Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Hadde ikke klart meg uten de!

 • 07.10.2017 - 21:33

Hei alle fine <3

I dag har vært en nydelig dag, med nydelig høstvær :)

Jeg er ikke så kjapp om dagen, så og komme i gang tar litt tid. I dag hadde jeg bestemt meg for og ta en tur i skogen med Eirik og hundene, å det var så godt :) Selv om vi ikke kom oss avgårde før i 2 tiden, men vi kom oss vertfall ut. Marley og Emmi elsker og gå i skogen, Marley er ekstremt glad i det! Hehe:) Høsten er min favoritt-årstid! Bare elsker fargene og alt høsten har og gi <3

For meg så har det skjedd mye vondt, og mange av årstidene forbinder jeg med det. Men ikke høsten, den kommer best ut av årstidene for min del. Men allikevel er jeg inne i en litt tøff periode nå, men jobber med det som vanlig :) Kommer et mer personlig innlegg i morgen, bare ikke orket og skrive det i dag. I dag er Victoria og kjæresten hennes Rasmus på Skal vi danse, og de koser seg masse <3 De sitter rett bak dommerne, så sett de mange ganger på TV i kveld :) Eirik og jeg ligger rett ut på sofaen og ser det på tv, kjenner øynene bare glir igjen nå ;) Men må få med meg hvem som skal hjem i dag. Stem på Marna, gratis stemmer på tv2.no <3

Legger ved litt bilder fra dagen vår :)

Ha en flott kveld videre <3

Dyrlegen med Marley i dag!

 • 20.06.2017 - 16:03

Hei alle fine <3

Marley har ikke vært helt i form, og jeg blir veldig bekymret når ting ikke er som det skal. Han er jo familie, og selvfølgelig bekymrer man seg. Så i dag var vi hos dyrlegen med Marley, og han var så flink. Vi fikk tips av Camilla (oppdretter) og dra på Sørum og Fet Vetrinærkontor, og der var de kjempe dyktige.
Vi fikk veldig bra forklaring på alt, og Marley fikk tipp topp behandling. Marley har fått en liten infeksjon i ørene sine, så da er det ørerens i 10 dager.
Veldig glad for at vi fikk sjekket det, ikke noe godt og gå med det. Er jo vi som eiere som har ansvar for at de får sjekket alt, og får behandling når de trenger det. Bedre og sjekke en gang for mye, enn en gang for lite, synes jeg! Man ville jo gått til legen hvis det var noe selv? Ikke noe billig og ha hund, men det vet man jo før man får det. Vi har heldigvis forsikring på begge hundene, og det er veldig lurt og ha. Når det gjelder den ristingen på hodet hans kunne det være pga ørene. Fikk beskjed om og følge med på det, og bare komme tilbake hvis det var noe.

Vi var veldig fornøyd, og vi kommer til og dra dit fast med våres hunder hvis det er noe:)


Dette skal vi skylle ørene hans med, glad det ikke var noe alvorlig. Blir så redd for han, men er nok ikke noe godt og gå med øreverk :(


Haha her har han akkurat skylt ørene, så måtte riste seg litt da.
Søten min <3
Fineste bullegutten min <3

#hund #dyrlege #familie 

 

2 plass to dager på rad

 • 24.05.2017 - 20:28

Jeg er så kjempe stolt av Marley, min enestående Bulldog valp! <3
Min hund kan, han kom på 2. plass, to dager på rad. Marley var jo med oppdretter på utstilling i helgen som var, og han var kjempe flink. Han kom hjem igjen med to sløyfer! En veldig stolt eier her hjemme nå.
Han er en fantastisk hund og han gir meg så masse glede. Og han betyr ekstremt mye for meg, akkurat som Emmi gjør <3
Jeg føler meg veldig heldig, som er eier til to så flotte hunder. Måtte bare skryte litt av de til dere, er jo så stolt.
Han kommer jo fra en fantastisk oppdretter også, og den dama vet hva hun driver med:)

Legger ved et skryte bilde av Marley med premiene sine! :)
Ha en flott kveld alle fine <3Marley <3Så stolt <3

 

#premie #hund #engelskbulldog #bulldog #utstilling #kennelhallingdal

Kjempe god snacks til hundene!

 • 10.05.2017 - 12:16

Annonse
Sponset innlegg

Jeg var innom på Zoo1 Gol og kjøpte ny mat til hundene her for litt siden, selvfølgelig Canagan.
Bare elsker det fôret da jeg ser stor forandring på de:) Da fikk jeg med meg noen nye godbiter jeg skulle teste på Emmi, min chihuahua er veldig sær. Disse elsket hun og det gjorde Marley også, veldig greit å bruke til trening osv :)Som dere ser har jeg brukt en del av den alt! :)
Men tar tid og bruke den opp. Den holder 3 uker i kjøleskap når den er åpnet. Eller et år hvis den ikke er åpnet! :)

 

Jeg har testet ut den med hest, og skal teste ut den med kylling litt senere.
De kan minne om en falukorv på mange måter, veldig lette å håndtere og holder lenge. Den med hest er 80% hest og 20% potet, og den andre er 80% kylling og 20% potet. Dette er veldig rene produkter, anbefaler virkelig og prøve de. Sensi+Pet.
Dette er premium godbiter for våre kjæreste pelsdyr. De er ikke klissete og veldig greie og dele opp i biter og ha med seg på trening, eller bare gå tur :) Jeg er veldig glad i disse godbitene, da de ikke lukter noe særlig og det er glutenfritt!Jeg synes dette er passe biter når jeg bruker til trening:)
Men kan fint gi større, for kosen sin del:)Dette er den med kylling, og sånn ser de pølsene ut før du åpner de:)Her er bildet av pakken:)

 

Anbefaler virkelig og teste ut disse på Zoo1, ta turen innom på Gol :)
Jeg er veldig fornøyd og det er Marley og Emmi også <3

#Hund #snacks #kos #zoo1 #gol #sensipet #Canagan

Han falt gjennom isen!

 • 07.05.2017 - 10:51

Vi bodde et sted jeg aldri har vært før, der det var masse skog. Vi ryddet ute i hagen, og drev faktisk å lagde ved. Marley og Emmi løp rundt, det pleier de jo. Plutselig så jeg de ikke lenger, så jeg sier til Eirik at han må se etter barna, mens jeg lette etter dem.
Jeg beveger meg nedover mot skogen, der er det også et vann. Jeg får plutselig øye på de, og der ser jeg Marley går gjennom isen. Jeg prøver og skrike opp til Eirik, men jeg har plutselig ikke stemme! Jeg prøver å rope og rope, og der vekker Eirik meg!
Fy faen for en drøm. Jeg våknet opp helt svett! Jeg vekte Eirik, da jeg hadde ropt han kommer til og dø mange ganger og jeg gråt. Det var helt forferdelig!
Jeg trodde jeg hadde mistet Marley! :( Jeg er så utrolig glad i hundene mine og vet ikke hva jeg hadde gjort uten de <3
Jeg har jo generelt veldig vanskelige netter, da jeg drømmer om mine traumer hver natt. Når jeg får noe ekstra mareritt opp på de vanlige, blir jeg vertfall utslitt. Jeg er også allergisk for pollen, og det har jeg virkelig fått merke nå.
Vi må ha vinduet oppe på rommet, eller så er det badstue her inne. Tett og øya renner, og jeg tar jo allergi tabletter men hjelper ikke så mye føler jeg. Så våkner opp potte tett her på morgenen, men går seg vel til! Hehe.

God morgen til alle dere flotte folk <3
Håper dere får en fin søndag :)

Del to av det innlegget med min bestevenn kommer i løpet av dagen, har bare ikke orket og starte på det helt enda.
 

#mamma #foreldre #hund #kjærlighet #drøm #redd

Jeg trodde Emmi kom til å dø i går!

 • 27.04.2017 - 07:32

Jeg skulle bare hente noe, og plutselig hørte jeg Emmi ulet så fælt..Trym Marius hadde mistet hun ned fra andre etasje, og rett ned i trappen!

Dette er en chihuahua på 2 kg, og det er 2 meter ned. Jeg løp ned og fikk hentet Emmi, og forsto fort at noe var galt. Kjente angsten og tårene kom snikende, jeg klarte ikke roe meg. Jeg gråt og skalv, og fikk nesten ikke puste, dette var noe av det jævligste jeg har opplevd på lang tid.
Eneste som surret oppe i hodet mitt var, nå dør Emmi fra meg!
Hundene for meg er like så viktig som resten av familien, bare tanken på å miste noen av de er så utrolig vond. Jeg prøvde å sette hun ned på gulvet, men hun bare datt ned på ryggen, akkurat som hun fikk et slags anfall. Når jeg da løftet hun opp igjen og hadde gått bare to steg, så fosset det plutselig ut blod og væske. Jeg fikk ikke puste og kjente at panikanfallet bare vokste, og der sto jeg med Emmi på armen og var våt av blod. Og i tillegg var alle barna her og dette var vondt for oss alle. Jeg fikk ringt dyrlegen, og han var heldigvis rett borti her, da det er lamming nå. Han sto på døra 5 minutter etterpå! Det var så vidt jeg klarte å få stotret frem det som hadde skjedd. Han sjekket henne og klarte ikke helt å forstå hvorfor hun hadde blødd. Det han var redd for var at kanskje blæren hennes hadde sprekt, og det hadde betydd operasjon. 

Vi måtte komme til kontoret på Gol, da han måtte ta røngten. Jeg og Victoria tok med oss Emmi og dro til Gol, og Eirik hadde barna hjemme. Det var en kjøretur med tankekaos fra helvette! Jeg var livredd for å miste min bestevenn! :(
Emmi var jo selvfølgelig eksemplarisk når vi var der, hun er jo enig i alt og gjør ikke noe ut av seg. Dyrlegen sa også at hun var kjempe flink, og at det var ikke vanskelig å se at hun hadde fått være hund. Jeg sa at Emmi har fire bein å gå på og kan fint være med på like masse som en stor hund.
Man går ikke og bærer bare fordi hun veier bare 2 kg <3
Fikk tatt et par røngten bilder, og det han fant var et lite ribbeinsbrudd. Han fant ikke blæren hennes og det kan være fordi den er helt tom, eller fordi den er skadet. Men det vet vi ikke, så må bare følge med på hun og håpe det beste.
Han hadde fortsatt ikke noe svar på hvorfor det fosset ut så masse blod, kjenner det bekymrer meg. Emmi er en tøff chihuahua heldigvis, men vondt var det nok selv om hun ikke viste det så godt.


 

Eirik fikk hvertfall bekreftet hvor mye hundene faktisk betyr for meg og de betyr ekstremt mye!
Vet ikke hva jeg hadde gjort hvis Emmi hadde dødd nå, bare tanken får meg til å gråte.
Når man har så masse panikkanfall og angst, da blir man helt utslitt. Blir helt tappa for energi, akkurat som om man har trent i flere timer.
Jeg krysser alt jeg har for at det går bra med Emmi, og at det ikke dukker opp noe mer nå. Men det kom fortsatt blod når hun tisset i går kveld..

Min kjære lille tapre chihuahua Emmi <3
Holder dere selvfølgelig oppdatert med hva som skjer med Emmi <3

Er hundens kosthold mindre viktig en ditt eget?

 • 26.04.2017 - 12:08

Mine hunder betyr ekstremt mye for meg, og da er jeg veldig nøye på hva de spiser! Vi tenker jo selv på hva vi spiser, og det skal jo være likt for hundene våres også. Kan forstå at mange tenker på prisen på fôret, men hvis man tenker på hva man selv har i matbudsjett. Det er jo som regel en del, og det overgår prisen til de fleste fôrtyper. Jeg bruker Canagan til mine hunder, jeg har en Chihuahua og en Engelsk Bulldog.
Chihuahua min er litt sær, men elsker dette fôret!
Jeg bruker Canagan small breed dog country game til henne. Til min Engelsk Bulldog valp bruker jeg Canagan free-run chicken.
Pelsen dems er kjempe fin, og avføringen er som den skal være. Dette er faktisk det beste fôret jeg har prøvd, og jeg har hatt hunder i over 15 år.

Begge mine to elsker dette fôret! Best av alt, det er glutenfritt! Jeg handler mitt for på Zoo-1Gol, og der har de kjempe god service.
Jeg liker best å gå i butikken og handle isetden for å handle på nett! Vertfall når det gjelder hundene. Bare det og kunne ta de med og få prøvd det jeg skal kjøpe, så jeg er sikker på at det passer ordentlig.
Anbefaler virkelig og ta en titt på Zoo-1 på Gol, de har så masse fint utstyr til alle dyr. Og test dette fôret, dere kommer ikke til å angre:)

Jeg skriver dette innlegget fordi jeg er kjempe fornøyd med dette fôret, og det er ikke et sponset innlegg.
Jeg betaler full pris for maten til hundene mine, og det er verdt hver eneste krone!
jeg betaler 249kr for foret til Emmi og 859kr for foret til Marley.
 Canagan Free-Run Chicken er et kornfritt hundefôr utviklet av våre eksperter med fokus på å tilby et biologisk korrekt fôr tilnærmet et naturlig kosthold tilpasset kjøttetere.
Det vil si rikelig med kjøtt, riktig forhold av proteiner og karbohydrater samt tilskudd av en rekke grønnsaker, planter og urter.

Denne nøye balanserte oppskriften fra Canagan er garantert smakfull og vil gi ditt dyr en smakfull opplevelse samtidig som den sørger for rik tilgang på lett fordøyelig protein og næringsstoffer.

Frittgående kylling

Kylling er en utmerket kilde til protein, vitaminer, fosfor og selen som er bra for immunforsvaret.

Søtpotet

Søtpotet er en lett fordøyelig kilde til karbohydrat med lav glykemisk verdi, rik på antioksidanter og en fantastisk kilde til lett fordøyelige fiber.

Tang

Tang er en av de mest næringsrike grønnsaker i havet og er rik på mineraler og sporstoff som kan ha en positiv innvirkning på helse og velvære. Tang er spesielt rik på jod. Jod er viktig for skjoldbukskjertelen som bidrar til å kontrollere metabolismen i kroppen.

Ringblomst, Tranebær og Kamille

Ringblomst stimulerer til produksjon av hvite blodlegemer og styrker hudens immunforsvar. Tranebær er naturlig rik på Vitamin C og bidrar til redusert pH-verdi i urinen. Kamille er kjent som en beroligende urt og kan i tillegg til å bidra til å berolige sår hud, være med på å dempe angst og stress hos urolige dyr.

Ingredienser

Fersk kylling (26%), tørket kylling (25%), søtpotet, erter, potet, erteprotein, alfalfa, kyllingfett (3,1%), tørket egg (3,1%), Kyllingkraft (1,6%), laksolje (1,2%), mineraler, vitaminer, glukosamin (1000 mg/kg), MSM (1000 mg/kg) eple, gulrot, spinat, loppefrø, tang, fruktooligosakkarider, kondriotin (700 mg/kg), kamille, peppermynte, ringblomst, anisfrø og bukkhornkløver)

 

Analytiske bestanddeler

Protein 33.00%

Fett 17.00%

Fiber 3.50%

Mineraler 9.00%

Fuktighet 8.50%

Omega 6 2.80%

Omega 3 0.90%

Kalsium 1.86%

Fosfor 1.42%


Ernæringsmessige tilsetningsstoffer pr/kg

 

Vitamin A 16,250 IU

Vitamin D3 2,400 IU

Vitamin E 240 IU

Jernsulfat 641 mg

Sinksulfat 577 mg

Mangansulfat 141 mg

Dette var fôret jeg bruker på Marley, Bulldogen min.
 

Canagan Country Game Small Breed hundefôr har mindre pellets og er derfor tilpasset hunder av mindre raser.
Canagan Country Game er selve definisjonen på biologisk korrekt hundefôr til hund. Med enda høyere nivå med lett fordøyelig protein av ypperste kvalitet, levert med et enestående utvalg utsøkte naturlige ingredienser.

Produsert på fersk and og rådyr med tilsvarende kvalitet som benyttes til menneskelig føde. Komplementert med friske grønnsaker og urter gir dette hundefôret fra Canagan en unik smaksopplevelse til din hund.

Fersk and og rådyr

Dette rike mørke kjøttet er en viktig kilde til jern og vitamin B. And spesielt er veldig rik på Omega 3 og 6.

Søtpotet

Søtpotet er en lett fordøyelig kilde til karbohydrat med lav glykemisk verdi, rik på antioksidanter og en fantastisk kilde til lett fordøyelige fiber.

Tang

Tang er en av de mest næringsrike grønnsaker i havet og er rik på mineraler og sporstoff som kan ha en positiv innvirkning på helse og velvære. Tang er spesielt rik på jod. Jod er viktig for skjoldbukskjertelen som bidrar til å kontrollere metabolismen i kroppen.

Ringblomst, Tranebær og Kamille

Ringblomst stimulerer til produksjon av hvite blodlegemer og styrker hudens immunforsvar. Tranebær er naturlig rik på Vitamin C og bidrar til redusert pH-verdi i urinen. Kamille er kjent som en beroligende urt og kan i tillegg til å bidra til å berolige sår hud, være med på å dempe angst og stress hos urolige dyr.

Ingredienser

Fersk and (16%), tørket and (12,5%), søtpotet, tørket sild (8,5%), fersk rådyr (7,5%), erter, potet, kalkunfett (5%), tørket hare (4%), tørket rådyr (4%), tørket egg (3,75%), alfalfa, erteprotein, laksolje (2,25%), kyllingkraft (1,5%), potetprotein, mineraler, vitaminer, eple, gulrot, spinat, tang, fruktooligosakkarider, loppefrø, kamille, peppermynte, ringblomst, tranebær, anisfrø og bukkhornkløver,Analytiske bestanddeler

Protein 36.00%

Fett 19.00%

Fiber 3.00%

Mineraler 10.00%

Fuktighet 8.50%

Omega 6 3.21%

Omega 3 0.90%

Kalsium 2.13%

Fosfor 1.32%


Ernæringsmessige tilsetningsstoffer pr/kg

 

Vitamin A 16,250 IU

Vitamin D3 2,400 IU

Vitamin E 240 IU

Jernsulfat 641 mg

Sinksulfat 577 mg

Mangansulfat 141 mg

Kobbersulfat 46 mg

Kalsium 3.14 mg

Natrium 0.53 mg

Dette er typen jeg bruker til Emmi, chihuahua min.

 

Faksimile: Petworld.no

#hund #hundefor #canagan #engelskbulldog #chihuahua #mamma

 

 

Emmi ble en ny hund!

 • 08.04.2017 - 11:02
 

I går var jeg jo på Svenkerud, hos hundefrisør med Emmi.
Tok med meg bestevenninna mi Kate på turen, så vi tok det som en liten jentetur vi:) Viktig og ha litt alenetid uten gubbene våres også <3 

Var veldig spent på hvordan Emmi skulle takle dette, da hun er litt nervøs av seg. Emmi har ikke hatt det så bra før hun kom til meg. Hun bærer ikke så masse preg av det nå, men i visse situasjoner bare. Dette var en situasjon som gjorde hun veldig usikker.
Det var en hund der når vi kom som bjeffet veldig. Hun som skulle klippe og ordne Emmi, taklet dette veldig bra så gikk bedre etterhvert.

Hun startet med og klippe vekk alle kantene på potene hennes, da Emmi hadde skjørtekanter der. Skal ikke bruke Emmi til utstilling så da trenger hun ikke de, da det er mer behagelig uten når det blir varmere i været nå.
Så begynte hun å gre Emmi, og det var så masse hår! Ble veldig overasket over det! Jeg grer jo Emmi til vanlig, men viste ikke at det var egne børster som tok vekk dødt hår. Så vet vertfall at jeg skal kjøpe en sånn børste nå. Hun brukte god tid på og gre Emmi, og håndterte henne bra. Datteren til hundefrisøren hjalp også til. De hadde hatt  5 hunder der før vi kom så de har nok og gjøre :) Veldig hyggelige folk og dyktige. Så var det klippingen da.
Hun brukte en slags tynnesaks, for at det skulle se naturlig ut. Etter hun hadde klipt en del, så badet hun Emmi før hun skulle klippe mer. Dette var for å kunne se bedre hva som gjensto av klipping.
Etter hun var badet, sto Emmi under en hårføner mens hun ble gredd mer.
Så var det siste stussen som gjensto.
Emmi ble så flott og så fin pels hun fikk! <3 En ny Emmi når vi var ferdig <3

Dere kan gå inn på siden til Svenkerud hundefrisør her

Legger ved bilder fra Emmi sin første tur hos hundefrisør! Fra start til slutt.


Her klipper hun håret på potene hennes.
 


Ble stor forskjell på potene hennes, fine Emmi.Her blir hun gredd, den børsten anbefaler jeg virkelig. Her er et eksempel på en sånn børste.Her er klippingen i gang, Emmi var jo så flink:)Bading på gang, den shampoen luktet så godt:)Føning og bli gredd da.Kjempe kul hårføner synes jeg da hehe:)Ble en del hår som dere ser ;)Stor forskjell på denne frøkna nå, jeg ble kjempe fornøyd :)Fine jenta mi <3

#hundefrisør #hund #grooming #mamma #foreldre #chihuhua #bestevenninne #jentetur #annonse

Spør om hva dere vil, vi svarer i morgen med en videoblogg <3

 • 24.03.2017 - 12:30

Elsker å skrive innlegg til dere da bloggen gir meg masse positivt <3

Bare ikke så lett å skrive nå om dagen, da jeg har fått betennelse i høyre skulder og arm. Men prøver så godt jeg kan og få ned litt:)
Nå er det endelig helg og det blir godt nå, her er det opprydning og sortering til vi skal flytte. Men vi skal rekke og få kost oss litt opp i alt også. Viktig å prøve og ta vare på hverandre opp i alt hverdagsplikter og styr. Men desverre ikke alltid like lett, men prøver vertfall.

-- Hva gjør dere for og ta vare på forholdet i hverdagen?
-- Eller kvalitetstid med barna?

Tenkte jeg og Eirik skulle ha en spørsmålsrunde på bloggen, det vil si videoblogg.
Dere kan stille spørsmål til både meg og Eirik under dette innlegget her! Så svarer vi på alle i morgen på bloggen. Litt lettere det da jeg ikke får skrivd så masse nå om dagen.
Kjenner jeg gruer meg en del til det, men vi får hoppe i det. Hvis noen har noen spørsmål da selvfølgelig.


Her er en video av Marley og støvsugeren dere kan titte på, veldig morsom liten bulldog <3


Ha en fin helg alle sammen <3

Bare å spørre i vei hvis det er noe dere lurer på, så skal vi svare så godt vi kan :)


Minner alle om at jeg trekker ukens blogg på tirsdag, dere kan melde dere på her!

#engelskbulldog #familie #forhold #spørsmål #video #blogg

stakkars veslegull!

 • 17.03.2017 - 17:03

#helg #hund

Som dere vet så fikk vi et nytt familiemedlem i går, og dette var stor stas <3 Jeg og Trym Marius dro alene for og hente Marley i går kveld. Vi hadde en kjempe fin biltur med masse morsomme samtaleemner, som jeg legger ut en video av senere. :) Vi var ikke hjemme igjen før rundt kl 21 i går kveld, så Trym Marius sovnet selvfølgelig  i bilen.
Da vi kom hjem med Marley var det ei som var skeptisk, Emmi var vel ikke helt begeistret ;) Det gikk nogenlunde bra, da hun knurret litt og bare gikk vekk. Tror nok dette kommer til og gå seg til litt senere, da når han blir eldre. Så nå er vi stolte hundeeiere til to flotte hunder. <3

I natt måtte han luftes kun to ganger ,ellers så har han sovet. Nesten ikke noe uhell heller! Han lærer så fort. :)

Men Runa veslegull har ikke sovet så godt i natt, da formen hennes ikke er så bra. :( Så endte med at hun måtte til legen i dag, hoster så masse at hun ikke får sove, stakkars! Runa sto opp halv 4 i natt, og vært oppe siden. Nå har hun fått innhalator med to forskjellige medisiner, så krysser fingra for at det hjelper.
Ikke noe godt når barna blir dårlige. :( Så her har vi ikke sovet så masse i natt noen av oss og dagen har gått i ett.

Hadde store planer om og skrive et innlegg tidligere i dag, men det ble ikke sånn. Nå har det roet seg litt hjemme her så da fikk jeg blogget litt:) Runa ser på Dora, Eirik og Marley halvsover mens jeg skriver og drikker kaffe. :) Det er bare oss hjemme nå, da Trym Marius har dratt til pappaen sin i natt og Victoria er i Hønefoss i helgen:) Så nå er det bare og nyte helgen med den flotte familien min og de 4-beinte <3

God helg :)

--Noen planer i helga?


 

I dag er den store dagen :)

 • 16.03.2017 - 07:18

Alt står klart og vi venter i spenning på det nye familiemedlemmet vårt <3 Kjenner det kribler i hele kroppen etter og få Marley hjem til oss. Utrolig hvor mye glede en hund kan gi :)
Veldig spent på Emmi sin reaksjon når han kommer. Jeg skal ned til Flå og hente han i efta, da han skal chippes osv i Drammen først i dag. Marley er en Engelsk Bulldog, dette er en rase jeg har ønsket meg i 5 år nå.

Vi var jo på besøk hos Camilla som er oppdretter på denne rasen, skulle bare hilse på og kose litt med de fem valpene som var kommet til verden.
Jeg fikk øye på Marley med engang og han tok meg med storm fra første stund, så satt med han til vi skulle dra. Så var vi på besøk igjen og jeg klarte ikke la han være, han satt på fanget til vi dro igjen. :) Dagene gikk og jeg klarte ikke glemme den lille krabbaten, så jeg og Eirik tok en prat. Da kom vi frem til at vi måtte bare ha han uansett hvor mye vi måtte spinke og spare, han hadde alt smeltet hjertet våres <3 Så vi dro tilbake til Flå igjen, og fortalte at vi måtte bare kjøpe han!! :) Vi har fulgt Marley siden han var kjempe liten. Fått gleden av å mate han med flaske, bade han og følge hans oppvekst. Så synes vi er veldig helig som har kunne knyttet bånd til han fra første stund. Camilla kjente jeg fra før så visste at det var et trygt og godt sted og få valp ifra. Pratet om å skaffe Bulldog fra Camilla i 5 år nå, så var vel på tide. Camilla er en seriøs og dyktig oppdretter så anbefaler virkelig hun. Hun har oppdrett på Engelsk Bulldog og Rottweiler,sunne og friske hunder. Så tenker du på og skaffe deg en Engelsk Bulldog så har hun valper nå, men nesten alle er reserverte. Camilla Tollefsen kontakter du da.

Da disse 5 små søte kom til verden, gikk ikke fødselen helt etter planen. Moren døde etter å ha født dem, og det endte med mye jobb for Camilla for å holde alle i live, og alle overlevde og er helt friske idag. Og UTROLIG fine! Vi kom ned og fikk hilse på dem når de allerede var èn uke gammel. Så vi har fått muligheten til å være med hele veien og sett mye av veksten og utviklingen dems.Camilla sto på 24 timer i døgnet i flere uker, de måtte få mat hver 3 time og masse stell og pass. Så var ingen enkel jobb, men hun er sta og gjør alt for sine hunder og tok dette på strak arm selvfølgelig. Men for et resultat <3

Her er litt info om rasen:
 

De er så sta og så selvsikre at de havner i situasjoner der andre hunder ville gått til eieren sin for å få støtte. Ikke bulldoggen da den vil klare seg på egen hånd.
Den ser morsom ut og får deg til å le, noen synes den er mindre pen med det flate ansiktet mens andre synes den er helt bedårende.
De fikk sitt navn på 1200-tallets England fordi de er sterke og vil de noe, dytter de unna alle som er i veien.
Etter at bull-baiting ble forbudt i 1835 døde rasen nesten ut, men noen bulldogelskere reddet rasen. Da begynte oppdretterne å prøve å få fram Bulldogg-rasen som et selskapsdyr.
De har underbitt og det er så kraftig at tennene synes. Den løse huden passer for slagsmål, når motstanderen holder den har den fortsatt mulighet til å forsvare seg. På tross av rynkene og dobbelthakene er de tøffe, hodet er gigantisk og bakpartiet lite.
Kroppsformen gjør at de sjelden kan føde uten veterinærhjelp, valpene kommer ikke ut og da tar man keisersnitt.
Bulldogger er kortskallede, nesen og hodet er trykket bakover, dette fører til at de puster med åpen munn. Dette fører videre til en del fising, enten tåler man det eller så må man skaffe seg en luftfrisker. Engelsk bulldog er kanskje ikke høflig, men vet å fengsle fantasien, den er og blir Englands nasjonalhund.
De er sterke, unike og har flott personlighet. De passer bra til å bo i byen og de trenger ikke hard trening for å trives, det går bra med spaserturer.
Når de er innom hus er de noen skikkelige sofagriser, og når vi er inn på ordet griser, så husk at disse sikler og rister på hodet så siklet kan havne både her og der.
De anstrenger seg ikke på trening, men er lette å trene når man først har nådd fram til de. De vil gjerne gjøre ting på sin måte og er sterke nok til det.
De følger sitt eget hode og de er ganske late, de kan ha aktive stunder når de leker; men alt skjer på deres vilkår.
De lever i sin egen boble, der vi er til for dem og ikke omvendt. Skal man trene en Bulldog må man finne ut hva som motiverer den, uansett om det er mat eller skryt.
De krever daglig omsorg! Man må gjøre rent i alle folder der fukten kan samle seg. Denne rasen er ingenting for dem som plages av sikkel og lukt, rasen har også en relativt dårlig helse.
De trives godt i familier og passer bra sammen med barn. Det er en sjarmerende og kjærlig rase og for mange er det kjærlighet ved første blikk på denne morsomme hunden.

Lånt fra rasehund.no

Kommer innlegg senere om hvordan det gikk når jeg hentet Marley i dag <3

--Hva er din favorittrase ? og hvorfor ? :)

#engelskbulldog #nyttfamiliemedlem #hunder #glederseg #lykke #nyhund #chihuahua #spent #glede #sta #spareMarley sine ting står klart:)

De gir meg så utrolig mye trygghet og kjærlighet <3

 • 08.03.2017 - 17:03

De er alltid glade elsker deg uansett humør, er det rart jeg elsker de <3

Hunder er noe som alltid har betydd masse for meg, de har hjulpet meg gjennom mange vanskelige tider. De gir deg UENDELIG kjærlighet og gir deg aldri opp, og viktigst; de forlater deg ikke på den måten. De oser trygghet, vertfall for meg. Og har jeg en dritt dag så ligger de ved min side, styrer jeg rundt, følger de meg. De bryr seg ikke om hvordan jeg ser ut og godtar meg for den jeg er, og jeg godtar de for den de er <3

Jeg har min kjæreste Emmi, en chihuahua med en så fantastisk personlighet. Når jeg fikk Emmi hadde hun ikke hatt det så veldig bra, så var en del trygghetstrening. Hun la seg ned og underkastet seg når hun spiste mat, turte ikke gjøre fra seg ute hvis det ikke var gjerder rundt. Gikk med halen mellom bena hele tiden, og livredd for ben.
Men i dag springer hun rundt og har blitt en liten tøffing, og nå er det hun som også gir meg tryggheten jeg trenger.
Sånn er det med mennesker også, små skritt og man må føle en viss trygghet for og kunne komme seg fremover i livet.
Jeg tror det er en del likheter mellom oss mennesker og hunder. Trygghet, ros og bli tatt vare på er en veldig viktige ting. Og en trygg leder er like viktig for oss og ha fra vi er små ,sånn som med valper. Hvordan ellers skal vi lære alt vi trenger av verktøy i voksenlivet?

Dyr generelt er terapi og gir mye glede i livet, hester har også hjulpet meg masse. Men plutselig ble jeg kjempe redd for hester, og det har vært veldig tungt for meg. :( Klarer liksom ikke forstå at noe som har gitt meg så masse trygghet og glede, nå bare gir meg frykt. Men lærte en del om det gjennom heste terapi på modum bad, det vil jeg komme tilbake til i et senere innlegg om hva modum bad lærte meg. Hester gjenspeiler jo hvordan du føler deg, og det er veldig skremmende og rart. Jeg savner veldig og drive med hest, håper virkelig det er noe jeg klarer å begynne med igjen.

Vi får et nytt familiemedlem om en uke ca og vi gleder oss så masse alle sammen!
Marley er en Engelsk Bulldog gutt. Han er så nydelig og morsom, vi har fulgt han helt fra han bare var litt over 1 uke gammel, så det er veldig spesielt <3 Var så heldig og få gi han flaske og følge han hele veien. Vi var nede og besøkte han i går og det kriblet i hele meg. Gleder meg masse til han kommer og jeg slipper og dra fra han hver gang. Emmi lurer stadig veldig på alle de luktene hver gang vi kommer hjem igjen. ;) Veldig godt og tenke på at vi får en hund som har hatt det 100% bra fra han ble født, da jeg har tatt inn en del hunder som ikke har hatt det bra. Så blir litt rart det også. Marley er en fighter som oss. Holdt på og dø under fødselen, Men han kjempet seg tilbake med god hjelp fra hun som har valpene.
Hun er kjempe flink med hundene sine og vet godt hva hun driver med. <3

Hadde en utrolig slitsom dag i går, så derfor ikke noe innlegg i går.

Noen andre som har et kjæledyr som gir deg masse glede?

 

 

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no