hits

Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Ser på tv med solbriller på!

 • 16.04.2018 - 20:26

Hvor faen er solbrillene mine, akkurat nå trenger jeg de virkelig! Lyset er så sterkt, at det føles som hodet mitt sprenger. Jeg står midt i stuen min, men det hjelper ikke. Alle lyder høres drit høye ut, og de blir bare høyere og høyere. Det skjærer gjennom hodet mitt, og jeg har bare lyst og legge meg på et mørkt stille rom alene! Jeg er høysensitiv, og det er utrolig slitsomt og leve med til tider. Når jeg er inne i de tøffe periodene mine som nå, er det ekstra fremtredende. Så her sitter jeg inne på rommet med solbriller, og skriver blogginnlegg.

Jeg ønsker for det meste og bare være i fred når det er sånn som nå, ikke takler jeg nærhet noe særlig heller. Er så drit lei av alt som feiler meg, skulle ønske jeg kunne vært vanlig noen ganger! Synes synd på Eirik når jeg har sånne perioder, men prøver og fortelle at det ikke har noe med han og gjøre. Heldigvis så forstår han meg på en måte, og respekterer det. Barna merker jo ikke så mye til det, for prøver og holde så mye for meg selv, som mulig. Men har jo forklart de litt selvfølgelig, de er ganske så like meg der. Spesielt Trym Marius, så han skjønner jo godt hva jeg mener når jeg sier det er for lyst. Eller når jeg trenger at lyden på tv blir skrudd av, eller musikken i bilen.

Noen andre som har det sånn? Hva gjør dere når dere er i sånne perioder?

Dette med maten har heller ikke godt så bra, skled litt ut i helgen da det gikk i ett med barna. Merker når det blir for mye rundt meg så blir det vanskeligere  og spise regelmessig. Men prøver som sagt så godt jeg kan, må bare ikke gi seg.
Men bortsett fra det har jeg hatt en utrolig fin helg med barna, vi har kost oss max i solen <3 På lørdag var vi på lang kjøretur med hest og kjerre, det var så koselig:) Søndag gikk vi tur ned på skolen til Trym Marius, der lekte vi og koste oss. Deilig at endelig våren er her, kan ut og gå uten og måtte pakke seg inn! 
Hehe. 

Orker dessverre ikke skrive mer akkurat nå, men en liten oppdatering fikk dere <3

 

Viktigere å ta bilder av barna enn at de skal få en fin dag!

 • 21.08.2017 - 20:29

Hei alle fine <3

I dag ble jo gutten min skolegutt, tiden går så fort! Trym Marius har blitt så selvstendig på mange måter, og det er jo bra. Selvfølgelig litt rart også, da jeg liker og dulle med barna mine.. Hehe. Viktig at de får prøve ting selv, og utvikle seg. Jeg har innsett at jeg kan ikke være så hønemor, og ikke minst så sinnsykt overbeskyttende hele tiden. Men tilbake til det innlegget skal handle om. Trym Marius sin 1 skoledag. Da vi kom ned på skolen var det veldig mange folk, og det bare strømmet på med flere. Jeg så Trym Marius ble mer og mer usikker og sliten. Han gikk og la seg på en tralle som sto på gresset, men da var det noen kom bort og sa ifra. De var redd den skulle trille osv, men jeg mener den sto støtt. Trym Marius har et behov for og gjøre sånt, bare trekke seg litt unna til tider. Jeg har full forståelse for at det ble for mye for han, det ble det tilomed for meg også. Først ble jo alle ropt opp og måtte hilse på rektor, så møte fadderen sin. Så var det og bli tatt bilder av, og det var ikke den eneste gangen. Jeg er veldig glad i og ta bilder, men det var så stort fokus på de bildene. foreldrene skulle få tatt bilder av barna, og det var tydeligvis viktigere en barna. Barna måtte stille seg opp så mange ganger, og på forskjellige steder. Trym Marius ble til slutt helt på gråten, så jeg gikk opp og hentet han og vi satt oss et roligere sted. Vi satt og pratet og koste oss, det trengte vi begge to <3 Så skulle vi gå inn i klasserommet alle sammen, og da ville Trym Marius bli med. Når vi skulle inn var det fullstendig kaos, Trym Marius kom seg ikke frem til plassen sin engang, jeg fikk så vondt av han. Når vi endelig hadde kommet oss inn på plassen hans, da bare revnet det for han. Da satt det en gutt han ikke kjente ved siden av han, og det var ikke han forberedt på. Han må forberedes på ALT, eller så raser hans verden.  Dette endte i gråt og fortvilelse, han nektet og sette seg. Så bildet jeg fikk tatt var av en tom stol, men det er helt greit. Jeg og Trym Marius satte oss inn på et grupperom, så jeg fikk roet han litt ned. Jeg hater denne dagen sa han, verste dagen i mitt liv. Sånn skal ikke 1 skoledag være, men for mange er det sånn. Jeg tror ikke Trym Marius var det eneste barnet som slet litt i dag dessverre:( Glad jeg har muligheten til og være der til han føler det er greit at jeg går, at jeg kan ta meg den tiden.

Veldig leit at det skal være større fokus på og ta bilder, enn å sørge for at barna får en fin dag. Jeg har full forståelse for at man vil ta bilder av barnas 1 skoledag, ikke misforstå meg. Jeg tar jo bilder av alt, og elsker det. Jeg bare ser ikke vitsen med at barna skal stille seg opp 5 ganger, barna var dritlei og det var ikke vanskelig og se. Alle har jo forskjellig syn på ting, men dette var min mening.

Håper Trym Marius får en finere dag i morgen <3

Nydelige gutten min, du kommer til og bli noe stort du Trym Marius! <3

 

#høysensitiv #skolestart #familie #foreldre #barn #oslo #mamma #livsstilblogger 

Sure foreldre som mener barna skal sitte til pynt!

 • 04.07.2017 - 18:45

Hei alle fine <3

I dag er min kjære og hjelper faren sin i huset, så her er det bare oss jentene hjemme:) Tenkte og bruke dagen på og ta det med ro, slappe av litt. Endte med at jeg omøblerte hjemme isteden! Haha.

Lovte jo og fortelle litt fra konserten som jeg og Trym Marius var på, og legge ved litt bilder.

Vi dro ikke på konserten før litt etter det hadde startet, Marcus og Martinus skulle jo ikke spille før 19.45. Vi tok t-banen herfra til Nydalen, kjempe koselig tur da vi lekte mitt skip er lastet med. Vi var da fremme i Nydalen kl 16.00, men måtte gå fra t-bane stasjonen og til Voldsløkka. Dette var mye lenger enn vi trodde, men Trym Marius var kjempe flink og gikk fint ved siden av meg:)
Endelig fremme så da var det og ordne ledsager billett, og fortsette turen opp til selve området. Det var så mange folk der, veldig mange. Var veldig spent på hvordan Trym Marius skulle takle dette, men foreløpig gikk dette bra. Han ville ha sukkerspinn enda det var kjempe lang kø, hvertfall 100stk foran oss. Men han sto i køen hele den halvtimen for og få sukkerspinn. En målbevisst gutt er han iallefall! ;)
Så var det og finne en plass vi kunne brette ut teppe og sette oss, dette var ikke noe problem. Så mens vi ventet på Camilla og Emil som skulle være med oss, koste vi oss og skravlet og spiste sukkerspinn.  

Var jo noen timer frem til Marcus og Martinus skulle spille, så er jo litt ventetid for en så spent gutt. Hjalp litt på når Camilla og Emil kom, som gutter flest lekeslåss og tullet guttene! Hehe. Blir overrasket over hvor mange sure foreldre det er der ute, både guttene og vi voksne fikk et par sure blikk.
Når man tar med barna sine på et sånt opplegg, som da er for barnefamilier, Skulle man jo tro de var forberedt på barn som leker og har det gøy.. Men neida, ikke alle.
De lekte rundt på gresset, lo og tullet som barn gjør. Dette er noe jeg mener barn skal gjøre, og at det bare er sunt. Og høye på sukker så blir man jo litt ekstra aktiv, også noe man burde vite når det selges sukkerspinn og godis på et arrangement. Haha. Barn er ikke til for og sitte til pynt, de skal utfolde seg og få være barn <3

Det ble som sagt en del venting, og Trym Marius begynte og bli sliten. Når han blir sliten, blir han veldig var på lyder. Så han begynte og gråte og sa han måtte ha ørepropper, han har som regel ikke tid til og vente. Så han fant sin egen løsning, mens Camilla gikk for og finne ørepropper. Han puttet gress i ørene han da, det mente han var lurt :)Smart liten gutt han der! Go´ gutten min <3Fornøyd med sin egen idè var han, blid som en sol <3

 

Skjønner godt de blir slitne av å vente så lenge, og spente i tillegg. Trym Marius begynte og mase om og hjem før de hadde startet, men jeg overtalte han til og vente litt. Jeg vet han hadde blitt kjempe skuffet hvis han hadde gått glipp av det han virkelig gledet seg til, dette var jo drømmen hans.

endelig var det de som skulle opptre, å hele gutten lyste opp! Jeg kjente tårene mine sprengte på da jeg så hvor glad han var, dette var en stor opplevelse for gutten min. Han angret ikke på at han ventet, da dette var stort for han <3 Vi hørte på 4 sanger som M og M spilte så gikk vi ut. Å det er vi glade for, med tanke på kaoset som var etter konserten var slutt.

To fornøyde gutter som fikk oppleve og se Marcus og Martinus, og to fornøyde mødre som kunne gi de den opplevelsen <3 

 

Legger ved flere bilder under her, ha en flott dag videre <3En sliten gutt, med sukkerspinn rundt hele munnen ;)
 Beste gutten min <3
 Masse folk, og dette var bare en brøkdel ;)
 Camilla og Emil <3
 <3

 

#sommertid #konsert #familie #vennetid #oslo 

ADHD, hvorfor så tabu?

 • 26.05.2017 - 10:16

ADHD trenger ikke være så tabu, heller ingen hindring!

Trym Marius fikk sin diagnose nå, da vi var på hos nevropsykolog. Vi har vært hos nevropsykologene på Høvet mange ganger, første gangen når han var 4 år. Dette var jo noe vi egentlig visste, men fikk nå bekreftet det. For oss er ikke dette noe vi reagerer på, diagnose eller ikke han er fortsatt den samme Trym Marius. Jeg tror fult og helt at min sønn vil nå langt, og klare det han vil klare <3
De med ADHD er resurssterke, og har energien til å utrette det de setter seg inn for. Sterke følelser på alle områder, blir han glad så viser han det med hele seg.

De er veldig dyktige oppe på Høvet, og har åpnet mange dører for oss og barna. Veldig viktig og stå på sitt når det gjelder barna, er en del som må tilrettelegges på skoler osv. Og de skal ha det de har rett på, man må ikke gi seg. Trym Marius er også det man kaller et begavet barn, han er utrolig smart og kan utrolig masse. Dette er både en forlempe og en ulempe til tider. Han skriver, staver, leser, regner og kan allerede mye av klokken. Han har svaret på så masse, han bruker ord ikke en gang jeg bruker. Han er en fantastisk gutt, som sjarmerer de fleste <3

Å ja, selvfølgelig er ikke alt rosenrødt hele tiden, vi blir slitne til tider vi også. Det skal skje noe hele tiden, og vi må følge med hele tiden.
Trym Marius er kjempe god på det faglige, men ikke så lett med det sosiale. Han vil så gjerne, men sliter med og regulere seg.
Han er også et høysensitivt barn, så ikke rart ting kan bli vanskelig for han til tider. Men vi må bare fortsette og jobbe med det, det er foreldrene sin oppgave og lære barnet. I våres tilfelle så trenger han og lære seg og regulere følelser, og forstå at alt ikke kan gå på hans premisser.
Viktig og huske på de gode egenskapene hans når man står i det hver dag, for hender jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Tror det er sånn det skal være og være foreldre, man lærer noe nytt hver dag. Ferdig utlært tror jeg man aldri blir som mamma eller pappa. Det er også helt greit tenker jeg, jeg elsker og lære nye ting. Har heller ikke noe problem med og ta i mot råd eller veiledning, da alt man kan lære er nyttig.
Jeg gjør det beste jeg kan som mamma, men er sikkert mye jeg kan gjøre bedre. Jeg elsker alle tre barna mine veldig høyt, og alle tre er veldig forskjellige. Det vil si at alle tre også har hver sine behov som skal dekkes, og være mamma er en fulltidsjobb. Det er også en jobb jeg signerte på første gang jeg ble mamma, og den jobben tar jeg veldig seriøst. Mine barn skal ha det bra, og de skal oppleve masse kjærlighet.
Matrielle ting er ikke det som er viktigst, men kjærligheten og verdiene av det er viktig. Som mamma eller pappa vil man feile, og det mange ganger! Så lenge man lærer av det og bruker det videre, så tenker jeg det er greit. Barna skal ha det trygt, og følges opp. Det er en jobb man har tatt på seg for resten av livet, uansett diagnoser eller ikke. I mine øyne er alle barn verdt like mye, og det skal ikke være noe hinder om de har en diagnose. Bruk den diagnosen til noe positivt i steden for og bli skremt av det. Og ikke hysj alt ned, lettere for andre barn og forstå hvis de blir forklart dette på en fin måte. Vi har alltid vært åpne når det gjelder Trym Marius, for da er det lettere for barna i barnehagen og ikke minst de andre foreldrene. Når man ikke vet, er det lettere og sette opp sine egne tanker rundt det som skjer.
Vi har valgt og være åpne om det, sånn at ting rundt Trym Marius vil bli lettere for han. Det folk vet har de som regel lettere for og takle, men det er selvfølgelig min mening. Sier ikke at alle må være åpne om det, men vi har valgt det. 

Har lagt ved noe jeg lånte fra nhi.no under her! da jeg synes det forklarer godt.Uoppmerksomhet

 • Klarer ofte ikke å være fokusert på detaljer eller gjør uforsiktige feil i skolearbeidet eller i andre aktiviteter
 • Har ofte vansker med å holde oppmerksomheten når det utfører oppgaver eller leker
 • Ser ofte ikke ut til å høre når de blir snakket til
 • Følger ofte ikke instruksjoner fullt ut og klarer ikke å avslutte skolearbeidet, fullføre rutinearbeid eller andre oppgaver
 • Har ofte vansker med å organisere oppgaver eller aktiviteter
 • Unngår ofte eller misliker oppgaver som krever vedvarende tankevirksomhet, slik som skolearbeid eller hjemmelekser
 • Mister ofte ting som behøves for å utføre aktiviteter, som for eksempel bøker, blyanter, leker eller verktøy
 • Lar seg ofte lett distrahere
 • Glemmer ofte

Hyperaktivitet

 • Fikler ofte med hendene og føttene eller vrir seg i stolen
 • Forlater ofte pulten sin i klasserommet eller i andre situasjoner der man forventer at de sitter ved pulten
 • Løper eller klatrer når det ikke er nødvendig. Ungdommer gjør kanskje ikke det, men de kan føle seg konstant urolige
 • Har ofte problemer med å leke stille og rolig
 • Er som regel på farten eller opptrer som om de ble drevet av en motor
 • Er ofte svært snakkesalige
 • Buser ofte ut med svarene før spørsmålene er blitt fullstendig stilt
 • Har ofte vansker med å vente på sin tur
 • Avbryter eller blander seg ofte inn i andres samtaler eller spill 

Ha en flott dag alle fine <3

 

 

17 Mai, ikke en gledes dag for alle barn!

 • 12.05.2017 - 17:16

Han holder seg for ørene og gråter.. - Jeg vil ikke feire 17 mai, mamma! 17 Mai for barn skal jo være lek og moro, men sånn er det ikke for Trym Marius. Vi har ikke feiret 17 mai med de andre barna på mange år. Vi prøver hvert år, vi kler på barna og møter opp i 17 Mai toget.

Har funnet ut at det er lurt og prøve, kan jo hende han plutselig har lyst. Så dukker alle folkene opp og musikken starter, da er det i gang!
Det blir for mange og alt for høye lyder for Trym Marius, så da ender det med at vi går ut av toget  og hjem. Trym Marius synes det er mer behagelig og spise god mat og kaker hjemme, så da feirer vi alltid hjemme. Nå er Runa snart 4 år og da vil nok hun feire 17 mai med de andre barna, så hva gjør vi da? Da må bare barna deles opp hvis det blir sånn i år også. Jeg har kjøpt festdrakt til begge barna, så klare er vi på den fronten. Så blir spennende og se hva som skjer i år, jeg håper han orker og feire litt. Dette er jo siste 17 mai her på Nesbyen, og siste feiring med de i barnehagen.
Men jeg har full forståelse for at det blir for masse for Trym Marius, jeg vet godt hvordan det er og være høysensitiv. Når det blir for masse så blir lydene høyere og høyere, og det gir seg ikke. Det føles som hodet sprenger og du tømmes for krefter. Bare lyst til å flykte vekk, sitte helt alene. Er ikke vanskelig for meg og si at det er helt greit at vi går hjem, jeg presser han ikke. Jeg er voksen og har det sånn, men han er bare 5 år. Jeg kan klare å presse meg selv, men er ikke riktig og presse han når jeg vet hvor fælt det er og ha det sånn.
Er lettere når jeg klarer å sette meg inn i hvordan han har det, da jeg har kjent på det selv så mange ganger. Kan sitte og høre på en sang, og plutselig må jeg bare skru den av for den det blir for høyt. Det skjer veldig fort da det går greit i det ene sekundet, og ikke så greit i neste sekund.

Trym Marius er en flott gutt med masse humør og glede, bare takler ikke alt som andre barn gjør. Trym Marius sier det mange ganger selv også, og dette er hans ord. - Mamma, jeg er ikke som andre barn jeg, jeg er litt spesiell jeg vet du mamma <3
Dette legger han ikke noe negativt i, når han sier det til meg heldigvis <3 han er en veldig reflektert smart gutt! Han kan så utrolig masse:) 


 

Du min kjære sønn, du kommer til og nå langt her i livet <3

Å være et høysensitivt barn er ingen hindring, heller en gave :)

Hilsen en utrolig stolt mamma <3


Elsker deg gutten min <3

 

#mamma #familie #foreldre #høysensitiv #17mai 

Hele verden gikk i knas!

 • 03.04.2017 - 12:54

-- Mamma, du er den verste mammaen og jeg hater deg!

Dette kom fra Trym Marius når jeg måtte sette ned foten og si; Det blir ikke kino i dag!
Dette var nok til at alt raste for han sin del, og jeg kan forstå det også. Han har hatt en tøff helg, og det har vi også. Det har vært masse krangling som har gått over til fysisk. Og jeg synes det ble feil og belønne dette med en kinotur, men det var ikke lett og skulle gi den beskjeden.
Det gjør jo vondt i mammahjertet, når jeg vet hvor mye han har gledet seg.
-- Men er det riktig å la han få de godene når han har fått så mange beskjeder? Ikke slå søsteren din, ikke riv ned og ødelegg det der!
Jeg føler at jeg har sagt nei nesten hele helgen, og det er ingen god følelse. Ja, han er et høysensitivt barn, men han må jo lære forskjellen på rett og galt fordet?
Han ble helt knust når jeg sa vi ikke skulle på kino, som resulterte i at han reiv ned alt han så. Og kjefta og skreik til meg og Eirik, men vi sto i det og han roet seg til slutt. Dette var utrolig slitsomt for Trym Marius, så han sovnet før klokka var 19:00, og det pleier han aldri. Trym Marius sovner som regel ikke før klokka 22:00, da han har alt for mange tanker i hodet til at han får roet seg ned.Så vanligvis så holder vi på med han hele kvelden, og da er vi så slitne selv at vi legger oss vi også!
Han er jo egentlig veldig trøtt og sliten, men han ender jo opp med og prate og reflektere over dagen isteden.
Og de dagene han ikke vil sove i det heletatt, setter vi på Weight of Sound til han sovner. Og han ligger å rykker i armer og bein helt til sekundet han sovner!
Trym Marius er en veldig oppegående gutt, og han forklarer meg jo masse om hvordan han har det. Han sier selv at det føles som en hypnose når han blir sint, og at han ikke er seg selv. Det kan nok stemme, da han blir helt borte og jeg ikke får noe kontakt med han. Han går som regel rundt i ring og freser! Han går også rundt i ring når han er stresset. Dette er en gutt med ufattelig masse tanker og følelser. Det er så vondt når han blir sint og gjør ting han ikke skal, da jeg vet han egentlig er verdens beste gutt. Har aldri møtt en gutt, som har så masse kjærlighet og gi som det Trym Marius har.


 

I dag har vi jo hatt Marte Meo, det er jo Mandag. Morgenen her har gått sånn passe, men Eirik tok på feil syltetøy på pannekaken til Trym. Det endte med at alle sofaputene lå på gulvet i stuen. Så gjorde Eirik ett nytt forsøk og tok på et annet syltetøy, men da hadde han delt de opp. Dette ble det også feil.
Som dere skjønner så er det ikke mye som skal til før det krøller seg for Trym.
Når han har sett for seg hvordan det skal være og det ikke blir sånn, så rakner verden for han. Og han blir så utrolig lei seg, da alle følelsene hans er så forsterket. Da vi hadde ordnet opp i dette så gikk det bedre, jeg kledde på han og puttet voks i håret. Trym har ganske langt hår på toppen, da han vil være lik Marcus (Marcus og Martinus) . Han elsker å pynte seg, og han er kjempe nøye på hvordan han ser ut. Så kom Heidi og skulle filme!
Trym var konsentrert på alt annet i dag, men en liten film ble det. Eirik kledde på Trym ytterklærne, så det fikk hun filmet. Da var det å levere Trym i barnehagen, mens Heidi satt og redigerte til vi kom hjem.
Eirik måtte på legekontoret til sin faste urinprøve, som er hver Mandag. Vi har det sånn hver Mandag, filmer først, så prat og veiledning etter barnet er levert. Vi får veldig masse ut av dette, da vi ikke alltid ser løsningene selv.
Er så lettere når vi ser det på film, og når vi tar en prat etterpå. Kommer på så mye mer da. Våres oppgave nå er å benevne hva vi gjør og hva barna gjør. For å prøve og få opp konsentrasjonen til Trym Marius litt mer.
Og å begynne og ha pauser her hjemme for han, som de har i barnehagen også.
De pausene er utrolig viktig for Trym i barnehagen! Når han ikke har hatt like mange pauser en dag, så merker vi det godt hjemme. Han blir mye mer utagerende når han ikke har like mange pauser. Grunnen til dette er fordi at når han er sliten, stressa og trøtt så utløser det masse i hodet hans. Og ikke minst kostholdet hans, det har også en stor betydning har vi funnet ut av.

Jeg kommer tilbake til kostholdet i et annet innlegg. Så dere får høre hvordan det har gått med oss, etter vi kuttet ut gluten! Blir spennende å se fremover om pauser kan hjelpe litt på her hjemme, og at han blir mindre sliten. Vi er virkelig villig til å prøve alt for og kunne få det til å fungere her hjemme.

Vi har selvfølgelig gjort masse koselig i helgen også, og nå gleder vi oss til påskeferie <3 Vi har mange utfordringer, men vi har mange gleder også. Viktig og ta vare på alle de gode øyeblikkene man har, og ikke bare fokusere på det vonde. 

Ha en flott dag alle fine folk <3

#mamma #høysensitiv #foreldre #martemeo #barn

Trym Marius og meg på tur, for å hente hjem Marley <3

 • 24.03.2017 - 19:53
Dette er når jeg og Trym Marius var på tur for og hente Marley. Trym Marius har mye spennende på hjertet som vanlig <3 Han er en utrolig smart og filosofisk gutt som tenker på alt. Vi hadde en kjempe koselig tur, og det var så stas å hente hjem Marley gutten våres <3 Håper dere liker videoen våres :) Dette var første gang jeg videoblogga så ha litt tolmodighet med meg hehe;) Og tlf sto fast i bilen så ikke så bra filma, men sånn ble det ;) Ha en flott kveld :)

Mannen i mitt liv!

 • 23.03.2017 - 21:06

Han hører jeg kommer og løper mot meg; -- Mamma, jeg elsker deg <3

Er det noe som kan få opp gleden i meg, så er det de ordene. -- Skal vi på cafe nå? Første han spurte meg om.
Jeg pratet med han på telefonen i går, da han er hos pappaen sin nå. Trym Marius spurte om han ikke kunne få sove hos meg i natt, selvfølgelig kunne han det. Jeg hadde lovet og hente han kl 13:00 i barnehagen så vi rakk å dra på cafe, da vi skulle være på helsestasjonen kl 14:00.

Det er så koselig å kunne ha alenetid med hver av barna og konsentrere seg om kun den ene. Vi er så heldig at vi har den muligheten til å kunne ha alenetid. Jeg og pappaen til de små samarbeider veldig bra.
Siden Trym Marius er så høysensitiv så er det ekstra viktig med den alenetiden, både for han og hans søsken.
Da har vi delt opp så vi har to dager alene med hver av barna. Runa og Trym Marius bytter på hver uke, så de får like masse alenetid med hver av oss. Vi synes dette funker bra for oss, og bortsett fra den ordningen så har vi 50% hver.

-- Noen andre som har en sånn løsning?
 

Så tilbake til cafe-daten våres!
Trym Marius ville ha makroner og de var heldigvis glutenfri:)
Kaffe på meg selvfølgelig. Vi skravlet og koste oss, og tok masse bilder. Trym Marius ville låne kameraet for å ta bilder selv!
Legger ut litt bilder av det han har tatt.
En kunsterik sjel den lille gutten min <3
Trym Marius ville ta bilde av brettet til noen andre, som da sto på oppvasktralla ;)
 


Han fant noen fine tegninger også <3

 
Mine tre barn er det beste som noen gang har skjedd meg, og de har virkelig vist meg hva kjærlighet er.
-- Tenk at det å være mamma kan være så tungt og flott på samme tid? 

Så var det og gå bort på helsestasjonen til førsteklasse kontrollen hans, tenk at lille gutten min skal begynne på skole til høsten!

Der skulle vi inn til lege først.
Trym Marius ville vise stolt frem at han kunne skrive navnet sitt, telefonnummeret mitt pg pappaen sin sitt navn.
Og inn døra kom det inn en annen lege, Trym bryter ut; --Hvem er det?! Fastlegen svarer at vedkommende i døra var en turnuslege. Trym Marius grublet fært over dette.. og spurte om dette var det samme som en vikar.. --sånn som vi har i barnehagen? Spurte han nysjerrig.

Etter  vellykket legebesøket, skulle vi videre inn til helsesøster for å se på noen bildeark av forskjellige matvarer og grønnsaker. Dette fordi de ville finne ut om hva barnet spiste, om han var sær i matveien eller ikke. Trym Marius bryter ut nok et gullkorn, ser opp på helsesøsteren og spør; Er dette gluten og laktosefritt? Hvis det ikke er det, kan jeg nemlig ikke spise det.

Helsesøster mente dette var et avansert spørsmål å svare på, men prøvde så godt hun kunne.
 

Når vi kom hjem igjen hadde Eirik lagd sjokoladefondant, så vi feiret Victoria litt i dag <3
Så Stekte vi opp 5 kilo farsedeig, og koste oss med det.
Ellers så har vi slappet av og tatt livet med ro, og det skal vi resten av kvelden også:) I morgen så kan Trym Marius leveres sent i barnehagen og det er så deilig.
Spise frokost sammen og ikke stresse:)

-- Hva har dere gjort i dag?

-- Noen andre som har vært på  6års kontroll enda?:)

legger med noen bilder av dagen våres! <3
#Høysensitiv #Sønn #Barn #Alenetid #6årskontroll #Kjærlighet #Date

Panikkanfall utløst av sin egen sønn!

 • 06.03.2017 - 18:30

Panikkanfall utløst av sitt eget barn, det er en så utrolig vond følelse. Han mener det jo ikke på den måten og det vet jeg godt, men flashbacks,triggere og panikkanfall kan man ikke styre selv. Trym Marius er min øyesten og den lille mannen i mitt liv, og jeg er utrolig glad i han. Men det betyr ikke at alt er like lett hele tiden, da han har sine utfordringer daglig.
Kan vel trygt si at han styrer hele denne familien og har gjort det fra han var veldig liten, da alt må skje på hans måte og ønsker. For skjer det ikke på hans premisser så går alt i knas og hjertet hans knuser, som er hans egne ord. Og da utagerer han på den som står nærmest, og det ender som regel aldri bra.
Trym Marius er verdens mest omsorgsfulle og flotte gutt når ting går hans vei, og det ikke krøller seg for han. Og mange kan tenke at han gjør alt dette for og være slem, men der er svaret NEI. Han angrer seg alltid , men bruker lang tid på og forstå hva som skjedde. Og dette er veldig vondt for han når det først går opp hva han har gjort.

Vi hadde en episode sist uke, der han skallet til meg så jeg fikk blåveis. Dette var rett før han skulle i barnehagen, da han ville se ferdig i noe på tv som han hadde sett for seg. Jeg kom og forklarte at nå må vi dra i barnehagen, da jeg hadde møte og de skulle rekke frokost i barnehagen. Han hadde tenkt en ting og jeg en annen , og utfallet ble en blåveis.
Det jeg mener er at det skal ikke så masse til før det går i krøll og han ikke føler seg forstått, og dette er vondt for et mammahjerte. Jeg vil jo så gjerne forstå alt han mener og få familien til og funke best mulig, men noen ganger kan man stå litt fast. Å være mamma er ingen enkel oppgave, men man lærer så lenge man lever tenker jeg <3

I dag hadde vi Marte Meo her hjemme igjen, og det er til så stor hjelp opp i alt det som skjer.
Heidi filmet en episode i dag da jeg skulle sende med Trym Marius havregryn i barnehagen. Han ville ikke ha brød i barnehagen, så da kunne han få med havregryn, men han nøyde seg ikke med det. Han ville ha litt å spise rett før vi skulle dra også , og jeg ga meg på det.
Er så mye lettere og gå inn på et kompromiss med han enn å nekte han, da jeg vet godt hva som venter når jeg gjør det. Men hvet godt at jeg ikke kan gjøre det hele tiden, og det gjør jeg heller ikke. Men man får et annet syn på det når man ser det på film, hvordan jeg taklet den situasjonen og gjorde det beste ut av det <3 Det er så utrolig lærerikt! Marte Meo gir både meg og Eirik gode råd og veiledningen vi trenger. Er ikke alltid man vet svaret på alt selv, og da er det godt og ha noen og spørre om råd.

Kan ikke nekte for at det byr på komplikasjoner da jeg har PTSD og har et barn som er høysensitiv, men vi klarer oss på et vis. Prøver og gjøre det beste ut av episoder som oppstår og tar det derfra. På grunn av ting jeg har opplevd blir jeg fort trigget av brå bevegelser, høye lyder og slag osv. Og det er da flashbacksene kommer, dette er ikke han sin feil, men min fortid. Bare synd at den innhenter meg og ødelegger for våres familieliv, men vi er sterke alle mann og skal få dette til å funke best mulig <3

Hvordan får dere familielivet til og fungere?

Noen som har barn som er høysensitive?


En tøff dag !


Fine guttene mine <3

--Mamma, jeg holder ikke ut denne dagen!

 • 01.03.2017 - 14:15

#mamma #høysensitivebarn
Morgenen gikk egentlig ganske fint i dag, helt til vi skulle ta på ytterklær. Han gjemte seg på rommet og sa han ikke ville i barnehagen. Jeg burde kanskje skjønt det allerede da. Han kom frem til slutt, og ble da med til barnehagen. I bilen på vei til barnehagen begynte han og spørre om Kokko, dette er da katten våres som ble borte i desember. Så vi pratet litt om hun de 5 min det tar og kjøre til barnehagen. Runa var veldig klar for å inn i barnehagen i dag. Eirik kledde av og ordnet Runa, hun løp inn til de andre barna i full fart:) Trym Marius uttrykte raskt til henne som har han i barnehagen at han savnet Kokko , og hans tanker rundt dette. Han fortalte at dette var ikke en god dag og hadde tårer i øynene. Da vi skulle si hadet og dra fra barnehagen, kom han bort til meg. -- Mamma, jeg holder ikke ut denne dagen, sa han og gråt. Tenk at en gutt på 5 år kan uttrykke seg på den måten og føle det sånn <3 Jeg tok han selvfølgelig med meg hjem igjen, da jeg kjente det langt inn i mammahjertet at det var det han trengte nå. 

Dagen i dag ble ikke helt som planlagt, men sånn er det når man er mamma.
Trym Marius slapper av og koser seg i skrivende stund, og det er det viktigste <3 Humøret hans steig med engang vi kom i bilen fra barnehagen, så det snur fort. Han kan nesten gå igjennom hele følelsesregistret på et par minutter, så ikke rart han blir sliten. Han koser seg masse når han kan være alene hjemme med meg og Eirik på dagen, merker stor forskjell på han da. Han blir fortere i dårlig humør når de andre er hjemme, da det er vanskeligere for han og slappe av. Når han har noe og fortelle meg, så klarer han ikke det hvis andre prater eller gjør noe rundt han. For som tidligere nevnt i mitt første innlegg, så tar TM inn alle sanser og inntrykk av situasjoner rundt seg. Trym Marius er en kjempe god gutt som har masse omsorg for andre og gir mye av seg selv <3
I dag har han sagt så mye fint til meg og nusset og kost med meg, han senser alltid mitt humør og det er på godt og vondt. 
Og idag er ikke helt min dag.. hodepine, høy indre stressfaktor osv. Han senser alt dette, så ikke så lett og skjule mitt humør for denne lille gutten.
 

Resten av dagen går med til å hente Runa i BH, samle saueflokken til middag og prøve å gjøre det beste ut av dagen videre.

Hva har dere gjort idag?
Legger ved noen bilder Trym Marius ville jeg skulle ta av han idag. 


sjarmør da? ;)
 

Marte Meo Mandag <3

 • 27.02.2017 - 18:47

#samspill #barn

Marte Meo ,Benevne-Lede og Følge.

Eirik kler på Runa mens Heidi filmer , --Den først ,sier han. Runa putter armen inn i jakka. De ordene ledet Eirik Runa med , ganske så utrolig hva små ord kan gjøre i et samspill.Kan lese om samspill her. Barna trenger at vi ser de , og at vi leder de til det de kan vente seg i voksen livet.

Det gjør en stor forskjell når man kutter ut alle de spørsmålene man har i hverdagen.
Du spør barnet ditt om dere skal gå og skifte bleie, barnet sier nei, men må det alikevel. Du ga da barnet ditt et valg som det egentlig ikke hadde.Er jo ikke rart det blir konflikter og forrvirringer da? Vi er et høflig folkeslag og derfor alle spørsmålene hele tiden :) Prøv heller og si --Nå går vi og skifter bleie!
Så skal du merke forandringer. Vi har merket stor forandring vertfall, da jeg stilte spørsmål hele tiden før ;)

Hva hadde du gjort hvis noen kom og begynte og ta på deg klær, uten og fortelle hva de skulle først? Du hadde sikkert freaka litt ut hehe.
Tror det er litt sånn med barna også, isteden for og bare kle på de så benevn hva du gjør. Så kan det bli litt enklere. Sier ikke at dette er fasiten på alt men det vil gjøre en stor forskjell.samspill er veldig viktig i en familie og ikke minst et forhold. Når du foreksempel står og lager middag og barnet sitter og bygger lego , benevn hva du gjør og hva barnet gjør så vil han/henne føle at du ser og følger med:)

Min oppgave i dag til neste gang vi skal filme er og lede, for meg er Runa lille prinnsessen min enda, da hun er sistemann. Så ikke like lett og slippe tak i lille Runa, men det må gjøres <3 Hun blir 4 år nå så da må hun vel kanskje få begynne og kle på seg selv ;) I morgen skal runa få lov til det på egenhånd uten at jeg blander meg for masse, jeg er veldig kontrolerende så blir en fin oppgave for oss begge:) Eirik sin oppgave er og benevne frem til neste gang. Det er veldig gøy når man ser hva man gjør etter man har filmet , da det ikke er alt man er klar over av reaksjoner. Som foreldre blir man aldri utlært, og jeg lærer noe nytt hver dag <3 Eirik tok dette på strak arm og ble med, han gjør alt for og lære mer om hvordan familielivet funker.

Noen som har prøvd Marte Meo eller har tenkt på dette?:)

Er dette noe for deg/dere så kan dere ta kontakt her. 

 

--Se mamma, jeg har lagd våre egne fastelavenboller!

 • 23.02.2017 - 21:01

  #fastelaven  #høysenstivtbarn
En mega stolt gutt møtte oss i barnehagen i dag,han var den eneste som sto ute fult påkledd og ventet smilende:). Da han ønsket og stå ute og se om vi kom.
Det var foreldrekaffe i barnehagen i dag med fastelavensboller.
Trym marius har en ansatt som er med han hele dagen i barnehagen, da han trenger en voksen "brems" på seg. De to hadde bakt glutenfrie boller til vi skulle komme i dag, så derfor var han så stolt og fornøyd:). Runa, min yngste prinsesse, strålte også da vi kom i barnehagen i dag. Det gir en veldig god følelse når man blir møtt av barna på den måten.
Trym Marius var veldig opptatt av at ingen måtte spise av hans boller, men Runa fikk til slutt lov å smake. Det er i sånne  situasjoner det er viktig og være på Trym marius hele tiden , for da kan man unngå leie episoder for hans sin del.
Barnehagen hans er helt fantastiske og gjør alt for at Trym Marius skal få en best mulig dag. De gir han mange pauser igjenom hele dagen, med lesestunder,musikk og tegning på et eget rom. De har virkelig tilrettelagt masse for han, og tok dette med glutenfri diett på strak arm. Trym Marius har ikke hatt noen problemer med og starte denne dietten, han er den som har tatt dette best av oss alle;).
I dag var han veldig sliten ,og da er det ikke mye som skal til før han blir utrolig lei seg og alt faller i grus, som dere leste i mitt første innlegg.
Vi hadde lovt og gå pokemanjakt etter foreldrekaffen, før pappaen dems skulle hente de. Det gikk desverre ikke helt som han hadde planlagt, da vi ikke fant noen. Noe som gjorde at han ble veldig sint og urolig over å ikke få utføre det han hadde sett for seg skulle skje:(. Så da  pappaen dems skulle hente de ville jo ikke han bli med, så endte med at han sprang inn i en hekk og gjemte seg. Argumenterte med alt fra at sengen hans hos pappaen hans var for hard til at det ikke var noen pokeman i huset hans. Trym Marius er utrolig smart så han har et svar på alt. Men han ble med til slutt da de skulle laste ned pokeman på tlf til pappaen hans, og de skulle se om de fant noen på bilturen hjem og ute rundt huset:). Er utrolig vondt og stå i sånne situasjoner , da man egentlig bare vil ta han med seg hjem igjen:(.Men vet han har det veldig fint når han er med pappaen sin også, men er tøft og ha 50% borte fra de minste.
Jeg har eldste god jenta mi hjemme hele tiden da, og veldig takknemlig for det. Fjortisen våres som skal konfirmeres i mai, veldig stolt mamma <3 , og verdens beste samboer som alltid er der for både meg og barna. Man kommer opp i mange ulike situasjoner hver dag, både fine og vanskelige , men man må bare gjøre det beste ut av det og huske og puste :) Husk og ta vare på hverandre ,og vær der for hverandre det utgjør masse i løpe av en dag.
Man er bra nok som man er og ingen er like, det er det som gjør hver enkelt unik <3


Eirik og Runa i dag <3

-- Alle hjertene mine knuser mamma!!

 • 21.02.2017 - 20:13

En dråpe var nok, kun en enslig dråpe var nok til at gutten ble knust innvendig. ALLE klærne måtte byttes pga den lille dråpen på skjortearmen. Dette er sånn det føles for et høysensitivt barn. Trym Marius sin dag består av mange inntrykk , da han tar inn alt som skjer rundt han hele tiden. Se for deg selv hvis du sitter på en kafe og fører en samtale, men du tar inn de 8 andre samtalene rundt deg også ,slitsomt tenker du? og han er 5 år. Pauser er helt avgjørende for at dagen til Trym Marius skal fungere for han, og det vil si mange av de. Tror de fleste høysensitive barna trenger mange pauser. Trym Marius er veldig glad i mat ,frukt og snacks osv , men hvis det ikke er lagt riktig på tallerken så raser alt for han. Det er mange ting og tenke på og ta hensyn til når man har et høysensitivt barn, så hverdagen blir enklere for hans sin del og oss andre rundt han. Han har et følelsesregister som en 3 åring og en hjernekapasitet som en 9 åring ,så  da er det ikke rart at dagene kan bli litt mere krevende for han. Trym Marius er en utrolig smart gutt som regner,leser og skriver , dette er noe han liker og drive med:) Han er omsorgsfull og øser ut fine komplimenter, ofte. Han er den gutten som legger merke til om du har klipt deg eller fått nye klær.

Vi startet med noe som heter marte meo når Trym Marius var 2 år, dette har virkelig hjulpet oss og anbefales på det sterkeste for alle familier. Det har fått oss til og forstå barna bedre og få et bedre samspill. Skulle ønske at helsestasjonen kunne gitt dette tilbudet til alle barnefamilier som ønsket det. Her er litt om hvordan de jobber med marte meo som jeg har lånt fra martemeo.no


 

Ved analyse av Marte Meo-filmer bruker terapeuten interaksjonsanalysen for å se hva som skjer i samhandlingen.

? Vi ser etter atmosfære og hva som kommuniseres både med ord, lyder, blikk og kroppsspråk.

Ut ifra analysen vurderes hvilket utviklingsnivå barnet er på. Det lages en arbeidsplan for hvilken utviklingsstøtte barnet trenger fra den voksne.

Dette brukes sammen med foreldrenes (eller ansattes) bestilling/spørsmål i veiledningen for å overføre konkret informasjon til stillbildene som viser 

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no