Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Hele verden gikk i knas!

  • 03.04.2017 kl.12:54

-- Mamma, du er den verste mammaen og jeg hater deg!

Dette kom fra Trym Marius når jeg måtte sette ned foten og si; Det blir ikke kino i dag!
Dette var nok til at alt raste for han sin del, og jeg kan forstå det også. Han har hatt en tøff helg, og det har vi også. Det har vært masse krangling som har gått over til fysisk. Og jeg synes det ble feil og belønne dette med en kinotur, men det var ikke lett og skulle gi den beskjeden.
Det gjør jo vondt i mammahjertet, når jeg vet hvor mye han har gledet seg.
-- Men er det riktig å la han få de godene når han har fått så mange beskjeder? Ikke slå søsteren din, ikke riv ned og ødelegg det der!
Jeg føler at jeg har sagt nei nesten hele helgen, og det er ingen god følelse. Ja, han er et høysensitivt barn, men han må jo lære forskjellen på rett og galt fordet?
Han ble helt knust når jeg sa vi ikke skulle på kino, som resulterte i at han reiv ned alt han så. Og kjefta og skreik til meg og Eirik, men vi sto i det og han roet seg til slutt. Dette var utrolig slitsomt for Trym Marius, så han sovnet før klokka var 19:00, og det pleier han aldri. Trym Marius sovner som regel ikke før klokka 22:00, da han har alt for mange tanker i hodet til at han får roet seg ned.Så vanligvis så holder vi på med han hele kvelden, og da er vi så slitne selv at vi legger oss vi også!
Han er jo egentlig veldig trøtt og sliten, men han ender jo opp med og prate og reflektere over dagen isteden.
Og de dagene han ikke vil sove i det heletatt, setter vi på Weight of Sound til han sovner. Og han ligger å rykker i armer og bein helt til sekundet han sovner!
Trym Marius er en veldig oppegående gutt, og han forklarer meg jo masse om hvordan han har det. Han sier selv at det føles som en hypnose når han blir sint, og at han ikke er seg selv. Det kan nok stemme, da han blir helt borte og jeg ikke får noe kontakt med han. Han går som regel rundt i ring og freser! Han går også rundt i ring når han er stresset. Dette er en gutt med ufattelig masse tanker og følelser. Det er så vondt når han blir sint og gjør ting han ikke skal, da jeg vet han egentlig er verdens beste gutt. Har aldri møtt en gutt, som har så masse kjærlighet og gi som det Trym Marius har.


 

I dag har vi jo hatt Marte Meo, det er jo Mandag. Morgenen her har gått sånn passe, men Eirik tok på feil syltetøy på pannekaken til Trym. Det endte med at alle sofaputene lå på gulvet i stuen. Så gjorde Eirik ett nytt forsøk og tok på et annet syltetøy, men da hadde han delt de opp. Dette ble det også feil.
Som dere skjønner så er det ikke mye som skal til før det krøller seg for Trym.
Når han har sett for seg hvordan det skal være og det ikke blir sånn, så rakner verden for han. Og han blir så utrolig lei seg, da alle følelsene hans er så forsterket. Da vi hadde ordnet opp i dette så gikk det bedre, jeg kledde på han og puttet voks i håret. Trym har ganske langt hår på toppen, da han vil være lik Marcus (Marcus og Martinus) . Han elsker å pynte seg, og han er kjempe nøye på hvordan han ser ut. Så kom Heidi og skulle filme!
Trym var konsentrert på alt annet i dag, men en liten film ble det. Eirik kledde på Trym ytterklærne, så det fikk hun filmet. Da var det å levere Trym i barnehagen, mens Heidi satt og redigerte til vi kom hjem.
Eirik måtte på legekontoret til sin faste urinprøve, som er hver Mandag. Vi har det sånn hver Mandag, filmer først, så prat og veiledning etter barnet er levert. Vi får veldig masse ut av dette, da vi ikke alltid ser løsningene selv.
Er så lettere når vi ser det på film, og når vi tar en prat etterpå. Kommer på så mye mer da. Våres oppgave nå er å benevne hva vi gjør og hva barna gjør. For å prøve og få opp konsentrasjonen til Trym Marius litt mer.
Og å begynne og ha pauser her hjemme for han, som de har i barnehagen også.
De pausene er utrolig viktig for Trym i barnehagen! Når han ikke har hatt like mange pauser en dag, så merker vi det godt hjemme. Han blir mye mer utagerende når han ikke har like mange pauser. Grunnen til dette er fordi at når han er sliten, stressa og trøtt så utløser det masse i hodet hans. Og ikke minst kostholdet hans, det har også en stor betydning har vi funnet ut av.

Jeg kommer tilbake til kostholdet i et annet innlegg. Så dere får høre hvordan det har gått med oss, etter vi kuttet ut gluten! Blir spennende å se fremover om pauser kan hjelpe litt på her hjemme, og at han blir mindre sliten. Vi er virkelig villig til å prøve alt for og kunne få det til å fungere her hjemme.

Vi har selvfølgelig gjort masse koselig i helgen også, og nå gleder vi oss til påskeferie <3 Vi har mange utfordringer, men vi har mange gleder også. Viktig og ta vare på alle de gode øyeblikkene man har, og ikke bare fokusere på det vonde. 

Ha en flott dag alle fine folk <3

#mamma #høysensitiv #foreldre #martemeo #barn

5 Kommentarer

Per Harald Gravdal

03.04.2017 kl. 13:31
Det skal ikke alltid være lett å være foreldre.

Og med en gutt som reagerer litt ekstra, så blir det vel enda værre å sette klare grenser. Men det er vel akkurat da man må ha klare grenser også?

Jeg vet hvor lei deg du blir når barna dine ikke føler at de har det godt, så jeg skjønner at grensesetting kan kjennes slemt. Men du ER en god mor og du er heldig som har Eirik der som hjelp og støtte.

Stå på med den gode mammajobben.

Martemeomamma

03.04.2017 kl. 15:05
Per Harald Gravdal: Nei det kan man trygt si, men man lærer alltid noe nytt. Ja det er akkurat det, men ja det er veldig viktig. Ja veldig lei meg også, men det er vel sånn det er. Tusen takk, det betyr mye og høre det <3 takk vennen <3

Therese

03.04.2017 kl. 17:14
Du høres ut som en sterk og trygg mamma. Gutten din er heldig som har en mamma og en Erik som veit hva som er best for

han. Stå på videre, du er hjertegod ❤

Martemeomamma

03.04.2017 kl. 19:31
Therese: Tusen takk for så fine ord <3

Aa

07.04.2017 kl. 10:15
Dette høres kjent ut. Både gjennom meg selv, og sønnen min. Vi har AS, og vet veldig godt hvordan det er å leve med å være høysensitiv <3 Skjønner at det er vanskelig å stå i det noen ganger, dere er sterke alle sammen <3

Martemeomamma

07.04.2017 kl. 10:54
Aa: Tusen takk <3 Ja er ikke alltid like lett nei. Takk det samme til dere <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits