Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Barnevernet sviktet meg på det groveste!

  • 30.04.2017 kl.18:16

-- Hvor var dere når jeg trengte dere? hvorfor tok dere ikke tak?

Vi var ofte alene og jeg hadde en del ansvar, jeg var som en liten voksen!
Det kom inn mange bekymringer, fra naboer, skoler og avlastningshjemmet våres. Men neida, det skulle drøyes så lenge som mulig! Så lenge at jeg tok skade av det i voksen alder. Når jeg sitter og leser mine barnevernspapirer så blir jeg så jævlig forbanna! Det er feil på feil og det er så urettferdig..
De var på hjemmebesøk og skjønte at ting ikke stemte, men gjorde ikke noe. Fikk beskjed om at vi var alene i to dager, men å gjøre noe da, det gikk ikke. Hvorfor sviktet barnevernet så mye før? Jeg tok kontroll på barneskolen fordi det var det jeg var vant til hjemme, så de andre barna trakk seg unna meg. Hvorfor lyste ikke varsellampene da? Jeg var et krevende barn på skolen med stor fantasi står det, men hvorfor det tro? Kanskje fordi ting ikke var bra hjemme og jeg alltid måtte være voksen. Det var lettere å flykte inn i en fantasi verden, enn og forholde meg til sånn det faktisk var til tider.

Jeg har lest de papirene mange ganger, men klarer fortsatt ikke forstå hvorfor det var sånn. Er ikke sikkert jeg skal forstå det heller, eneste jeg vet at sånn skulle det ikke vært.
Vi var små barn, vi skulle ha følt trygghet hele tiden og blitt tatt vare på. Jeg skulle ikke være den som ga trygghet og passet på, jeg skulle ha blitt passet på. Når jeg var 12-13 år begynte jeg og ruse meg for å slippe unna alle vonde tankene.
Jeg opplevde et overgrep når jeg var 12-13 år, så det var lettere å flykte inn i rusen. Det var 3 tøffe år som jeg angrer masse på, men akkurat da var det en nødvendighet. Jeg var et barn som ikke skulle ha opplevd det jeg opplevde, og når man ikke har noen voksen personer rundt seg så gikk det sånn!
Jeg hadde trengt den ene personen jeg kunne ha støttet meg på, og som hadde sagt nei, Marita! Den ene personen som kunne holdt rundt meg, og sagt, det ordner seg jenta mi. Men jeg hadde ikke den ene personen, jeg var alltid den ene personen for andre.
Jeg unner virkelig alle andre og bare ha den ene personen i livet sitt, den tryggheten. De siste papirene fra Valdres sto det at de skulle ta oss vekk, og det skjedde ikke. For vi flyttet og saken ble sendt til Flå kommune, og der ga de vår omsorgsperson en sjanse til. Hun fikk så masse sjanser, og flyttet bare fra kommune til kommune. Hadde vi blitt tatt ifra hjemmet våres, hadde vi kanskje hatt bedre muligheter i voksenlivet. Fordi min barndom var som den var, sitter jeg nå i voksen alder og har det helt jævlig med meg selv. Jeg sliter med masse fra min barndom, og ikke minst traumer.
Jeg blir så sliten av alt tankekaoset hele tiden, da jeg sitter igjen med så masse spørsmål.

Jeg vet at mine barn skal få være barn så lenge de trenger det, og jeg hadde aldri latt de være alene. Jeg elsker barna mine langt inn i hjerterota mi, og det viser jeg de hver eneste dag. Jeg er ikke super mamma, men jeg er en mamma som har masse kjærlighet og gi.
Eneste jeg vet er at jeg gjør stikk motsatt av alt jeg opplevde som barn. Jeg tok et valg for noen måneder siden og kutte kontakten med mammaen min, og sånn må det være nå kjenner jeg! Jeg trenger og ta vare på mine egne nå, og jobbe med meg selv <3
Jeg har bestemt meg for å gå videre med saken mot barnevernet som sviktet meg på det groveste , for sånn skal det ikke være!
Vil heller ikke at andre skal oppleve det og ikke bli hørt.

Jeg ser så frem til å flytte vekk i fra hallingdal, jeg har så mange vonde minner herfra. Det er ikke så lett å prøve og komme seg videre i livet når alt henger rundt meg. Jeg trenger en ny start med mine barn, så jeg slipper og leve i min barndom. Jeg trenger å få barndommen min litt på avstand, bare være voksen Marita! Vi ser alle frem mot og starte på nytt, det vil ikke si at problemene blir borte.
Men de kan bli enkelere og jobbe med, når man får de tinga som trigger mest på avstand.

-- Jeg er 32 år og jeg er en mamma, jeg er ikke barnet Marita. Dette må jeg si til meg selv ofte. Jeg har fortsatt troen på at det vil bli bedre, vi er godt på vei tenker jeg <3Noen år siden det bildet ble tatt ja <3

#livet #barnevern #barn #mamma #oppvekst #barndom #sviktet #kjempe #familie #foreldre

24 Kommentarer

30.04.2017 kl. 19:39
Jeg får tårer i øynene når jeg leser om din barndom😞 Så klart at barn skal slippe å ta ansvaret til de voksne! Håper for all del at barnevernet er flinkere nå. Veldig trist at de behandlet deg slik.

Men, du vet hvertfall hvordan en god mor skal være, og barna dine er nok veldig heldige!

Stor klem!!❤❤

Martemeomamma

30.04.2017 kl. 19:54
Anonym: Tusen takk <3

30.04.2017 kl. 21:52
Jeg får tårer i øynene når jeg leser om din barndom😞 Så klart at barn skal slippe å ta ansvaret til de voksne! Håper for all del at barnevernet er flinkere nå. Veldig trist at de behandlet deg slik.

Men, du vet hvertfall hvordan en god mor skal være, og barna dine er nok veldig heldige!

Stor klem!!❤❤

Martemeomamma

30.04.2017 kl. 22:30
Anonym: Ja barn skal få være barn ?? klem

01.05.2017 kl. 12:50
Mine barn går igjenom det samme til mor,, som far kan jeg bare sitte på utsiden å se på,, Snakket med BV flere ganger men de er blendet av mors løgner. kommer ingen vei med bv, rettsaker ol,, mor styrer disse instansene som hun vil. Flott du belyser det,

Martemeomamma

01.05.2017 kl. 12:51
Anonym: Det er så trist at det er sånn:( Håper det ordner seg for barna som står opp i det her. Takk <3

Rune Olsen

01.05.2017 kl. 12:56
Hei er det oppreisning og penger du vil ha så har du to muligheter,1 statens sivilrettsforvaltning og det koster ingenting å du trenger ikke å tenke på om du taper så må du betale saksomkostnene. 2 det er å ta de skyldige til retten men der må du betale samt at hvis du taper så blir du skyldig en god del penger :(

Jeg gikk igjennom statens sivilrettsforvaltning og jeg vant over de som har gjort mye stygt imot meg,jeg fikk høyeste sum som er ca 250 tusen kroner,det er ca 20 mnd behandlingstid og du får ei unnskyldning av det offentlige at de har feilet. Ønsker deg lykke til med dine valg!

Martemeomamma

01.05.2017 kl. 15:03
Rune Olsen: Tusen takk for tips:) Jeg skal undersøke en del i morgen:)

Adina

02.05.2017 kl. 22:17
Du <3

Det du har opplevd er hjerteskjærende å lese. Men husk at du lærer av alt, også det vonde. Sender en stoooor klem til en tøff og sterk jente. Flytt!! xoxo

Martemeomamma

03.05.2017 kl. 08:09
Adina: Ja man lærer og blir sterkere <3 Tusen takk flotte du <3 Ja nå gjør vi det snart heldivis <3

Tankenesord

03.05.2017 kl. 17:43
Du er såå tøff! Så veldig tøff. Som tør å stå i det, og være deg oppi alt dette. Som orker og har overlevd. All respekt

Martemeomamma

03.05.2017 kl. 19:24
Tankenesord: Tusen takk for så fine ord <3

Drea K.

03.05.2017 kl. 21:33
<3 <3 Flott at du blogger om det, syns jeg. Livet er ikke så lett!

Og så må jeg bare si dette i samme slengen og; for et fantastisk fint headerbilde! <3 Kjærleik!

Martemeomamma

03.05.2017 kl. 21:39
Drea K.: Tusen takk <3 Nei det skal være sikkert! Tusen takk <3

Ann christin

05.05.2017 kl. 16:31
Hei😃først vil jeg si at du er en super mamma 😃😃kjenner meg igjen i historien din, ganske lik min oppvekst og kjenner følelsen din over tapt barndom/traumer ,er noe som preger oss livet ut 😔men vi gjør så godt vi kan😃 😃Men som en nevner her så søk om rettsvederlag i Statens sivilrett, du har en god sak med bare barnevernets ikke tilstedeværelse, 'hvor var de ? ' Stå på jente og vær stolt av deg selv 😃😃respekt !

Martemeomamma

05.05.2017 kl. 17:54
Ann christin: Tusen takk <3 Ja har merket det, men håper det kan kanskje minske litt på den følelsen ettervært <3 Ja har drevet med utfylling av litt nå, men tar litt tid <3 Tusen takk for flotte ord <3

Lena

05.05.2017 kl. 22:40
Kjempe bra at du skriver om dette. Og jeg føler virkelig med deg. Stå på. Du er ei god jente 😊

Martemeomamma

06.05.2017 kl. 09:09
Lena: Tusen takk <3

Wendy

06.05.2017 kl. 13:33
Det er helt forferdelig at barnevernet svikter så total 😢 Men er ikke sjokkert! Jeg ruset meg i mange år, men kom i behandling og fikk orden på livet mitt. Jeg valgte å gå ifra mannen jeg var gift med. Etter mange års psykisk terror var det nok,! Barnevernet kom da inn i bildet, og valgte blindt å tro på eksmannen min... Og han fikk hjernevasket barna såpass at de turte ikke si ifra. Så selv om både jeg og andre har sagt ifra, så hjelper det ikke! Tilogmed min datter som da var 18 sa ifra hvordan det var stelt med søsknene sine... Men ikke engang da gjorde de noe.. Føler meg helt maktesløs!!

Martemeomamma

06.05.2017 kl. 16:02
Wendy: Ja er det :( Så utrolig lei meg på dine vegne:( Er ikke så lett når man ikke blir hørt..føler virkelig med deg <3

Ole Jørgen Kjøhl

20.05.2017 kl. 22:46
Uff. Dette var kjempetrist lesning. Håper du virkelig blir hørt..

Martemeomamma

21.05.2017 kl. 08:23
Ole Jørgen Kjøhl: Ja det håper jeg også <3

Ei_heks

19.07.2017 kl. 15:04
En hjerteskjærende historie, men ikke uten solskinn. Du har klart å reise deg mot alle odds og gir dine barn den oppveksten du ikke fikk. Det er flott og sterkt at du klarer deg så bra.

Klemmmmmmmm <3

Martemeomamma

19.07.2017 kl. 16:15
Ei_heks: <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits