noe annet en det.Og vi må huske og puste og ta små skritt!

Kan ikke alltid være like alvorlige, heldigvis kan vi være like barnslige :)


#rus #makt #foreldre #familie #avhengighet #forhold #kjærlighet #ærlighet #pårørende #nofilter

 

 

 

8 Kommentarer

Eilen

31.03.2017 kl. 18:51
Du er så forbanna sterk og tøff, Marita 💙

Det er du virkelig. Heier på deg og dere

Martemeomamma

31.03.2017 kl. 19:33
Eilen: Tusen takk for fine og oppløftende ord <3 Det er du også Eilen <3

Per Harald Gravdal

31.03.2017 kl. 19:05
Det er vel en tanke du alltid må ha i bakhodet. Men jeg har ihvertfall trua på at dette er noe dere får til.

Gratulerer med den gode jobben så langt, og lykke til med veien videre.

Martemeomamma

31.03.2017 kl. 19:32
Per Harald Gravdal: Ja det er det ! Tusen takk for det vennen, det har jeg også <3 Tusen takk :)

Maria Castellanos

01.04.2017 kl. 09:03
Fy flate for en vakker historie! Utrolig bra jobba av dere begge, og dette er en tøff og lang prosess - men dette klarer dere! Jeg heier på dere! ❤

Et lite tips på veien videre: Prøv ut NADA-øreakupunktur, dere kan lese mere om det på NADA-Norge, eller Stiftelsen Retretten sine sider, og ha i bakhodet at postakutt abstinenssyndrom inntreffer ca hver 3 mnd- og da kan alt være ekstra tøft!

Martemeomamma

01.04.2017 kl. 10:59
Maria Castellanos: Takk for det <3 Ja det er det, men verdt det til slutt håper jeg <3 Takk vi skal sjekke det ut :)

Johan

03.04.2017 kl. 14:29
Rørende, fra en som faktisk valgte rusen igjen.

Martemeomamma

03.04.2017 kl. 15:03
Johan: Så trist og høre, men man har flere en en mulighet <3 Ikke mist troen på deg selv!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits