Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Drømmen er Italia

  • 23.06.2017 kl.12:01

Tenkte jeg skulle ha et innlegg om hvor jeg drømmer om og dra! Det er Italia. Jeg fant fort ut at jeg ikke er noe sydenmenneske, liker og oppleve kultur og historie. Så neste sted jeg vil dra til er helt klart Italia. Fant en side der det sto en del informasjon, så tenkte jeg ville dele det med dere.

Bildene er funnet på google, og tekstene er lånt fra ferietur.no

 Italia er et land for beskuelse, opplevelser, avslapping og ferie. Italia er landet du kan besøke om og om igjen. Her finnes så mye av attraksjoner, museer, gallerier, badestrender,  aktiviteter, og atmosfære at du kan bruke både dager og uker uten å ha klart å oppleve alt. Italia har et enormt utvalg av det meste også når det gjelder hoteller, restauranter, foretninger og luksus. Her kan du leve livets glade dager. 

Italia er en av Europas største turistattraksjoner og dette er lett å forstå når man besøker Roma, Milano, Firenze, Venezia eller et av landets sportssteder og ser hva disse byene- og områdene kan tilby. Besøker du Firenze blir du presentert en solid dose med kunst, kultur og historie. Reiser du til den unike byen Pompeii får du mange fascinerende svar på hvordan menneskene hadde det i begynnelsen av vår tidsregning.

Velger du en opplevelse i de italienske alper møter du et velorganisert system for turister.  Her har du alle muligheter både sommer - og vinter i bl.a. Parco Nazionale d´Abruzzo og fjellmassivene i Calabria. Italia har mange fine og kjente skianlegg som bl.a. Cortina D´Ampezzo, Madonna di Campiglio, San Martino di Castrozza, Canazei,  Courmayeur i Valle d´Aosta, Mont Blanc ogMatterhorn. Her er skisesongen fra desember til begynnelsen av april mens du på de to sistnevnte kan oppleve skiaktiviteter hele året.  

Sommertid er ikke noe unntak for mulige aktiviteter i Italia. Her finnes sol- og varme i stort monn. I Italia kan du drive alle former for vannaktiviteter du kan svømme, snorkle, dykke eller du kan seile og drive med vindsurfing. Hvorfor ikke ta en seiltur på den fine Gardasjøen? Liker du ikke dette har du mange muligheter for å oppleve landet på mange andre måter. Du kan sykle i naturskjønne omgivelser eller du kan dra på shopping i en storby.  Uansett hva du finner på så er du garantert en fin ferietur i Italia

 

 

Stedet jeg har lyst og dra til i Italia er Venezia, Ser så utrolig fint ut der! Håper jeg og Eirik kan få muligheten til og dra dit en gang. Det er drømmen <3  

Har dere et sted dere drømmer om og dra til?Ser det ikke bare helt nydelig ut der? :)

 

Hvem har ikke drømt om å "flyte" på en av Venezia's kanaler i en gondol en stille sen kveld i solnedgangen. Dette kan du oppleve dersom du besøker denne fantastiske byen. Venezia er hovedstaden i regionen Veneto og provinsen Venezia, og er en unik by som er bygd på 117 små øyer med et stort antall vannkanaler.

Venezia er ikke av de største byene og har bare ca. 60' innbyggere. Selv om byen er lite finner i overkant av 12 millioner turister veien hit hvert eneste år. Venezia er som andre italienske byer meget fascinerende. Her er det mange opplevelser som venter. Venezia har over 4 mil med kanaler hvor Canal Grande er den mest kjente, og svinger seg gjennom byen omkrabset av byens mange attraksjoner. Det er totalt 180 kanaler i Venezia og de fleste har en bredde på mellom 2-4 meter. Byen er bundet sammen av ikke mindre enn 400 broer, som sammen med kanalene danner et fantastisk skue. Byen Venezia er en av de vakreste, rikeste og mest særpregede kunst- og turistbyer i hele verden. Her opplever du kanalene, broene og den amle bydelen som er bevart helt uforandret. Du finner kvarterene som går mellom kanalene oppdelt i små og trange gater kun med plass for fotgjengere.  

Venezia har over 100 flott dekorerte kirker som eksempelvis Santa Maria della Salute som er et av barokkens mesterverk, og Markuskirken som opprinnelig var en treskipet basilika fra 800-tallet. Du finner severdigheter som Piazza San Marco ( Markus-plassen), Piazzetta San Mardco, Galleria Internazionale d´ Arte Modern fra 1897, rytterstatuen utenfor kirken Santi Giovanni e Paolo som er Andrea del Verrocchios minnesmerke over condottieren Bartolomeo Collenoni. Liker du shopping kan du i Venezia finne alt fra antikviteter, smykker, moter og sko. De mest eksklusive forretningene finner du ved Mercerie Calle Vallareso, Calle Frezzeria og Calle Largo 22 Marzso. Ellers er byen full av små koselige forrretninger hvor du virkelig kan gjøre mange funn.
Håper dere likte innlegget, og fikk litt informasjon om nydelige Italia <3
 

Ha en flott dag videre alle fine <3 

#reise #familie #foreldre #italia #kjærester #kjærestetur #mamma #venezia

7 Kommentarer

Thomas Frydenberg

23.06.2017 kl. 12:15
Var ikke klar over at Venezia har såpass få innbyggere, trodde den var mye større innbyggermessig. Italia generelt er fantastisk.

Martemeomamma

23.06.2017 kl. 14:47
Thomas Frydenberg: Ja gleder meg til den dagen jeg får oppleve Italia :)

Victoria Larsen

23.06.2017 kl. 12:16
Samme her, eller iallefall en av dem! Der ser det såå fint ut :)

Martemeomamma

23.06.2017 kl. 14:46
Victoria Larsen: Ja ser veldig fint ut:)

krist.in

23.06.2017 kl. 16:37
italia er et helt nydelig land for ferie <3

Martemeomamma

23.06.2017 kl. 16:58
krist.in: Ja virker virkelig sånn, gleder oss til vi får muligheten til og dra dit <3 har du vært der?:)

Meg selv

26.06.2017 kl. 09:48
Italia er mitt ferieland nummer 1!. Jeg elsker Italia og har vært der flere ganger, men Venezia er kanskje den plassen jeg ble mest skuffet over. Alt for mye folk, masete souvernirselgere, kjempedyrt og masete. Vi så nesten ingenting av alt det flotte man ser på film og bilder, fordi det alltid sto 100 asiatiske turister foran med selfie-kameraene sine. Man går i kø, sitter i kø og står i kø, det er nesten umulig å få plass på en fortausrestaurant, men om du får plass må du belage deg på å betale 70,- for en kopp kaffe.

Anbefaler heller å ta turen til Lucca, eller en av de små, koselige landsbyene i Toscana-området. Lei hus eller leilighet gjennom AirBnB, kjøp flybilletter hos Ryanair og vips har du fått en flott Italia-tur uten at det koster skjorta.

Martemeomamma

26.06.2017 kl. 09:55
Meg selv: Tusen takk for flotte tips ?? Synd det var sånn i Venezia da :( Da skal jeg heller ta turen dit :) Takk igjen :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits