Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

ADHD, hvorfor så tabu?

 • 26.05.2017 kl.10:16

ADHD trenger ikke være så tabu, heller ingen hindring!

Trym Marius fikk sin diagnose nå, da vi var på hos nevropsykolog. Vi har vært hos nevropsykologene på Høvet mange ganger, første gangen når han var 4 år. Dette var jo noe vi egentlig visste, men fikk nå bekreftet det. For oss er ikke dette noe vi reagerer på, diagnose eller ikke han er fortsatt den samme Trym Marius. Jeg tror fult og helt at min sønn vil nå langt, og klare det han vil klare <3
De med ADHD er resurssterke, og har energien til å utrette det de setter seg inn for. Sterke følelser på alle områder, blir han glad så viser han det med hele seg.

De er veldig dyktige oppe på Høvet, og har åpnet mange dører for oss og barna. Veldig viktig og stå på sitt når det gjelder barna, er en del som må tilrettelegges på skoler osv. Og de skal ha det de har rett på, man må ikke gi seg. Trym Marius er også det man kaller et begavet barn, han er utrolig smart og kan utrolig masse. Dette er både en forlempe og en ulempe til tider. Han skriver, staver, leser, regner og kan allerede mye av klokken. Han har svaret på så masse, han bruker ord ikke en gang jeg bruker. Han er en fantastisk gutt, som sjarmerer de fleste <3

Å ja, selvfølgelig er ikke alt rosenrødt hele tiden, vi blir slitne til tider vi også. Det skal skje noe hele tiden, og vi må følge med hele tiden.
Trym Marius er kjempe god på det faglige, men ikke så lett med det sosiale. Han vil så gjerne, men sliter med og regulere seg.
Han er også et høysensitivt barn, så ikke rart ting kan bli vanskelig for han til tider. Men vi må bare fortsette og jobbe med det, det er foreldrene sin oppgave og lære barnet. I våres tilfelle så trenger han og lære seg og regulere følelser, og forstå at alt ikke kan gå på hans premisser.
Viktig og huske på de gode egenskapene hans når man står i det hver dag, for hender jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Tror det er sånn det skal være og være foreldre, man lærer noe nytt hver dag. Ferdig utlært tror jeg man aldri blir som mamma eller pappa. Det er også helt greit tenker jeg, jeg elsker og lære nye ting. Har heller ikke noe problem med og ta i mot råd eller veiledning, da alt man kan lære er nyttig.
Jeg gjør det beste jeg kan som mamma, men er sikkert mye jeg kan gjøre bedre. Jeg elsker alle tre barna mine veldig høyt, og alle tre er veldig forskjellige. Det vil si at alle tre også har hver sine behov som skal dekkes, og være mamma er en fulltidsjobb. Det er også en jobb jeg signerte på første gang jeg ble mamma, og den jobben tar jeg veldig seriøst. Mine barn skal ha det bra, og de skal oppleve masse kjærlighet.
Matrielle ting er ikke det som er viktigst, men kjærligheten og verdiene av det er viktig. Som mamma eller pappa vil man feile, og det mange ganger! Så lenge man lærer av det og bruker det videre, så tenker jeg det er greit. Barna skal ha det trygt, og følges opp. Det er en jobb man har tatt på seg for resten av livet, uansett diagnoser eller ikke. I mine øyne er alle barn verdt like mye, og det skal ikke være noe hinder om de har en diagnose. Bruk den diagnosen til noe positivt i steden for og bli skremt av det. Og ikke hysj alt ned, lettere for andre barn og forstå hvis de blir forklart dette på en fin måte. Vi har alltid vært åpne når det gjelder Trym Marius, for da er det lettere for barna i barnehagen og ikke minst de andre foreldrene. Når man ikke vet, er det lettere og sette opp sine egne tanker rundt det som skjer.
Vi har valgt og være åpne om det, sånn at ting rundt Trym Marius vil bli lettere for han. Det folk vet har de som regel lettere for og takle, men det er selvfølgelig min mening. Sier ikke at alle må være åpne om det, men vi har valgt det. 

Har lagt ved noe jeg lånte fra nhi.no under her! da jeg synes det forklarer godt.Uoppmerksomhet

 • Klarer ofte ikke å være fokusert på detaljer eller gjør uforsiktige feil i skolearbeidet eller i andre aktiviteter
 • Har ofte vansker med å holde oppmerksomheten når det utfører oppgaver eller leker
 • Ser ofte ikke ut til å høre når de blir snakket til
 • Følger ofte ikke instruksjoner fullt ut og klarer ikke å avslutte skolearbeidet, fullføre rutinearbeid eller andre oppgaver
 • Har ofte vansker med å organisere oppgaver eller aktiviteter
 • Unngår ofte eller misliker oppgaver som krever vedvarende tankevirksomhet, slik som skolearbeid eller hjemmelekser
 • Mister ofte ting som behøves for å utføre aktiviteter, som for eksempel bøker, blyanter, leker eller verktøy
 • Lar seg ofte lett distrahere
 • Glemmer ofte

Hyperaktivitet

 • Fikler ofte med hendene og føttene eller vrir seg i stolen
 • Forlater ofte pulten sin i klasserommet eller i andre situasjoner der man forventer at de sitter ved pulten
 • Løper eller klatrer når det ikke er nødvendig. Ungdommer gjør kanskje ikke det, men de kan føle seg konstant urolige
 • Har ofte problemer med å leke stille og rolig
 • Er som regel på farten eller opptrer som om de ble drevet av en motor
 • Er ofte svært snakkesalige
 • Buser ofte ut med svarene før spørsmålene er blitt fullstendig stilt
 • Har ofte vansker med å vente på sin tur
 • Avbryter eller blander seg ofte inn i andres samtaler eller spill 

Ha en flott dag alle fine <3

 

 

2 Kommentarer

Per Harald Gravdal

26.05.2017 kl. 13:37
Velkommen i klubben, Trym Marius.

Å være diagnostisert med ADHD er ikke noe negativt. Det er bare en forklaring på masse små ting som man opplever og må igjennom. Barn og voksne med ADHD er som alle andre, men bare litt mere. Vi hater sterkere, vi elsker sterkere, vi blir fortere glad, vi blir fortere sint og vi blir generelt oftere sterkere berørt av følelser og inntrykk.

Konsentrasjonen for ting vi ikke er interessert i er nesten totalt fraværende, men om det er interessant, så er det hyperfokus og overkonsentrasjon om det vi driver med.

Dette har jo sine negative sider, såklart, men de positive sidene er så mye større. En med ADHD som liker oppgavene h*n får, vil være den største ressurs man kan få tak i.

Det blir nok ikke enkelt fremover, med tanke på høysensitiviteten i tillegg, men med de rette retningslinjene i livet, fra verdens beste mamma, så vil nok Trym Marius kunne ha de beste forutsetningene for å vokse opp og bli en kjempefin kar.

All lykke til videre! 😉

Martemeomamma

26.05.2017 kl. 19:36
Per Harald Gravdal: så utrolig fint skrevet , og helt enig i alle tingene ?? Tusen takk det var veldig koselig og høre ?? Takk vennen ??

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits