Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Gjesteinnlegg av Anne - Hvordan jeg ble kjent med Marita og min vei ut av rusen

 • 25.07.2017 - 15:48

Hei alle Marita sine lesere! <3

Jeg heter Anne og jeg ble spurt om å skrive et gjesteinnlegg siden Marita, Eirik og Trym Marius er på tur et døgn. Så jeg og kjæresten min Erik passer hundene i mens. Jeg prøvde å tenke på hva jeg kunne skrive om, og siden Marita har skrevet mye om sine utfordringer innenfor psykisk helse, så syntes jeg det passa fint og skrive om hvordan jeg, som rusavhengig har kommet dit jeg er i dag, med 1 år rusfri tid nå neste tirsdag <3 

Jeg kan jo starte med å fortelle hvordan jeg ble kjent med Marita og hvorfor hun er en så fantastisk venn! 
Jeg møtte henne for 4 år siden på Røysetoppen, et psykiatrisk sykehus. Personlig så var dette den tyngste perioden jeg har vert igjennom. Jeg var der i 6 mnd for depresjon, angst og alkoholisme. Så møtte jeg Marita, og selv om vi begge hadde det veldig tungt så kom vi godt overens med en gang <3 Vi skjønte hverandre og det var utrolig betryggende å ha en person der som jeg kunne prate med og ikke føle meg så alene. Hun var så omsorgsfull, ærlig og modig... Noe hun fortsatt er. Og det er de kvalitetene jeg setter så utrolig stor pris på ved henne. Og etter vi ble skrevet ut, har vi hatt god kontakt og brukt mye tid sammen. Jeg ville snakke om meg som rusavhengig fordi jeg vil oppnå en åpenhet rundt dette temaet. Som mange andre temaer er dette veldig tabubelagt. 
Allerede som 17 åring var jeg avhengig av alkohol og det gikk fort nedover. Jeg har opplevd flere sykehusopphold, overdoser og innleggelser fordi jeg var suicidal, rusa meg, slet/sliter med PTSD og var dårlig på alle mulige måter. Jeg ble sendt til avrusning i juli 2015, og var etter det innlagt på en rusbehandling i 4 mnd. Dette var ekstremt tungt og jeg levde lenge i benektelse mest fordi jeg var bare 20 år gammel når jeg ble innlagt og jeg mente at jeg ikke var "rusavhengig nok", selv om jeg rusa meg hver dag!! Galskap sant? Men etter noen tilbakefall skjønte jeg at jeg ikke klarte stoppe å ruse meg selv om jeg ville, og at jeg hadde NULL kontroll over livet mitt. Det tok meg lang tid, men jeg er veldig takknemlig for at jeg nå har klart å holde meg rusfri, i såpas tidlig alder som 22 år. 

Jeg går jevnlig i selvhjelpsgrupper og bruker psykolog hver uke. Det som fikk meg til å slutte å bruke rusmidler var at jeg virkelig nådde bunn for et år siden. I tillegg til rusavhengighet, så har jeg også en spiseforstyrrelse, som ble verre når jeg var rusfri. Det endte i at jeg i fjor sommer sulta meg ned til alvorlig undervekt og samtidig begynte å ruse meg igjen. Det gikk to uker, og jeg ble tvangsinnlagt. 
Etter noen uker bestemte jeg meg for at DET ER NOK! Jeg var lei av å skade meg selv, og ikke minst alle rundt meg! Lei av å rømme fra følelser og grave meg lenger og lenger ned. Jeg hadde søkt på skole det året for å fullføre vgs, men hadde selvfølgelig lagt den planen på is. Men jeg var så lei, sliten, sint, redd og full av skam at jeg skrev meg ut to dager før skolen starta og begynte på siste året på musikklinja. Med håp om at det skulle hjelpe meg med å holde meg rusfri og føle at jeg mestrer noe. Og overraskende nok, så gikk det! Jeg møtte opp, ba om hjelp og støtte fra skolen, var med på flere skolekonserter hvor jeg sang. Jeg fikk gode karakterer, bedre selvfølelse, jeg dro til å med på tur til London i jula, HELT alene. Og jeg klarte å være rusfri! I tillegg til skole så har jeg vert 3 mnd i behandling for anoreksi fra februar til mai i år. Og når jeg kom tilbake, tok jeg alle eksamener og prøver og fullførte skole året! 

Det jeg vil frem til med dette innlegget er at alt er mulig hvis du bestemmer det for det, det er jeg et levende bevis på. Jeg har nå snart 1 år rusfri tid, har en fantastisk kjæreste, familie og støttende venner som Marita. Hun har stått med meg gjennom alt dette, og aldri gitt meg opp. Og det er jeg så evig takknemlig for. Så Marita: TUSEN TAKK! JEG ER SÅ GLAD I DEG OG STOLT AV DEG! <3
Jeg har også fått tilbake interesser som sminke og sang, tar en dag av gangen og prøver å nyte de gode stundene som dukker opp. Det er fortsatt ikke lett, men det er MYE bedre :)

Tusen takk for at dere har lest dette, og jeg håper dere kan ta til dere noe av det. Ha en fantastisk dag og ta vare på dere selv <3 
Følg meg gjerne på insta: anneesor
 

Botox!

 • 24.06.2017 - 11:28

Tenkte og ha et innlegg om 5 ting dere kanskje ikke visste om meg! ;)
Greit og variere litt her på bloggen, gøy og ha litt forskjellig! :)1. Jeg er 100% avholds! Det vil si jeg aldri drikker alkohol. Jeg er ikke alkoholiker, så det er ikke grunnen, men liker bare ikke alkoholsmaken. Ikke liker jeg forandringen folk får når de har drukket heller, så like greit og holde seg unna! 

2. Jeg er kjempe redd for hester, og det er veldig vondt:(
Jeg har eid et par hester selv, og stallen var mitt fristed før. Savner virkelig og drive med hest, og bare henge i stallen.

Når jeg gikk gravid med Runa, så longerte jeg den hesten jeg hadde da inne på banen. Han løp plutselig mot meg, og etter det har jeg vært kjempe redd. Enda han bare tullet rundt, men tror nok det var pga av at jeg var gravid. Drømmen er og kunne drive litt med hest igjen, da det gav meg så utrolig mye <3 Må bare bruke god tid, og venne meg til det gradevis igjen. 

3. Jeg er ekstremt overbeskyttende, sånn skikkelig liksom. Både ovenfor barna mine og de som står meg nærme. Spesielt barna mine og hundene, hender jeg er alt for overbeskyttende. Jeg jobber med det så jeg skal slippe de litt etter litt, viktig at barna får utforske litt på egenhånd også! 
Marley har ikke vært helt i slaget i det siste, så går jo etter han som den hønemora. Marley er da valpen min, for dere som ikke vet det.

Eldste datteren min Victoria kaller meg FBI hele tiden, kan ikke skjønne det! Haha;) 

4. Jeg elsker alt som har med skjønnhet og gjøre! Det vil si negler, hår og vipper osv. Veldig glad i sminke, og spesielt extensions. :)
Jeg dømmer aldri de som vil fikse på seg selv, da jeg ikke ser problemet i det.
Alle bestemmer over seg selv, og velger selv hva de vil gjøre <3 

5. Jeg har tatt TEOSYAL KISS i leppene, og botox tre steder i ansiktet mitt. Dette valgte jeg og gjøre for min egen del, og kun for min del!

Jeg sover veldig dårlig om nettene pga mareritt, og da har jeg fått veldig masse rynker rundt øynene og poser. Har brukt kremer nå i flere måneder for og se om det hjalp, men det har det da ikke gjort. Søvnen min får jeg ikke gjort noe med på en stund, så da valgte jeg dette. Viktig og føle seg vel med seg seg selv, og det har ikke jeg gjort.

Sier ikke at dette er en mirakelkur for min dårlige selvtillit, men det hjelper litt. Jeg har noe helt annet og jobbe med innvendig for og rette på den dårlige selvfølelsen min. Så sier ikke at alle skal gå og fikse på alt utvendig for og føle seg bedre, langt der ifra. Men dette var et stort problem for meg, da jeg ikke fikk sminket det bort eller noe. Jeg jobber hardt med meg selv for og bedre min selvtillit, og det er mye jobb. Men jeg skal klare det, for vil føle meg bra både innvendig og utvendig!

#fakta #familie #foreldre #mamma #lips #botox #selvpleie 

Drømmen er Italia

 • 23.06.2017 - 12:01

Tenkte jeg skulle ha et innlegg om hvor jeg drømmer om og dra! Det er Italia. Jeg fant fort ut at jeg ikke er noe sydenmenneske, liker og oppleve kultur og historie. Så neste sted jeg vil dra til er helt klart Italia. Fant en side der det sto en del informasjon, så tenkte jeg ville dele det med dere.

Bildene er funnet på google, og tekstene er lånt fra ferietur.no

 Italia er et land for beskuelse, opplevelser, avslapping og ferie. Italia er landet du kan besøke om og om igjen. Her finnes så mye av attraksjoner, museer, gallerier, badestrender,  aktiviteter, og atmosfære at du kan bruke både dager og uker uten å ha klart å oppleve alt. Italia har et enormt utvalg av det meste også når det gjelder hoteller, restauranter, foretninger og luksus. Her kan du leve livets glade dager. 

Italia er en av Europas største turistattraksjoner og dette er lett å forstå når man besøker Roma, Milano, Firenze, Venezia eller et av landets sportssteder og ser hva disse byene- og områdene kan tilby. Besøker du Firenze blir du presentert en solid dose med kunst, kultur og historie. Reiser du til den unike byen Pompeii får du mange fascinerende svar på hvordan menneskene hadde det i begynnelsen av vår tidsregning.

Velger du en opplevelse i de italienske alper møter du et velorganisert system for turister.  Her har du alle muligheter både sommer - og vinter i bl.a. Parco Nazionale d´Abruzzo og fjellmassivene i Calabria. Italia har mange fine og kjente skianlegg som bl.a. Cortina D´Ampezzo, Madonna di Campiglio, San Martino di Castrozza, Canazei,  Courmayeur i Valle d´Aosta, Mont Blanc ogMatterhorn. Her er skisesongen fra desember til begynnelsen av april mens du på de to sistnevnte kan oppleve skiaktiviteter hele året.  

Sommertid er ikke noe unntak for mulige aktiviteter i Italia. Her finnes sol- og varme i stort monn. I Italia kan du drive alle former for vannaktiviteter du kan svømme, snorkle, dykke eller du kan seile og drive med vindsurfing. Hvorfor ikke ta en seiltur på den fine Gardasjøen? Liker du ikke dette har du mange muligheter for å oppleve landet på mange andre måter. Du kan sykle i naturskjønne omgivelser eller du kan dra på shopping i en storby.  Uansett hva du finner på så er du garantert en fin ferietur i Italia

 

 

Stedet jeg har lyst og dra til i Italia er Venezia, Ser så utrolig fint ut der! Håper jeg og Eirik kan få muligheten til og dra dit en gang. Det er drømmen <3  

Har dere et sted dere drømmer om og dra til?Ser det ikke bare helt nydelig ut der? :)

 

Hvem har ikke drømt om å "flyte" på en av Venezia's kanaler i en gondol en stille sen kveld i solnedgangen. Dette kan du oppleve dersom du besøker denne fantastiske byen. Venezia er hovedstaden i regionen Veneto og provinsen Venezia, og er en unik by som er bygd på 117 små øyer med et stort antall vannkanaler.

Venezia er ikke av de største byene og har bare ca. 60' innbyggere. Selv om byen er lite finner i overkant av 12 millioner turister veien hit hvert eneste år. Venezia er som andre italienske byer meget fascinerende. Her er det mange opplevelser som venter. Venezia har over 4 mil med kanaler hvor Canal Grande er den mest kjente, og svinger seg gjennom byen omkrabset av byens mange attraksjoner. Det er totalt 180 kanaler i Venezia og de fleste har en bredde på mellom 2-4 meter. Byen er bundet sammen av ikke mindre enn 400 broer, som sammen med kanalene danner et fantastisk skue. Byen Venezia er en av de vakreste, rikeste og mest særpregede kunst- og turistbyer i hele verden. Her opplever du kanalene, broene og den amle bydelen som er bevart helt uforandret. Du finner kvarterene som går mellom kanalene oppdelt i små og trange gater kun med plass for fotgjengere.  

Venezia har over 100 flott dekorerte kirker som eksempelvis Santa Maria della Salute som er et av barokkens mesterverk, og Markuskirken som opprinnelig var en treskipet basilika fra 800-tallet. Du finner severdigheter som Piazza San Marco ( Markus-plassen), Piazzetta San Mardco, Galleria Internazionale d´ Arte Modern fra 1897, rytterstatuen utenfor kirken Santi Giovanni e Paolo som er Andrea del Verrocchios minnesmerke over condottieren Bartolomeo Collenoni. Liker du shopping kan du i Venezia finne alt fra antikviteter, smykker, moter og sko. De mest eksklusive forretningene finner du ved Mercerie Calle Vallareso, Calle Frezzeria og Calle Largo 22 Marzso. Ellers er byen full av små koselige forrretninger hvor du virkelig kan gjøre mange funn.
Håper dere likte innlegget, og fikk litt informasjon om nydelige Italia <3
 

Ha en flott dag videre alle fine <3 

#reise #familie #foreldre #italia #kjærester #kjærestetur #mamma #venezia

Barnevernet burde gjort så mye mer!

 • 20.05.2017 - 09:48

Kjenner jeg er full av angst og nerver i dag! Tør jeg dette? Jeg vil jo hjelpe andre, og nå frem til folk. Dette er veldig stort for meg, og jeg føler meg takknemmelig for at jeg ble spurt. Kl 13.00 i dag skal jeg bli intervjuet, og det blir filmet. Noe helt annet når jeg sitter foran dataen og skriver til dere alle, enn og snakke foran et kamera. Det går vel bra, men herregud jeg er så nervøs.
Før så kastet jeg meg ut i alt, helt til den angsten kom snikende. Min barndom og alt som skjedde når jeg vokste opp, har ødelagt meg så mye.
Den har tatt fra meg selvtilitten min og mye av mine følelser. Et barn skal ha det trygt og godt, og ha trygge voksenpersoner rundt seg.  Jeg har vel nesten 1000 papirer fra barnevernet fra jeg vokste opp, men enda gjorde de ikke noe. Men jeg skal sørge for at det blir en rettferdighet ut av dette, og jeg skal bruke det for alt det er verdt. Jeg skal bruke det til og hjelpe andre så andre kan få det bedre <3
For dere som ikke har lest om min barndom, så finner dere det HER.

 Skal selvfølgelig fortelle dere hvordan denne dagen går senere <3
Ha en flott dag alle fine <3 

#familie #barnevern #løvetannbarn #mamma #foreldre

Kjenner jeg gruer meg, samtidig som det blir godt og få det ut!

 • 05.05.2017 - 09:07

Var en del av dere som ville jeg skulle ha en videoblogg igjen! Det setter jeg stor pris på det <3
Fikk så mange hyggelige komentarer på det innlegget <3 Så spørsmålet mitt til dere er.

-- Hva vil dere jeg skal videoblogge om? Bare å komme med ønsker, så skal jeg gjøre det beste ut av det! :)

I dag skal vi fortsette og pakke og rydde i forskjellig her hjemme! Det er så mye :( Men blir veldig godt når vi blir ferdig da, tar bare litt tid hehe;)
Senere på dagen i dag skal jeg faktisk på kaffebesøk til en venninne, kjenner det skal bli litt godt nå <3 Gjøre litt annet en og sitte hjemme med Eirik og barna, ha litt Marita tid :)

Kommer et veldig personlig innlegg ut i løpet av helgen, kjenner jeg gruer meg litt til og skrive det. Samtidig blir det også godt og få det ut, og bare få skrivd alt ned! Kan ikke ha personlige innlegg hele tiden, da jeg blir veldig sliten av å skrive de. Så prøver og ha litt annet innimellom på bloggen også!
-- Håper dere synes det er greit? Noen som har noe forslag til hva dere vil jeg skal skrive om, så er det bare og rope ut :) Jeg elsker å blogge og det gir meg så masse glede, og ikke minst en liten mestring <3

Ha en flott dag alle fine folk <3

  

#mamma #foreldre

Snapchat

 • 04.05.2017 - 17:04

Tenkte og dele en snapchat video av runa med dere <3 Håper flere vil følge meg på snapchat og instagram, da jeg legger ut mye der som jeg ikke har på bloggen:) bare søk opp martemeomamma både på snapchat og instagram <3 Vil nok også kjøre en konkurranse på facebooksiden min snart også <3
Den finner dere HER.Runa er veldig opptatt av at man må ha en sveis <3

 

#familie #mamma #foreldre #media #barn

 

 

 

8 ting dere kanskje ikke viste om meg!

 • 04.05.2017 - 13:08

1. Jeg har et snev av OCD, så takler dårlig at ting ikke står der det skal! Jeg må ha alt på stell ;) Så henger det ene bildet skeivt så får jeg helt dilla, egentlig ganske slitsomt. Også for de som er rundt meg hele tiden.

2. Jeg er verdens største hønemor tror jeg, jeg er veldig overbeskyttende. Victoria som er eldst kaller meg bare FBI, hehe kan ikke skjønne hvorfor!

3. Jeg er livredd for lyn og torden, så redd at jeg begynner å gråte. Og gjemmer meg som regel under noe eller tar med barna i bilen! Når jeg var med venninna mi på fødselen så var det selvfølgelig uvær, så etter ungen hadde kommet lå jeg i fosterstilling inne i senga der hehe. Litt av en støtte ja, men det gikk bra <3

4. Jeg går dagligsmertestillende for å i det hele tatt klare og komme meg opp av sengen, da ryggen min er veldig ødelagt. Veldig lei det, men må bare finne meg i at det er sånn det er akkurat nå!

5. Det er 10 år forskjell i alder på meg og Eirik, vi tenker ikke over det engang. Men vet det er fler som kanskje gjør det, men vi har det veldig bra <3

6. Jeg ble gravid når jeg var 16 år, og mamma en måned etter jeg fylte 17 år. Og i dag har jeg en flott jente som er konfirmant i år <3

7. Jeg gjør alt for hundene mine, de betyr så ekstremt mye for meg. Jeg ser på dyr som like viktig som mennesker!

8. Jeg går nesten alltid barbeint, det skal være mange minus før jeg har på sokker. Jeg får helt klaus av å ha på sokker rett og slett heheMarley and me <3Alltid ved min side <3

 

#hund #mamma #foreldre #familie

Er ikke klar for å prate om det helt enda!

 • 28.04.2017 - 07:30

Her kommer svar på spørsmålsrunden <3

 

Får du extension blandet godt inn i håret? Eller syntes det at du har så kort hår?

Får egentlig blandet det godt inn, men må bruke litt tid på det. Og helst krølle eller rette det, men å sette det opp funker også bra:)
Jeg trives veldig godt med langt hår, så vurderer og sette inn tape hår. Har brukt extensions i mange år nå, så litt avhengig! Hehe.
Men litt vil det selvfølgelig synes da jeg har så kort hår som jeg har nå.

 

Hvorfor valgte du fargen gul? Og ikke mer hvitt eller grått? Tror det hadde passet deg bedre uten å sett yngre ut.

Det er ikke en gul farge, men en ekstra lyseblond farge! :)
Er ikke så glad i grått hår, men er fint på mange andre da:)
Takk for tips <3

 

Får du penger for bloggen din?

Nei, men har fått produkter for noen innlegg jeg har skrevet. Er ikke det som er fokuset mitt å få betalt, det er å nå ut til folk og kunne hjelpe andre <3
Eneste grunnen til at jeg startet å blogge var for og hjelpe andre, og kanskje kunne hjelpe meg selv. Jeg er ganske inneslutta av meg når det gjelder følelser, så merker det har hjulpet og kunne dele på bloggen.
Men selvfølgelig er det et pluss noen år i fremtiden hvis jeg kan tjene på noe jeg trives så godt med. Men nøyer meg med at folk bare vil lese det jeg skriver for øyeblikket <3

 

Hvor mange lesere har du hver dag?

Alt fra 250 til 800 ca! Det går veldig opp og ned, men sjeldent det er under 300 lesere <3 Og jeg setter stor pris på alle leserene mine <3
Hadde aldri trodd det når jeg startet å blogge, at så mange ville lese det jeg skrev.
Så det er virkelig noe som har rørt meg, og ikke minst har jeg fått litt mer tro på meg selv.

 

Hva drømmer du om akkurat nå?

Hvis du mener om natten, da har jeg bare mareritt jeg ikke vil prate om! De er så heftig og virkelige! Er ikke klar for å åpne meg om den hendelsen.
Men dagdrømmer om at jeg og min familie snart kan nyte livet, uten alt styret rundt oss <3 Senke skuldrene snart og bare nyte hverandre <3

 

Dømmer du andre etter utseendet?

Nei det er vel det siste jeg ville gjort! Jeg mener alle er like masse verdt uansett. Jeg lærer alltid folk og kjenne, og gir alle en sjanse før jeg gjør meg opp en mening!
Og den meningen har ikke noe med utseende og gjøre, men personligheten.

 

Er det du som skriver innleggene Eirik legger ut?

Nei, de skriver Eirik selv! Han bestemmer også hva han vil skrive om. Innleggene til Eirik er bare Eirik sine og de har ikke jeg noe med:)
Jeg synes han skriver kjempe bra, og har fine innlegg <3 Og han retter også innleggene for meg, og det setter jeg stor pris på:)-- Håper dette ga dere svar på det dere lurte på <3

Kjører en runde til med spørsmål, så kom gjerne med det dere lurer på under her:) Jeg svarer så godt jeg kan!
Gjør det samme som her, lager et eget innlegg med svarene :)
 

Her kan dere spørre om hva dere vil!

 • 23.04.2017 - 10:04 

God morgen:)

Her er det som vanlig vaskedag, på søndager. Bare elsker når det er rent og pent! :) Å i dag har vi noen spennende prosjekter på gang også, gleder meg til å vise dere. Vi skal også få sortert litt og pakket ned litt mer. Er en del ting man sparer på som man egenlig ikke trenger, men man bare tror man trenger det. Hehe!
Vet søndag er en hviledag for mange, men jeg liker og bruke søndagen litt effektivt. I morgen skal jeg på sykehuset igjen og håper de finner ut litt mer angående magen min.

Tenkte og gi mine flotte lesere muligheten til og spørre om hva dere vil! Så skal jeg svare så godt jeg kan på det <3 Er veldig greit og samle alle spørsmålene i ett innlegg, da det blir lettere og svare synes jeg:) Så da er det bare og legge igjen en kommentar med det dere har på hjertet!

Ha en flott søndag fininger <3

DIY konfirmasjon <3

 • 20.04.2017 - 18:00

Hei alle flotte folk!:)


Nå har jeg drevet å eksprimentert med litt forskjellig i dag. Som sagt skal jo Victoria konfirmeres den 14 Mai, så er en del og ordne. Jeg står med det meste alene, da jeg er alenemor for hun. Og som de fleste vet er det jo ganske dyrt med tanke på alt man skal ha. Jeg begynte ganske tidlig og bestille litt til denne dagen heldigvis. Jeg har brukt Ebay, da jeg bare elsker ebay!:)

Vi skal ha fargene sølv, hvitt og lilla for det meste, utenom èn duk, i rosegull.
Victoria ville ha den til gavebordet. Har funnet ut at det er ganske masse jeg kan lage selv, for da og gjøre det billigere. Sånn som og kjøpe ting på ebay for og bare pynte litt mer på det:)

Vi har bestemt oss for å ha koldtbord, som vi også skal stå for selv. :) Veldig greit da alle kan velge selv hva de vil spise.Tenkte da å lage en langpanne med lasagne, en gryterett og selvfølgelig spekemat.
Da er det jo både til voksne og noe godt til barna da det blir en del barn.
Kjøpe inn litt og litt brus og ha karaffler med vann. Også har jeg spurt noen i familien om de vil ta med seg en kake! Må ha litt hjelp for å klare dette <3 
Er jo veldig viktig for meg at denne dagen blir spesiell for Victoria! Sånn tror jeg det er for alle foreldre <3

Tar i mot alle tips jeg kan få til konfirmasjonen?

Legger ved bilde av det jeg har laget i dag, og det jeg kjøpte på Ebay :)


Dette er kjøpt på Ebay, kjempe billig. Bordkort, gaveposer og en duk <3
 


Her er noe av det jeg har lagd/pyntet i dag.
Hva synes dere? Noen forslag?

 

 


Her er to forslag jeg lagde til bordkortene! Hvem liker dere best?
Noen tips?

 

Her kan du lese det intervjuet jeg skrev om på bloggen fra yesmaam.no

Fortell gjerne hva du synes om det!

Hvem er jeg?

 • 18.04.2017 - 09:59

Tenkte og ha et litt morsomt morgen innlegg :) Her kan dere bli litt bedre kjent med meg :) Ha en flott dag alle sammen <3

 

I vennegjengen
Den gale og omsorgsfulle tror jeg :) Men er ikke så sosial lenger, sitter mest hjemme med familien. Målet mitt er å bli litt mer sosial, og ha litt venninnetid igjen snart <3

På treningsenteret
Er jeg aldri lenger, savner og trene. En dag skal jeg starte igjen. Hehe!

I butikken
.Jeg er den som helst vil ha alt og tar med meg det jeg har lyst på. Men siste tiden har jeg begynt å ha det litt mer strukturert, for og spare mest mulig penger! Følge en liste er veldig lurt da!

På morgenen
Er jeg ikke til og prate til før jeg har fått kaffe og snus.

I telefonen

Er jeg ganske kjapp, er ikke så glad i og prate i tlf egentlig!

På skolen
Var jeg et av problembarna, så var mer borte fra skolen enn jeg var der!

På stranden
Er jeg den som ikke klarer og ligge stille, er veldig rastløs av meg ;)

I solen
Blir jeg fort varm, men digger solen da :)

På kjøkkenet
Er jeg egentlig ganske god da jeg elsker og lage mat <3 Bare jeg har energien til det!

På snapchat
Prøver jeg å være aktiv, men glemmer det litt bort! Hehe

På instagram
Er jeg ganske aktiv, og jeg elsker og bla på Instagram og se på andre sine innlegg! Dpesielt interiør da det er så masse fint :)

På facebook
Holder jeg kontakt med venner og familie, synes det er lettere der enn på tlf. Deler ting som er viktig for meg og noe ikke fult så viktig hehe:)

På tivoli
Jeg elsker karuseller og tar det meste :)

I en begravelse
Det takler jeg veldig dårlig, da jeg har mistet så mange nær meg. Vært i veldig mange begravelser!
På julaften
Jeg elsker julaften etter jeg fikk egne barn <3

På nyttårsaften
Feirer jeg alltid med barna mine! Spiser god mat og går inn i det nye året med de som betyr mest for meg <3

På date
Har jeg egentlig aldri vært, da jeg synes det er kjempe kleint haha

På bussen
Er jeg ikke så ofte, men blir vel oftere når vi flytter til Oslo!

I bilen
Konsentrert, og pleier og roe ned barna. Er jeg alene, synger jeg og hører på høy musikk og koser meg :)

#mamma #foreldre

13 gode grunner

 • 14.04.2017 - 11:14

  

13 gode grunner er en av  seriene jeg virkelig vil anbefale til dere!
Jeg er nettopp ferdig med hele sesong 1 nå og jeg er imponert :) Jeg satt  ofte med tårer i øynene, da det er en utrolig sterk serie.

Serien handler om Hannah Baker og hennes liv, og ikke minst utfordringene hennes. Hun begår selvmord og etterlater seg 13 kasetter, en til hver av de som har vært delaktig til valget hennes! Dette er et så utrolig viktig budskap til alle, denne serien er virkelig verdt og se. Håper denne serien kan være med på å skape en forandring, da dette temaet er utrolig viktig og sette fokus på.
Jeg har selv mistet noen pga selvmord, og det er vondt! Serien finner du på Netflix, håper du tar deg tiden til å se denne serien <3 

Den andre serien jeg vil anbefale er Shameless!
Dette er en litt annerledes serie enn jeg har sett tidligere.
Den handler om en familie som har en alkholisert far og en rusmisbruker til mor. Eldste datteren tar seg av alt i huset og småsøskene sine.
Denne serien byr på så masse, og viser hvordan det er i mange hjem. Jeg personlig elsket denne serien og har sett alle sesongene. Det ligger 4 sesonger ute på Netflix, men det finnes 7 sesonger så langt. 8. sesongen kommer i løpet av 2017. Jeg likte alle sesongene like godt og ble aldri lei da jeg så på denne serien! Gledet meg bare til neste episode hele tiden :) Dyktige skuespillere også. Dette var en serie jeg kunne kjenne meg igjen i, spesielt eldste datteren i serien, Fiona. Denne finner du også på Netflix.


Så her har du et par serietips fra meg og håper dere liker de :) Og tro meg man blir hekta og må bare se mer!

Tar gjerne i mot tips til ny serie jeg kan se!

-- Hva er deres favoritt serie?

#serie #tv #shameless #13godegrunner #innekos #mamma

Blir en spennende dag!

 • 05.04.2017 - 09:13

Dette gir meg så masse positiv energi!

Og det trenger man en del av i hverdagen, eller så vil man ikke klare å stå i alt.
Min hverdag handler som regel om å være mamma, men noen ganger trenger jeg og bare være Marita også.
Jeg tror det er viktig og bygge seg selv opp med positive ting, så man kan ha mer energi til å være med barna <3
Jeg bruker hundene mine til og samle den positive energien min, da de gir meg masse. Som jeg har sagt flere ganger før! :)Vi har jo fått oss valp, og han trenger jo masse trening for å lære. Det er noe som jeg synes er kjempe gøy, spesielt lydighet. Vi skal bort i påsken, og da er det viktig at han har lært og gå i bånd skikkelig. Så i går var vi ute og trente i sentrum med begge hundene. Det var så deilig og komme seg ut en tur dadet er tiltak, men godt når man først er ute. Han har allerede blitt veldig flink til å gå i bånd da han er lærevillig og lærer utrolig fort. 

Noe annet som også gir meg positiv energi, er interiør. Jeg elsker følelsen av å ha kjøpt noe nytt til huset, eller ha pusset opp noe jeg har fra før!
Og som alle andre jenter, liker jeg jo klær, sminke og spesielt hår :) Jeg farger og styrer med dette håret mitt ofte! Spesielt på de dagene da jeg ikke føler meg så bra. Så blir en del hårfarger hehe;)  Bloggen er en av de tingene som virkelig hjelper meg til å takle hverdagen. Den gir meg så utrolig masse! Jeg får endelig skrevet om ting som opptar meg og som jeg brenner for, og det betyr mye.

I dag har jeg fått et spennende oppdrag for Boots Apotek, så dit går turen etter fysio i dag. Kommer innlegg senere i dag om hva det er!
Gled dere <3

-- Hva gir deg positiv energi ?

Ha en flott dag alle sammen <3

Jeg ble kontaktet av Nettavisen i dag!

 • 30.03.2017 - 14:14

Barna var levert i barnehagen, vaskedama her vasket rundt og jeg hadde faktisk besøk i dag. Utrolig nok var jeg litt sosial da det ikke så ofte lenger.
Men det skjer! Hehe.

Telefonen ringte og det var et nummer jeg ikke kjente! Flaks at jeg faktisk tok den. :)
Det var Nettavisen som lurte på om de kunne legge et av mine innlegg på fremsiden! Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle si, da jeg ble helt satt ut.
Så hørtes sikkert veldig smart ut ovenfor hun jeg pratet med ;) Men fikk da sagt ja da vertfall.
Dette er virkelig noe jeg ikke hadde sett komme.

Dette var utrolig stort for min del, da målet med denne bloggen har vært og nå ut til folk. Og det har jeg klart nå, så er enda mer motivert for å fortsette åblogge om alle de tabulagte temaene i samfunnet!

Jeg skrev jo et innlegg om at Løvetannavisen skulle ha med et av mine innlegg. Venter spent å¨på å få papirutgaven i posten nå:)
Det kommer ikke på hjemmesiden eller facebooken dems før til neste uke! De har mange tøffe historier, fra mange flotte mennesker.
Så anbefaler å gå inn og lese litt.
Jeg har funnet ut at å blogge gir meg så utrolig masse.

Jeg er evig takknemlig for dere som følger meg og leser bloggen min <3
Tusen takk alle sammen!Her har det blitt litt tid i det siste, og mer skal det bli <3 Kaffe og sjokolade er viktig ;)

#blogg #happy #nettavisen #takknemelig #foreldre #familie

 

50 Spørsmål! <3 Slenger meg med på trenden ;)

 • 19.03.2017 - 12:51

Tenkte jeg skulle ta en liten spørsmålsrunde, så følger trenden og tar de 50 spørsmålene ;).
Så her kommer det!

 

1. Hvor gammel er du om 5 år?
37 år, herregud og tiden flyr. Flaks for meg at jeg synes det er helt greit og bli eldre.Tenker at jo eldre jeg blir jo mere er på stell i livet mitt <3

2. Hvem har du vært sammen med i minst 2 timer idag?
Barna mine og Eirik

3. Hvor høy er du?
1,70

4. Hvilken film så du sist?
Dagboken, kjempe fin film by the way :)

5. Hvem ringte du sist?
Pappaen til Trym Marius og Runa, de skulle til han i dag. Så de ble henta nå kl 10.00.

6. Hvem ringte deg sist?
Legen, da legen måtte komme hit i går og gi meg smertelindring pga ryggen.

7. Hva stod det på den siste sms'en du fikk?
Okai

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms?
Sms som regel, men ringer hvis det er viktig.

9. Hva er ditt absolutt favorittsted?
Vassfaret synes jeg er et flott sted, rolig og stille <310. Hvilket sted foretrekker du minst?
Der jeg må være alene. Ikke noe glad i å være alene lenger.

11. Når så du moren din sist?
Det er en god stund siden. Jeg har ikke noe kontakt med moren min for øyeblikket.

12. Hvilken øyenfarge har du?
Blå

13. Hvilken julesang er din favoritt?
På låven sitter nissen med sin julegrøt, favorittsangen til barna også! Hehe

14. Er foreldrene dine gift eller skilt?
De er skilt, vært fra jeg var veldig liten.

15. Når våknet du idag?
06.00

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?
Håper jeg eier eget hus som vi kan bo trygt i, og at jeg er i bedre form <3
Og jobber med noe innen ungdom og rus.
Og at bloggen min faktisk var med på og skape noen forandringer på den fronten <3

17. Hva skremte deg om natten som barn?
Mange ting som ikke skal skje når man er liten.

18. Hvilket siste Youtubeklipp fikk deg til å le?
Av min datter som danser :)

19. Hva er din beste egenskap?
Ikke helt sikker, veldig vanskelig og svare på

20. Hva er din verste egenskap?
Jeg er alt for kontrollerende, og styrer alltid rundt. Og støv på hjernen så det holder. Haha!

21. Sover du med eller ut klær om natta?
Det er både og, men med når de små er hjemme siden de alltid kommer opp i senga på natta:)

22. Hvor mange puter har du i senga?
En stor hotellpute, den er så god :)

23. Hva er det rareste du har spist?
Makaronisuppe, og det smakte helt forferdelig.
Makaroni kokt på melk, med sukker og kanel!

24. Har du stasjonær eller bærbar data?
Bærbar.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?
Helt klart barføtt, elsker og gå uten.

26. Hva hører du på akkurat nå?
Marley som tygger på et bein

27. Hvilken iskrem er din favoritt?
Sjokolade, jeg elsker alt med sjokolade. Inspiria slår alle iskremer for min del:)

Første gang jeg smakte denne herligheten, da kjæresten kom hjem med mensenpakke for å beholde husfreden. Hehe!

28. Hvilken dessert er din favoritt?
Pannacotta

29. Hva er den største premien du har vunnet?
2000kr ca når jeg tippa på hest for mange år siden.

30. Liker du kaffe?
Jeg klarer meg ikke uten kaffe på noe måte, jeg er ikke til og prate til før jeg har fått den på morgenen! Haha


 

31. Hva drikker du helst til frokost?
Spiser sjeldent frokost, men drikker alltid kaffe da :)

32. Hvem var din favorittlærer på vgs?
Husker ikke navnet, for lenge siden

33. Kan du spille poker?
Ja, slår gubben støtt haha.Jeg synes jo det er kjempe gøy, men han er ikke så fornøyd med det;) Jeg er veldig glad i poker <3


Her er min poker tattovering, stolt av denne <3
 

34. Hva har du spist i dag?
Rundstykke med syltetøy og Haugpølse

35. Nevn en historisk person som interesserer deg?
Jeanne D`Arc

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på?
Radio Rock

37. Vil du ha barn?
Jeg har tre nydelige barn, og kan ikke få flere:)

38. Kan du noen andre språk enn norsk?
Engelsk

39. Sover du på en spesiell side?
Ja alltid høyre :) Og må alltid ligge ytterst mot utgangen.

40. Foretrekker du havet eller basseng?
Begge to, men har litt panikk for å få vann i ansiktet

41. Hva bruker du helst penger på?
Barna, interiør og mat:) Elsker og innrede huset, så gleder meg masse til å gjøre det i nye leiligheten i Oslo:)

42. Eier du dyrebare smykker?
Forlovelsesringen min, den betyr utrolig masse for meg <3

43. Hva er ditt favorittprogram på tv?
Greys selvfølgelig, elsker den serien <3

44. Hva skal du gjøre i helgen?
Har kost meg med barn, hunder og kjæresten. Helt til ryggen sa stopp, så nå er jeg lenka til senga og skriver innlegg her på bloggen:)

45. Kan du stå på slalom?
Ja i barnebakken, haha; men nybegynner da jeg startet i fjor.

46. Hvordan imponerer man deg?
Med å være ærlig<3 , er ikke så vanlig lenger føler jeg.Orker ikke folk som juger til meg,hatt nok av det:(

47. Hva slags ringetone har du på mobilen?
Iphone ringetonen, men har aldri på lyd

48. Fortell en ting leserne dine antaglig ikke vet om deg?
Da jeg var liten var jeg glad i og leke med biler, klatre i trær og typiske gutteting. Mens min bror lekte med dukker og foretrakk det! Hehe, så vi bytta litt roller.  Veldig glad i brødra mine <3
  Og jeg er redd for edderkopper! Men etter jeg ble sammen med Eirik så må jeg ta de selv, da han er mer redd for de ;)

Jeg har nesten 100 tattoveringer på kroppen min, og er stolt av hver eneste en av de <3Dette er partattoveringen til meg og Eirik <3 Jeg elsker tattoveringer. Det er bestevenninna mi som har tatt de fleste mine:) Laila Borgen som hun heter driver eget studio på Gol, Layce Tattoo. Anbefaler henne, hun er rolig, tar hensyn til alle og er flink til å tilrettelegge <3 Dyktig dame. Men denne er det en kompis av Eirik som tok på oss i Oslo :) Han kan også anbefales varmt, Ole Gjerde som jobber på Del Barrio tattoo.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?
En kunstig rose som Eirik fikk av meg på valentine <3

50. Er du sosial?
Ja egentlig er jeg en sosial person, men ikke vært det på en god stund pga formen min. Men ser frem til den dagen jeg blir det igjen <3

#50spørsmål #gøy #søndag

Hva synes dere om denne?

Noen som har postet denne?

Ha en flott søndag alle sammen <3

 

Endelig er designet på plass :)

 • 15.03.2017 - 06:21

#Kvdesign #Blogg

Endelig! Jeg har fått et design jeg trives med på bloggen, og i går kveld fikk jeg byttet det. Superhappy nå!!

Nå har jeg surret med dette designet helt siden jeg begynte å blogge, men nå er endelig alt på plass:) Fikk tips av søsteren til eldste datteren min som har hjulpet meg litt. Kjøp deg design på KVdesign, sa hun. Og gjett om jeg er glad for at jeg gjorde det:) Så takk til Alexandra for hjelpen:) Ta foresten en titt på bloggen hennes her <3 Så anbefaler de sterkt, fikk designet med engang. Kjempe godt forklart, og steg for steg. Jeg har ikke noe peiling på dette, men til og med jeg fikk det til hehe. Fikk litt hjelp av Eirik da jeg ikke er så tålmodig av meg til og kopiere og lime inn osv, så takknemmelig for det:) Dere kan gå inn på siden dems og se designene her :) Jeg valgte designet ALL I WANT og synes det er kjempe fint og ikke minst ryddig. Og jeg liker når ting er ryddig og på stell :)

Ville bare fortelle om alle forandringene på bloggen min i det siste. Tenkte kanskje dere lurte litt siden designet mitt har endret seg mange ganger nå..Jeg har en tendens til og aldri bli fornøyd med det jeg gjør, så da blir det ofte forandringer. Men nå blir bloggen sånn en stund , håper jeg vertfall ;)

Kommer et innlegg om hvorfor jeg begynte og blogge senere i dag <3

Ha en flott dag alle sammen:)

Hva skal dere i dag?Bilde av designet jeg valgte:)

Berømte B&B day.

 • 14.03.2017 - 19:17

Dette vil jeg si er favorittdagen til alle gutta, hvis de får det som de vil da selvfølgelig ;) Vi har kvinnedagen, og de biff and blowjob dagen. Det er vel bare rettferdig det tenker jeg? De skal jo skjemme oss bort på valentinesdagen og kvinnedagen, og da fortjener jo de litt ekstra oppmerksomhet en dag også.
Som de enkle sjelene de fleste mannfolk er så krever de jo ikke så masse, det er to ting så er de fornøyd. Er jo festlig at det er en egen side på wikipedia om dette også, kan lese om det her!

Vi kvinner derimot er ikke alltid like enkle, vi er vel litt mer kravstore. Skjønner det ikke er enkelt for mannfolka alltid! Først vil vi ha komplimenter, så vil vi ikke ha det. Så tror vi det er noe galt når de gir oppmerksomhet, så er det ikke nok oppmersomhet og listen videre er lang. Hehe;) Men tror det er litt sånn det må være, for og få litt ekstra piff i hverdagen. Og alle er jo forskjellige så sier ikke at det er sånn med alle, men her hjemme er det sånn til tider. Jeg og Eirik er veldig like, så man kan trygt si; vi har alltid en spennende hverdag.Vi er vrange og ufyselige til tider begge to, men alikevel får vi det til og fungere <3 Man må bare lære seg å gi og ta, og respektere hverandre og forstå at man er forskjellig.

Her er noen ting jeg tror er veldig viktig for og få et forhold til og fungere:

Det viktigste for meg er tillit. Jeg må kunne stole på den jeg er sammen med og visa versa ,og værste jeg vet er juging.

Og kunne prate sammen om alt, og ikke være redd for og ta opp ting.
Hvordan ellers skal man må ting til og gå rundt?

Akseptere han/hun for den de er, og respektere det.

Prioritere hverandre så ofte man har mulighet, ikke alltid like lett med barn og gjøremål.
Men viktig å prøve så godt man kan vertfall.

Kjærestetid er veldig viktig og man må pleie forholdet innimellom, bare det å spise en lunch sammen gjør veldig mye.

Være med på nye ting som den andre intresserer seg for også, ikke bare gjøre ting man selv er komfertabel med.

Og gi hverandre komplimenter og sette pris på hverandre <3

Støtt hverandre uansett hva andre mener.

Vær litt innpulsive noen ganger, viktig og gjøre litt spennende i hverdagen også <3

Noen som har noen andre råd til og få forholdet til og vare?

Hva er deres erfaringer?

Og hvordan forholder dere dere til B&B day ?;)

Hva har dere brukt dagen til? :)

 

Her ble det biffsnadder til lunch på gubben <3 passe på og ha kjærestetid når barna er i barnehage og på skolen <3My only one <3 Må jo skjemmes bort litt :)

 

Min ønskeliste <3

 • 14.03.2017 - 10:35

#sparing #kamera

Har dere hatt noe dere har spart til og ønsket dere veldig masse ?

Jeg sparer til et kamera jeg virkelig ønsker meg, så da fant jeg ut at jeg måtte selge noen av de andre tinga mine. Er ikke alle som har penger de kan bruke på og kjøpe det de vil, og jeg er en av de. Jeg gikk igjennom en del av mine ting og fant ut at det var ikke alt jeg trengte, så da var det og prøve og selge det for og få kjøpt det jeg faktisk trengte. Jeg har et kamera fra før av men føler at jeg ikke får tatt de bildene jeg vil med de, så krysser fingrene for at jeg klarer og få spart opp det jeg trenger:) Dette var en av mine ting som jeg ønsker meg, også har jeg en ting til <3

Superkompakte A5000 er et systemkamera fra Sony Alpha-serien som tar overlegne kvalitetsbilder, som lar deg spille inn Full HD-video og som kommer med en rekke praktiske funksjoner.

 • 20.1 Megapiksel APS-C sensor
 • 1080p/25fps Full HD videoinnspilling
 • 16-50 mm Sony Power Zoom objektiv inkludert


Og den andre tingen jeg virkelig ønsker meg, er en ferietur for Eirik, meg og barna <3 Dette er noe som koster en del penger da vi er så mange, så blir nok en god stund til. Men vet at det er noe vi alle trenger og gjøre sammen, komme oss litt bort få alt på avstand og nyte hverandre. Så da er det bare og spare litt her og litt der for og klare og oppnå det vi vil <3 Fikk et tips av venninnen min til og ha en ferie sparebøsse den fra nille som må åpnes med boksåpner:) Så planen er og kjøpe den og legge alle mynter man finner i lommer osv der, blir litt penger av det om et par år :)spania <3

Noen som har noe tips om billige men greie feriesteder?:)

Tips til sparing? :)

 

En mindre stressende hverdag!

 • 28.02.2017 - 18:56

 

#familie #adamsmatkasse 

Planlegge middager, handle inn, prøve og finne ut hva du skal ha til middag hver eneste dag. Stress medfører det i våres hverdag når vi har så mye annet. Det blir så masse av det samme og den krangelen over hvem som skal ha hva til middag. Løsningen våres ble Adams matkasse. Vi har jo gått over til glutenfritt, og da er FRI FOR-kassen helt super for oss:) Første retten vi prøvde fra den kassen var kjempegod! Den falt i smak for hele gjengen her! Første ukesretten var kremet tomatgryte med vossapølse. Mmm! Før vi startet med fri for-kassen hadde vi Barnekassen, og den var vi også veldig fornøyd med. Vi har også Fruktkassen i tillegg da vi spiser en del frukt og lager mye smoothie.

Mange kan tenke at dette er veldig dyrt og at det ikke lønner seg. Jeg satt opp et budsjett og det ble ikke noe dyrere enn hvis vi gjorde dette selv. Vi betaler 4278kr og da har vi nesten alle middagene for en måned pluss all frukten vi trenger. Så det vil si at til 5 personer på en måned har vi et samlet matbudsjett på ca 6000kr, og det er da med brød-pålegg osv. Og det beste av alt vi får levert alt på døra og kan kose oss med og lage middag, sammen! Får prøvd så mange nye smakskombinasjoner:) Dette er også mat som Victoria, eldste på 14år, kan fint lage da det er med oppskrift som er enkel og følge.Trinn for trinn. Min kjære lager middag kjempe ofte etter vi startet med Adams matkasse , så jeg har fått en del "Off kitchen duty" og det nyter jeg:) Hehe!

Etter jeg var innlagt på Modum Bad fikk jeg beskjed om å fjerne det jeg kunne av stress rundt meg. Middagsplanlegging var en stor del av de pågående stressfaktorene. Jeg er mye rundt på møter ang barna - Eirik og meg selv + behandling, så den lille energien jeg har igjen vil jeg bruke på barna mine og Eirik <3 Økonomi er også et stort stressmoment for meg, så denne oppgaven ga jeg også litt vekk. Jeg jobber hardt med og senke kravene til meg selv, men det tar nok litt tid. Små steg er da viktig og huske. Jeg vil helst at huset skal være strøkent hele tiden, men skjønner jo det selv at det ikke går med barn og hunder i huset. Dette er noe jeg virkelig sliter masse med da jeg ikke klarer og roe meg ned når det er litt rotete. Det vil si det jeg synes er rotete, for de rundt synes ikke det ;) Men dette går under det å klare og slippe kontrollen litt etter litt.
Vi har fått en dame som vasker huset en gang hver 14.dag, for å avlaste meg litt der. Alle de stressmomentene jeg har fjernet fra min hverdag , er med på og hjelpe meg fremover. 

Legger med noen bilder fra middagen i dag ,og noen super gode glutenfrie knekkebrød vi har bakt:) 

Hva stresser dere mest i hverdagen?
Middagsplanlegging?
Økonomien?
mmmmm <3

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no