Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Vil ikke ha en NAVklient!

  • 18.04.2017 kl.18:06

Dette får man ofte høre desverre; Vi vil ikke leie ut til en Nav klient!
Ikke leier vi ut til de som har barn heller, og du må ha alt på stell. Plettfri økonomi og helst tjene en god del. Dette er kriterier for mange boliger i Oslo og rundt omkring. Nav garanti som depositumet  er vertfall tabu, og det klarer jeg faktisk ikke forstå. Er ikke alle som har 60.000kr og betale ut til et depositum på stedet, og vertfall ikke vi! Og da er nav garanti det eneste vi har muligheten til og få, dette er jo som et lån fra Nav. Er jo samme prinsippet, bryter man en leieavtale så får de jo depositumet sitt, også blir det et lån vi skylder Nav.
Men dette er tydeligvis noe som skremmer ganske mange utleiere.

Vi er en ganske så vanlig A4 familie med tre barn og to hunder. Men siden vi har hatt en vanskelig fortid og har våres vi sliter med, så skal vi straffes for dette i lang tid. Ikke nok med at jeg har hatt en tøff oppvekst, som ikke var min skyld engang! Men siden jeg lider for det nå i voksen alder er jeg ikke sosialt akseptert. Jeg har søkt om ung uføre, det vil si at jeg er en Naver som folk ikke vil leie ut til. Så da sitter jeg her da og sliter med å ordne et bosted til oss og barna! Fordi folk ikke gidder å lære og kjenne før de dømmer deg! Er jo som regel en grunn til at folk blir trygda, det er jo ikke fordi man ikke gidder og jobbe. Det er fordi man ikke klarer, og dette er siste utveien. Og det er et ganske stort og tøft steg å ta, og lettere blir det ikke når man blir satt i bås for det heller.
Jeg vil jo gi barna mine den tryggheten og de faste rammene de trenger , selv om jeg er trygda. Men her i Norge som også er det rikeste landet, er ikke det like lett. Vi har leita etter bolig siden Januar og fortsatt ikke fått noe i Oslo, kjenner jeg begynner og bli nærvøs:( Vi har budsjett på alt, og vi har en helt ok økonomi, men tydeligvis ikke bra nok. Tror hvis vi hadde passet alle de kriteriene de har, så hadde vi nok eid egen bolig. Hadde aldri forestilt meg at det skulle bli så vanskelig og leie i Oslo, det er jo så masse til leie der.
Det er når folk hører at vi ikke jobber vi får nei, men jeg hadde jubla hadde jeg kunne vært i jobb men sånn er det ikke nå. Jeg har fulltidsjobb som mamma og med min egen behandling, og det er mer en nok kan jeg love dere. Det er et ganske stort steg for oss alle og flytte til Oslo, og leiting etter leilighet gjør det ikke så mye bedre.
Merker godt at jeg blir dårligere når ting ikke er på stell, og det er så usikkert rundt oss. Jeg er så bekymret for skole osv til barna da vi ikke har klarert hvor vi skal bo. Trym Marius har spesielle behov og trenger en assistent på skolen, derfor må alt sendes over til nye skolen. Dette er noe som må skje fortest mulig, så han har den hjelpa han har krav på før skolestart. Utrolig at alt skal gjøres så vanskelig med tanke på og leie en bolig?
Jeg forstår godt at de som leier ut trenger sikkerhet og at det er på stell., men er vel andre måter og ha det på enn å nekte nav klienter og leie ?
-- Hvordan tenker de at vi som er avhengig av nav for og overleve, skal bo da?

Synes det er så trist at det har blitt sånn, at man ser ned på de som går på nav. Alle har sine grunner, og alle er ikke selvforskyldt i at de ikke kan være i jobb! Jeg prøver så godt jeg kan for å være en støtte til samfunnet selv om jeg ikke jobber. Og jeg jobbet i 13 år og betalte skatt som alle andre, helt til helsa sa stopp. Og tro meg når jeg sier at jeg savner og jobbe, og ikke minst det sosialet som hørte til jobben. Men nå har jeg bare måtte finne fred, med at nå har jeg nok med og klare og ta vare på meg selv og de rundt meg <3

Hvis noen vet om en bolig i nærheten av oslo området så værsåsnill og si ifra! <3

-- Hva mener dere om dette temaet ? 

#nav #mamma #foreldre #helse #trygd #tabu #barn

14 Kommentarer

Marit

18.04.2017 kl. 18:38
Det er jo trist at det er sånn, og det jo liksom ikke toppene i samfunnet som må ut på leiemarkedet heller, så eventuelle oppsparte midler har vel de aller fleste brukt opp for å overleve FØR de gikk så langt og ble avhengige av nav ...

Jeg forstår godt at ikke nav-garanti er noe utleiere vil ha. De går god for ubetalt leie ja, men der stopper det. Om noe blir ødelagt så har en ingen garanti for det. Dessuten gjelder vel nav-garantien kun i tre måneder, og må deretter fornyes fortløpende. Om ikke leietakeren gidder det så sitter utleieren i saksa, og det er jo ikke bare å få kasta noen ut heller. Spesielt ikke når det er barn med i bildet. Og de som leier ut trenger som regel den inntekta for å klare å betale sine egne utgifter ... om en ikke er en sleip bolighai da.

Jeg har leid ut i snart 20 år, og har aldri hatt problemer. Akkurat nå bor det ei her som skulle komme med nav-garantien, men den så vi aldri noe til. Ho har vært veldig på kjøret tidligere, men jeg synes alle fortjener en ny sjanse. Derfor valgte vi ho, i et hav av andre på boligjakt. Vi har ingen garantier om dette skulle skjære seg, men leia kommer inn punktlig og ho har i disse halvannet årene vært en helt ok leieboer.

Men når det er sagt, så skjønner jeg at folk er skeptiske. Håper dere finner noe snart, og at det ordner seg med skole og hele pakka. Lykke til. :o)

Martemeomamma

18.04.2017 kl. 20:28
Marit: Ja er veldi trist :( Tror den nav garantien har forandret seg det siste året, da det var mange klager på den. Det er jeg ikke helt sikker på faktisk. Nei det har du helt rett i, er ikke lett oog være utleier heller:( Så bra at det har gått bra for deg da:) Veldig godt og høre at det fins mennesker som deg <3 Tusen takk <3

Victoria Larsen

18.04.2017 kl. 18:45
Jeg ønsker deg en fin tirsdag :-)

Martemeomamma

18.04.2017 kl. 20:25
Victoria Larsen: Takk det samme :)

Lorraine

18.04.2017 kl. 21:14
Utrolig godt skrevet! Kjempe imponert og dessverre er det vanskelig mange steder.

Martemeomamma

18.04.2017 kl. 21:58
Lorraine: Tusen takk <3 Ja har merket dette, men håper det ordner seg snart:)

Lunaen

19.04.2017 kl. 07:48
Uff, dette var trist å lese, samtidig har jeg kjent på akkurat dette selv! Håper virkelig at dere får møte noen hyggelige mennesker som velger å leie ut til dere, dere virker som en nydelig familie som tar vare på hverandre <3 Skal krysse fingrene for dere!!! <3

Martemeomamma

19.04.2017 kl. 08:03
Lunaen: Trist at du har det:( Ja det håper vi også <3 Tusen takk for så fine ord <3

Lunaen

19.04.2017 kl. 08:04
Masse masse lykke til! Fra ett løvetannbarn til ett annet <3 Love!

Martemeomamma

19.04.2017 kl. 10:13
Lunaen: Tusen takk søte du <3

19.04.2017 kl. 11:08
Mye styr i livet ditt.

Martemeomamma

19.04.2017 kl. 11:49
Anonym: Ja er vel litt, men vi gjør det beste ut av det:) Er ikke så mye annet og gjøre:) Ha en fin dag <3

Therese

19.04.2017 kl. 11:41
Hei!

Dessverre så er boligmarkedet helt teit i Oslo.

Jeg skjønner hvorfor huseierne i Oslo er så "strenge", for det er veldig mye rart som skjer i Oslo, og leietakere har ganske mange rettigheter - hvertfall når det er barn inkl i bildet.

Men hvis du var en ålreit leietaker på Nes, så ville jeg hørt med huseieren(e?) du har hatt der, og spurt om de kan være referanse for deg. Jeg har mange venninner i Oslo, og det er ikke uvanlig.. og det er kanskje mer betryggende for en som kanskje blir huseiern din å høre andres opplevelser med deg som leietaker, enn en NAV garanti..

Hvis ikke så ville jeg ringt feks utleiemegleren, eller andre instanser som kan hjelpe deg eller gi deg tips for å finne en bolig.

Kanskje vurdere å se på noe utenfor Oslo eller i utkanten av oslo. Pris i sentrum kontra utkanten , er veldig forskjellig!

Masse lykke til :)

Martemeomamma

19.04.2017 kl. 11:48
Therese: ja har merket det:( Men fått litt respons nå, så vi krysser fingrene:) Ja det er jo lurt og gjøre:) Tusen takk for det <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits