Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Velfortjent til Petter Nyquist!

  • 04.04.2017 kl.17:37

Han bodde først 52 dager på gata!
Tror ikke det er mange som hadde tatt dette på strak arm!
Og man ser så masse man ikke vil se der, og så masse man ikke tror skjer. Han var seg selv, trodde ikke han var noe bedre en de han møtte. Jeg tror det var det som gjorde at han ble tatt i mot som han gjorde!
Han møtte mange flotte mennesker, med hver sin unike personlighet på gata i Oslo. Jeg satt med tårer i øynene på hver eneste episode selv. Bare det å måtte være borte fra samboer og datteren i juletiden, er ganske tøft i seg selv. Og sånn har de på gata det hele tiden, ikke noe familie eller trygghet.
Han hadde noen og komme hjem til når de dagene var over, det har ikke de på gata. Mange mener at dette har de valgt selv, og at det  ikke er noe synd på de. Jeg er helt uenig! Det er som regel en grunn til at de havner der de gjør! Svikt i samfunnet vi lever i, er en av de. Hadde det de sliter med blitt tatt tak i tidligere så tror jeg at mye kunne vært annerledes!
De trenger noen som har tro på de og viser det!
Jeg har en stor respekt for de menneskene som går igjennom det de gjør hver eneste dag! Og for Petter som gjør det han gjør for disse flotte menneskene!

Dette gjelder også når man jobber med rusmisbrukere! Man kan ikke gå med nesa i været! Man må respektere de på samme måte som du respekterer deg selv, alle mennesker er like masse verdt! 

Så var det de pårørende, dette er minst like viktig som de som bruker. Det er veldig tøft å stå som pårørende, man vet aldri hva som ventes.
Man vil jo gjøre alt for at de man er glad i skal ha det trygt og godt rundt seg, og såklart strekker man seg langt. Petter har vist oss virkeligheten og fått mange mennesker til å få et nytt syn på rusomsorgen her i Norge. Pårørende trenger støtte og trygghet de også, for å kunne klare og stå i det de gjør.

Jeg skreiv et innlegg om hvordan jeg opplever det å være pårørende her. Det er vondt å stå på sidelinjen og se på at noen du bryr deg om ødelegger seg selv, uten og få stoppet det. Selv om det virker som det ikke hjelper det man sier og gjør, så trenger det seg inn på et vis. De må finne det ut på egenhånd om de vil bli rusfri eller ikke og å forholde seg rusfri. Men man kan støtte og oppmuntre de. Ikke gi opp selv om det virker håpløst til tider!
Bare husk og ta vare på deg selv opp i alt!

Når Petter kom ut med serien Fra gata til Nordkapp, tenkte jeg fy søren; han har bein i nesa!
Det er ganske tøft gjort å skal hanskes med så mange rusmisbrukere på en gang, og i tillegg på tur. Men han viser nok en gang hvor mye han respekterer de og bryr seg om de. Dette var den beste reality serien jeg har sett!
Både jeg og Eirik satt med tårer i øynene gjennom denne serien, og jeg gråt en del ganger. Dette viser virkelig oppturer og nedturer på høyt plan, og hvor vanskelig det er og bli rusfri.
Man sitter med så masse tanker og angst når fortiden innhenter deg, og jobben da er å ikke ruse det bort igjen.
Han har hjulpet mange, og vist at det er mulig. Håper dette åpner øynene til de som virkelig trenger det, og at rusomsorgen blir gjort noe med snart!
Dette må prioriteres, og det NÅ!


Stor respekt til alle de her!
 

Petter Nyquist er nominert til 3 priser på gullruten, og det er virkelig velfortjent! Håper virkelig han vinner de, da han gjør en fantastisk jobb. De han er nominert for er:

Beste reality.
Beste mannlige programleder.
Årets nyskapning.

Jeg prøvde og sende en melding til Petter angående dette innlegget, men har desverre ikke fått svar. Forstår veldig godt at han har masse å gjøre, men ville gi beskjed om dette innlegget før jeg postet det.
Men tar en sjanse og poster det allikevel og håper at dette er i orden <3

8 Kommentarer

Victoria Larsen

04.04.2017 kl. 17:37
Han er helt fantastisk!

Martemeomamma

04.04.2017 kl. 19:24
Victoria Larsen: ja:)

Kate

04.04.2017 kl. 18:11
God tirsdags kveld 🙂 Petter er virkelig en fantastisk og unik person,med ett stort hjerte. Tenk om flere var som han ❤️ Det skulle vært laget ett kjedebrev på fb med likes og kommentarer som det til barnekreftforreningen 👌

Martemeomamma

04.04.2017 kl. 19:24
Kate: Ja det er han :) ja men skulle vært til siw gateteam for de trenger det virkelig <3 Det er en ide

Sølvi Birgitte Wærness

04.04.2017 kl. 19:07
God kveld til deg! :) All respekt for Petter! Han kjemper hardt for de folkene!

Martemeomamma

04.04.2017 kl. 19:25
Sølvi Birgitte Wærness: takk det samme:) Ja helt enig <3

Stefan

05.04.2017 kl. 01:03
Hei... Takk for det fine du skriver om Petter.. Jeg er selv rusmisbruker, begynte rundt ti års alderen og nå er jeg 46.. Det er så sykt mye jeg har gått glipp av i livet på grunn av rus. Jeg har flere ganger selv sittet på Carl Johan med koppen foran meg å bomma penger. Det var her jeg ble kjent med Petter. Jeg vet godt at han liker at folk anerkjenner det han gjør for folk på gata og i rus så lenge de forstår det sanne budskapet bak det han gjør. Må si jeg kjenner meg heldig som kan henvende meg til en fyr som han hvis jeg har det vanskelig eller kanskje trenger hjelp til noe for jeg vet han ville stilt opp for meg.. Jeg syns også du er ett fint menneske som setter dette som tema i bloggen din. At du er i stand til å felle en tåre å to for sånne som meg sier mye.. Takk😏

Martemeomamma

05.04.2017 kl. 07:33
Stefan: Skulle bare mangle, man skal vise at man setter pris på folk og det de gjør. Ja det er en del år, men det er aldri for sent <3 har et par kompiser som har kommet seg ut av rusen i godt voksen alder. Det er tøft og mye tankekjør, men verdt det til slutt jeg lover. Jeg vet selv hvordan det er! Jeg har like mye respekt for de som ruser seg som alle andre folk, alle er unike på hver sin måte <3 veldig glad for at du har petter og henvende deg til, når du trenger det :) Tusen takk for det, det er noe jeg brenner for, og gjør alt for og være med og forandre dette. Føler det hadde vært rart hvis jeg ikke gråt når jeg så et så sterkt program, om så sterke folk <3 Ha en fin dag videre:)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits