Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Rusomsorgen har en lang vei å gå!

  • 07.07.2017 kl.21:21

  

Jeg ser rundt meg og tenker; - Hvorfor var jeg den som endte opp den siden jeg står i dag? Hva var egentlig oddsen for det? En ting jeg vet jævlig sikkert er at det er ikke systemet rundt sin fortjeneste, det er fult og helt min egen! Når jeg tenker på alt jeg har opplevd og hvordan min fortid ser ut, så er det helt utrolig at jeg står der jeg gjør i dag. Systemet sviktet meg grovt, og jeg er bare èn av sikkert mange, mange 1000 folk! Folk prater og har sine meninger, og det er mange meninger rundt det med rusbrukere, jeg har begynt og bruke rusbruker istedenfor rusmisbruker. Dette var noe jeg aldri har tenkt på før, men Siw fortalte meg noe på onsdag. Mange kan forbinde rusmisbruker med overgrep, da man kaller de misbrukere. Dette er noe spesielt brukerne selv har reagert på.
Jeg har valgt og respektere de, så jeg sier rusbruker. Jeg håper de som leser min blogg også kan si rusbruker. De fortjener like masse respekt som alle andre! Dette er flotte folk som har sitt og slite med. Jeg personlig tror en del ville vært anderledes, hvis helsevesenet hadde fungert bedre. Det butter så jævlig på mange punkter når det gjelder rusomsorgen, de har en lang vei og gå der. - Kanskje de som sitter på den høye hesten sin skulle tatt en tur på gata i Oslo, hørt litt på de som går i dette hver dag? De er ganske mange som trenger hjelp og litt mer forståelse, og da mener jeg ikke bare de dere ser på tv med Petter. Det Petter gjør er helt fantastisk, er ikke det jeg sier. Men det er så utrolig mange flere som går i dette, det er dem sin hverdag! Nå har det blitt sånn at de som har vært på tv, er også de som får mest støtte. Det er så synd når det er så mange av de som trenger hjelp, vår hjelp. Dette er folk som virkelig har opplevd mer enn andre kan forestille seg. De har tatt i mot en god del dritt opp igjennom åra, men fortsatt prøver de og holde seg på beina!

Jeg vet godt hvordan det er og stå i denne dritten, jeg var heldig og kom meg ut av det på egenhånd. Selv om jeg har mange skader inni meg, og det tar lang tid før de sårene gror og jeg blir hel igjen. Jeg har tre barn og en fantastisk samboer, jeg har noen og komme hjem til. Det er noe helt annet en de på gata har, og komme seg ut av det helvete uten noe og komme hjem til er ikke lett. Jeg respekterer de som er på gata i Oslo, og det de står i hver eneste dag!
Jeg har også stor respekt for min egen samboer, han har nå vært rusfri i snart 11 måneder. Jeg har hjulpet han gjennom dette, da det offentlige svikter. Det har ikke vært lett for noen av oss, men vi gir ikke opp. Han er stepappa til mine tre nydelige barn, og han er kjempe flink <3 Han var også med på onsdagen, og han gjorde en knall bra jobb. Han synes jo selv det var veldig spesielt og stå på den siden for første gang, men var en tankevekker. Som han også sa; Dette var ikke siste gangen han skulle hjelpe Gateteam Oslo.

Heldigvis så har de Siw og hennes team og den ene dagen i uka betyr ekstremt mye for disse flotte folka <3 Her får de sosialt samvær, de blir faktisk hørt. Som jeg har nevnt tidligere så er alt dette frivillig, så de er avhengig av sponsorer og hjelp. De fleste som er i Gateteam Oslo har full jobb og familie på siden, men det stopper ikke dem. Dette er damer som vet hva de vil hele gjengen, må ikke glemme den ene mannen som også er med :) Skravlet litt med han også, en fantastisk mann som må holde styr på alle disse damene! Hehe :) 

Jeg har jo skrevet en del om Gateteam Oslo, da jeg har fulgt de på avstand en god stund. Har også hatt en del kontakt med Siw som er driver av dette flotte opplegget. En utrolig flott dame! :) Endelig kom dagen da jeg skulle få møte disse flotte menneskene face to face, og det var like stort som jeg hadde sett for meg <3 Siw var akkurat som jeg trodde, en dame med bein i nesa som brenner for det hun driver med 100%. En dame full av kjærlighet og lidenskap for det hun tror på, og den dama gir ikke opp:) Resten av teamet var kjempe flotte folk de også selvfølgelig, var ikke vanskelig og se at dette var noe de brant for. Her ga alle sammen av seg selv for og hjelpe de som trengte det. Var så deilig og se at alle koste seg med det de drev med, og se alt som folk hadde donert av klær osv.

Det beste med og være der den dagen, var å se, som Siw selv sier, vennene våre på gata. De lyste opp og man så de satt så utrolig pris på alt, de gikk rundt fant seg klær og mat:) Jeg var så heldig og få pratet en del med noen av de, og det var mye som gikk inn på meg. Mange skjebner rundt om, men alikevel så skravlet de og smilte <3 Det er så mange ting man bare tar for gitt, for eksempel det og bare ha en samtale med noen. Det er noe som ikke er dagligdags for mange av de på gata. Flere av de synes bare det er koselig og komme ned og prate og være sosial på onsdagene. Selv om de selvfølgelig tar med seg litt klær og tar seg en matbit, greit når man faktisk har den muligheten. For de på gata er ikke dette en selvfølge, det og ha klær, mat og hygieneartikler. Gateteam Oslo gjør dette mulig for så mange, men da må også folk være med og gi:)

Spre ordet videre, se om dere har noe liggende hjemme, ting dere ikke bruker lenger. Det man ikke trenger selv, kan være en nødvendighet for andre <3

De trenger spesielt herreklær, alt av herreklær. Alt av hygieneartikler for damer og herrer, sekker,bagger, tepper og soveposer. Dere kan godt levere det hos meg eller til Gateteam Oslo. Vær så snill og sjekk hva dere har, ikke kast det kom heller hit med det <3 

Hjelp Gateteam Oslo, hjelp de og hjelpe <3
Facebook siden deres finner dere HER

Tok en del bilder den dagen, så skal selvfølgelig dele med alle dere flotte leserne mine <3 Dette var de så heldig og få på denne onsdagen, veldig snilt med alle som sponser Gateteam <3
 Her kan dere se hvor mye som går på en kveld, og det sier vel sitt hvor mye behov det er for dette?
 

Kan ikke ligge på latsiden når man er med på dette, her går det i ett hele tiden.
En knall flott gjeng:)

Her er bilen , og nå er tilomed noe tatt ut:) mange snille folk rundt, som har gitt så mye <3
 Ganske så mye som skal sorteres og ordnes før det setter i gang, og det må gå kjapt da det starter kl 18.00. Mange står jo og venter, da de er sultne og de trenger en del ting.
 Her sorteres det og ordnes <3
 En blid og fornøyd gjeng <3 Skal sies at jeg traff mange av de den kvelden:)
 Meg og flotte Siw <3 Dette er en dame jeg virkelig ser opp til <3
 Dette var to flotte folk jeg var så heldig og få pratet litt med, de har vært venner i 20 år <3
Spurte de om de var glad for disse onsdagene, og svaret var klart ja <3 

 Siw og nydelige Kylie <3 Som jeg nevnte tidligere i innlegget, så er det ikke alle som får like masse støtte. Denne jenta hadde bare solgt 2 =Oslo blader hele den dagen, da mange sa de hadde faste de kjøpte hos. Veldig leit at man må være på tv for og få hjelp, men det er min mening da! Så håper noen vil kjøpe av denne flotte jenta neste gang dere ser henne.

 Jeg legger også ut bilde under her av selgernummeret hennes <3

Her er Siw og meg ute og går i gatene, noen av brukerne får ikke kommet da de er redd for og tape penger. Mange av de selger jo =Oslo, og da er det ikke alltid lett og gå ifra. Siw går da rundt og deler ut matpakker til de som trenger det <3 

Håper dere fikk litt mer innblikk i Gateteam Oslo, da det var noen som ville vite mer:) Dette blir selvfølgelig ikke siste gangen jeg skriver om dette!


Ha en fin kveld videre alle fine <3

#gateteam #gateteamoslo #rus #rusomsorgen #erlik #foreldre #oslo #gata 

8 Kommentarer

sjomannsfrue

07.07.2017 kl. 21:33
Dette var veldig intressant og lese om. :)

Martemeomamma

07.07.2017 kl. 21:56
sjomannsfrue: Så bra du synes det, er veldig enig med deg <3

Victoria Larsen

08.07.2017 kl. 00:25
Kjempe flott reflektertnog interessant lesing!! God kveld :-)

Martemeomamma

08.07.2017 kl. 14:35
Victoria Larsen: Tusen takk <3

Unni Engebretsen

08.07.2017 kl. 10:32
Hei! Kjempe flott at frivillige viser så stort engasjement for di på gata! Jeg har selv vært der, men har nå klart å holde meg rusfri i 26 mnd, med god hjelp fra rusteamet her i Gjerdrum kommune. Har brukt 24 år av livet mitt til anf og heroin, er nå 47 år, og livet blir bare bedre og bedre, men det har vært nødvendig med en stor porsjon tålmodighet, for å få ryddet opp i alle konsekvensene jeg har klart å pådra meg i løpet av alle di årene, men nå er jeg i mål. Er så heldig at jeg snart skal flytte inn i ny kjøpt leilighet, og i den forbindelse så vil det være mye, spesielt klær( dame og herre), bagger og hygieneprodukter , jeg kan avse, så da ønsker jeg å gi dette til dere. Vil også takke martemwomamma for at du blogger om en så viktig ting, pga deg så får jeg mulighet til å være med å hjelpe. Husker selv fra di årene jeg ikke hadde fast bopel, hvor mye spesielt matpakke utdeling og en hyggelig samtale, betydde for meg, så takk til alle dere som bruker tid og ressurser på alle di som trenger å bli sett, samt få litt mat i kroppen.

Martemeomamma

08.07.2017 kl. 14:32
Unni Engebretsen: Du har god grunn til og være super stolt over deg selv <3 Det er en hard jobb, og du er bein tøff <3 Kjempe glad på dine vegne, blir så glad når jeg ser det går bra med folk:) Kjempe fint at du har ting du vil avse til Gateteam Oslo, de tar i mot alt med stor takk <3 Tusen takk, det setter jeg pris på og høre <3 Veldig fint skrevet av deg, ja Gateteam Oslo er en knall fin gjeng:) Og det er de på gata også <3

08.07.2017 kl. 11:07
så fint skrevet martemeomamma.jeg er så enig med deg det du skriver-at de som har vert på tv,får mest hjelp.du og kjæresten din kan være så stolt av dere selv.tenk på hva den onsdagen gjør med mange av deres nye venner,jeg blir varm rundt hjertet mitt jeg.det at noen ikke har noen å snakke med hele uken så kommer dere fantastiske flotte folk,har ti å lytte,dette er en stort.jeg har ikke hørt om denne saken før.gir bort klær ,mat og tiden deres.jeg beundrer alle dere som er med på dette,mange fine bilder har dere tatt.lykke til videre.

Martemeomamma

08.07.2017 kl. 14:34
Anonym: Ja og sånn skal det ikke være:( Men selvfølgelig glad for at som får støtte får det, de trenger det sårt de også. Håper bare at alle de andre også kan bli hørt like mye <3 Ja er mange triste skjebner rundt om, og da er det viktig og stille opp og hjelpe <3 Takk for mange fine ord, og ha en flott dag videre <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits