Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

En mindre stressende hverdag!

 • 28.02.2017 - 18:56

 

#familie #adamsmatkasse 

Planlegge middager, handle inn, prøve og finne ut hva du skal ha til middag hver eneste dag. Stress medfører det i våres hverdag når vi har så mye annet. Det blir så masse av det samme og den krangelen over hvem som skal ha hva til middag. Løsningen våres ble Adams matkasse. Vi har jo gått over til glutenfritt, og da er FRI FOR-kassen helt super for oss:) Første retten vi prøvde fra den kassen var kjempegod! Den falt i smak for hele gjengen her! Første ukesretten var kremet tomatgryte med vossapølse. Mmm! Før vi startet med fri for-kassen hadde vi Barnekassen, og den var vi også veldig fornøyd med. Vi har også Fruktkassen i tillegg da vi spiser en del frukt og lager mye smoothie.

Mange kan tenke at dette er veldig dyrt og at det ikke lønner seg. Jeg satt opp et budsjett og det ble ikke noe dyrere enn hvis vi gjorde dette selv. Vi betaler 4278kr og da har vi nesten alle middagene for en måned pluss all frukten vi trenger. Så det vil si at til 5 personer på en måned har vi et samlet matbudsjett på ca 6000kr, og det er da med brød-pålegg osv. Og det beste av alt vi får levert alt på døra og kan kose oss med og lage middag, sammen! Får prøvd så mange nye smakskombinasjoner:) Dette er også mat som Victoria, eldste på 14år, kan fint lage da det er med oppskrift som er enkel og følge.Trinn for trinn. Min kjære lager middag kjempe ofte etter vi startet med Adams matkasse , så jeg har fått en del "Off kitchen duty" og det nyter jeg:) Hehe!

Etter jeg var innlagt på Modum Bad fikk jeg beskjed om å fjerne det jeg kunne av stress rundt meg. Middagsplanlegging var en stor del av de pågående stressfaktorene. Jeg er mye rundt på møter ang barna - Eirik og meg selv + behandling, så den lille energien jeg har igjen vil jeg bruke på barna mine og Eirik <3 Økonomi er også et stort stressmoment for meg, så denne oppgaven ga jeg også litt vekk. Jeg jobber hardt med og senke kravene til meg selv, men det tar nok litt tid. Små steg er da viktig og huske. Jeg vil helst at huset skal være strøkent hele tiden, men skjønner jo det selv at det ikke går med barn og hunder i huset. Dette er noe jeg virkelig sliter masse med da jeg ikke klarer og roe meg ned når det er litt rotete. Det vil si det jeg synes er rotete, for de rundt synes ikke det ;) Men dette går under det å klare og slippe kontrollen litt etter litt.
Vi har fått en dame som vasker huset en gang hver 14.dag, for å avlaste meg litt der. Alle de stressmomentene jeg har fjernet fra min hverdag , er med på og hjelpe meg fremover. 

Legger med noen bilder fra middagen i dag ,og noen super gode glutenfrie knekkebrød vi har bakt:) 

Hva stresser dere mest i hverdagen?
Middagsplanlegging?
Økonomien?
mmmmm <3

Morgenstund har gull i munn, ikke helt enig!

 • 28.02.2017 - 08:25

#kaffe

Utmattet og ikke i humør, er ikke alltid like lett og være i humør når man har har manko på søvn. Marerittene tar litt over hverdagen når det er så ofte, håper å finne noe som kan hjelpe og minske dette. Så hvis noen har noe tips , så tas dette i mot med stor takk <3

Min eldste hadde sett en del skrekkfilmer så henne fikk heller ikke sove, før ganske sent i natt. Så når jeg først hadde sovnet begynte hun og ringe opp til meg. Og når hun endelig hadde sovnet begynte Runa, så sånn ble natten her. Runa ville starte morgenen 03:30 , men fikk henne til og ligge til 04:30 vertfall hehe. Heldigvis sto Eirik opp med henne da siden jeg hadde drevet på hele natta. Satt stor pris på det da ja:)

Hvordan har din natt gått?

I dag kommer henne som vasker hos oss hver 14 dag, kjenner det skal bli veldig godt i dag. Trym Marius kommer hjem i dag, så da blir hele gjengen samlet <3 I dag skal vi bake kake og noen knekkebrød vi har fått oppskrift på, glutenfritt selvfølgelig:)

Ha en flott dag alle der ute:) Noen planer for dagen? 

Marte Meo Mandag <3

 • 27.02.2017 - 18:47

#samspill #barn

Marte Meo ,Benevne-Lede og Følge.

Eirik kler på Runa mens Heidi filmer , --Den først ,sier han. Runa putter armen inn i jakka. De ordene ledet Eirik Runa med , ganske så utrolig hva små ord kan gjøre i et samspill.Kan lese om samspill her. Barna trenger at vi ser de , og at vi leder de til det de kan vente seg i voksen livet.

Det gjør en stor forskjell når man kutter ut alle de spørsmålene man har i hverdagen.
Du spør barnet ditt om dere skal gå og skifte bleie, barnet sier nei, men må det alikevel. Du ga da barnet ditt et valg som det egentlig ikke hadde.Er jo ikke rart det blir konflikter og forrvirringer da? Vi er et høflig folkeslag og derfor alle spørsmålene hele tiden :) Prøv heller og si --Nå går vi og skifter bleie!
Så skal du merke forandringer. Vi har merket stor forandring vertfall, da jeg stilte spørsmål hele tiden før ;)

Hva hadde du gjort hvis noen kom og begynte og ta på deg klær, uten og fortelle hva de skulle først? Du hadde sikkert freaka litt ut hehe.
Tror det er litt sånn med barna også, isteden for og bare kle på de så benevn hva du gjør. Så kan det bli litt enklere. Sier ikke at dette er fasiten på alt men det vil gjøre en stor forskjell.samspill er veldig viktig i en familie og ikke minst et forhold. Når du foreksempel står og lager middag og barnet sitter og bygger lego , benevn hva du gjør og hva barnet gjør så vil han/henne føle at du ser og følger med:)

Min oppgave i dag til neste gang vi skal filme er og lede, for meg er Runa lille prinnsessen min enda, da hun er sistemann. Så ikke like lett og slippe tak i lille Runa, men det må gjøres <3 Hun blir 4 år nå så da må hun vel kanskje få begynne og kle på seg selv ;) I morgen skal runa få lov til det på egenhånd uten at jeg blander meg for masse, jeg er veldig kontrolerende så blir en fin oppgave for oss begge:) Eirik sin oppgave er og benevne frem til neste gang. Det er veldig gøy når man ser hva man gjør etter man har filmet , da det ikke er alt man er klar over av reaksjoner. Som foreldre blir man aldri utlært, og jeg lærer noe nytt hver dag <3 Eirik tok dette på strak arm og ble med, han gjør alt for og lære mer om hvordan familielivet funker.

Noen som har prøvd Marte Meo eller har tenkt på dette?:)

Er dette noe for deg/dere så kan dere ta kontakt her. 

 

Morgenkos med lillegull <3

 • 27.02.2017 - 08:14

Runa sov helt til halv 8 i dag , det er så deilig :) Nå slapper vi av med fyr i ovnen, Barne-TV på Runa, og kaffe til meg og Eirik :) I dag skal vi ha filming her hjemme før barnehagen , det vil si Marte Meo . Heidi kommer nå kl halv 9 så det blir spennende , og det er Eirik sin første gang.

 

Kommer innlegg om hvordan dette gikk senere i dag. Ha en fin dag alle fine folk:)

 

hva skal dere i dag ?

Fra rus til bonuspappa!

 • 26.02.2017 - 22:35

Heisann!
jeg er samboeren til Marita, og vil veldig gjerne få dele min historie med dere.

Mitt navn er Eirik, og jeg er tidligere rusmisbruker. Folk tenker mye forskjellig ting når man hører ordet "rusmisbruker", men få vet historiene bak sceneteppe.
Jeg vil gi dere litt innblikk i hvordan ting har vært, og hvordan ting er nå.

Vokste opp med min mor og min "far". Ja, jeg satt far i anførslestegn.. Min mor giftet seg når jeg var 2 år gammel. Vokste opp i god tro om at hennes mann var min biologiske far, men historien hadde en liten twist. Min biologiske hadde vært ute av bilde de første 10 årene av livet mitt. Noe jeg ikke fikk helt innsikt i før den nevnte alder. Idag har jeg og min biologiske far god kontakt og prøver å knytte enda sterkere bånd.

Men dette ble en stor påkjenning for meg og skapte utrolig mye usikkerhet med meg selv og alt rundt.
Jeg skulle utforske alt som var "spennende" og litt "på kanten". Først kom sigarettene, så kom alkoholen og videre kan dere jo tenke dere selv.
Alt startet en tidlig vinternatt 2007, 12 år gammel. Villrådet, usikkert bilde på livet, og mange forskjellige tanker om å utforske alle mulige horisonter.
Mitt første møte med narkotikaen. Jeg kommer fra ett veldig lite sted, hvor ting er veldig synlig. Hadde akkurat spist middag med min mor, da jeg sa til hun at jeg skulle på besøk til noen kompiser å se film borti gata her. Gikk 25 min tidligere enn avtalt ned til kompisen min som bodde i en sliten kjellerleiligheten. Jeg kunne bare gå rett inn.. Møtet mitt var 5-6 personer, alkohol, hasj, amfetamin og piller, alt lå som servert på ett sølvfat. Rett foran meg. Og så nysjerrig som jeg var, måtte jeg spørre om jeg kunne prøve. Først en stripe med amfetamin, så en "pipe" med hasj. Alt gikk plutselig kjempe fort, så sakte, så fort igjen.
Jeg elsket alt jeg kunne putte i meg som fikk meg til å "glemme" eller legge ting til side." Forvirret og bånnrusa, døgnet rundt, over alt, hele tiden. I 10 år!
Inn og ut av instutisjoner, avrusninger, psykiatrisk avdeling. Ingenting kunne stoppe meg. Jeg følte meg som supermann på rus, og ingen kunne få meg til å endre mening!
Men så feil kan man virkelig ta i en ruset hverdag.

Jeg og Marita har kjent hverandre på godt og vondt i en 3 års periode. Hun har hjulpet meg gjennom utrolig vanskelig tider og avgjørelser. Selvom jeg har vært en rusmisbruker og hun har hatt sine ting med PTSD, har hun stått ved min side. I fjor sommer, fikk vi følelser for hverandre, tiltross for at vi var på to hvidt forskjellige stadier i livet. Hun hjalp meg gradvis og slutte med stoff.. Først amfetaminen, så hasjen også alkoholen. Jeg ønsket familielivet, og å kunne slå meg til ro. Hun ønsket også å dele livet videre med meg.
Nå har vi vært sammen siden den tiden og opplevd hverandre på så nært hold som går ann.
Utfordringene våres er så mangt, noen enkle, noen uforklarlige og noen så store at vi ikke helt vet hvordan skal løses. Men vi prøver, alt vi kan og alt som står i vår makt til å få ting til å fungere i hverdagen, tross våres forskjellige utfordringer.
Det å leve med noen som har diagnosen kompleks PTSD byr på mange utfordringer, og mange ting å huske på. Man lærer seg å kjenne hverandre bedre kan man si. Man må allltid huske hva de forskjellige "triggerne" er,  så man ikke utløser ett panikkanfall ved ett uhell. Mann vil jo ikke påføre de man står så nære, noe så vondt, over ett uhell. Jeg, som sikkert mange andre, klandrer seg selv og ha påført noen ett panikkanfall. Noe vi igrunn ikke er årsaken til, men flashbacks dukker opp for vedkommende og da utløses det. Når man står opp i en sånn situasjon har jeg lært og beholde roen og huske på at Marita kommer seg ut av dette på egenhånd. Man må behandle de rundt seg med respekt og huske på å ta vare på hverandre oppi alt. Sammen er vi sterkere, ingen skal føle seg alene.

Jeg og Marita har bygd hverandre, på hverandre. Jeg håper folk rundt vil få mer forståelse for at ting kan være opp og ned i en hverdag med så mange forskjellige utfordringer. Vi utfyller hverandre på utrolig mange måter. Godt og vondt.
Jeg elsker deg <3

--Har du ett nært forhold til noen med ptsd diagnose?


"OSS MOT RØKLA, BABY!"

 

Ta vare på seg selv , glemme alt for bare en liten stund.

 • 26.02.2017 - 13:39

 

#søndag #egenpleie

Pleie seg selv dag er viktig og ha <3
Jeg og min bedre halvdel fant ut at i stedet for og springe rundt og rydde og vaske , så plei deg selv og nyt søndagen.
Jeg har en uvane med og skal forandre på meg selv ganske ofte , og denne gangen er det og gå fra helt mørke brunt hår til lyst igjen. Dette er noe jeg har gjort 100 ganger før også, for liksom aldri bestemt meg. Så for øyeblikket er det oransje. HAHA!

Vi har hatt 100% barnefri denne helgen , noe vi ikke kan huske sist vi hadde. Og det har vi merket godt da vi egentlig bare har surret rundt her, og ikke helt visst hva vi skal ta oss til. Det har vært ALT for stille , noe vi ikke er vandt til at det er ;) Vi har brukt helgen til og nyte litt kjærestetid og fått pusset opp litt møbler. I dag kommer både eldste jenta og minste jenta hjem. Det blir veldig godt <3 Trym Marius skal være hos pappaen sin til tirsdag , så da blir det litt kvalitets tid med jentene <3 Legger ved ett alternativ spa bilde av oss og en super søt filmsnutt av Runa gullet mitt! Også skal vi bare fortsette og nyte denne søndagen fullt ut :)

Hva gjør dere vanligvis på søndager?

video:IMG_2139

 

 

Normale reaksjoner på unormale hendelser!

 • 25.02.2017 - 19:24

#løvetannbarn #hund

"Jeg så en ensom løvetann vokse
Blant gatetustene
I et hjørne
Det var som å se solen selv
Som har steget ned
For å vise
At disse varme og liv
Er sterkt nok
Til å betvinge og overvinne
Det som synes uovervinnelig."

Dette var et dikt jeg fant som jeg synes passet så godt til det jeg skal skrive om i dag. Løvetannbarna som vi også kan kalles.En løvetann vokser og kommer seg frem uansett klima eller sted, den er sterk. ordet sterk er noe som går igjen ofte, men er kanskje en grunn til det.

Ofte kan man tenke; --Hvorfor er akkurat du her fortsatt i dag, hvordan har du klart og komme deg igjenom alt?. Da kommer ordet sterk igjen, for man skal være ganske så sterk og tøff for å klare og kjempe seg igjenom så masse dritt. Vær stolt over alt du har klart og gjenomføre alle kampene du har kjempet, og kjemper daglig pga hva andre har gjort/påført deg. Kunsten er vel og klare og slippe bitterheten og alle negative tankene , men der er desverre ikke jeg helt enda.
Det store spørsmålet mitt er hvorfor ? jeg klarer virkelig ikke og forstå hvorfor. Tror ikke jeg kommer til og få noe svar på det noen gang, men er ikke lett og slippe den tanken fordet.

Jeg tenker ofte på hvor mye positivt jeg har i livet på tross av alt som har vært, og hvordan formen er nå. Jeg har tre fine barn som jeg har skapt og som er spesielle på hver sin unike måte<3. En samboer som er flink med barna , og som elsker oss alle veldig høyt.
Jeg har en Chihuahua som heter Emmi, som betyr veldig masse for meg. Som har hjulpet meg masse gjennom tunge dager. Vi får også en ny valp som heter Marley , han er en Engelsk Bulldog<3. Dyr er virkelig noe som kan gi masse glede og være til stor hjelp , spesielt hvis man sliter psykisk. Du kan lese mer om hvordan kjæledyr har en innvirkning på deg her.

Jeg var så heldig at jeg fikk plass på Modum Bad , som virkelig ga meg mer svar. kan virkelig anbefale det stedet og personalet er så utrolig forståelsesfulle der. De vet godt hva de driver med. Jeg møtte mange nydelige folk der som jeg var innlagt med , som også lærte meg masse <3. Samtidig som det ga meg masse og være der, så satt det igang veldig masse som gjorde at jeg er dårligere nå. Men tror det er sånn prosessen er, og at det vil bli bedre når jeg tar de kampene  fortrinnsvis med meg selv.

Små steg og en dag av gangen, stopp opp og kjenn etter! Normale reaksjoner på unormale hendelser, det er noe som er utrolig viktig og huske på som jeg lærte på Modum Bad. 

--Du må våkne det er helt vått i senga!

 • 24.02.2017 - 20:20

#ptsd #panikkangst
Kl var 00:42 og jeg våknet i en dam i senga, faens gjentatte mareritt som ødelegger ALT. Jeg måtte vekke Eirik da vi måtte skifte på senga midt på natta og han skulle på jobb neste dag. Pga den jævla PTSD klarte jeg og ødelegge nattesøvnen hans. Er veldig vanskelig og ikke dømme seg selv hele tiden når man føler at man som regel bare er til bry. Man har null kontroll på når marerittene/flashbacksene kommer, og det er så virkelig at man føler ALT, både fysisk og psykisk på nytt og på nytt. Man lever i sitt personlige helvette, og det er mildt sagt. Tror ikke det er mulig og skjønne det hvis man ikke har opplevd det selv, og det unner jeg ingen. Før jeg fikk dette så trodde jeg faktisk at dette var bare noe man så på film, sånn når man har vært i krigen så kan man gjenoppleve de vonde opplevelsene. Men tro meg, sånn er det ikke.

Jeg blir aldri fornøyd med hvordan vi har det hjemme, jeg pusser opp-ommøblerer-kjøper nye ting-vasker-rydder hele tiden,men hjelper ikke. Jeg blir aldri fornøyd med meg selv , verken hvordan jeg ser ut eller ting jeg utfører. Jeg kan vel trygt si at min verste fiende er MEG SELV. Dette er ikke bare vondt og slitsomt for meg, men også for alle rundt meg. Jeg prøver og tenke at det ikke er min skyld at jeg har blitt sånn, men ikke alltid like lett. Den setningen jeg sier oftest til meg selv er --Skjerp deg nå Marita ,ta deg sammen!Det er ikke lett og leve med det her hver dag, men alikevel er jeg veldig heldig som har tre flotte barn og en kjempeflott samboer som alltid er der for meg <3.
Er flere dager jeg tenker at nå skal jeg være sosial, ringe en venninne og prøve og ta igjen litt tapt tid, men så stopper det seg helt. Når man sover gjenomsnittelig 3,4 timer max hver natt så er det ikke alltid lett og komme seg ut den døra og være blid og sosial, og at hver morgen starter med og våkne av mareritt. Dagene fyller seg opp med møter og behandlinger ,og da er det ikke mer energi igjen. Savner og være den glade sosiale Marita så innmari. Full av innpulser, aldri ro i ræva og en dag så blir jeg nok det igjen:). Man kan hvertfall ikke gi opp, skal forsette traumebehandlingen og fighte det her. For barna, Eirik, venner og meg selv.
Kompleks PTSD og panikkangst er diagnosene jeg fikk for litt over to år siden.
Jeg skulle fjerne en føflekk som da endte i panikkanfall og flashbacks, og det var noe jeg ikke viste hva var da. Jeg trodde jeg skulle dø, fikk ikke puste, alt snurpet seg i halsen og i brystet. Heldigvis hadde jeg legen og veninna mi der som pratet meg rolig gjennom det. Fra den dagen ble hele livet mitt snudd opp ned.Fra at nesten alle følelser var skrudd av uten om kjærligheten til mine barn, og til dette er en ganske stor omveltning.

Trodde ikke det skulle bli så tøft og skrive dette innlegget men det ble det desverre. Har sittet og små grini gjennom hele innlegget, setning for setning. Tror man forstår det bedre når man skriver ting ned, enn om man sier det.
Jeg har full respekt for alle som sliter psykisk, og unner alle og få all den hjelpen man kan få. Alt trenger ikke og bli så hysjet ned hele tiden, er lettere for folk rundt seg når man vet , så slipper man og føle at det er de som har gjort noe galt. Men er ikke alltid like lett og være den som skal fortelle alt heller! Så jeg gjør det på denne måten og gir det et forsøk.


 

--Se mamma, jeg har lagd våre egne fastelavenboller!

 • 23.02.2017 - 21:01

  #fastelaven  #høysenstivtbarn
En mega stolt gutt møtte oss i barnehagen i dag,han var den eneste som sto ute fult påkledd og ventet smilende:). Da han ønsket og stå ute og se om vi kom.
Det var foreldrekaffe i barnehagen i dag med fastelavensboller.
Trym marius har en ansatt som er med han hele dagen i barnehagen, da han trenger en voksen "brems" på seg. De to hadde bakt glutenfrie boller til vi skulle komme i dag, så derfor var han så stolt og fornøyd:). Runa, min yngste prinsesse, strålte også da vi kom i barnehagen i dag. Det gir en veldig god følelse når man blir møtt av barna på den måten.
Trym Marius var veldig opptatt av at ingen måtte spise av hans boller, men Runa fikk til slutt lov å smake. Det er i sånne  situasjoner det er viktig og være på Trym marius hele tiden , for da kan man unngå leie episoder for hans sin del.
Barnehagen hans er helt fantastiske og gjør alt for at Trym Marius skal få en best mulig dag. De gir han mange pauser igjenom hele dagen, med lesestunder,musikk og tegning på et eget rom. De har virkelig tilrettelagt masse for han, og tok dette med glutenfri diett på strak arm. Trym Marius har ikke hatt noen problemer med og starte denne dietten, han er den som har tatt dette best av oss alle;).
I dag var han veldig sliten ,og da er det ikke mye som skal til før han blir utrolig lei seg og alt faller i grus, som dere leste i mitt første innlegg.
Vi hadde lovt og gå pokemanjakt etter foreldrekaffen, før pappaen dems skulle hente de. Det gikk desverre ikke helt som han hadde planlagt, da vi ikke fant noen. Noe som gjorde at han ble veldig sint og urolig over å ikke få utføre det han hadde sett for seg skulle skje:(. Så da  pappaen dems skulle hente de ville jo ikke han bli med, så endte med at han sprang inn i en hekk og gjemte seg. Argumenterte med alt fra at sengen hans hos pappaen hans var for hard til at det ikke var noen pokeman i huset hans. Trym Marius er utrolig smart så han har et svar på alt. Men han ble med til slutt da de skulle laste ned pokeman på tlf til pappaen hans, og de skulle se om de fant noen på bilturen hjem og ute rundt huset:). Er utrolig vondt og stå i sånne situasjoner , da man egentlig bare vil ta han med seg hjem igjen:(.Men vet han har det veldig fint når han er med pappaen sin også, men er tøft og ha 50% borte fra de minste.
Jeg har eldste god jenta mi hjemme hele tiden da, og veldig takknemlig for det. Fjortisen våres som skal konfirmeres i mai, veldig stolt mamma <3 , og verdens beste samboer som alltid er der for både meg og barna. Man kommer opp i mange ulike situasjoner hver dag, både fine og vanskelige , men man må bare gjøre det beste ut av det og huske og puste :) Husk og ta vare på hverandre ,og vær der for hverandre det utgjør masse i løpe av en dag.
Man er bra nok som man er og ingen er like, det er det som gjør hver enkelt unik <3


Eirik og Runa i dag <3

Forandringer er ikke denne familien sin sterkeste side!

 • 22.02.2017 - 19:41

#glutenfri #MarteMeo

--Hva med isen og SJOKOLADEN, utbryter jeg?!
--Hva hvis jeg vil ha en kebab?! Uten dressing da? som om det kan kalles en kebab! Sier samboeren fortvilet.
Verste senario hvis vi skulle kutte gluten. Jeg er HELT avhengig av sjokolade og inspiria is.

Jeg har slitt en del med mageproblemer og sinnsykt masse luft i magen,så beskjeden var og kutte ut gluten.Tenkte at jeg er villig til og prøve alt en og gå som en oppblåst ballong hele dagen. Dette var ikke så lett som jeg kanskje trodde, så ble ikke helt sånn med engang ;) .
Hadde besøk av Heidi som hjelper oss med martemeo og kom da inn på dette.
Hun sa; --Hvorfor ikke ta med hele familien på dette? Heidi Langegard som jobber med martemeo med oss, driver en privat klinikk der de tilbyr forskjellige hjelpeapparater. Foreldreveiledning-Marte Meo -Familieterapi-Individsamtale og Parsamtaler. Kan virkelig anbefale hun på det sterkeste, da hun har gjort mye for vår familie.
Vi fikk litt råd om at det vil stabilisere blodsukkeret og kan være positivt og prøve for hele familen. Det har blitt forsket en del på hvordan glutenfri og laktosefri diett har hjulpet på barn og voksne som har psykiske lidelser. Kan lese litt om det her også, men dette er det selvfølgelig ikke noe konkret svar på enda. Våres familie er vertfall villig til og prøve alt for og få en litt enklere hverdag for oss alle, uten og tenke at det finnes en pille for alt.
Vi har virkelig bestemt oss for og gå all in på dette prosjektet, vi ga bort 6 bæreposer med mat pga at det var gluten i det. Hadde en fornøyd lillebror som kom og hentet alt. :)
Vi har en del diagnoser i våres familie så blir spennende og se om det vil hjelpe noe. Vil komme tillbake til dette i ett senere innlegg.
Jeg mener at det er mange ting som kan jobbes med og tilrettelegges på mange måter uten medisinering hvis man er villig til og prøve.


Tvilen er der , men gjenomføres skal det <3
 

-- Alle hjertene mine knuser mamma!!

 • 21.02.2017 - 20:13

En dråpe var nok, kun en enslig dråpe var nok til at gutten ble knust innvendig. ALLE klærne måtte byttes pga den lille dråpen på skjortearmen. Dette er sånn det føles for et høysensitivt barn. Trym Marius sin dag består av mange inntrykk , da han tar inn alt som skjer rundt han hele tiden. Se for deg selv hvis du sitter på en kafe og fører en samtale, men du tar inn de 8 andre samtalene rundt deg også ,slitsomt tenker du? og han er 5 år. Pauser er helt avgjørende for at dagen til Trym Marius skal fungere for han, og det vil si mange av de. Tror de fleste høysensitive barna trenger mange pauser. Trym Marius er veldig glad i mat ,frukt og snacks osv , men hvis det ikke er lagt riktig på tallerken så raser alt for han. Det er mange ting og tenke på og ta hensyn til når man har et høysensitivt barn, så hverdagen blir enklere for hans sin del og oss andre rundt han. Han har et følelsesregister som en 3 åring og en hjernekapasitet som en 9 åring ,så  da er det ikke rart at dagene kan bli litt mere krevende for han. Trym Marius er en utrolig smart gutt som regner,leser og skriver , dette er noe han liker og drive med:) Han er omsorgsfull og øser ut fine komplimenter, ofte. Han er den gutten som legger merke til om du har klipt deg eller fått nye klær.

Vi startet med noe som heter marte meo når Trym Marius var 2 år, dette har virkelig hjulpet oss og anbefales på det sterkeste for alle familier. Det har fått oss til og forstå barna bedre og få et bedre samspill. Skulle ønske at helsestasjonen kunne gitt dette tilbudet til alle barnefamilier som ønsket det. Her er litt om hvordan de jobber med marte meo som jeg har lånt fra martemeo.no


 

Ved analyse av Marte Meo-filmer bruker terapeuten interaksjonsanalysen for å se hva som skjer i samhandlingen.

? Vi ser etter atmosfære og hva som kommuniseres både med ord, lyder, blikk og kroppsspråk.

Ut ifra analysen vurderes hvilket utviklingsnivå barnet er på. Det lages en arbeidsplan for hvilken utviklingsstøtte barnet trenger fra den voksne.

Dette brukes sammen med foreldrenes (eller ansattes) bestilling/spørsmål i veiledningen for å overføre konkret informasjon til stillbildene som viser 

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no