Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Tenk om han velger rusen og ikke meg!

 • 31.03.2017 - 18:10

-- Kommer han til og bare pakke baggen en dag og stikke?

-- Gidder ikke familie livet lenger, Rusen frister mer!
Selvølgelig er det en tanke som har streifet meg, det er jo en realitet at det kan skje. Hadde jeg gått og tenkt dette hver dag og bekymret meg, så hadde vi nok ikke hatt et forhold. Det er plassert bakerst i hodet mitt og jeg vet det kan skje, men jeg kan ikke forholde meg til det før det eventuelt hadde skjedd. Noe som jeg virkelig ikke håper skjer, da jeg elsker Eirik veldig høyt. Vi begge vet at hvis han sprekker så er det ikke lenger noe vi, da mister vi hverandre og barna mister en flott bonuspappa.


My only one!

Første gang jeg møtte Eirik er over 3 år siden, vi har vært bestevenner siden den gang.
Jeg fikk følelser for Eirik, men har holdt de på avstand, da han hadde den livstilen han hadde da. Jeg tenkte at dette var ikke noe vits og ta noe lenger, da han både var ung og ikke hadde noe anelse om hva ansvar var. Men jo bedre vi ble kjent og jo mer vi pratet sammen, fikk meg til og skjønne at Eirik var så mye mer enn en rusmisbruker. Jeg har sett Eirik sine negative og positive sider i noen år, og han har så mye godt i seg. De fleste hadde gitt opp Eirik, men ikke jeg. Jeg ga han aldri opp, da jeg visste at han kunne klare dette og å få orden på livet sitt.
Jeg fortsatte og stille opp for Eirik i veldig lang tid før vi ble et par. Han fikk seg dame og jeg ble sammen med pappaen til de små igjen.
Men bestevenner var vi uansett. Jeg dro ned med mat til han, kjørte han hvis han trengte det. Trengte han å prate eller omvendt så var vi der for hverandre!
Jo mer vi var sammen og stilte opp for hverandre, jo vanskeligere ble det å legge følelser til siden. Til slutt forsto vi begge at å skjule følelsene ikke funket for noen av oss lenger. Så var det store spørsmålet der!
-- Er du villig til å gi opp det livet du har nå?

Jeg måtte ta alt gradevis med Eirik for at dette skulle funke.

Først måtte han kutte ut alle de sterke stoffene, så måtte han kutte ut hasjen. Så kom den dagen han måtte kutte ut alkoholen.
Så det var litt av en prosess, men det har funket til nå vertfall. Jeg valgte å slutte helt og drikke alkohol, jeg liker det jo ikke en gang.
Jeg synes det var det mest riktige å gjøre når Eirik er en alkoholiker. Jeg vet at dette bare er en start da han nå har vært rusfri i 7 måneder, men er utrolig stolt av han. Jeg har troen på han, og jeg ser hvor mye han vil dette. Han jobber beinhardt hver dag for å klare dette, og bli den han vil være.
Rusfri og en del av familien.

Kan ikke si at dette har vært noe enkel sak for min del. Det har vært og er beintøft og stå i. Men jeg klarer det og jeg vet det er verdt det til slutt. Jeg er både kjæresten til Eirik og hans behandler,  og det er ikke alltid like lett. Men har bare blitt sånn da ingen andre har kunnet tatt den oppgaven.

Jeg har tre barn, to av de krever masse oppfølging og ikke minst meg selv som ikke er frisk. Noen ganger så lurer jeg på hvordan jeg klarer å fungere opp i alt dette, for det er mye og holde styr på. Til tider er jeg så sliten at jeg har lyst til å grave meg ned og bare ligge der en stund.
Men det kan jeg selvfølgelig ikke gjøre, men uansett hvor sliten jeg er, så føler jeg på en evig takknemlighet. Jeg har tre flotte barn og en utrolig flott kjæreste som jeg virkelig elsker. Jeg gleder meg masse til alt har roet seg ned og vi bare kan nyte hverandre.
Leve familielivet fult ut.
Selvfølgelig vil det være en berg og dalbane, men bare ikke fullt så masse svinger tenker jeg :) Vi har to sterke personligheter begge to, så helt rolig vil vi nok ikke få det. Men det er også helt greit! Hehe. Det var vi klar over den dagen vi ble et par.

Man skal virkelig vite at man er sterk nok til og stå i det, hvis man skal ha et par-forhold til en rusmisbruker.
For det er ingen dans på roser, vil heller kalle det en dans på torner da. Man må være sta, og man kan ikke dikke dakke noe med de! Være bestemt, målrettet og ikke minst konsekvent. Og det er ikke bare bare når man elsker noen! Det høres så mye lettere ut enn det er.
Jeg valgte dette fordi jeg vet jeg kan stå i det, og vet at det er verdt det til slutt.
Jeg vet også at uansett hvor mye jeg elsker Eirik, så kommer barna mine alltid først. Dette vet han også veldig godt! Dett vil si at, ruser han seg, kommer han aldri inn igjen hos oss. Det skal være stabilitet rundt mine barn og de skal ha det trygt. Eirik respekterer dette fult ut, og jeg vet også at hadde han sprekt; hadde han aldri kommet i nærheten av oss. Eirik er veldig oppegående på den fronten.
Jeg vet han bare vil oss vel, men jeg vet også hvor stor makt rusen har.
Jeg har selv mistet en del folk til rusen, og det er jævlig vondt og se hvor mye makt den har.
Jeg gjør alt for at den ikke skal få den makten over Eirik igjen, og det gjør selvfølgelig han også!

Vi tar en dag av gangen, vi kan ikke gjøre noe annet en det.Og vi må huske og puste og ta små skritt!

Kan ikke alltid være like alvorlige, heldigvis kan vi være like barnslige :)


#rus #makt #foreldre #familie #avhengighet #forhold #kjærlighet #ærlighet #pårørende #nofilter

 

 

 

Mine favoritter <3

 • 31.03.2017 - 09:00
Zign Shopping bag offwhite / Marc By Marc Jacobs Solbriller crystal white / Lacoste Joggesko natural/natural / Vero Moda WONDER JEGGINGS Slim fit jeans vintage blue / Vero Moda Body rose smoke

 
Bare elsker disse klærne og tilbehøret selvfølgelig. Er jo så masse fint som har kommet nå.
Synes det er så gøy og lage disse kollasjene, var ikke så vanskelig som jeg trodde. ;)
Er jo så masse fint og se på når man lager de også. Jeg har både funnet ting til meg selv og til barna:)
 
-- Hva synes dere om kollasj?
-- Hva er deres favoritter nå mot våren?
 
Ha en flott dag alle fine lesere <3
Husk og meld dere på ukens blogg her !
 
#annonse #kollasj #våren #klær #wishlist
 
 

Jeg ble kontaktet av Nettavisen i dag!

 • 30.03.2017 - 14:14

Barna var levert i barnehagen, vaskedama her vasket rundt og jeg hadde faktisk besøk i dag. Utrolig nok var jeg litt sosial da det ikke så ofte lenger.
Men det skjer! Hehe.

Telefonen ringte og det var et nummer jeg ikke kjente! Flaks at jeg faktisk tok den. :)
Det var Nettavisen som lurte på om de kunne legge et av mine innlegg på fremsiden! Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle si, da jeg ble helt satt ut.
Så hørtes sikkert veldig smart ut ovenfor hun jeg pratet med ;) Men fikk da sagt ja da vertfall.
Dette er virkelig noe jeg ikke hadde sett komme.

Dette var utrolig stort for min del, da målet med denne bloggen har vært og nå ut til folk. Og det har jeg klart nå, så er enda mer motivert for å fortsette åblogge om alle de tabulagte temaene i samfunnet!

Jeg skrev jo et innlegg om at Løvetannavisen skulle ha med et av mine innlegg. Venter spent å¨på å få papirutgaven i posten nå:)
Det kommer ikke på hjemmesiden eller facebooken dems før til neste uke! De har mange tøffe historier, fra mange flotte mennesker.
Så anbefaler å gå inn og lese litt.
Jeg har funnet ut at å blogge gir meg så utrolig masse.

Jeg er evig takknemlig for dere som følger meg og leser bloggen min <3
Tusen takk alle sammen!Her har det blitt litt tid i det siste, og mer skal det bli <3 Kaffe og sjokolade er viktig ;)

#blogg #happy #nettavisen #takknemelig #foreldre #familie

 

Når er jeg en bra nok mamma!

 • 29.03.2017 - 19:29Fra vår lille photoshoot i dag, mor og datter <3
 

-- Jeg orker ikke det akkurat nå fordi jeg har så vondt i ryggen!
-- Jeg er så sliten!

'Mamma, jeg vil bli en fysioterapeaut så jeg kan gjøre deg frisk igjen! Jeg skulle ønske du var mer frisk som du var når jeg var baby vet du.
Men jeg elsker deg for det da, mamma!' - Trym Marius 5 år.

Dette er ord jeg har måtte si til barna mine flere ganger! Gjør det meg til en dårlig mor? Jeg føler det sånn av og til selv. Å være mamma er ingen enkel oppgave og det finnes heller ingen fasit! Jeg tenker at så lenge man gir de kjærlighet og de vokser opp i gode omgivelser og et trygt miljø, så har man kommet langt <3 Savner det å kunne føle seg litt uthvilt, ha energi til å gjøre aktiviteter med barna. Bare det å kunne gå en lang tur uten å nesten knekke sammen.
Jeg vet jeg gir barna mine masse kjærlighet og den tryggheten de trenger. Men jeg vil så gjerne gi de så mye mer!

Det forventes så utrolig masse av oss mødre, så er ikke rart man føler at man ikke strekker til alltid.
Barna skal følges opp på aktiviteter, for de må jo gå på aktiviteter! Eller så er man jo ikke sosialt akseptert, eller hva? Føler det er litt sånn. De skal ha fine klær, se velstelte ut og være høflige. Tror snart barna våre kan sitte til pynt og se fine ut jeg, med ipaden sin da selvfølgelig.
-- Når skal barn få lov til og bare være barn?

Helt utrolig hvordan samfunnet har blitt på den fronten! Det er ikke snakk om å gå og ringe på døra for å leke lenger. Vi ringer på Facetime isteden, det er jo det som er sosialt nå! Min eldste datter er limt fast til den telefonen 24 timer i døgnet, da jeg spør om hun ikke skal gå og være litt sosial?
-- Mamma hva tror du jeg er da? Jeg prater jo med mange nå! Sånn har det blitt med barna nå for tiden.
Før så hadde vi ikke noe valg, vi måtte gå på døra til hverandre for å få kontakt. Men dette er ikke barna sin skyld, det er oss foreldre!
Hadde jeg sendt sønnen min nedi veien, bedt han om å ringe på en dør. Hva hadde skjedd da? Si det, for folk er jo ikke vant til det lenger.
Avtaler må lages og folk flest har nesten ikke tid lenger, fordi barna er på noe opp til tre dager i uka! Barna mine er kjempe slitne etter en hel barnehage dag, enda jeg leverer sent og henter tidligere. De orker ikke være med på noe i ukene, men de leker ute her og inne sammen med oss.
Trym Marius er på allidrett èn gang i uka, annenhver uke. Og det holder for han. Men alle barn er selvfølgelig forskjellige og noen orker mer enn andre. Og jeg tar heller ikke alle foreldre under en kam, men det gjelder ganske mange, da det er sånn samfunnet har blitt! Og jeg er heller ikke noe bedre da man gjør som alle andre, jeg sender jo ikke ungene mine ut alene for å leke. Åja, jeg bruker Ipaden til barnevakt så jeg får lagd middag. Tenk at det er det som må til for å få gjort husarbeid eller lagd middag! -- Her er Ipaden, barn! For å sette de for og leke på egenhånd, funker ikke her i huset.
Jeg skulle ønske at vi ikke brukte TV eller Ipad så masse , men det er desverre en kjapp løsning der og da. Barna er så vant til og bli underholdt av oss voksne. De står jo der som et spørsmålstegn når de får beskjed om å finne på noe på egenhånd.
-- Hva har vi gjort med denne generasjonen av barn?

Kanskje ikke så rart at man føler seg som en dårlig mor til tider, med tanke på presset vi har på oss. Mødre skal jo vite alt, ha svar på alt og ikke minst fikse alt! Men sannheten er at det er ikke alltid det fungerer sånn! For vi mødre kan bli slitne, og det er ikke alt vi kan fikse hele tiden selv om vi gjerne vil. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var i tipp topp form og kunne fungert 100%. Sånn er det ikke, men jeg gjør så godt jeg kan og mer får jeg ikke gjort. Uansett hvor slitsomt det er til tider å være mamma, så ville jeg ikke vært foruten. Barna mine betyr alt for meg og de holder meg oppe. Barna skal ikke være til pynt, de skal leike, krangle og grise. Barn skal være barn! Vi har selv valgt å få de til verden og da må man stå i det.
Jeg hadde vært mer bekymret hadde mine barn sittet i et hjørnet og ikke sagt noen ting. Men kan trygt si at det gjør ikke de, de springer rundt og sitter aldri i ro! Hehe. Og krangler støtt med hverandre om ALT, er vel sånn det skal være tenker jeg.
Vi er en helt normal A4 familie, bare med litt ekstra bagasje.

Kanskje ikke en helt vanlig A4 mamma siden jeg er dekt i tattoveringer. Men jeg er stolt av de alle sammen:)
Meg og min minste hjerteknuser <3

Noen meninger ang dette temaet der ute?

#familie #mamma #foreldre #familielivet #barn #glede #kjærlighet

 

 

Ukens bloggere <3

 • 29.03.2017 - 09:00

Hadde jo en liten konkurranse, der man hadde mulighet til å bli plukket ut til ukens blogg.
For å sette litt pris på leserene mine <3
Synes det har vært spennende og klikke meg inn på bloggene til dere som har deltatt.
Kjører samme konkurranse igjen, så bare og melde seg på.
Info kommer nederst i innlegget her.

Nå over til de to jeg har plukket ut som ukas blogger!


Eva Hansen Engelund
 

Dette er en blogg med en del variert innhold, alt fra oppskrifter til personlige ting <3 Hun er veldig flink til å ta bilder og dette er noe hun brenner for! Dette er også min svigerinne, hun har to nydelige barn som da er mine tantebarn <3
Anbefaler og ta en titt innom bloggen hennes!

 Dreamofstyle.blogg.no

Dette er en blogg med spennende innhold og mange fine bilder! :) Smarte tips og fine antrekk. Og ikke minst gjennomført huskjøp, så da kan man jo glede seg til bilder av det fremover:)
Anbefaler og ta en titt innom denne bloggen :)

 

Dette må du gjøre for å kunne delta i ukens blogg!

1. Følg meg på Facebook.
2. Følg bloggen min.
3. Kommenter 'Jeg er med!' i dette inlegget.

Lykke til alle sammen!

Så fornøyd!

 • 28.03.2017 - 19:08

Ble like fornøyd som jeg trodde jeg skulle bli:) Elsker dette kamera. Etter vi hentet Trym Marius i barnehagen, så var vi ute i noen timer og koste oss.Da fikk jeg selvfølgelig testet kameraet mitt, så legger  med noen bilder jeg tok i dag <3 Både Runa og Victoria sover borte hos pappaen til de små i natt, så vi har bare Trym hjemme. Nå er det sen middag og kvalitetstid resten av kvelden på oss.

Har trekt to blogger, kommer innlegg i morgen om de :) Ha en fin kveld alle sammen <3


Mine nydelige hunder Emmi og Marley <3Eirik og Marley <3Mennene i mitt liv <3

En dag igjen og jeg er så utrolig spent!

 • 28.03.2017 - 10:01

Hei alle flotte leserne mine<3

Kjenner det kribler i hele meg i dag, i dag får jeg noe jeg har gledet meg til en stund. Jeg har spart og spinket og endelig kan jeg kjøpe meg det!
Kameraet jeg ønsket meg :) Blir som et barn på julaften! Hehe.

I morgen er jo dagen der innlegget mitt kommer i avisen, og det er utrolig stort for min del. Setter så utrolig mye pris på denne muligheten. Håper det er noe som kan være til hjelp for andre og at det jeg skriver gir en mening.
Jeg har alltid stor prestasjonsangst og det gjelder nesten alt jeg gjør! Tror det er fordi jeg aldri blir helt fornøyd med det jeg presterer, og dømmer meg selv for hardt. Men er vel ikke den eneste som går i den fella!

Stort blir det uansett for meg <3 Det ligger link på siden min til Løvetannavisen, hvis dere vil ta en titt, når innlegget mitt kommer ut i morgen.
Eller følg de på Facebook! 

Nå skal jeg snart ut og Trene Marley til å gå i bånd, da det er viktig at han lærer dette tidlig. Vi drar jo bort i påsken, så litt avhengig av at han kan dette da :) Marley har allerede lært seg sitt, ligg og kom. Veldig flink er han, og han er nesten helt stue-ren og bare 9 uker :)

Jeg elsker å lage lunch til barna som de får med seg i barnehagen. Har kjøpt noen kjempe praktiske poser fra Ebay, som man kan ha snacks osv i. Anbefaler og bestille de, bare spørre hvis dere vil ha linken. Legger med bilde av dagens lunch til de søte små.Deilig tacosalat med hjemmelaget dressing :)
-- Hva sender dere med barna?

Husk å meld dere på ukens blogg her. Trekker to stk kl 15:00 i dag.
Og innlegget om de to kommer i morgen tidlig <3

Ha en flott dag alle sammen!

-- Noen planer i dag? :)

 

Hvordan skal jeg ta vare på 3 barn, når jeg ikke klarte å ta vare på meg selv?

 • 27.03.2017 - 18:22

Heisann alle lesere!
 

Idag vil jeg gjeste bloggen til Marita igjen, og skrive litt om mine tanker og følelser rundt det å være en farsfigur; kontra en rusmisbruker.

10 år med rusmisbruk, plutselig en rollemodell og en farsfigur som skal lære barna riktige verdier og forskjellen på rett og galt.
Først var jeg redd for å ikke takle noen av delene..Ikke klarte jeg selv noen gang å vite forskjellen på rett og galt.
Å nå skulle jeg gå med rak rygg og lære barna gode verdier?

Jeg har jo kjent Marita over en 3 årsperiode, og hun har sett meg på det mitt verste og mitt beste. At hun har valgt å satse på meg, med 3 barn i alle aldere, 2 hunder og masse ansvar er HELT utrolig! Jeg vet ikke helt om jeg hadde tatt meg selv inn i huset med tre barn på den tiden før vi ble et par! Men et av kriteriene var at jeg måtte forholde meg rusfri og gå på ukentlig og spontane prøver, og det har jeg fulgt! Til punkt og prikke, i 7 måneder. Fordi jeg vil leve det livet her. Føle på å ha ansvar, og leve som et forbilde for noen.

Victoria som da er Marita's eldste, visste hvem jeg var fra før av. Da hun hadde møtt meg tidligere med Marita tilstede. Og jeg vil personlig si at vi har et veldig tett bånd til hverandre. Vi kan prate om ALT i fortrolighet. For meg så betyr det utrolig masse, å bli tatt i mot med så åpne armer.
Hun er jo i den alderen hvor man er nysjerrig og skal gjerne utforske alt man kommer over. Men hun vet endel om min fortid, så jeg prøver så godt jeg kan å snakke fornuft til henne om forskjellige ting. Siden Victoria bor sammen med oss 100%, så har vi blitt utrolig trygge på hverandre. Jeg vil jo fremstå som en fornuftig "farsfigur", så godt det lar seg gjøre. Jeg kan fint sette meg ned med hun å gi hun veiledning og råd. Vi skal jo som nevnt flytte til Oslo snart, og der fins det jo utrolig mange spennende ting og mennesker. Men også utrolig mange og mye man ikke vil se, eller tror skjer der. og for en ungdom i hennes alder er det viktig å forklare hvordan ting egentlig fungerer. Dette for å ikke bli FOR overrasket over hva som venter hun.
Men jeg har tro på hun sålenge hun husker på hva vi har fortalt og hva vi vet.
Og jeg er så utrolig glad i hun! <3 

Så har jeg jo blitt stefar for Trym Marius og Runa også. Det er jo utrolig spennende og skremmende på samme tid!
Trym Marius på 5 år byr så utrolig mye på seg selv. Han er rett og slett herlig!
Han er et høysensitivt barn, med mange utfordringer i hverdagen.

Husker forsatt en av de første gangene jeg møtte Trym uforbredt! Marita kjørte forbi meg en sommerdag for 2 år siden, stoppet midt i veien og dro ned vinduet, og ga meg en klem. Trym skriker mot meg og oppleves som utrolig usikker på situasjonen. Jeg var alkoholpåvirket, og visste ikke at han senset det. Men der tok jeg så utrolig feil. Sett dette tilfelle i senere tid med Trym Marius med en annen person, og han reagerer med sinne og skal forsvare moren sin til de grader. Jeg visste jo endel om Trym sin situasjon med tanke på at jeg og Marita har snakket mye om det. Men ikke hele omfanget og bilde av Trym Marius.
Men sant skal sies. Han er en utrolig følsom og omtenksom gutt som har alt for mange tanker og refleksjoner enn hva en femåring vanligvis har!
Vi har et fint bånd den dag i dag, men om jeg har en liten dårlig dag, så merket han det tvert. Enten positivt eller negativt! Å skjule humøret sitt ovenfor han, går ikke! Men jeg er utrolig glad i den gutten <3
Han lærer meg å kjenne, og en gutt som gir meg utrolig masse kjærlighet <3 


Runa er vel noe av det herligste menneske jeg har møtt. Når man først kommer inn i skallet på Runa da såklart! For det er vel den mest krevende jobben jeg har hatt i forhold til de 2 eldste. Hun er jo i sin gullalder, 3 år, snart 4. Vi har vært på campingtur sammen, lekt masse og hatt mange spennende samtaler. Har fått være med på overgangen fra 'ja' til alt, og til '-- Nei, aldri og ikke.' Og hun er jo mamma's lille engel.
En typisk jente i trassen.
Det startet med 'jeg vil ha mamma for alltid', til 'hvor er Eirik? Jeg vil ha Eirik.' Det varmer hjertet mitt altså! 


Jeg er så heldig at jeg får oppleve hele oppveksten til Trym Marius og Runa, men mest Runa. Hun er jo såpass ung enda. Trym blir skolegutt til høsten, så utrolig gøy at jeg får være med på alt dette også!
Er evig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten i livet, og unner ALLE denne gaven i livet <3

Jeg elsker familien min for alt det er verdt! <3


 

 

 


 

 

Husk og meld dere på ukens blogg !

 • 26.03.2017 - 16:35


 

#ukensblogg #konkurranse

På tirsdag trekker jeg ut 2 blogger, som jeg har et eget innlegg på bloggen min om på onsdagen <3
Jeg går inn på alle som melder seg på og leser på bloggene deres:)
Gleder meg til å titte litt rundt i bloggverden!

Bare følg meg på Facebooksiden min og følg meg på bloggen. Kommenter innlegget, så er du med i trekningen.
Linken til Facebook ligger på bloggen min, men jeg heter martemeomamma der også <3
Følg meg også gjerne på Instagram, der jeg legger ut mye bilder og oppdateringer.

Linken til inlegget der du skal legge igjen kommentar, klikker du deg inn på her!

Ha en flott Søndag videre alle sammen! 

Ja, jeg er forlovet med sønnen til Ørjan Burøe!

 • 26.03.2017 - 11:20

 

Jeg la jo ut et innlegg på fredag, der man hadde mulighet til og spørre om hva man vil. Fikk 30 spørsmål som dere får svar på nå!
En del private spørsmål, men jeg svarer så godt jeg kan <3

                                                                                                                                                                                                                                         

1. Hvordan går det med deg og Eirik?

Vi har det bra sammen, vi har opp og nedturer som alle andre par har <3
Men vi står sammen om alt, og gjør alt for og få det til å fungere.

2. Hvordan er det å leve så tett oppå hverandre som dere gjør?

Det går egentlig ganske bra, vi er bedre på det enn å være borte fra hverandre.

3. Skal dere flytte til Oslo og hvorfor?

Ja vi flytter til Oslo i Juni.
Det er bedre behandlingtilbud der nede for oss alle. Flere aktiviteter for barna og ikke minst oss. Det viktigste er at den eldste datteren min vil ikke bo her oppe i Hallingdal. Og jeg gjør alt for at barna mine skal ha det bedre.
Pappaen til de minste flytter også til Oslo, så vi kan fortsette og samarbeide så bra om de som vi gjør nå.
De minste barna har besteforeldrene sine der også, da nesten hele familien til pappaen dems bor i oslo.


4. Har Eirik sluttet med å ruse seg?

Ja han er rusfri og har vært det i 7 måneder nå. Eller så hadde han selvfølgelig ikke bodd med meg og barna.
Og jeg er kjempe stolt av han <3


5. Hvorfor startet du å blogge?

Jeg startet å blogge for å kunne hjelpe andre, og få frem mye av det som er tabulagt. Og har funnet ut at det hjelper meg selv også!
godt og kunne være litt åpen så folk kan forstå bedre. Og håpet er og kunne hjelpe andre og stå frem, så de som opplever ting de ikke skal; tørr og si ifra.


6. Så du skrev et innlegg om sønnen din, men ville ikke skrive nærmere på datteren din på 15 med tanke på hennes del. Men sønnen din blir jo eldre han også og kommer jo til å lese dette eller skal du slette bloggen sånn at han ikke får lest det du har skrevet?

Datteren min på 15 har sagt ifra at hun ikke vil dele noe, og dette respekterer jeg selvfølgelig. Sønnen min vet at jeg skriver om han, og han har vært med og bestemme bilder også. Nei jeg kommer ikke til å slette bloggen, han skal selvfølgelig få lese det som står om han. Dette er jo noe som omhandler våres hverdag, og er en veldig stor del av det også.
Og Trym Marius er en utrolig smart gutt, som forstår veldig masse.

7. Hvorfor er ikke du i jobb?

Jeg har kroniske ryggproblemer og sliter mye med min kompleks PTSD. Sover ikke så masse, og da har man ikke så mye energi heller. Og mine dager går til og holde meg selv oppe, og ta meg av barna. Som sagt har jeg en del ekstra med mine barn, og det vil si masse oppfølging.
Og jeg må være tilgjengelig 24 timer i døgnet. Men drømmen er og få jobbet med noe innen rusproblematikken når barna er større, og jeg har blitt bedre.

8. Hvordan klarer du å tjene penger uten å være i jobb?

Jeg har AAP sats nå, men vi jobber med en uføre søknad, da jeg ikke klarer og være i jobb for øyeblikket. Som jeg beskrev i forje spørsmål.


9. Har du og Eirik kontakt med familien deres?

Ja, vi har kontakt med noen av de.

10. Har du drevet med rus?

Ja i min ungdomstid, da jeg opplevde noe ingen burde oppleve. Dette var desverre det jeg tydde til, for å prøve og glemme. Men dette var før jeg fikk barn.


11. Hvorfor kaller du deg "martemeomamma"?

Jeg har jobbet med Marte Meo med mine barn i noen år nå,og det er noe som fungerer for oss.Og dette er noe jeg anbefaler til alle foreldre, så derfor navnet.

12. Har du tenkt på hva folk snakker om når du blogger eller bryr du deg ikke?

Jeg bryr meg ikke, Jeg har mitt liv og andre har sitt. Men andre skal selvfølgelig få ha sine meninger og ytre dem.

13. Det er ganske stor aldersforskjell på deg og Eirik, merker dere det godt i forholdet?

Ikke så ofte, da Eirik er veldig voksen for alderen. Vi har begge opplevd en del, og har masse til felles. Så alderen har ikke noe og si for våres del <3 Og vi kan fint være barnslige begge to! Haha;)

14. Har alle tre barna dine samme far?

Nei, den eldste datteren min har en annen far.

15. Hvorfor kan du ikke få flere barn?

Jeg er sterilisert, dette var et valg jeg tok etter jeg fikk Runa.

16. Vil du ikke ha barn med Eirik?

Er ikke det at jeg ikke vil, men som sagt kan jeg ikke få flere. Og vi har det fint sånn som vi har det nå:) Han er bonuspappa til tre flotte barn, og han klarer seg med det. Dette er hans egne ord, da dette var et valg han tok ved å bli sammen med meg.

17. Hva syntes foreldrene deres om at dere flytter til Oslo med barna og alt?

mammaene våres er vel ikke helt fornøyd med det. Pappaen min bor i Telemark, og pappaen til Eirik bor jo i Oslo.
Og de har ikke noe i mot at vi flytter:)

18. Finner dere på mye i hverdagen eller har dere ett normalt A4 liv?

Vi har et helt vanlig normalt A4 liv og trives godt med det. Her er barna så slitne etter skole og barnehage, så de vil helst kose seg sammen med oss hjemme.

19. Hvor bor dere?

Nesbyen i Hallingdal

20. Hvilken bil kjører dere?

Jeg kjører en Toyota Prius.
Eirik kan ikke ta lappen helt enda, da han har en lang bakgrunn innen rus. Men snart!

21. Skal dere gifte dere?

Ja, til neste år er planen våres <3

22. Eirik ligner veldig på Ørjan Burøe. Har du noen gang tenkt på det?

Ja det er ikke så rart, da det er faren hans ;) Og ja, de er veldig like :)

23. Krangler dere mlye?

Vi diskuterer en god del da vi er ganske vrange begge to.
Men vi setter oss alltid ned og prater om det og ordner opp. Vil ikke kalle det krangling. ;)

24. Hva syntes du om at Eirik har så mye skjegg?

Jeg elsker skjegget til Eirik, og han for ikke lov og ta det bort hehe

25. Foretrekker du hel eller knust plomme når du steker egg?

Knust plomme.

26. Hvem ser du opp til?

Har ikke bare èn person jeg ser opp til.
Men jeg ser opp til alle de menneskene som har opplevd masse de ikke skal, og som har kommet seg videre i livet <3
Ikke minst de som har vært inne i rusdansen i mange år, og kommet ut av det.

27. Hvor ser dere dere selv om 10år?

Eier eget hus, gift og kanskje noen barnebarn! Hehe:) Victoria er jo 25 år da, helt utrolig å tenke på.

28. Tror du at du og Eirik er sammen for alltid?

Jeg håper selvfølgelig det <3

29. Noen du savner som ikke er død, men du ikke har prata med på lenge?

Ja, Søsteren min, har skrivd med henne en del men vil møte hun snart.
Og to av brødrene mine som jeg ikke har sett på veldig lenge <3

30. Hvorfor gruer du deg til å snakke i videoblogg?

Prestasjonsangst tror jeg.
Redd for å ikke takle å prate inn i et kamera, da jeg synes det er mye lettere å skrive ned ting.

 

Håper dette var svar nok på disse spørsmålene!

#spørsmålsrunde #blogg #ærlighet #kjærlighet #familie #livet

 

Følger trenden, slenger meg på dagen outfit ! No filter

 • 25.03.2017 - 17:30

Ser det er mange som har dagens outfit på bloggen, tenkte jeg skulle vise frem helgeantrekket mitt! :)Joggebukse fra Kari Traa og genseren fra Cubus ;) Dette er et ekte hallingantrekk hehe;) Og null sminke , og da var jeg klar for handletur til Gol:)Greit med solbriller som dekker halve annsiktet når man ikke orker og sminke seg. ;) og trutemunn selvfølgelig :)

Grunnen til at vi skulle til gol i dag, var for å kjøpe nytt stuebord. Da jeg solgte det vi hadde i går.
Er en del vi må kvitte oss med da vi skal flytte, og for en del mindre plass og boltre oss på. Men synes det blir deilig å ha mindre plass enn det vi har nå.
Kanskje jeg føler meg tryggere hjemme. Og ikke minst ha et mindre sted å vaske, da jeg har støv på hjernen så det holder! Hehe. Legger ved bilde av de nye bordene som jeg elsker <3 Ser litt rart  ut nå til den sofaen, men den skal også selges. Blir litt rart og selge den digge sofaen, men må ha en mindre en når vi flytter.-- Hva synes dere om bordet?

Jeg har jo en liten prinsesse som jeg skjemmer bort en del til tider, hun er jo den minste og siste;) Kom over en jakke som jeg synes var kjempe fin, så måtte bare kjøpe den til Runa <3 Hun elsker jo å pynte seg, og er veldig glad i kjoler. Må jo passe på nå, så lenge jeg får lov og kle henne opp! :)-- Hva synes dere om jakka?
-- Har dere en liten prinsesse som er glad i og pynte seg? <3

I dag ble det et innlegg om litt forskjellig, og ikke så langt. Vi driver med så utrolig masse hjemme her i dag, og tiden strekker ikke alltid til. Sortere, rydde og kaste ting tar virkelig lang tid. Vi starta i går og er ikke ferdig enda. Men må bli ferdig med det meste da de små kommer hjem i morgen <3 Dette er noe vi egentlig gjør ganske ofte da jeg har et stort behov for ha orden i alt. Er utrolig slitsomt å ha det sånn, både for meg og de rundt. Men det jobbes med akkurat som alt annet. Heldigvis en tålmodig samboer som blir med meg på alt det her.

Og for og ikke snakke om ommøblering, da jeg ombestemmer meg støtt om hvordan jeg vil ha det her hjemme. Kan hende det er fordi jeg ikke trives her hjemme og ikke klarer og få det sånn som jeg vil.
-- Noen andre som har det sånn?

-- Hva er deres planer for i dag?

-- Noen kjøp dere har gjort, som dere digger?

Trym Marius og meg på tur, for å hente hjem Marley <3

 • 24.03.2017 - 19:53
Dette er når jeg og Trym Marius var på tur for og hente Marley. Trym Marius har mye spennende på hjertet som vanlig <3 Han er en utrolig smart og filosofisk gutt som tenker på alt. Vi hadde en kjempe koselig tur, og det var så stas å hente hjem Marley gutten våres <3 Håper dere liker videoen våres :) Dette var første gang jeg videoblogga så ha litt tolmodighet med meg hehe;) Og tlf sto fast i bilen så ikke så bra filma, men sånn ble det ;) Ha en flott kveld :)

Spør om hva dere vil, vi svarer i morgen med en videoblogg <3

 • 24.03.2017 - 12:30

Elsker å skrive innlegg til dere da bloggen gir meg masse positivt <3

Bare ikke så lett å skrive nå om dagen, da jeg har fått betennelse i høyre skulder og arm. Men prøver så godt jeg kan og få ned litt:)
Nå er det endelig helg og det blir godt nå, her er det opprydning og sortering til vi skal flytte. Men vi skal rekke og få kost oss litt opp i alt også. Viktig å prøve og ta vare på hverandre opp i alt hverdagsplikter og styr. Men desverre ikke alltid like lett, men prøver vertfall.

-- Hva gjør dere for og ta vare på forholdet i hverdagen?
-- Eller kvalitetstid med barna?

Tenkte jeg og Eirik skulle ha en spørsmålsrunde på bloggen, det vil si videoblogg.
Dere kan stille spørsmål til både meg og Eirik under dette innlegget her! Så svarer vi på alle i morgen på bloggen. Litt lettere det da jeg ikke får skrivd så masse nå om dagen.
Kjenner jeg gruer meg en del til det, men vi får hoppe i det. Hvis noen har noen spørsmål da selvfølgelig.


Her er en video av Marley og støvsugeren dere kan titte på, veldig morsom liten bulldog <3


Ha en fin helg alle sammen <3

Bare å spørre i vei hvis det er noe dere lurer på, så skal vi svare så godt vi kan :)


Minner alle om at jeg trekker ukens blogg på tirsdag, dere kan melde dere på her!

#engelskbulldog #familie #forhold #spørsmål #video #blogg

Mannen i mitt liv!

 • 23.03.2017 - 21:06

Han hører jeg kommer og løper mot meg; -- Mamma, jeg elsker deg <3

Er det noe som kan få opp gleden i meg, så er det de ordene. -- Skal vi på cafe nå? Første han spurte meg om.
Jeg pratet med han på telefonen i går, da han er hos pappaen sin nå. Trym Marius spurte om han ikke kunne få sove hos meg i natt, selvfølgelig kunne han det. Jeg hadde lovet og hente han kl 13:00 i barnehagen så vi rakk å dra på cafe, da vi skulle være på helsestasjonen kl 14:00.

Det er så koselig å kunne ha alenetid med hver av barna og konsentrere seg om kun den ene. Vi er så heldig at vi har den muligheten til å kunne ha alenetid. Jeg og pappaen til de små samarbeider veldig bra.
Siden Trym Marius er så høysensitiv så er det ekstra viktig med den alenetiden, både for han og hans søsken.
Da har vi delt opp så vi har to dager alene med hver av barna. Runa og Trym Marius bytter på hver uke, så de får like masse alenetid med hver av oss. Vi synes dette funker bra for oss, og bortsett fra den ordningen så har vi 50% hver.

-- Noen andre som har en sånn løsning?
 

Så tilbake til cafe-daten våres!
Trym Marius ville ha makroner og de var heldigvis glutenfri:)
Kaffe på meg selvfølgelig. Vi skravlet og koste oss, og tok masse bilder. Trym Marius ville låne kameraet for å ta bilder selv!
Legger ut litt bilder av det han har tatt.
En kunsterik sjel den lille gutten min <3
Trym Marius ville ta bilde av brettet til noen andre, som da sto på oppvasktralla ;)
 


Han fant noen fine tegninger også <3

 
Mine tre barn er det beste som noen gang har skjedd meg, og de har virkelig vist meg hva kjærlighet er.
-- Tenk at det å være mamma kan være så tungt og flott på samme tid? 

Så var det og gå bort på helsestasjonen til førsteklasse kontrollen hans, tenk at lille gutten min skal begynne på skole til høsten!

Der skulle vi inn til lege først.
Trym Marius ville vise stolt frem at han kunne skrive navnet sitt, telefonnummeret mitt pg pappaen sin sitt navn.
Og inn døra kom det inn en annen lege, Trym bryter ut; --Hvem er det?! Fastlegen svarer at vedkommende i døra var en turnuslege. Trym Marius grublet fært over dette.. og spurte om dette var det samme som en vikar.. --sånn som vi har i barnehagen? Spurte han nysjerrig.

Etter  vellykket legebesøket, skulle vi videre inn til helsesøster for å se på noen bildeark av forskjellige matvarer og grønnsaker. Dette fordi de ville finne ut om hva barnet spiste, om han var sær i matveien eller ikke. Trym Marius bryter ut nok et gullkorn, ser opp på helsesøsteren og spør; Er dette gluten og laktosefritt? Hvis det ikke er det, kan jeg nemlig ikke spise det.

Helsesøster mente dette var et avansert spørsmål å svare på, men prøvde så godt hun kunne.
 

Når vi kom hjem igjen hadde Eirik lagd sjokoladefondant, så vi feiret Victoria litt i dag <3
Så Stekte vi opp 5 kilo farsedeig, og koste oss med det.
Ellers så har vi slappet av og tatt livet med ro, og det skal vi resten av kvelden også:) I morgen så kan Trym Marius leveres sent i barnehagen og det er så deilig.
Spise frokost sammen og ikke stresse:)

-- Hva har dere gjort i dag?

-- Noen andre som har vært på  6års kontroll enda?:)

legger med noen bilder av dagen våres! <3
#Høysensitiv #Sønn #Barn #Alenetid #6årskontroll #Kjærlighet #Date

Fibromyalgi knuser meg!

 • 23.03.2017 - 10:41

Smerten iler gjennom hele kroppen, og jo mer tankekaos jeg har, jo verre blir det.
Alle muskler i hele kroppen verker, bare det å komme seg opp av sengen er noe av det vanskligste i verden.Jeg har slitt mye med smerter i kroppen siden jeg var ungdom, og ingen skjønte hva det var; inkludert meg selv.
Jeg har gått igjennom mange undersøkelser, virkelig mange. For ca 7 år siden fikk jeg diagnosen Facetleddsyndrom, det var en på Ringerike Sykehus som stilte denne diagnosen. Men da var det selvfølgelig andre som var uenig i dette da de ikke visste så masse om det her i Norge.
Behandlingen jeg fikk beskjed av han at kunne hjelpe, nekta Nav å betale da det var snakk om over 100.000kr.
Ganske utrolig at noen kan nekte meg å bli frisk igjen, og det for de at de mener det ikke er alvorlig nok. Men for meg var det et smertehelvette som jeg måtte leve med. Jeg ble verre og verre etter hver graviditet, så da var det igang med nye undersøkelser.

Så fikk jeg diagnosen Irritabel tarm fordi jeg sleit masse med magen også, men dette var jeg så dum og ikke tok alvorlig. Jeg trodde dette var en diagnose man fikk for at de ikke klarte å finne feilen! Men så feil kan man selv ta...
Så fikk lide for det nå i sommer, med masse smerter og null matinntak. Jeg gikk ned 16 kg fra Juni til Desember ca.

For tre år siden satte de også Fibromyalgi diagnosen på meg, Kjente jeg ble slått rett ned i bakken. Du må lære deg å leve med alle smertene dine, for de kommer du alltid til og ha. '-- Det er ikke noe vi kan operere, eller gjøre noe med.'
Jeg satt og hulka inne på Drammen Sykehus. Følte verden min gikk i knas, jeg har tre barn og ta vare på.. Hva faen skal jeg liksom gjøre nå da?
Jeg dro i god tro til Drammen den dagen og trodde de kunne operere meg, men der tok jeg veldig feil. Lære seg og leve med alle de smertene.
'-- Hvordan i helvette skal jeg klare det?'

Mitt liv består mye av å prøve og håndtere smertene, og smertelindring. Det vil si smertestillende morgen og kveld. Tar ikke jeg smertestillende så klarer jeg ikke fungere på noe måte.
Jo mere tankekaos og mareritt jeg har jo verre blir smertene.
PTSD og Fibromyalgi er ingen god kombinasjon!

Symptomer på facetleddsyndrom

 • Hovedpine
 • Smerter i nakken
 • Vanskelig å bevege hodet
 • Nedsatt bevegelse i ryggen
 • Anspenthet i ryggmusklene
 • Skuldersmerter
 • Smerter, som stråler ned i øvre del av ryggen
 • Smerter som stråler ned i lårene og rumpa
 • Hosten forverrer ofte smertene
 • Tap av bevegelse i nakken
 • Stivhet - særlig i ryggen
 • Følelsesløshet
 • Kilden
 • Brennede fornemmelser
 • Ømhet

  Smerterne forbundet med facetledssyndrom forveklses ofte med andre rygsmerter som f.eks.  hekseskudd.
   

  Smerterne forverres ofte, hvis man bøyer ryggen bakover eller til siden av kroppen, der man er rammet av facetledssyndrom.
  Hos noen forverres smertene også, når man sitter ned.
  Mange av de mennesker, som lider av facetledssyndrom, føler stivhet i ryggen ? særlig om morgenen. I noen av disse tilfellene, hvor facetledssyndromet har været tilstede i lengre tid, oplever pasientene også kroniske smerter.

  Dette er lånt fra en Dansk side, og oversatt. Da de har forsket på dette mye lenger enn i Norge.
  Dette forklarer veldig masse av det jeg sliter med!

   

 • Fibromyalgi

 • Fibromyalgi begynner ofte med smerter konkrete steder i kroppen som kommer og går. Etter hvert kan smertene øke i utbredelse, styrke og varighet til de blir mer eller mindre vedvarende. Smertene kan sitte både i muskulatur, ledd og i selve skjelettet. De beskrives som brennende, stikkende, eller som tannpine. Det er typisk at de flytter på seg, og at de ikke følger et bestemt mønster. Fibromyalgi kalles et syndrom fordi det vanligvis følger med en rekke andre plager.

  Typiske plager som følger med fibromyalgi er at man kjenner seg stiv i kroppen og er lite uthvilt om morgenen. Over 70 % av de som har fibromyalgi opplever dårlig søvnkvalitet. Noen har vanskelig for å sovne, andre våkner ofte opp i løpet av natten. Tretthet, utmattelse og lite energi er derfor vanlige symptomer. Andre symptomer som kan forekomme er hodepine, fordøyelsesbesvær og problemer med hukommelsen. Noen kan ha perioder med nedstemthet og være plaget med angst.


  Dette forklarer også en del av det!

  Det som er så vondt med dette utenom selve smertene, er at så mange folk ikke forstår hvor ille dette kan være å leve med.
  Jeg skulle ønske mer enn noe annet at jeg kunne være med barna mine på mange aktiviter, og ikke minst meg selv. Jeg prøver å forstå hvordan jeg kan leve med dette, men har ikke kommet helt dit.
  Før jeg ble psykisk syk trente jeg, og det funket faktisk litt, og ikke så masse smerter da. Så målet er å komme dit igjen at jeg klarer å trene, så jeg får stablisert det mer. Må bare få ryddet opp i det hersens hodet mitt først!


   

  Dette innlegget skulle egentlig handle om at jeg skulle til fysio en tur, og at jeg gleder meg sykt masse til date med min kjære sønn i dag <3 Men så faller det ting nedi hodet mitt som resulterte i dette innlegget.

  Kommer innlegg senere i dag fra Trym Marius sin skolekontroll på helsestasjonen, og kafèdate'n vi skal ha! <3

  Ha en flott dag alle sammen <3

  -- Hva er deres planer i dag?

  -- Noen andre som sliter med det samme som meg?

  -- Hva gjør det med deres hverdag?

  #Fibromyalgi #Fysio #facetleddsyndrom #Irritabeltarm #Skolekontroll #Hekseskudd #PTSD #Ringerikesykehus #Drammensykehus #Norskhelse #Helsenorge #Knust

Meld deg på ukens blogg <3

 • 22.03.2017 - 19:02

Tenkte å sette litt pris på leserne mine, så da drar jeg igang denne lille konkurransen her.

                                                                                                                                                                                                                            

Jeg plukker ut to bloggere som jeg skriver et eget innlegg om her på bloggen min.
Legger da ved link til bloggen deres og eventuell facebookside hvis dere har det <3
Kommer til og ha denne konkuransen hver onsdag fremover! :)For å kunne delta i denne konkurransen så må dere like facebooksiden min, det kan dere gjøre her.
Dere må også følge meg på bloggen her <3
Eller så er det link på bloggen min der det står add meg.
Og legg igjen en kommentar på dette innlegget! :)

Jeg går selvfølgelig inn på bloggen til alle som deltar og tar en titt å leser litt <3
                                                                                                                                                                                           
Lykke til alle sammen!

_
 

Jeg ble kontaktet av Løvetannavisen! Dette innlegget kan hjelpe akkurat deg!

 • 22.03.2017 - 10:59


                                                                                                                                                                                                                                        
 

Fremme artikler som bryter ned tabu rundt rus og psykriatri, som da vil føre til generell folkeopplysning. Dette er bare noe av det som avisen står for! De samler all informasjon på et sted, og da er det mye enkelere for de som trenger å finne frem til opplysninger rundt disse temaene.

Målet med Løvetannavisen er å koordinere og samle informasjon om de tjenestetilbudene, mulighetene og rettighetene som finnes innen psykisk/fysisk helse og rus.
Den gir et styrket tilbud til mennesker i utsatte grupper  og deres pårørende fordi vi gjennom avisen får frem tilbudene.

Løvetannavisen ble stiftet 24.10.2015 av Else Mari Hagen og Linn Chaneth Sørli.
Avisen er en non-profit avis hvor vi i følge våre vedtekter ikke kan ta ut noen form for utbytte.

Dette er utdrag fra Løvetannavisen som du kan klikke deg inn på her.  
                                                                                                                                                                                                                                        


 Målgruppen er alle som selv er brukere, pårørende eller som på en eller annen måte er berørt innen feltet.             

Dette er virkelig en dame med bein i nesa og et mål om å hjelpe de som virkelig trenger det.
Det er et arbeid jeg personlig kommer til å støtte så mye jeg klarer, og håper at du også kommer til å gjøre det!

Legger med en link lenger ned om hvor du kan sende din støtte til avisen.
Jeg er et løvetannbarn selv og beundrer det hun gjør å hva hun har klart og få til. Vær den ene som er med å gjøre en forskjell du også <3 Anbefaler dere og gå inn på hjemmesiden dems og ta en titt da det ligger mange sterke historier der. Og de kan hjelpe akkurat deg! Masse nyttig informasjon der også, veldig oversiktlig side som er lett og finne frem på.
Mange som ikke vet hva de skal gjøre eller hvordan de skal finne frem til det de trenger, men denne avisen gjør det mulig for alle! Også for de som ikke har internett eller tlf da de også sender ut papirutgave av avisen i posten. Ja det finnes faktisk folk som ikke har tilgang på internett. Her er et intervju med redaktøren, burde leses da det er litt av hennes historie.

Her er en video som viser virkligheten for mange som de har lagd! Redaktøren Else er selv med i denne videoen for og kunne nå frem! Burde ses!


 

Her er hjemmesiden dems.

Da det kom inn en melding på innboksen min på martemeomamma siden min på facebook, kjente jeg at det boblet inni meg. '--Tenk at noen vil dele det jeg har skrivd', var det første jeg tenkte!
Det var fra hun som er redaktør for Løvetannavisen som spurte om de kunne bruke et innlegg skrevet av meg i avisen dems. Endelig når noe av det jeg skriver frem, og kan være til hjelp for andre. Akkurat det som er målet mitt og å nå ut med de temaene som er tabulagt.

Selv om jeg har hatt en jævlig tøff fortid kan jeg vertfall bruke den til noe positivt og dele den med andre. Målet er at flere da tørr å stå frem, og at de slipper å gå og ha det jævelig.

Vi Løvetannbarna må stå sammen, sammen er vi sterkere <3

 Her kan dere gi deres støtte hvis dere vil <3 Beløpet har ikke noe å si da alt hjelper, det er tanken som teller <3
Jeg har også lagt til linken til Løvetannavisen.no på min bloggside. Se i linkene mine.

Ha en flott dag alle sammen <3

-- Har dere hørt om løvetannavisen før?

Mine 83 tattoveringer!

 • 21.03.2017 - 20:03

En av mine lesere forespurte om jeg kunne skrive litt om tattoveringene mine, og hvor vondt det gjorde på de forskjellig stedene.
Så jeg skal gjøre så godt jeg kan med å legge ut bilder av alle sammen. Og fortelle litt om betydningen på de forskjellige jeg har <3

Tattovering er en terapi for min del, og det dekker over alle mine vonde arr.
Det fyller kroppen min med kunst, og det passer meg bra da jeg ikke er fornøyd med den sånn som den er. Tror alle har sin greie for å klare og takle all dritten på et vis, og min er tattoo.

-- Hva er din greie ? <3Her ser dere litt av sleeven min på venstre arm.
Alex er bestekameraten min som ble drept. Han kommer det et innlegg om i fremtiden.
Fear of the dark med Iron Maiden står jo for søskenbarnet mitt, Knut Olav som tok livet sitt. Hele den sleeven er for de jeg har mistet, og tema er Day Of The Dead.
Semikolon tok jeg pga min fortid og nåtid, for kampene jeg har kjempet og forsatt kjemper!
Den nederst på benet mitt er initialer for Knut Olav og broren min Marius som også tok livet sitt.
Jeg synes ingen av disse var vonde og ta, men jeg har høy smerteterskel da. Tattoovøren min sier jeg er gal som ligger så rolig alltid, jeg slapper av og tømmer hodet for all drit når Laila tattoverer meg <3
                                                                                                                                                                                                                                          De på magen tok jeg for å dekke over strekkmerker etter fødsel, og for å bare dekke den. De går helt ned på hver side. Der var det ganske vondt inn mot navelen, men bortsett fra det så gikk det greit. :)
De øverst på ryggen er for min kjære sønn Trym Marius <3 Og de kjente jeg ganske greit.
Jeg får som regel aldri vondt når jeg blir tattovert, men på ryggen kjente jeg det godt.
Den nederste står det egentlig Victoria, navnet til eldste datteren min. Det er en av de første jeg tok, og den er ikke noe bra. Var en i hønefoss som tok den. Så den skal Laila få fikse for meg snart. :)

                                                                                                                                                                                                                                   
 De sløyfene som er under rumpa mi, tok jeg bare fordi jeg hadde lyst:) Likte de godt! Hehe:) Var ikke noe spesielt vonde de heller, men kilte litt da.
Så er det Alven min da, som står for en drømmeverden der alt er lov, og alle tanker blir borte <3
Rosa-Sløyfe aksjonen står høyt på min liste, så en selvfølge og ha den på kroppen. Har selv en kul i puppen, og de dagene jeg måtte vente på svar om den var godartet eller ondartet var helt jævelige. Så føler med alle som opplever det og støtter det så godt jeg kan <3
Laila som har tatt alle disse også, jeg begynte selv på den rosa brystkreft sløyfen; men Laila måtte ta over ;)

                                                                                                                                                                                                                                       Dette er på hver side av magen min, to forskjellige tattoveringer men alikevel like.
Memento Vivere - 'Husk og leve'.
Memento Mori - 'Husk du skal dø'.
'Remember to live your life,because one day you will die'
Hele betydningen på denne tattoveringen min <3

                                                                                                                                                                                                                                       His Queen er tattoen for min kjære forlovede Eirik <3
Å så klart måtte jeg ha en drømmefanger, i håp om at denne kunne fjerne alle vonde drømmer.
Stjernene, fordi jeg synes de rett og slett var fine.
Jeg personlig synes ikke de var vonde å ta, men hørt at andre har synes det har gjort litt vondt på halsen.

                                                                                                                                                                                                                                  De to damene mine :)
Sigøyner dama mi er en av mine favoritter, den har jeg fordi jeg er tater selv.
Hula dama fordi jeg synes de er flotte :)
Sigøyner dama kjente jeg at jeg tok, vi dreiv med den i flere timer så ble litt sårt der.
Hula dama var litt vond mot innsiden av låret.

                                                                                                                                                                                                                                       Den på benet er for min kjære datter Victoria, som forresten er 15 år i dag <3
Den på hånda mi er for vesle datteren min, Runa <3
To helt fantastiske døtre <3
Den på beinet svei litt, men på hånda gikk det bra:)

                                                                                                                                                                                                                                       Bokstavene på den ene hånda mi er for alle mine brødre <3
Richard (Storebror)
Thomas (Storebror)
Tom Andre (Lillebror)
Espen (Lillebror)
Veldig glad i alle brødrene mine <3.
På de andre fingrene er det en E for Eirik.
Et kors for døden og en diamant for all kjærlighet.

Dette er de jeg har + Noen flere som jeg ikke viser til dere her i dag. Håper dette var greit:)
Som sagt betyr dette mye for meg <3
Laila Borgen som driver Layce Tattoo på Gol har tatt nesten alle mine som dere ser her <3

                                                                                                                                                                                                                              

 

-- Har du noen tattoveringer som du er stolt av?

-- Hva betyr de?

-- Noen som har lyst på en spesiell tattoo? <3

Ha en flott kveld alle mine fine lesere <3

#tattoo #minner #kroppen #betydning #kunst #laycetattoo #lailaborgen #delbarriotattoo #kjærlighet #tater #ink

32 år og trenger hjelp til å dusje! Ydmykende

 • 20.03.2017 - 20:36

Dette har vært en dag som jeg gjerne skulle visket ut igjen. Hvor sterk skal man klare å være hele tiden? Og hvor går grensen?

Ryggen min gikk i lås på lørdag, og det vil si at jeg må ha hjelp til ganske masse. Jeg har gruet meg veldig masse til og spørre Eirik om hjelp, men i dag måtte jeg bare.--Kan du hjelpe meg å dusje? bare det og stille det spørsmålet når man er 32 år, og i tillegg så er det kjæresten din. Så sinnsykt ydmykende, jeg synes det vertfall. Men vertfall ikke så mange flere barrierer og bryte da haha ;)
Jeg har hatt ryggproblemer i mange år, men heldigvis ikke så ofte det går så galt da. Vi har jo fått Marley nå, og han må jo ut og tisse hvert 15 min ca. Så det er noen ganger opp og ned den trappa i løpet av en dag, og det er det jo Eirik som plutselig måtte gjøre nå da hele tiden Håper jeg snart er oppe og går uten krykke snart, litt rastløs av å ligge i den senga og se på serie nå.

Vi har hatt et par tøffe uker nå, da det har skjedd ganske mye. Kjenner det begynner å tære på oss alle. Tenker mye på fremtiden og hvordan den vil se ut. Helt greit at livet ikke skal være rosenrødt hele tiden, men kunne det ikke vært det innimellom? Og litt lenger en noen timer av gangen.

Tenker noen ganger at når skal det gå min vei? Når kan jeg få slappe av og bare bli tatt vare på? Hvordan vil livet mitt se ut om 5 år foreksempel, vil det ha roet seg ned rundt oss? Jeg er så jævla sliten nå, og vet ikke helt hvordan vi skal klare alt til alle tider. Beundrer alle de som klarer og heve seg over det meste, og som har orden på alt.

Eirik har en tøff periode nå, og det er ikke alltid like lett og være pårørende til en rusmisbruker alltid. Men er heller ikke lett å være pårørende til en med kompleks PTSD, så vi får det til begge to; på et vis. Jeg prøver så godt jeg kan og være den sterke opp i alt, er jo alltid det jeg har vært. Bare er ikke like lett lenger, jeg trenger like masse omsorg jeg også selv om jeg ikke viser det alltid.
Tror alle mennesker trenger omsorg og kjærlighet for og føle seg verdt. Uansett hvor tøft det er til tider så er vi her fortsatt.
Men hadde virkelig trengt en ferie nå, vekk fra alt og alle, men med barna selvfølgelig <3

Hater hvor mye den jævla rusen kan ødelegge, og hvor mye makt den har over mange folk. Det er grunnen til at jeg brenner sånn for rusproblematikken som jeg gjør, den ødelegger for mange mennesker!! Men jeg er en fighter og lar ikke så masse stoppe meg, så klarer som regel det jeg går inn for.

Håper alle får en fin kveld:)

Setter stor pris på alle dere som leser bloggen min <3

--Noen ønsker til et tema jeg kan skrive om ? 

#rus #pårørende #ptsd #ryggskade

 

50 Spørsmål! <3 Slenger meg med på trenden ;)

 • 19.03.2017 - 12:51

Tenkte jeg skulle ta en liten spørsmålsrunde, så følger trenden og tar de 50 spørsmålene ;).
Så her kommer det!

 

1. Hvor gammel er du om 5 år?
37 år, herregud og tiden flyr. Flaks for meg at jeg synes det er helt greit og bli eldre.Tenker at jo eldre jeg blir jo mere er på stell i livet mitt <3

2. Hvem har du vært sammen med i minst 2 timer idag?
Barna mine og Eirik

3. Hvor høy er du?
1,70

4. Hvilken film så du sist?
Dagboken, kjempe fin film by the way :)

5. Hvem ringte du sist?
Pappaen til Trym Marius og Runa, de skulle til han i dag. Så de ble henta nå kl 10.00.

6. Hvem ringte deg sist?
Legen, da legen måtte komme hit i går og gi meg smertelindring pga ryggen.

7. Hva stod det på den siste sms'en du fikk?
Okai

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms?
Sms som regel, men ringer hvis det er viktig.

9. Hva er ditt absolutt favorittsted?
Vassfaret synes jeg er et flott sted, rolig og stille <310. Hvilket sted foretrekker du minst?
Der jeg må være alene. Ikke noe glad i å være alene lenger.

11. Når så du moren din sist?
Det er en god stund siden. Jeg har ikke noe kontakt med moren min for øyeblikket.

12. Hvilken øyenfarge har du?
Blå

13. Hvilken julesang er din favoritt?
På låven sitter nissen med sin julegrøt, favorittsangen til barna også! Hehe

14. Er foreldrene dine gift eller skilt?
De er skilt, vært fra jeg var veldig liten.

15. Når våknet du idag?
06.00

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?
Håper jeg eier eget hus som vi kan bo trygt i, og at jeg er i bedre form <3
Og jobber med noe innen ungdom og rus.
Og at bloggen min faktisk var med på og skape noen forandringer på den fronten <3

17. Hva skremte deg om natten som barn?
Mange ting som ikke skal skje når man er liten.

18. Hvilket siste Youtubeklipp fikk deg til å le?
Av min datter som danser :)

19. Hva er din beste egenskap?
Ikke helt sikker, veldig vanskelig og svare på

20. Hva er din verste egenskap?
Jeg er alt for kontrollerende, og styrer alltid rundt. Og støv på hjernen så det holder. Haha!

21. Sover du med eller ut klær om natta?
Det er både og, men med når de små er hjemme siden de alltid kommer opp i senga på natta:)

22. Hvor mange puter har du i senga?
En stor hotellpute, den er så god :)

23. Hva er det rareste du har spist?
Makaronisuppe, og det smakte helt forferdelig.
Makaroni kokt på melk, med sukker og kanel!

24. Har du stasjonær eller bærbar data?
Bærbar.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?
Helt klart barføtt, elsker og gå uten.

26. Hva hører du på akkurat nå?
Marley som tygger på et bein

27. Hvilken iskrem er din favoritt?
Sjokolade, jeg elsker alt med sjokolade. Inspiria slår alle iskremer for min del:)

Første gang jeg smakte denne herligheten, da kjæresten kom hjem med mensenpakke for å beholde husfreden. Hehe!

28. Hvilken dessert er din favoritt?
Pannacotta

29. Hva er den største premien du har vunnet?
2000kr ca når jeg tippa på hest for mange år siden.

30. Liker du kaffe?
Jeg klarer meg ikke uten kaffe på noe måte, jeg er ikke til og prate til før jeg har fått den på morgenen! Haha


 

31. Hva drikker du helst til frokost?
Spiser sjeldent frokost, men drikker alltid kaffe da :)

32. Hvem var din favorittlærer på vgs?
Husker ikke navnet, for lenge siden

33. Kan du spille poker?
Ja, slår gubben støtt haha.Jeg synes jo det er kjempe gøy, men han er ikke så fornøyd med det;) Jeg er veldig glad i poker <3


Her er min poker tattovering, stolt av denne <3
 

34. Hva har du spist i dag?
Rundstykke med syltetøy og Haugpølse

35. Nevn en historisk person som interesserer deg?
Jeanne D`Arc

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på?
Radio Rock

37. Vil du ha barn?
Jeg har tre nydelige barn, og kan ikke få flere:)

38. Kan du noen andre språk enn norsk?
Engelsk

39. Sover du på en spesiell side?
Ja alltid høyre :) Og må alltid ligge ytterst mot utgangen.

40. Foretrekker du havet eller basseng?
Begge to, men har litt panikk for å få vann i ansiktet

41. Hva bruker du helst penger på?
Barna, interiør og mat:) Elsker og innrede huset, så gleder meg masse til å gjøre det i nye leiligheten i Oslo:)

42. Eier du dyrebare smykker?
Forlovelsesringen min, den betyr utrolig masse for meg <3

43. Hva er ditt favorittprogram på tv?
Greys selvfølgelig, elsker den serien <3

44. Hva skal du gjøre i helgen?
Har kost meg med barn, hunder og kjæresten. Helt til ryggen sa stopp, så nå er jeg lenka til senga og skriver innlegg her på bloggen:)

45. Kan du stå på slalom?
Ja i barnebakken, haha; men nybegynner da jeg startet i fjor.

46. Hvordan imponerer man deg?
Med å være ærlig<3 , er ikke så vanlig lenger føler jeg.Orker ikke folk som juger til meg,hatt nok av det:(

47. Hva slags ringetone har du på mobilen?
Iphone ringetonen, men har aldri på lyd

48. Fortell en ting leserne dine antaglig ikke vet om deg?
Da jeg var liten var jeg glad i og leke med biler, klatre i trær og typiske gutteting. Mens min bror lekte med dukker og foretrakk det! Hehe, så vi bytta litt roller.  Veldig glad i brødra mine <3
  Og jeg er redd for edderkopper! Men etter jeg ble sammen med Eirik så må jeg ta de selv, da han er mer redd for de ;)

Jeg har nesten 100 tattoveringer på kroppen min, og er stolt av hver eneste en av de <3Dette er partattoveringen til meg og Eirik <3 Jeg elsker tattoveringer. Det er bestevenninna mi som har tatt de fleste mine:) Laila Borgen som hun heter driver eget studio på Gol, Layce Tattoo. Anbefaler henne, hun er rolig, tar hensyn til alle og er flink til å tilrettelegge <3 Dyktig dame. Men denne er det en kompis av Eirik som tok på oss i Oslo :) Han kan også anbefales varmt, Ole Gjerde som jobber på Del Barrio tattoo.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?
En kunstig rose som Eirik fikk av meg på valentine <3

50. Er du sosial?
Ja egentlig er jeg en sosial person, men ikke vært det på en god stund pga formen min. Men ser frem til den dagen jeg blir det igjen <3

#50spørsmål #gøy #søndag

Hva synes dere om denne?

Noen som har postet denne?

Ha en flott søndag alle sammen <3

 

Ut på tur med alle sammen = kaos.Som endte med morfin sprøyte i skinka!

 • 18.03.2017 - 21:44

Trym Marius kom hjem fra pappaen sin i dag, og det første han spurte om var; --Eirik! skal vi gå ned på Pump Tracken?! Det er da sykkelbanen på Nesbyen. Det vi da fant ut var at vi kunne gå ned alle sammen, pluss hundene såklart! Trym Marius tok sats og sprang nedover før jeg hadde rukket å tenke engang. Jeg prøvde å skulle kle på meg selv og ordne hunder osv. Og Eirik stresset rundt overalt, så det ble fullstendig kaos! Hehe ;)
Men det endte med at Eirik og Runa gikk etter Trym Marius. Flinke Runa holdt Emmi i bånd helt selv, hele veien. Jeg skulle da ta med Marley som skulle prøve å gå i bånd for første gang. Det tok sin tid kan man si ;) Marley var kjempe flink, men ble veldig fort sliten, og det er jo ikke så rart. Så endte opp med og bære han resten av veien, så vi fikk være med på tur også.
--Hvordan er det for dere når alle skal ut av huset på noe?
Her blir det alltid stress og kaos, men ender også alltid opp med at vi koser oss til slutt <3 Trym Marius syklet nesten hele veien hjem igjen, han er jo så flink uten støttehjul:) Stolt mamma <3 Eirik sprang etter og hjalp han i gang. Vi har hatt knall vær her i hele dag, så fått begynt på opprydning i hagen også, utrolig hva man får gjort i helgene. Her blir det avslapning med taco og Harry Potter, rett og slett en familiekveld med lørdagskos.

Nå, nesten i skrivende stund gikk ryggen min i lås, og vi har hatt fult styr med lege for smertelindrende på døra og unger i badekar og seng. Så hun kom inn på rommet mitt og ga meg morfin rett i skinka.
Plutselig så ble det for mye for ryggen min da jeg har facetledssyndrom og fibromyalgi og jeg vet da aldri når dette kan forekomme. Kort forklart; Det er at ryggsøylen gnisser mellom to ledd, så det låses og nervene kommer i klem. Når dette utbrytes føles det som man blir stukket med kniv, og ryggen går da i lås, som det som kalles et hekseskudd!
Så nå er det å bli sengeliggende å få pleid meg selv og ryggen min resten av uka! Utrolig kjedelig. Men det skjer, og det er en realitet.

Legger med noen bilder av våres dag <3


Runa og Trym Marius i god gang med turning.

Me & my boys!<3


Runa går fint med Emmi, og Trym Marius sykler etter


Marley går første gang i bånd :)

Hvordan har deres dag vært?

Noen som kjenner seg igjen når de skal ut døra med hele hurven?;)

#familie #tur #sykkel #barn #hunder

 

føler meg aldri pen nok!!!

 • 18.03.2017 - 08:05

-- Føle seg bra nok som man er? Enkelt og si det, men å føle det er ikke like lett. Se seg selv i speilet og tenke at nå er jeg fornøyd, sånn her kan jeg gå.
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har endret håret, stilen og sminke, og enda er jeg ikke fornøyd! Ender som regel opp med joggebukse og usminket isteden. Jeg tenker ofte at nå skal jeg bli flinkere til å ordne meg, og å kle meg i noe annet enn pysjen eller joggebuksa.

Og ikke minst bli mer sosial, og være mer aktiv. Men sånn blir det aldri så lenge av gangen, da det tar opp så masse av energien min da ting aldri blir bra nok. Det er et ganske stort press når det gjelder utseende, kroppen og status synes vertfall jeg.
--hva synes dere?

Skjønner ikke helt hvorfor man lar seg påvirke i så stor grad av det heller. Men jeg er jo en av de som lar meg påvirke, sånn har det bare blitt.
jeg ser jo foreksempel hvordan datteren min på 14 år har det på skolen også. Er det èn som ikke liker genseren hennes, så bruker hun ikke den lenger.
Vi bruker alt for masse tid og energi på og tenke på hva andre tenker og mener.
--Hvorfor har det blitt sånn i dagens samfunn?
Alt skal være så jævla perfekt hele tiden, herregud! Å legge ut et bilde uten filter er jo krise nesten. "--Så jeg ikke litt rar ut på det bildet der? Hvor mange likes har jeg fått?"
Å nå jeg sjekke Facebook, Instagram og snapchat for å se om noen har kommentert..
Ja dette gjelder meg også, og en god del andre også hvis jeg ikke tar helt feil.
Alt for avhengig av tlf min, og jeg har blitt veldig oppmerksom på dette de siste dagene. Har løsnet en del etter jeg begynte å blogge, etter å ha lest mine problemer som jeg da har skrevet ned svart på hvitt.
Trodde aldri at jeg skulle være den som turte og fortelle så masse, og ikke minst innrømme at ikke alt er så rosenrødt hele tiden. De fleste vil jo gjerne se bra ut og ha et fint hus, som man helst eier selv, såklart.Være frisk og ha en jobb. Være sosial og ha mange venner, delta på arangementer. Men sånn er det ikke for alle, men det betyr ikke at alt er dritt fordet; man kan ha det bra selvom. Det er bare ikke sosialt akseptert hele tiden, eller av alle.

Jeg er ikke i jobb,  er fysisk og psykisk syk. Ikke er jeg spesielt sosial heller. Ikke noe spesiell energi om dagen. Og føler selv at jeg ikke ser spesielt bra ut. Men jeg har tre nydelige barn og har en sinnsykt viktig rolle i det daglig livet, jeg er MAMMA. Og det er det som virkelig holder meg oppe, at jeg har klart å skape tre helt unike og nydelige barn.
Jeg har jo forstått nå hvorfor jeg aldri blir fornøyd med noe, og da vet jeg vertfall hva jeg må jobbe med. For jeg skal komme dit at jeg kan se meg selv i speilet, klappe meg selv på skulderen og si "--Du er bra nok akkurat sånn som du er Marita!!" For det er noe alle mennesker burde si til seg selv innimellom <3

Det skal jo være koselig å sitte og sminke seg. Fikse håret, er en ting man ikke skal grue seg til. Jeg har handlet meg en del sminke for første gang på veldig lenge, så må jo få brukt det. :) Det er jo noen ganger jeg synes det er litt stas å kunne sitte i fred og ro, og faktisk bruke tid på og sminke meg!
Det er så mange flotte jenter og gutter der ute, som jeg vet sliter med selvtilitten sin. Jeg synes det er så vondt at det er sånn, så derfor valgte jeg å skrive dette innlegget i dag.
Vi må stå sammen og stå i mot alt presset!! Vi må tenke at vi er bra nok som vi er, vi går kledd som vil; og vi representerer oss selv som vi vil! Og viktigst av alt er at vi er oss selv, de som ikke liker det kan heller la vær og si noe!
De som er ekte tar oss for den vi er, og elsker oss for den vi er <3

Jeg er veldig heldig som har tre flotte barn og en samboer som elsker meg for den jeg er og setter pris på meg; og det jeg gjør.
Da er det bare meg selv som må lære og elske meg selv og godta meg for den jeg er. Jeg er min verste fiende og er veldig klar over det selv. Men jeg har heldigvis blitt klar over det, og har valgt og jobbe med det.
Jeg sier ofte til mine barn at de er bra nok uansett, og at de må fortsette og være seg selv <3 De skal aldri føle på den følelsen å ikke strekke til, og å ikke bli hørt. Ikke av meg vertfall!
Jeg har lært mine barn stikk motsatt av hva jeg selv har opplevd, de skal være barn og få masse gode verdier og kjærlighet i livet<3


--Hva mener dere om dette tema?

Ha en flott dag alle skjønne unike mennesker! <3Marley and me <3 Usminket rett fra dusjen, til kos med en av de som tar meg for den jeg er <3

#selvtillit #selvbilde #branok #samfunnet #kjærlighet

stakkars veslegull!

 • 17.03.2017 - 17:03

#helg #hund

Som dere vet så fikk vi et nytt familiemedlem i går, og dette var stor stas <3 Jeg og Trym Marius dro alene for og hente Marley i går kveld. Vi hadde en kjempe fin biltur med masse morsomme samtaleemner, som jeg legger ut en video av senere. :) Vi var ikke hjemme igjen før rundt kl 21 i går kveld, så Trym Marius sovnet selvfølgelig  i bilen.
Da vi kom hjem med Marley var det ei som var skeptisk, Emmi var vel ikke helt begeistret ;) Det gikk nogenlunde bra, da hun knurret litt og bare gikk vekk. Tror nok dette kommer til og gå seg til litt senere, da når han blir eldre. Så nå er vi stolte hundeeiere til to flotte hunder. <3

I natt måtte han luftes kun to ganger ,ellers så har han sovet. Nesten ikke noe uhell heller! Han lærer så fort. :)

Men Runa veslegull har ikke sovet så godt i natt, da formen hennes ikke er så bra. :( Så endte med at hun måtte til legen i dag, hoster så masse at hun ikke får sove, stakkars! Runa sto opp halv 4 i natt, og vært oppe siden. Nå har hun fått innhalator med to forskjellige medisiner, så krysser fingra for at det hjelper.
Ikke noe godt når barna blir dårlige. :( Så her har vi ikke sovet så masse i natt noen av oss og dagen har gått i ett.

Hadde store planer om og skrive et innlegg tidligere i dag, men det ble ikke sånn. Nå har det roet seg litt hjemme her så da fikk jeg blogget litt:) Runa ser på Dora, Eirik og Marley halvsover mens jeg skriver og drikker kaffe. :) Det er bare oss hjemme nå, da Trym Marius har dratt til pappaen sin i natt og Victoria er i Hønefoss i helgen:) Så nå er det bare og nyte helgen med den flotte familien min og de 4-beinte <3

God helg :)

--Noen planer i helga?


 

Kjempe gode glutenfrie sjokoladefondanter !

 • 16.03.2017 - 13:23

#oppskrift #sjokoladefondant

Etter vi gikk over til glutenfritt her hjemme, så kan jeg trygt si at vi lager oss mye mere digg mat :) Og ikke minst snacks, da det ikke er så masse ferdig uten gluten. Vi har fått helt dilla på disse sjokoladefondantene som jeg fant på denne bloggen her. De er så kjappe og lage og smaker kjempe godt, spesielt med is og jordbær til :) De kan man lage hvis man venter gjester ,eller bare vil kose seg litt ekstra. Vi ble så fysne på noe godt her i dag, så da ble det og lage sjokoladefondanter. Legger med noen bilder fra jeg lagde de og oppskrift:) Anbefales fra oss og prøve de <3

 

100 gr meierismør uten salt
200 gr lys eller mørk kokesjokolade. Både barn og voksne her i huset liker best lys.

4 egg (gjerne romtemp)
1 dl sukker
1 dl lyst glutenfritt mel (eller hvetemel)

 

Stekes på 220g nederst i ovnen .

Stekes i 10-12 min , jeg steker de i 12 min med de formene jeg har :)

 

Smelt sjokolade og smør sammen på svak varme. Mens dette står til avkjøling visper du egg og sukker sammen til eggedosis.Bland sjokolade blandingen forsiktig i eggedosisen og sikt melet i til slutt. Det skal vendes forsiktig inn i blandingen.Holder til 6 store former :)

håper det smaker <3


smøre formene med smør og dryss oboy pulver.

putte røren i formen

voila <3 kjempe godt:)
 

I dag er den store dagen :)

 • 16.03.2017 - 07:18

Alt står klart og vi venter i spenning på det nye familiemedlemmet vårt <3 Kjenner det kribler i hele kroppen etter og få Marley hjem til oss. Utrolig hvor mye glede en hund kan gi :)
Veldig spent på Emmi sin reaksjon når han kommer. Jeg skal ned til Flå og hente han i efta, da han skal chippes osv i Drammen først i dag. Marley er en Engelsk Bulldog, dette er en rase jeg har ønsket meg i 5 år nå.

Vi var jo på besøk hos Camilla som er oppdretter på denne rasen, skulle bare hilse på og kose litt med de fem valpene som var kommet til verden.
Jeg fikk øye på Marley med engang og han tok meg med storm fra første stund, så satt med han til vi skulle dra. Så var vi på besøk igjen og jeg klarte ikke la han være, han satt på fanget til vi dro igjen. :) Dagene gikk og jeg klarte ikke glemme den lille krabbaten, så jeg og Eirik tok en prat. Da kom vi frem til at vi måtte bare ha han uansett hvor mye vi måtte spinke og spare, han hadde alt smeltet hjertet våres <3 Så vi dro tilbake til Flå igjen, og fortalte at vi måtte bare kjøpe han!! :) Vi har fulgt Marley siden han var kjempe liten. Fått gleden av å mate han med flaske, bade han og følge hans oppvekst. Så synes vi er veldig helig som har kunne knyttet bånd til han fra første stund. Camilla kjente jeg fra før så visste at det var et trygt og godt sted og få valp ifra. Pratet om å skaffe Bulldog fra Camilla i 5 år nå, så var vel på tide. Camilla er en seriøs og dyktig oppdretter så anbefaler virkelig hun. Hun har oppdrett på Engelsk Bulldog og Rottweiler,sunne og friske hunder. Så tenker du på og skaffe deg en Engelsk Bulldog så har hun valper nå, men nesten alle er reserverte. Camilla Tollefsen kontakter du da.

Da disse 5 små søte kom til verden, gikk ikke fødselen helt etter planen. Moren døde etter å ha født dem, og det endte med mye jobb for Camilla for å holde alle i live, og alle overlevde og er helt friske idag. Og UTROLIG fine! Vi kom ned og fikk hilse på dem når de allerede var èn uke gammel. Så vi har fått muligheten til å være med hele veien og sett mye av veksten og utviklingen dems.Camilla sto på 24 timer i døgnet i flere uker, de måtte få mat hver 3 time og masse stell og pass. Så var ingen enkel jobb, men hun er sta og gjør alt for sine hunder og tok dette på strak arm selvfølgelig. Men for et resultat <3

Her er litt info om rasen:
 

De er så sta og så selvsikre at de havner i situasjoner der andre hunder ville gått til eieren sin for å få støtte. Ikke bulldoggen da den vil klare seg på egen hånd.
Den ser morsom ut og får deg til å le, noen synes den er mindre pen med det flate ansiktet mens andre synes den er helt bedårende.
De fikk sitt navn på 1200-tallets England fordi de er sterke og vil de noe, dytter de unna alle som er i veien.
Etter at bull-baiting ble forbudt i 1835 døde rasen nesten ut, men noen bulldogelskere reddet rasen. Da begynte oppdretterne å prøve å få fram Bulldogg-rasen som et selskapsdyr.
De har underbitt og det er så kraftig at tennene synes. Den løse huden passer for slagsmål, når motstanderen holder den har den fortsatt mulighet til å forsvare seg. På tross av rynkene og dobbelthakene er de tøffe, hodet er gigantisk og bakpartiet lite.
Kroppsformen gjør at de sjelden kan føde uten veterinærhjelp, valpene kommer ikke ut og da tar man keisersnitt.
Bulldogger er kortskallede, nesen og hodet er trykket bakover, dette fører til at de puster med åpen munn. Dette fører videre til en del fising, enten tåler man det eller så må man skaffe seg en luftfrisker. Engelsk bulldog er kanskje ikke høflig, men vet å fengsle fantasien, den er og blir Englands nasjonalhund.
De er sterke, unike og har flott personlighet. De passer bra til å bo i byen og de trenger ikke hard trening for å trives, det går bra med spaserturer.
Når de er innom hus er de noen skikkelige sofagriser, og når vi er inn på ordet griser, så husk at disse sikler og rister på hodet så siklet kan havne både her og der.
De anstrenger seg ikke på trening, men er lette å trene når man først har nådd fram til de. De vil gjerne gjøre ting på sin måte og er sterke nok til det.
De følger sitt eget hode og de er ganske late, de kan ha aktive stunder når de leker; men alt skjer på deres vilkår.
De lever i sin egen boble, der vi er til for dem og ikke omvendt. Skal man trene en Bulldog må man finne ut hva som motiverer den, uansett om det er mat eller skryt.
De krever daglig omsorg! Man må gjøre rent i alle folder der fukten kan samle seg. Denne rasen er ingenting for dem som plages av sikkel og lukt, rasen har også en relativt dårlig helse.
De trives godt i familier og passer bra sammen med barn. Det er en sjarmerende og kjærlig rase og for mange er det kjærlighet ved første blikk på denne morsomme hunden.

Lånt fra rasehund.no

Kommer innlegg senere om hvordan det gikk når jeg hentet Marley i dag <3

--Hva er din favorittrase ? og hvorfor ? :)

#engelskbulldog #nyttfamiliemedlem #hunder #glederseg #lykke #nyhund #chihuahua #spent #glede #sta #spareMarley sine ting står klart:)

Det ble en terapi for min del!

 • 15.03.2017 - 17:07

Ikke vandt til og prate om mine private ting; og vertfall ikke skrive om de! Men ting kan forandre seg.
Jeg tenkte at jeg måtte gi det en sjanse, og nå stortrives jeg med å blogge :) Jeg husker at jeg selv har søkt opp og lett etter forskjellige ting, spesielt med høysensitivhet og kompleks ptsd. Og jeg har liksom ikke funnet noe som kan forklare meg om det, utenom legesider da selvfølgelig. Men jeg personlig synes det er bedre og lese fra folk som har erfaringer med dette, og kanskje har opplevd litt.

Det er på godt og vondt det jeg skriver ned ting på bloggen, og såklart det er befriende å skrive det ned. Men også utrolig tøft å lese det svart på hvitt.
for jeg har som tidligere nevn ikke vært så flink til å sette ord på tanker og følelser. Så det er et helt nytt kapitell i livet, for min del.
Alle tankene og følelsene mine rundt ting har jeg alltid satt et lokk på og lagt til side. Men håper virkelig dette er noe jeg kan få nytte av i tiden fremover, og ikke minst at dere lesere kan få nytte av det.
Bloggen har blitt en slags terapi for meg og det har blitt en positiv energi giver i min hverdag.

En av de største grunnen til at jeg startet bloggen var for å kunne hjelpe andre rundt omkring.
jeg vil være en av de som utgjør en forskjell!!
Og mine hjertesaker, som dere vet er; Rusomsorgen, Love&Hope og Norsk psykisk Helsevern.
Jeg kommer med mer utdypende innlegg omhandlene Love&Hope organisasjonen senere med tiden. Da jeg venter en mail fra dem.
Dette er virkelig saker jeg brenner for og jeg vil bruke bloggen min til å få frem mine synspunkt angående disse temaene.
Psykisk helsevern er veldig viktig for denne familien, da vi har mange ulike diagnoser og utfordringer i vår hverdag.
Alt fra PTSD, angst, høysesitivitet, rus og ADHD, så vi er en håndfull og har nok å styre med daglig. ;)
Men dette kan du lese mer om i min beskrivelse OM MEG på bloggens header.

Håper dette forklarer litt om hvorfor jeg begynte å blogge <3

--Hva fikk deg til å starte å blogge?
--Hvilken tema synes du det burde blitt skrevet mer om?


#blogg #rus #ptsd #angst #høysensitiv
#adhd #lidenskap #hjertesaker #terapi #psykiskhelse #rusomsorgen
Meg og den eldste godjenta mi <3 #mammalykke

 

Om meg!

 • 15.03.2017 - 15:13

Jeg er en dame på 32 år. Jeg har tre barn; Runa på 3 år, Trym Marius på 5 år og Victoria på 15 år <3. De gir meg masse glede og litt grå hår til tider. Hehe ;)
Jeg har vertfall ikke manko på ting og finne på med de i hus :)

Jeg har en fantastisk forlovede som jeg har det kjempebra med <3 som jeg ser frem til og gifte meg med:)

Også er det mine kjære 4-beinte som gir meg masse kjærlighet uansett. Emmi er en Chihuhua tispe på 3 år og Marley en Engelsk bulldog valp <3

Jeg har kompleks PTSD, panikkangst og veldig sensitiv, dette er noe som kan gi meg en del komplikasjoner i min hverdag. Men jeg jobber hardt for og få det under kontroll og ta tilbake livet mitt. Min samboer er tidligere rusmisbruker og fighter sine kamper han også, han har og ptsd på grunn av sin fortid.
Han står på og har sklidd rett inn i familierollen og gjør alt for og klare dette, stor respekt til han for det.
Men sammen er  vi sterkere og vi støtter hverandre fult ut <3

Jeg har som sagt 3 barn og de har også sine ting som vi må håndtere og tilrettelegge for. Trym Marius er høysensitiv og har mange utfordringer pga dette, men vi følger opp og gjør alt for at han skal ha det bra. Og min eldste har også sine ting som krever en del fra meg, men av hensyn til henne så skriver jeg ikke om det her. Men en ting kan jeg si om henne, hun er en av de tøffeste jentene jeg vet om og jeg er super stolt av henne<3 Alle er vi forskjellige, men en ting har vi felles; vi ser fremover <3

Jeg kommer til og blogge om meg og mitt liv, våres oppturer og nedturer. Og det er vel sånn livet er.

Vi flytter til Oslo til sommeren og ser frem mot et nytt kapittel av livet våres <3
Runa gullet og Marley <3

koser oss rundt bålet:) Eirik,Trym Marius, Victoria og meg.

Emmi <3

Meg da:)

#meg #familie #hunder
 

Endelig er designet på plass :)

 • 15.03.2017 - 06:21

#Kvdesign #Blogg

Endelig! Jeg har fått et design jeg trives med på bloggen, og i går kveld fikk jeg byttet det. Superhappy nå!!

Nå har jeg surret med dette designet helt siden jeg begynte å blogge, men nå er endelig alt på plass:) Fikk tips av søsteren til eldste datteren min som har hjulpet meg litt. Kjøp deg design på KVdesign, sa hun. Og gjett om jeg er glad for at jeg gjorde det:) Så takk til Alexandra for hjelpen:) Ta foresten en titt på bloggen hennes her <3 Så anbefaler de sterkt, fikk designet med engang. Kjempe godt forklart, og steg for steg. Jeg har ikke noe peiling på dette, men til og med jeg fikk det til hehe. Fikk litt hjelp av Eirik da jeg ikke er så tålmodig av meg til og kopiere og lime inn osv, så takknemmelig for det:) Dere kan gå inn på siden dems og se designene her :) Jeg valgte designet ALL I WANT og synes det er kjempe fint og ikke minst ryddig. Og jeg liker når ting er ryddig og på stell :)

Ville bare fortelle om alle forandringene på bloggen min i det siste. Tenkte kanskje dere lurte litt siden designet mitt har endret seg mange ganger nå..Jeg har en tendens til og aldri bli fornøyd med det jeg gjør, så da blir det ofte forandringer. Men nå blir bloggen sånn en stund , håper jeg vertfall ;)

Kommer et innlegg om hvorfor jeg begynte og blogge senere i dag <3

Ha en flott dag alle sammen:)

Hva skal dere i dag?Bilde av designet jeg valgte:)

Berømte B&B day.

 • 14.03.2017 - 19:17

Dette vil jeg si er favorittdagen til alle gutta, hvis de får det som de vil da selvfølgelig ;) Vi har kvinnedagen, og de biff and blowjob dagen. Det er vel bare rettferdig det tenker jeg? De skal jo skjemme oss bort på valentinesdagen og kvinnedagen, og da fortjener jo de litt ekstra oppmerksomhet en dag også.
Som de enkle sjelene de fleste mannfolk er så krever de jo ikke så masse, det er to ting så er de fornøyd. Er jo festlig at det er en egen side på wikipedia om dette også, kan lese om det her!

Vi kvinner derimot er ikke alltid like enkle, vi er vel litt mer kravstore. Skjønner det ikke er enkelt for mannfolka alltid! Først vil vi ha komplimenter, så vil vi ikke ha det. Så tror vi det er noe galt når de gir oppmerksomhet, så er det ikke nok oppmersomhet og listen videre er lang. Hehe;) Men tror det er litt sånn det må være, for og få litt ekstra piff i hverdagen. Og alle er jo forskjellige så sier ikke at det er sånn med alle, men her hjemme er det sånn til tider. Jeg og Eirik er veldig like, så man kan trygt si; vi har alltid en spennende hverdag.Vi er vrange og ufyselige til tider begge to, men alikevel får vi det til og fungere <3 Man må bare lære seg å gi og ta, og respektere hverandre og forstå at man er forskjellig.

Her er noen ting jeg tror er veldig viktig for og få et forhold til og fungere:

Det viktigste for meg er tillit. Jeg må kunne stole på den jeg er sammen med og visa versa ,og værste jeg vet er juging.

Og kunne prate sammen om alt, og ikke være redd for og ta opp ting.
Hvordan ellers skal man må ting til og gå rundt?

Akseptere han/hun for den de er, og respektere det.

Prioritere hverandre så ofte man har mulighet, ikke alltid like lett med barn og gjøremål.
Men viktig å prøve så godt man kan vertfall.

Kjærestetid er veldig viktig og man må pleie forholdet innimellom, bare det å spise en lunch sammen gjør veldig mye.

Være med på nye ting som den andre intresserer seg for også, ikke bare gjøre ting man selv er komfertabel med.

Og gi hverandre komplimenter og sette pris på hverandre <3

Støtt hverandre uansett hva andre mener.

Vær litt innpulsive noen ganger, viktig og gjøre litt spennende i hverdagen også <3

Noen som har noen andre råd til og få forholdet til og vare?

Hva er deres erfaringer?

Og hvordan forholder dere dere til B&B day ?;)

Hva har dere brukt dagen til? :)

 

Her ble det biffsnadder til lunch på gubben <3 passe på og ha kjærestetid når barna er i barnehage og på skolen <3My only one <3 Må jo skjemmes bort litt :)

 

Min ønskeliste <3

 • 14.03.2017 - 10:35

#sparing #kamera

Har dere hatt noe dere har spart til og ønsket dere veldig masse ?

Jeg sparer til et kamera jeg virkelig ønsker meg, så da fant jeg ut at jeg måtte selge noen av de andre tinga mine. Er ikke alle som har penger de kan bruke på og kjøpe det de vil, og jeg er en av de. Jeg gikk igjennom en del av mine ting og fant ut at det var ikke alt jeg trengte, så da var det og prøve og selge det for og få kjøpt det jeg faktisk trengte. Jeg har et kamera fra før av men føler at jeg ikke får tatt de bildene jeg vil med de, så krysser fingrene for at jeg klarer og få spart opp det jeg trenger:) Dette var en av mine ting som jeg ønsker meg, også har jeg en ting til <3

Superkompakte A5000 er et systemkamera fra Sony Alpha-serien som tar overlegne kvalitetsbilder, som lar deg spille inn Full HD-video og som kommer med en rekke praktiske funksjoner.

 • 20.1 Megapiksel APS-C sensor
 • 1080p/25fps Full HD videoinnspilling
 • 16-50 mm Sony Power Zoom objektiv inkludert


Og den andre tingen jeg virkelig ønsker meg, er en ferietur for Eirik, meg og barna <3 Dette er noe som koster en del penger da vi er så mange, så blir nok en god stund til. Men vet at det er noe vi alle trenger og gjøre sammen, komme oss litt bort få alt på avstand og nyte hverandre. Så da er det bare og spare litt her og litt der for og klare og oppnå det vi vil <3 Fikk et tips av venninnen min til og ha en ferie sparebøsse den fra nille som må åpnes med boksåpner:) Så planen er og kjøpe den og legge alle mynter man finner i lommer osv der, blir litt penger av det om et par år :)spania <3

Noen som har noe tips om billige men greie feriesteder?:)

Tips til sparing? :)

 

Påsken fra helvete!!

 • 13.03.2017 - 18:37

For noen jævelig dager, nesten ikke noe søvn og mareritt i fleng. Når skal dette stoppe!?

Har ikke klart og skrive noe innlegg på noen dager, da det har vært en del manko på søvn. Ikke så lett og fungere alltid når det er lite matlyst og søvn, når det er en vesentlig ting som må være i orden. Dette er noen veldige tøffe måneder for min del, da de tre som sto meg nærmest gikk bort i denne perioden. Broren min døde på Palmesøndag, da det er veldig mange år siden; men fortsatt like sårt. Han var så ung, og det skal jo ikke skje:( Knut Olav døde i april og det er noe jeg sliter noe helt jævelig med, da jeg ikke klarer å slippe taket i disse tragediene <3 Også er det bestekompisen min som ble drept 23 mai, og dette er også bursdagen til guttungen min. Dette er tre gutter som betyr enormt mye for meg, og de slapp jeg 100% inn på meg, og nå er de borte..
Hvordan skal man takle noe sånt? Jeg vet vertfall ikke:( Så er ikke helt meg selv på denne tiden, men prøver så godt jeg kan og fungere på et vis.

Påsken for 2 år siden ble jeg lagt inn på Røyse og var der i 3 uker. Det startet med at jeg ikke fikk sove, hadde mareritt/flashbacks i våken tilstand og når jeg sov. Så gikk i 4 døgn uten søvn og med konstante mareritt og panikkanfall, som da ikke endte så bra. Kompisen min passet på meg i døgna frem til jeg ble lagt inn, siden jeg ble foret på beroligende og måtte følges med på. Takker han utrolig masse for det <3 legen osv prøvde alt for og få meg til og sove, men kroppen var i såppas beredskap at ingenting fungerte. Grunnen til at jeg skulle på Røyse var for og prøve og få tilbake søvnen min, og få slappet av.

Helt utrolig hvordan kroppen kan fungere, at den kan stritte så masse i mot at man ikke har noe kontroll selv. Med meg gikk det så langt at jeg forsvant i en slags psykose inn i marerittene mine, Han som passet på meg og legen fikk ikke kontakt på en times tid. Ble ganske redd når jeg fikk vite det i ettertid, fått stor respekt for dette med søvn. Røyse var til stor hjelp, og jeg fikk hentet meg en del inn igjen heldigvis <3

Man skal ikke spøke med psykiske plager, jeg har vertfall stor respekt for dette og folk som sliter med sine ting. Vi har et såppas stort press på oss sånn som det er rundt omkring nå. Huset skal være pent og rent til alle tider, unga skal ha flotte og dyre ting og vi skal se bra ut og tjene masse penger. Det er jo ikke sånn alle steder, men man føler veldig på det. Og hvis man ikke er i stand til og ta utdanning eller ha en jobb, så faller man automatisk utenfor den lykkeboksen. Bare se hvor mye som forventes av ungdommene? det er ganske så stort press på skolene rundt også. De skal virkelig stå i masse både sosialt og faglig, så klapp på skulderen til alle ungdommene.

Jeg er ikke ute i noe jobb, men har fulltidsstilling som mamma <3 Skulle selvfølgelig ønske jeg kunne hatt en utdanning og vært i en jobb, men sånn ble det ikke for meg. Vertfall ikke på en god stund, men man vet jo aldri hva fremtiden bringer. Man skal være fornøyd med seg selv og det man klarer å utføre tenker jeg!

Og ikke dømme noen på forhånd, men heller tenke at det er som regel en grunn til at det er sånn.
Alle er bra nok akkurat sånn som de er , og det dere gjør er bra nok sånn som dere gjør det <3

--Noen som har noen erfaringer med noe av dette?

Hvordan synes dere samfunnet har blitt?

Legger ved noen bilder av det som gjør meg glad og hjelper meg til og tenke positivt <3

 

Too beard or not too beard! Stupid question..

 • 10.03.2017 - 19:21

#selvpleie #skjegg

Ett lite gjesteinnlegg fra meg, Eirik igjen!

Pleie og velvære er utrolig viktig, også for oss mannfolk!

Jeg har blitt utrolig bevisst på min egen hud, hår og ansiktshår etter jeg sluttet med rus.
hvilken ansiktsrens, hvilken hårvoks, hvor linjene på skjegget skal gå. Noe jeg brenner for er skjegg! skjegg har blitt mine nye lidenskap, rett og slett.
Veksten, pleien, linjene, groprossesen, alt! Og alle produktene man kan putte i dette ansiktshåret, tilsvarer nok hva fruen har stående i dusjen av de 10-12 shampooene og balsamene!
For pleie er så uhyrlig viktig med skjegg. Hvis ikke så kan det lukte, flise seg opp og forfalle! Og det kan vi vel ikke la forekomme?!

Jeg pleier skjegget mitt nøye og ofte. Bruker like lang tid, hvis ikke lenger enn Marita på badet. Alle hår skal ligge riktig, lukte riktig og opprettholdes riktig!
jeg har spart og spart og atter spart! Blir bare bedre og bedre fasong og tykkelse.
Jeg børster skjegget daglig og oljer det 6 ganger i uken. Viktig å ha en oljefri dag i uken sånn at all oljen i underhårene får trekt ordentlig inn!

Har også  investert i en et-bladshøvel fra barbershop, som jeg fikk varmt anbefalt av min barber; Patrick Sjøblom!
Noe som gir mye tettere barbering enn før, og som ikke irriterer huden på langt nær så mye som tidligere. En vel verdt investering for god pleie. Legger ved bilde av grovskapet!

For oss menn er vel skjegg et symbol for maskulitet og rett og slett vår kjære manndom som skal settes på spissen!

For en måned tid siden var jeg på Studio Espen, som ligger i Nordstrandveien 28; og fikk barbertime hos selveste Patrick Sjøblom(!!) i bursdagsgave av min far!
Utrolig koselig å få skjeggklipp og hårklipp gjort på samme sted! Min far har også god skjeggvekst, så vi ble begge behandlet likt. En på hår, en på skjegg, også motsatt!

Og FOR en opplevelse! Varmt håndkle, straight razor shave, vask og gode oljer!
god atmosfære og utrolig bra folk! Patrick kan faget sitt til fingerspissene og anbefales varmt!Beardmen! <3


Råskapet fra Barbershop.no, kun 339kr!


--Noen andre som pleier skjegget sitt daglig?
--Noen som har noen oljer å anbefale?
 

Mine erfaringer fra Modum Bad!

 • 09.03.2017 - 20:14

Det er veldig lang vente tid på og komme inn på Modum Bad, men vel verdt det.
Fra jeg ble søkt inn, til jeg skulle på inntaksopphold; tok det ca 8 måneder. Inntaksopphold er jo for å se om du er klar for et traumeopphold på Modum Bad, det vil si klar for å jobbe med deg selv. Inntaktsoppholdet varer i 11 dager, og når jeg så timeplanen tenkte jeg at det var veldig lite. Men så feil kan man ta, for det gikk i et og det var mye jobbing med meg selv innimellom timene. Så veldig glad de har det oppholdet først, før man eventuelt får tilbud om plass der. Så man får et visst inntrykk av hva det innebærer, og vet litt bedre hva man går til.
Etter dette oppholdet må man vente i ca 2 uker før man eventuelt får tilbud om plass, og det er fult og helt opp til deg selv om du ønsker/vil takke ja. Det er et veldig krevende opphold, men man lærer veldig masse om hvordan hjernen fungerer.

To uker etter inntaksoppholdet fikk jeg brev i posten, og fikk tilbud om plass på traume 4. I april allerede(!!!) Jeg ble veldig glad samtidig som jeg gruet meg masse. Bare tanken på og skulle være så utrolig lenge borte fra barna mine skremte meg. Runa hadde jeg jo ikke vært borte fra en eneste natt før engang, og nå skulle det være hele uker om gangen. Jeg var vandt til og styre alt hjemme og ha barna selv og ha den kontrollen. Nå var det enten og gi litt slipp på den kontrollen eller fortsette og gå og ikke skjønne noen ting. Det eneste jeg vistte helt sikkert var at dette ikke var sånn jeg ville leve livet mitt, både for min del og barna sin del. Var vel egentlig villig til og gjøre alt for å slippe de jævla marerittene og panikkangsten min, og bli meg selv igjen. Selv om jeg den dag i dag fortsatt ikke helt vet hvem jeg egentlig er. Så jeg takket ja, og forbredelsene var i gang.
Jeg bodde da med min eks mann som da måtte ta seg av alt jeg ellers gjorde, ikke det at jeg ikke stolte på at han klarte det, men mitt behov for kontroll er som sagt veldig stort. Så det å skal slippe alt og bare tenke på meg selv var vel den vanskligste oppgaven av alle.Men han klarte det helt fint, bare jeg som ikke alltid skjønner at andre kan fikse ting på egenhånd  uten at jeg må hjelpe til. Jobber fortsatt med den saken der ;)

De første dagene på Modum var veldig stille, det gikk med til og bli kjent med gruppa og stedet.
Vi kom inn en Torsdag og først uken etter, ting begynte og skje, men da gikk det ganske i ett. Jeg var jo på traume 4 som da er hestegruppa, da de har hesteterapi. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke om akkurat dette, da det var et ganske anspent område for min del. Men tro meg; det funker!
Hesten gjenspeiler deg hele tiden og det vekker ganske mye i deg. Det er virkelig terapi som hjelper, og det funket bra på meg vertfall. Så virkelig et positivt og bra opplegg det med hestene på Modum Bad. Eller så er det jo fysisk aktivitet to ganger i uka, det er også noe som passer for de fleste, da alt blir tilrettelagt. Samtaler med psykolog og miljøterapeaut selvfølgelig, og de er veldig veldig dyktige der. Oppholdet på traume 3 og 4 er delt opp i to, traume 1 og 2 er der på et langt opphold. Jeg var ferdig på første oppholdet mitt 31 mai og dro tilbake igjen i november, så ferdig i januar. Jeg synes det var veldig greit med den hjemmeperioden ,så man kunne teste ut litt før men skulle tilbake igjen.

En av de første tingene jeg lærte om var den 3 delte hjernen og det forklarte meg veldig masse, jeg forsto så mye mer av hvorfor jeg oppfører meg som jeg gjør. Dere kan lese mere om den her. Jeg fikk svar på så masse, og det er flere ting jeg har tatt med meg videre i behandling. Modum Bad kan jeg varmt anbefale da de virkelig kan det de holder på med. Jeg møtte jo folk fra både depresjons-angst og spis avdelingen og de var også fornøyde med behandlingsopplegget. Eneste jeg var misfornøyd med var det fysiske, jeg var fysisk dårlig når jeg var der og det tok de ikke tak i som de burde, da de ikke er et somatisk sykehus. Men det psykiske er de helt rå på.

Jeg ble dessverre mye verre etter del to på Modum Bad, men jeg ble fysisk dårlig når jeg var der. Så var ikke så lett og få jobbet med alt jeg trengte, så da var det mange ting som satt i gang. Masse tankekjør og mye heftigere mareritt osv, men jeg jobber masse med meg selv. Og bruker de verktøyene jeg har fått med meg fra Modum.

Ikke gi opp en dag vil det bli bedre, man må tenke fremover <3

--Noen som har noen erfaringer fra Modum Bad? 

 

De gir meg så utrolig mye trygghet og kjærlighet <3

 • 08.03.2017 - 17:03

De er alltid glade elsker deg uansett humør, er det rart jeg elsker de <3

Hunder er noe som alltid har betydd masse for meg, de har hjulpet meg gjennom mange vanskelige tider. De gir deg UENDELIG kjærlighet og gir deg aldri opp, og viktigst; de forlater deg ikke på den måten. De oser trygghet, vertfall for meg. Og har jeg en dritt dag så ligger de ved min side, styrer jeg rundt, følger de meg. De bryr seg ikke om hvordan jeg ser ut og godtar meg for den jeg er, og jeg godtar de for den de er <3

Jeg har min kjæreste Emmi, en chihuahua med en så fantastisk personlighet. Når jeg fikk Emmi hadde hun ikke hatt det så veldig bra, så var en del trygghetstrening. Hun la seg ned og underkastet seg når hun spiste mat, turte ikke gjøre fra seg ute hvis det ikke var gjerder rundt. Gikk med halen mellom bena hele tiden, og livredd for ben.
Men i dag springer hun rundt og har blitt en liten tøffing, og nå er det hun som også gir meg tryggheten jeg trenger.
Sånn er det med mennesker også, små skritt og man må føle en viss trygghet for og kunne komme seg fremover i livet.
Jeg tror det er en del likheter mellom oss mennesker og hunder. Trygghet, ros og bli tatt vare på er en veldig viktige ting. Og en trygg leder er like viktig for oss og ha fra vi er små ,sånn som med valper. Hvordan ellers skal vi lære alt vi trenger av verktøy i voksenlivet?

Dyr generelt er terapi og gir mye glede i livet, hester har også hjulpet meg masse. Men plutselig ble jeg kjempe redd for hester, og det har vært veldig tungt for meg. :( Klarer liksom ikke forstå at noe som har gitt meg så masse trygghet og glede, nå bare gir meg frykt. Men lærte en del om det gjennom heste terapi på modum bad, det vil jeg komme tilbake til i et senere innlegg om hva modum bad lærte meg. Hester gjenspeiler jo hvordan du føler deg, og det er veldig skremmende og rart. Jeg savner veldig og drive med hest, håper virkelig det er noe jeg klarer å begynne med igjen.

Vi får et nytt familiemedlem om en uke ca og vi gleder oss så masse alle sammen!
Marley er en Engelsk Bulldog gutt. Han er så nydelig og morsom, vi har fulgt han helt fra han bare var litt over 1 uke gammel, så det er veldig spesielt <3 Var så heldig og få gi han flaske og følge han hele veien. Vi var nede og besøkte han i går og det kriblet i hele meg. Gleder meg masse til han kommer og jeg slipper og dra fra han hver gang. Emmi lurer stadig veldig på alle de luktene hver gang vi kommer hjem igjen. ;) Veldig godt og tenke på at vi får en hund som har hatt det 100% bra fra han ble født, da jeg har tatt inn en del hunder som ikke har hatt det bra. Så blir litt rart det også. Marley er en fighter som oss. Holdt på og dø under fødselen, Men han kjempet seg tilbake med god hjelp fra hun som har valpene.
Hun er kjempe flink med hundene sine og vet godt hva hun driver med. <3

Hadde en utrolig slitsom dag i går, så derfor ikke noe innlegg i går.

Noen andre som har et kjæledyr som gir deg masse glede?

 

 

Panikkanfall utløst av sin egen sønn!

 • 06.03.2017 - 18:30

Panikkanfall utløst av sitt eget barn, det er en så utrolig vond følelse. Han mener det jo ikke på den måten og det vet jeg godt, men flashbacks,triggere og panikkanfall kan man ikke styre selv. Trym Marius er min øyesten og den lille mannen i mitt liv, og jeg er utrolig glad i han. Men det betyr ikke at alt er like lett hele tiden, da han har sine utfordringer daglig.
Kan vel trygt si at han styrer hele denne familien og har gjort det fra han var veldig liten, da alt må skje på hans måte og ønsker. For skjer det ikke på hans premisser så går alt i knas og hjertet hans knuser, som er hans egne ord. Og da utagerer han på den som står nærmest, og det ender som regel aldri bra.
Trym Marius er verdens mest omsorgsfulle og flotte gutt når ting går hans vei, og det ikke krøller seg for han. Og mange kan tenke at han gjør alt dette for og være slem, men der er svaret NEI. Han angrer seg alltid , men bruker lang tid på og forstå hva som skjedde. Og dette er veldig vondt for han når det først går opp hva han har gjort.

Vi hadde en episode sist uke, der han skallet til meg så jeg fikk blåveis. Dette var rett før han skulle i barnehagen, da han ville se ferdig i noe på tv som han hadde sett for seg. Jeg kom og forklarte at nå må vi dra i barnehagen, da jeg hadde møte og de skulle rekke frokost i barnehagen. Han hadde tenkt en ting og jeg en annen , og utfallet ble en blåveis.
Det jeg mener er at det skal ikke så masse til før det går i krøll og han ikke føler seg forstått, og dette er vondt for et mammahjerte. Jeg vil jo så gjerne forstå alt han mener og få familien til og funke best mulig, men noen ganger kan man stå litt fast. Å være mamma er ingen enkel oppgave, men man lærer så lenge man lever tenker jeg <3

I dag hadde vi Marte Meo her hjemme igjen, og det er til så stor hjelp opp i alt det som skjer.
Heidi filmet en episode i dag da jeg skulle sende med Trym Marius havregryn i barnehagen. Han ville ikke ha brød i barnehagen, så da kunne han få med havregryn, men han nøyde seg ikke med det. Han ville ha litt å spise rett før vi skulle dra også , og jeg ga meg på det.
Er så mye lettere og gå inn på et kompromiss med han enn å nekte han, da jeg vet godt hva som venter når jeg gjør det. Men hvet godt at jeg ikke kan gjøre det hele tiden, og det gjør jeg heller ikke. Men man får et annet syn på det når man ser det på film, hvordan jeg taklet den situasjonen og gjorde det beste ut av det <3 Det er så utrolig lærerikt! Marte Meo gir både meg og Eirik gode råd og veiledningen vi trenger. Er ikke alltid man vet svaret på alt selv, og da er det godt og ha noen og spørre om råd.

Kan ikke nekte for at det byr på komplikasjoner da jeg har PTSD og har et barn som er høysensitiv, men vi klarer oss på et vis. Prøver og gjøre det beste ut av episoder som oppstår og tar det derfra. På grunn av ting jeg har opplevd blir jeg fort trigget av brå bevegelser, høye lyder og slag osv. Og det er da flashbacksene kommer, dette er ikke han sin feil, men min fortid. Bare synd at den innhenter meg og ødelegger for våres familieliv, men vi er sterke alle mann og skal få dette til å funke best mulig <3

Hvordan får dere familielivet til og fungere?

Noen som har barn som er høysensitive?


En tøff dag !


Fine guttene mine <3

Hver den som utgjør en stor forskjell for rusomsorgen!

 • 05.03.2017 - 16:24

En av de sakene jeg virkelig brenner for er rusomsorgen her i Norge. Dette er noe jeg har opplevd på nært hold selv, så utrolig nært, og vet hvor vanskelig dette kan være. Det er så mye mer Norge kunne gjort med dette, og gitt flere midler til de som virkelig prøver og gjøre en forskjell. Bare det og gi en middag eller to i måneden utgjør masse. Det kan dere gjøre her til kirkens bymisjon <3 Jeg gjør det hver måned og gjort det i mange år.

Det er spesielt en dame som jeg har fått stor respekt for og som virkelig gjør en fantastisk jobb, Siw Indsetviken som har Gateteam oslo.Du finner de på facebook <3 Følg de der:) Hver onsdag fra kl 18-20 deler de ut mat og klær til rusavhengige, på jernbanetorget i oslo. Og hun går 100% inn for og hjelpe de, og gjør faktisk alt for at de skal få alt de trenger. Sånne folk skulle det vært mange flere av <3 For og støtte det hun og de i teamet hennes gjør kan dere gi klær-hjelpe til som frivilig eller sette inn et beløp på kontonr 1503.34.78817. Send henne en mail siw.viken@gmail.com hvis dere har noe og gi som kanskje ikke passer lenger. Det er kaldt ute, så klær får man ikke nok av. Husk at det er en stor forskjell på å gå en tur enn og sitte ute hele dagen uansett vær og vind. Og må ikke glemme fantastiske Petter Nyquist som virkelig har fått opp øynene til det norske folk, og åpnet mange dører for rusavhengige <3 Dere kan virkelig være stolt av dere selv og forskjellen dere utgjør for så utrolig MANGE <3

Jeg jobbet på Finnerud Gård for noen år siden som miljøarbeider, det er den beste jobben jeg har hatt. Det ga meg så masse og se hvordan de kjempet for og få orden på livet sitt, står stor respekt av det.Og jeg lærte noe nytt hver dag. Det ble jo lagt ned ,da det ble drevet privat og kapitalene tok slutt. Som det oftest gjør med sånne steder. Men nå er det GUTS som har tatt over. Det er så bra det fortsatt er et tilbud for rusavhengige der.  Vi skal jo flytte til Tigerstaden til sommeren, og jeg vet vertfall at vi skal gjøre alt vi klarer for å stille opp for de som virkelig trenger det.

Det er ikke bare og legge seg inn og bli rusfri som mange tenker. Gå i en egen "boble" der inne og forvente at alt blir løst av noen behandlere over tid. Det viktigste er faktisk når de er ferdig der. Nemlig ettervernet. Ettervern er vel det jeg er minst fornøyd med her i Norge, da oppfølgingen ikke er så masse og skryte av. Det er så mange som blir lagt i den såkalte håpløs-boksen, og blir glemt/gitt opp av systemet. Men hadde de blitt fulgt opp godt, med et greit bosted, noe å gå til hver dag og det viktigste av alt TRYGGHET. Så tror jeg det hadde utgjort en veldig stor forskjell. Er som regel "--nå må du klare deg selv, og dette burde du klare!" løfter ut baggen din, og vinket deg adjø. Prøv og vær i samme situasjon selv og se hvor enkelt det er å klare det selv, for det er det nemlig ikke. Og det er som regel en grunn til at folk begynner å ruse seg, de har opplevd kjipe ting som er enklere å ruse bort enn og sitte med alene. Og jeg kan forstå det, da det ikke er like lett og få den hjelpen man trenger overalt.

Min samboer har nå vært rusfri i over 6 måneder, jeg har kjent Eirik i 3 år og fulgt han på godt og vondt. Jeg ga han aldri opp, da jeg visste at en dag ville han ta i mot den hjelpen han trengte. Eirik har ikke lagt seg inn for behandling, men tatt kampen selv. Tatt ukentlige prøver og hatt meg i ryggen hele veien, og jeg er kjempe stolt av han. Han fikk et annet syn på livet da han forsto hvor masse det hadde og tilby, og hva betydnigen bonuspappa kunne innebære <3 Selvfølgelig er ikke familielivet en dans på roser hele tiden, men det gir så masse i det lange løp. Og hva gir rusen i det lange løp? Frustrasjon-jag-ensomhet-sykdom og i verstefall død. Jeg er utrolig takknemlig for at Eirik klarte og stå i mot rusen og valgte oss, og har fått den hjelpen han har trengt opp i dette. For det er ikke alltid en enkel sak for pårørende opp i alt dette heller, så viktig at ikke de blir glemt.

Håper virkelig at flere vil være med på og få rusomsorgen mer på banen og bidra med det dere har mulighet til <3

--Noen synspunkter på dette område?

--Hva tror dere skal til for å forbedre rusomsorgen i Norge?

Legger med bilde av flotte siw <3

 

Viktig og samle positiv energi <3

 • 04.03.2017 - 20:18

#bålkos #vinter

Positiv energi er så viktig for alle, huske å puste og samle krefter. Og det har jeg gjort i dag:) Trukket pusten dybt, tenkt positivt og pustet ut igjen! første så bakte jeg pinnebrød på morgen som vi skulle ha til pølsene, da glutenfrie lomper ikke er så enkelt og lett å få tak i. Så vi pakket sekken med pølser-marshmellows-pinnebrød og kakao, og dro på en liten utflukt:) Nærmeste barnehagen i området med en liten akebakke, men forsatt en utflukt. For meg var det så utrolig kvifullt å komme seg ut døra. brukte sikkert 15 minuttter bare på å få meg selv fult kledd på. Min samboer kledde seg lett.. sa at han tok påsken på forskudd og tredde på seg solbriller, tross lettskyet vær ute og 1 varmegrad, hehe!
Vi dro og akte først i barnehagen, der hadde de lagd et par bakker. Trym Marius skulle jo selvfølgelig prøve ut alt av kanter og utforkanter med akebrettet,og tok sats og hadde null hemninger som vanlig hehe;) Vi lekte, akte og lo, selvom jeg var ganske nervøs på vegne av min dyrebare skatt.
Eirik tok dette med ett smil, lot han holde på, og hånet meg lett for å være så utroooolig hønemor som jeg er.

Etter en snau time dro vi som avtalt til ett vennepar av oss for å lage bål og grille pølser, marshmallows og pinnebrød.
Eirik og Trym Marius gikk den bittelille bakken opp til Michelle og Jonathan, mens jeg, som er stolt av min kvinnelige Prius, kjørte rundt byggefeltet.
Der ventet Jonathan, Michelle og søteste Alexandra :) Jonathan hadde fikset bål og ordna alt, og vi kom til nylaga kaffe :) Trym Marius syntes det var stas med Alexandra og var så flink med henne <3 Plutselig hadde Victoria funnet ut hun skulle være med, så hun kom gående med Emmi. Kjente jeg ble glad langt inn i mammahjertet mitt, da fjortisen min ikke er med oss på så mye lenger <3 Men er vel noe som hører til alderen det vel ?:) vi spiste pølser og VELDIG mange marshmallows hehe. Victoria yppa selvfølgelig til snøkrig med Eirik , hadde ikke regnet med noe annet ;) Dette var alt i alt en kjempe flott dag, med mye morro og godt selskap <3

Nå har vi akkurat spist sjokoladefondant og vaniljeis, er jo faktisk litt digg man kan lage seg uten gluten/laktose ;) Nå er det avslapning på høyt nivå og serie tid, da vi har begynt på en ny serie som kan anbefales. Big little lies heter den. legger ved bilder av dagen våres, noen som vi har tatt og noen michelle har tatt av oss :) Ha en fin lørdagskveld videre <3

Gjort noe spennende i dag dere?
Gutta mine <3

Victoria kjepphøy da , litt lik mammaen sin kanskje ;)

Nydelige Emmi våres <3

Bålkos :)Emmi koser far <3


 

Ipad barna!

 • 04.03.2017 - 10:30

I dag skal vi ut og ake og grille, med barna og et vennepar :) Kjenner jeg gleder meg masse til og få frisk luft, og ikke minst få ta tankene over på noe annet. Runa ble med i onkelen sin i bursdag , så skal hun til pappaen sin etterpå. Fant ut at barna trengte litt tid fra hverandre , alene tid med hver av oss :) Så da er det Trym Marius som skal være med på tur i dag. Veldig viktig for Trym Marius og få de pausene for seg selv med oss. Han bruker iPaden til og koble ut og slappe av med, så den har han sittet en del med nå på morgenen:) Han tar livet med ro , valser rundt i trusa eller ligger i senga våres ❤ Men er det ikke sånn helgen skal være da ?:)

Legger ut innlegg og bilder av dagen våres i kveld :) ha en flott dag alle sammen ❤

 

Hva skal dere i dag ?:)

Del 2 av mitt liv!

 • 03.03.2017 - 14:38

I dette inlegget vil jeg fortelle om en av de personene som har stått meg nærmest.

Knut Olav, herregud og jeg savner deg. Livet er så jævlig urettferdig.. Dagen jeg mistet han var en av mine verste dager. Han var alltid der for meg, og jeg alltid for han. KO var mitt søskenbarn, men vil heller si at han var som en bror for meg. Vi fant på masse sprell, alt fra og stjele en bil til og se film, hehe! Ganske stort spekter vil dere tenke. Men sånn var det, han var aldri i ro og hadde alltid nye planer. For de som kjente han så kjenner de dette godt igjen, mye humor og klin gærn <3 Han var utrolig omsorgsfull og full av kjærlighet, hadde alltid et godt råd til andre. Han elsket og spille trommer, han var med i et band og jeg var ofte og hørte på de:) KO ga meg masse trygghet, samtidig som jeg  ofte var bekymret for han. Vi vokste så og si opp sammen på en liten plass der alle kjente alle. KO hadde en del problemer han sleit masse med, han prøvde og ta livet sitt mange ganger. Han følte han aldri ble ordentlig forstått, men var heller ikke så lett og forstå han alltid heller. Jeg har mange fine minner fra våres tid, og tar godt vare på de. <3

Jeg var på jobb på Norderhov hjemmet , da en annsatt kom med tlf og sa det var noen som måtte prate med meg. Beskjeden jeg fikk da sitter like jævelig i meg den dag i dag. -- Knut Olav har tatt livet sitt!!!!! Jeg klarte ikke prate, tårene bare trillet, det gjør det også når jeg sitter og skriver dette. På den tiden bodde jeg i Hønefoss, og han på Gol. Jeg dro hjem fra jobb og skrudde på tlf min, da den hadde vært skrudd av siden dagen før. Jeg måtte ordne så jeg fikk kommet meg til hallingdal. Det peip inn mobilsvarmelding, det var Knut Olav.
Han hadde ringt meg den natten og bedt om hjelp, og jeg hadde ikke på telefonen. Den skyldfølelsen sitter så sinnsykt i, vet ikke om jeg noen gang får den på avstand. Jeg dro til Hallingdal for og se han før han ble sendt til obduksjon, da han lå der med hageslangen rundt halsen. Husker det så godt.. Hadde bare lyst til å holde han inntil meg og si at det ordner seg.
Tenker fortsatt på han hver eneste dag <3

De neste dagene gikk til å ordne minnestund og begravelse, og det eneste jeg visste var at fear of the dark med Iron Maiden skulle spilles i kirka. Begge deler ble så fine som de kunne blitt, men to utrolig tøffe dager. Jeg har tattovert fear of the dark på hele innsiden av overarmen , til minne for min aller beste Knut Olav <3

Det her er noe som jeg sliter veldig med, men jeg jobber mye med denne sorgen og mine andre sorger. Jeg har mistet alt for mange i mitt liv , og da er det ikke så lett og tørre og knytte seg til folk. Da jeg er vant til at alle blir borte. Bestevennen min ble drept, og mistet to søsken også. Og er jo ikke sånn det skal være:( Vil komme tilbake til alt det her i senere innlegg, da jeg som sagt trenger litt tid på meg. Kjenner at det er nok skriving om dette for i dag <3

Ta vare på hverandre , man vet aldri hvor lenge man har hverandre <3


Min Knut Olav <3

 

Ble ikke helt som planlagt

 • 02.03.2017 - 18:26

Har prøvd og forberede meg på og skrive del 2 av livet mitt i dag, men ble ikke helt sånn. Hadde det ganske tøft i går etter innlegget som jeg nevnte før i dag, så bestemte meg for og ta det i morgen <3

I dag hadde jeg en liten krangel med min kjære sønn som endte i blåveis på meg. Begynte med at han ikke ville i barnehagen og endte med at han skallet til meg. Jeg vet godt at dette går på innpuls fra hans side, og ikke er ment vondt egentlig. Men er ikke alltid like lett og skal holde seg helt rolig , da jeg blir veldig trigget av sånne bråe ting. Men vi får det til på et vis alikevel , må bare gå vekk og huske pusten. TM ba om unnskyld og jeg så han var veldig lei seg, er ikke så lett for han når han ikke klarer helt med følelsene sine. Da vi kom i barnehagen gikk alt bra og humøret hans steig, det var en ansatt han ikke hadde sett på en stund. Dette gjorde så han ble kjempe glad , henne betyr mye for TM <3 

Dagen i dag har virkelig vært en utfordring , og formen er ikke helt på topp. Så må bli bedre i morgen tenker jeg. Nå ser barna på Barne-TV før det er kvelds stell og natta på de , også er det litt kjæreste tid på oss voksne <3 Veldig viktig og huske på og ha kjæreste tid opp i alt hverdags kaoset.

Jeg hadde jo time hos frisøren i dag , og det var det vel verdt :) ble kjempe fornøyd , og det oransje forsvant. Prøver så godt jeg kan og ta vare på meg selv , da jeg vet hvor viktig det er :) legger ved før og etter bilde :) 

Hvordan har dagen deres vært ? 

Og hva gjør dere for og ta vare på dere selv ? 

Ha en fin kveld videre <3  

Forutsatte triggere etter gårsdagens innlegg!

 • 02.03.2017 - 07:31

#familie

Vi starter alltid dagen i sengen med kaffe og barna, man trenger den rolige starten på dagen <3 Natten min har vært ganske så tøff, men regnet litt med det pga alle triggerene i går. Da er det ekstra godt når alle samles i senga. Uansett hvordan fortiden har vært , så er det veldig viktig og tenke fremover. Jeg har tre flotte barn, jeg og Eirik har vært samboere i 6 måneder og skal gifte oss om et år <3 Eirik har også et halvt år rusfri nå, kjempe stolt av han. Så man kan få det til, bare ha litt tro på at det kan bli bedre. Vi har en lang vei og gå, men vi er på vei fremover, har en del spennende som skjer fremover også.

I dag skal jeg på samtale med psykisk helse , trenger og få pratet litt i dag.Godt og ha noen og gå til og få pratet ut om ting. Så går turen til frisøren da jeg har gått i fra helt mørkt hår til lyst, og det er nå oransje. Så skal få lagt inn mørkt i bunnen, lysne mer og klippe en del :) Krysse fingrene for at det blir bra :)

Hva skal dere i dag? 

Min historie del 1. Sensitivt innhold <3

 • 01.03.2017 - 22:26

#barndom #løvetannbarn

Jeg har valgt og dele opp min historie i to deler , og her er da del 1. Grunnen til dette er at det er et veldig sårt tema for meg, men forstår at det er vesentlig for at dere skal forstå mer.

Mye av min barndom har vært veldig trøblete. Hatt mye ansvar i tidlig alder, og ikke helt fått vært barn. Har søsken som jeg automatisk har tatt ansvar for da vi var en del på selvstell og jeg var den eldste av oss.
Vi bodde alene med mamma, og en helg i måned hos pappa innimellom.
Flyttet masse, bodd i campingvogner og hus uten do og dusj osv. Dette gjorde så jeg ble ganske så utagerende ,og krevde all oppmerksomhet jeg kunne få på skole og andre steder. Barnevernet var masse innblandet fra jeg var ganske så liten, men de gjorde aldri noe. Dette er noe som plager meg veldig masse i dag, da de virkelig burde gjort mer!
Jeg ba om og få alle barnevernspapirene mine, etter jeg fikk mitt første panikkanfall og ble psykisk syk. De papirene dukket ikke opp før min første innleggelse på Modum Bad 1 år etter anfallet. Det var veldig tøft og lese igjennom de, men samtidig ga det meg masse svar på ting jeg lurte på. Har tenkt flere ganger at det sikkert ikke var så ille som jeg trodde , men det var det, og verre enn som så. Har kontaktet en advokat om dette med barnevernet, da de på Modum Bad mente  jeg trengte en slags avslutning på barndommen min. Saken omhandler kun barnevernet i flere fylker og kommuner. Ikke mine foreldre som personer.

Barndommen min setter stort preg på min hverdag i dag, og hvordan jeg oppfører meg. Jeg er utrolig kontrollerende, fordi jeg har vært vandt til og ta kontroll på alt og alle rundt meg fra jeg var liten. Jeg må ha det ryddig rundt meg, og ting her hjemme må stå i stil. Jeg vil at det skal være fint når barna har med seg noen hjem. Og jeg takler virkelig ikke at det er møkkete, rotete eller uten system. Jeg er sinnsykt overbeskyttende mot mine barn og de som står meg nærmest. Er på vakt hele tiden, og da mener jeg hele tiden. Har veldig dårlig selvbilde, blir aldri fornøyd med meg selv. Har store problemer med og knytte meg til andre utenom mine barn, da jeg er vandt til at folk blir borte eller sårer meg. Viser ikke så ofte følelser, da det har vært en vane for meg å skjule alt igjennom livet. det er så mye mer, listen er lang. Jeg har opplevd mange dødsfall og de har stått meg nær, men det kommer jeg tilbake til i del 2.

Det er så mange ting jeg ikke skjønner, og hvorfor det har vært som det har vært. Men tror det har noe med at min mamma ikke hadde det noe bra da hun  vokste opp, og ikke helt klarte og snu det. Hun fikk nok ikke den hjelpen hun burde hatt når hun var mindre, og det smittet videre. Det er liksom det eneste jeg kan tenke meg.
For hun er en kjempeflott bestemor for sine barnebarn i dag, selv om hun ikke var tilstrekkelig da vi var barn.
Dette er noe av grunnen til min PTSD og panikk angst,pluss en hendelse som skjedde meg når jeg var 13 år. Resten skal jeg prøve og dele med dere i morgen, da jeg er utrolig sliten nå. Det krever mye av meg og skrive et sånt innlegg og det trigger en del. Men tror det kan hjelpe og få det ut også, og jeg er jo ikke alene om og ha det sånn.

Vi er mange løvetannbarn og vi må kjempe oss videre frem <3 

--Mamma, jeg holder ikke ut denne dagen!

 • 01.03.2017 - 14:15

#mamma #høysensitivebarn
Morgenen gikk egentlig ganske fint i dag, helt til vi skulle ta på ytterklær. Han gjemte seg på rommet og sa han ikke ville i barnehagen. Jeg burde kanskje skjønt det allerede da. Han kom frem til slutt, og ble da med til barnehagen. I bilen på vei til barnehagen begynte han og spørre om Kokko, dette er da katten våres som ble borte i desember. Så vi pratet litt om hun de 5 min det tar og kjøre til barnehagen. Runa var veldig klar for å inn i barnehagen i dag. Eirik kledde av og ordnet Runa, hun løp inn til de andre barna i full fart:) Trym Marius uttrykte raskt til henne som har han i barnehagen at han savnet Kokko , og hans tanker rundt dette. Han fortalte at dette var ikke en god dag og hadde tårer i øynene. Da vi skulle si hadet og dra fra barnehagen, kom han bort til meg. -- Mamma, jeg holder ikke ut denne dagen, sa han og gråt. Tenk at en gutt på 5 år kan uttrykke seg på den måten og føle det sånn <3 Jeg tok han selvfølgelig med meg hjem igjen, da jeg kjente det langt inn i mammahjertet at det var det han trengte nå. 

Dagen i dag ble ikke helt som planlagt, men sånn er det når man er mamma.
Trym Marius slapper av og koser seg i skrivende stund, og det er det viktigste <3 Humøret hans steig med engang vi kom i bilen fra barnehagen, så det snur fort. Han kan nesten gå igjennom hele følelsesregistret på et par minutter, så ikke rart han blir sliten. Han koser seg masse når han kan være alene hjemme med meg og Eirik på dagen, merker stor forskjell på han da. Han blir fortere i dårlig humør når de andre er hjemme, da det er vanskeligere for han og slappe av. Når han har noe og fortelle meg, så klarer han ikke det hvis andre prater eller gjør noe rundt han. For som tidligere nevnt i mitt første innlegg, så tar TM inn alle sanser og inntrykk av situasjoner rundt seg. Trym Marius er en kjempe god gutt som har masse omsorg for andre og gir mye av seg selv <3
I dag har han sagt så mye fint til meg og nusset og kost med meg, han senser alltid mitt humør og det er på godt og vondt. 
Og idag er ikke helt min dag.. hodepine, høy indre stressfaktor osv. Han senser alt dette, så ikke så lett og skjule mitt humør for denne lille gutten.
 

Resten av dagen går med til å hente Runa i BH, samle saueflokken til middag og prøve å gjøre det beste ut av dagen videre.

Hva har dere gjort idag?
Legger ved noen bilder Trym Marius ville jeg skulle ta av han idag. 


sjarmør da? ;)
 

Forbredelsen!

 • 01.03.2017 - 07:12

#forbredelse #kompleksptsd

Jeg fikk et spørsmål fra en av mine lesere, om jeg kunne skrive litt om hvorfor jeg har kompleks ptsd. Har bestemt meg for at jeg skal prøve og skrive litt om dette, men blir nok et par innlegg om det. Det er et veldig sensitivt område for min del, men skal dele det jeg klarer og dele. Forstår jo at det er lettere og skjønne mere av bloggen min, og våres liv når man vet mere av bakgrunnen. 

Her startet vi dagen kl 06:00. Nyter kaffen på senga, mens barna ser barnetv i senga :) Viktig og starte morgenen rolig , hvis man har mulighet til det selvfølgelig. Morgenen har vertfall alt og si for dagen min videre. Går ikke den bra . så vil det følge meg resten av dagen.

Hvordan pleier deres morgenen og være ?

Ha en flott dag <3 

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no