Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Tips til en glutenfri skolelunsj!

 • 05.10.2017 - 17:05

Hei alle fine <3

Denne uken er jo egentlig de små hos pappaen sin, men Trym Marius har sovet hjemme her i natt. Så i dag skulle vi ha en bakedag, og det er jo så koselig:) Jeg er veldig glad i å lage gode lunsjer til barna! Synes det er gøy å se hvor fornøyd de blir! I dag har vi bakt litt forskjellig, som vi har puttet rett i fryseren. Greit og ha litt og velge i, og som man kan ta rett opp av fryseren og legge i matpakken deres. Siden vi spiser glutenfritt, er det jo litt mer jobb og lage til. Men vel verdt det, når jeg ser hvor godt de spiser.

Flinke Trym Marius, han hjalp virkelig masse til i dag. Glad i og bake den gutten der, men hender det blir litt kjedelig også.. Hehe.

Deilige pizzasnurrer til heving, disse var lette og lage også:) Oppskrift finner du HER! Anbefaler virkelig denne oppskriften:)

Ferdig resultat, og de var knallgode! :)

 

Vi bakte også bananbrød, synes det er greit og sende med innimellom:) Jeg brukte denne oppskriften HER
Men lagde det med litt forskjellig mel. Jeg brukte kokosmel og hirseflak, og en lys mel blanding. Hadde også økologisk vaniljepulver i tillegg til vaniljesukker. Den ble kjempe god, og Trym Marius var også fornøyd med den. :)

Jeg skjærte opp dette brødet, og pakket inn en og en enkel skive i plast. Så fryste jeg ned alt sammen, veldig enkelt og bare ta opp en skive som er ferdig pakket i plast da:)

 

Siste vi lagde var blåbær muffins og bringebær muffins, de ble også veldig gode! :) Jeg brukte denne oppskriften HER, men jeg brukte kokosmel og hirseflak i tilegg til det fine melet her også! :)

Kjempe kjekt og fryse ned, og så digg og ha med i matpakken:)

Håper dere fikk litt tips til hva dere kan sende med, og at dere liker oppskriftene:) Jeg likte de veldig godt, blir glad de gangene jeg finner gode glutenfrie oppskrifter.

 

#glutenfritt #glutenfri #bake #glede #sønn #kjærlighet 

Sunne amerikanske pannekaker med sjokolade!

 • 19.08.2017 - 12:44

Hei alle fine 💕

I dag er det lørdag , og da pleier barna og få litt ekstra godt til frokost:) I dag ble det små pannekaker med sjokolade i midten, og de falt veldig i smak :) Super lette og lage også, og veldig gode uten sjokoladen. Men siden det var lørdag ble det med sjokolade, men til lunch på skole og barnehage blir det uten :)

Legger ved oppskrift og bilder :)

2 modne bananer

2 egg m str

2 dl havregryn (glutenfrie)

Halv ts bakepulver

Halv ts vaniljepulver ( kan kjøpes på helsekosten)

Litt sjokolade pålegg, helst uten sukker osv.

Mos alt sammen utenom sjokoladepålegg med en stavmikser. La røren stå i 5 min. Så lager dere små runde pannekaker , jeg fikk plass til 4 og 4 i stekepannen. Ikke bruk så mye røre først , da man skal ta litt sjokoladepålegg i midten på hver pannekake. Så dekke over med litt røre over sjokolade pålegget, snu de på andre siden. Vipps så er de ferdig:) Da blir sjokoladen innbakt i pannekakene, og det smaker deilig :) ca til 8 små pannekaker er denne røren, kan selvfølgelige lage større eller mindre røre:)

Denne fant jeg oppskrift av på en dansk blogg, også har jeg gjort den om litt. Tilsatt vaniljepulver og bakepulver .

Håper det smaker 💕

Hun strålte! Barn kan spise sunt :)

 • 10.08.2017 - 10:22

Hei alle fine <3

Endelig er der opphold og litt sol, så da skal vi ut og gå tur. Vi har jo startet opp med litt nye prosjekter her i familien, dere får vite mer senere i dag:) Nå skal jeg ut og gå med Runa, Eirik og Marley :) Runa fikk en deilig sunn frokost i dag, og hun strålte :) Bare lage maten så den ser fristende ut hjelper mye, barn liker det som ser digg ut:)

Jeg elsker havregrøt, så går mest i det til meg på morgenen :) Eller en deilig omelett, spiser omtrent aldri brød.

Vi prates senere i dag alle sammen, håper dere får en fin dag! :)

Sukkerfri sjokolademousse på 1-2-3!

 • 09.08.2017 - 18:40

Hei alle fine <3

Vi har startet på et nytt prosjekt her hjemme, et godt som sukkerfritt kosthold. Sukker gjør mye med deg, og da mener jeg ikke positivt. Jeg kommer tilbake til alt dette i et innlegg i morgen, så dere får høre grunnen til dette:)

Dere som leser bloggen min fast vet godt at jeg elsker sjokolade og alt søtt, så dette er ikke enkelt. Jeg har kuttet mye ned en liten stund nå, men har funnet ut at det må kuttes helt. For å dempe søtsuget i dag, lagde jeg noe nytt!

Dette er en sukkerfri sjokolade mousse, men jeg gjorde det om til is:) Dette var kjempe kjapt, og veldig godt. Utrolig mektig, så dempet søtsuget fort hehe.

Her får dere oppskriften:

En moden banan

2 ss peanutsmør

2 ss kakao pulver

Kjør dette i blenderen, fiks ferdig :) Hvis du vil ha en mousse så er det bare og spise den med engang. Hvis du vil ha det som is så sett det i fryseren et par timer, bare rør i det innimellom :)

Dette er hentet fra boken Kjernesunn familie. En flott bok, med masse fin informasjon. Kommer også tilbake til den boka i morgen. Her er et bilde av litt av det jeg lagde, blir en porsjon man fint kan dele i to eller tre:)

Deilig salt karamell sjokoladekake, glutenfri <3

 • 21.06.2017 - 20:46

Hei alle fine! <3 

Runa har jo bursdag i dag så da måtte jeg jo bake kake, og det ble sjokoladekake! :)
Jeg elsker og bake, og teste ut nye oppskrifter. Så i dag ble det en konfektkake med salt karamell, og den var kjempe god! Så tenkte jeg måtte dele denne digge oppskriften med dere. 
Den falt i smak her i huset:)

 

Sjokoladekake i rund form str. 20 cm i diameter

Ingredienser: 
200 g Bremykt ( Kan bare byttes ut med laktose fritt smør)
200 g sukker
4 egg
250 g mel ( Her brukte jeg glutenfritt mel )
50 g kakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker 
1 ts natron
2 dl kefir

Fremgangsmåte:
Pisk Bremykt, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene. Gjerne plommene først. Ha deretter i det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.

Stekes i en bakepapirkledd form midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 5 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Deretter sett sjokoladekaken til avkjøling.

Tilslutt, del kaken i to og ha sjokoladesmørkrem og blåbær i midten (Jeg delte kaken i tre og hadde salt karamell saus, isteden for blåbær)


Veldig kjekt med den kake deleren. Digger den! :)
 

Sjokoladesmørkrem
200 g smør
50 g kakao
500 g melis
2 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
1 ? 2 ss sterk kaffe (smak deg fram)

Du trenger også blåbær til midten av kaken samt toppen, og eventuelt pynting rundt kaken på fatet. (Eller salt karamell saus som jeg brukte)

Fremgangsmåte: 

Pisk alt godt sammen.

Fordel smørkremen i midten av kaken du allerede har delt i to. Fordel blåbær i kremen (Tove fylte opp med blåbær).

Dekk kaken med krem; både på sidene og toppen. Pynt som du ønsker med krem og blåbær.

Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur.

Derfor er det lurt å ta det ut av kjøleskapet en stund før den skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.

Runa 4 år <3
mmm!! Kjempe godt :)

 

Lånt fra Norges beste bakst HER!

Anbefaler virkelig denne kaken, den var kjempe god! :)
Mine bilder som er brukt, så er kaken jeg har lagd dere ser. Ikke så flink på å pynte, men bake, det får jeg til! :)

#kake #glutenfritt #sjokoladekake #saltkaramell #glutenfri 

Kjempe gode eggmuffins!

 • 20.05.2017 - 13:52

Her i huset spiser vi jo glutenfritt, og da må man ha litt variasjon. Trym Marius er heller ikke så glad i brød, så da må man bruke fantasien!
Eggmuffins kan man fylle med hva man vil, og det er jo genialt. Supert og sende med på skole og barnehage, eller bare spise hjemme. :)
Barna mine elsker de, og blir fornøyd når de er på plass i matpakken. Jeg pleier også og lage grove glutenfrie vaffler, og disse faller også i smak. :)Denne gangen hadde jeg sopp, paprika, salami og skinke som fyll.
Jeg steker alltid fyllet litt først, synes smaken setter seg bedre da.Visper sammen egg, salt, pepper og litt vann. jeg bruker 6 egg til 12 stykker.Jeg fyller opp ca halvfullt med egg, så legger jeg i fyll. kan toppes med litt ost, men opp til hver enkelt :)Ferdig resultat og jeg elsker de! :)
Håper de faller i smak, hvis dere skal teste de ut:)

Ha en fin dag videre <3

Deilige glutenfrie skolebrød!

 • 30.04.2017 - 14:08

Jeg er selv litt skeptisk til glutenfri gjærbakst, men disse var kjempe gode! :)

Når det er helg så er vi opptatt av og kose oss litt ekstra, og da liker jeg og lage noe isteden for all godisen. Og i går ble det skolebrød, noen ganger har vi fruktsalat med vaniljesaus også:) Hva pleier dere å lage i helgene?
Er jo så masse godt man kan lage, og da vet man hva som er i det også:) Her er vi kjempe glad i smoothie, det har vi en del av i uka også:) Sunt og kjempe godt:)Jeg lar alltid deigen elte lenge, det vil si over 10 min. Synes den blir bedre da:)


Jeg lagde vaniljekremen selv, da vi bruker laktoseredusert melk. Det gikk kjempe kjapt mens deigen sto til heving:)
Jeg brukte en pose, men kokte den opp selv på grunn av melken:)
Lot den stå til avkjøling mens deigen hevde, bare rørte i den noen ganger.Dette er pakkene jeg brukte! Veldig fornøyd:) Så kan man bare putte opp det man har lyst til i tilegg.Her lagde jeg en grop og fylte med deilig vaniljekrem, penslet med egg og lot de stå til heving i 30 min.
Også 12-15 min i ovnen på 200 grader


Mmm kjempe gode skolebrød:)

 

#oppskrift  #glutenfritt #skolebrød  #gjærbakst #mamma #familie #foreldre #helg

Digge glutenfrie hamburgerbrød!

 • 10.04.2017 - 09:05

Her går det fortsatt i glutenfritt og vi digger det, vertfall jeg! Hehe;)
Vi har jo begynt og bake en god del, da det er kjempe dyrt og kjøpe glutenfrie brød osv. Denne gangen sto det burgere på menyen, 4 glutenfrie burgerbrød på butikken= 100kr . Så da bakte vi heller selv, fant en oppskrift som vi gjorde litt om på. Legger ved bilder og oppskrift, kjempe lett å lage og anbefales!

 

4 stk hamburgerbrød

1 dl lyst mel

1 dl rismel

1 dl sesammel

1 ss bakepulver

1 ss fiberhusk

2ss naturel yougert eller kesam

1 ss honning

2 egg

2 dl vann

sesamfrø til topping

Sett ovnen på 175 grader.

Bland alt det tørre , jeg pleier og blande det i desiliter målet bare.

Så blander man alt det andre i bollen og tilsetter litt og litt av det tørre.

La svelle i 10 min før du deler opp i 4 brød.

Jeg kjevler ut og stikker ut med en passe stor bolle.

pensle med vann eller egg og ta på sesamfrø.

Stekes i ca 25 min, midt i ovnen.

Avkjøl på rist etterpå!

Bon apetitt <3

 


Ingredienser!
 


Før steking!

 


Ferdig stekte og kjempe gode :)

 

#oppskrift #glutenfritt #hamburgerbrød #mamma #foreldre
 

Kjempe gode glutenfrie sjokoladefondanter !

 • 16.03.2017 - 13:23

#oppskrift #sjokoladefondant

Etter vi gikk over til glutenfritt her hjemme, så kan jeg trygt si at vi lager oss mye mere digg mat :) Og ikke minst snacks, da det ikke er så masse ferdig uten gluten. Vi har fått helt dilla på disse sjokoladefondantene som jeg fant på denne bloggen her. De er så kjappe og lage og smaker kjempe godt, spesielt med is og jordbær til :) De kan man lage hvis man venter gjester ,eller bare vil kose seg litt ekstra. Vi ble så fysne på noe godt her i dag, så da ble det og lage sjokoladefondanter. Legger med noen bilder fra jeg lagde de og oppskrift:) Anbefales fra oss og prøve de <3

 

100 gr meierismør uten salt
200 gr lys eller mørk kokesjokolade. Både barn og voksne her i huset liker best lys.

4 egg (gjerne romtemp)
1 dl sukker
1 dl lyst glutenfritt mel (eller hvetemel)

 

Stekes på 220g nederst i ovnen .

Stekes i 10-12 min , jeg steker de i 12 min med de formene jeg har :)

 

Smelt sjokolade og smør sammen på svak varme. Mens dette står til avkjøling visper du egg og sukker sammen til eggedosis.Bland sjokolade blandingen forsiktig i eggedosisen og sikt melet i til slutt. Det skal vendes forsiktig inn i blandingen.Holder til 6 store former :)

håper det smaker <3


smøre formene med smør og dryss oboy pulver.

putte røren i formen

voila <3 kjempe godt:)
 

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no