hits

Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Dette trengte vi begge to

 • 26.04.2018 - 09:57

Hei alle fine <3

Vi storkoser oss i Mallorca , Trym Marius nyter sydenlivet han:) Kan virkelig anbefale sunwing calabona beach, fabelaktig hotell for barna:) Maten er kjempe god, Trym Marius elsker det. Han er spesielt glad for desserten etter vært måltid, klager ikke på det jeg heller ;) Kjenner det skal bli godt og komme hjem til Norge på lørdag, selv om vi har det veldig bra her nede:)

I dag er ikke været så veldig bra, blåser mye og overskyet. Så i dag slapper vi av litt inne på rommet, da vi ikke er helt i form. Blitt litt forkjølet her begge to, feber i tillegg. Så greit og ligge litt under dyna da, koser oss selvom:) I morgen er det meldt kjempe nydelig vær, så da skal vi nyte siste dagen her i Mallorca <3

Veldig takknemlig for at jeg kunne ha denne turen alene med Trym Marius, vi trengte dette begge to <3 Eirik holder fortet hjemme med begge jentene og Marley , snille mannen min <3 Blir godt og komme hjem til de snart nå, kjenner savnet er stort nå. Heldigvis har vi skype , så har fått pratet med begge jentene mine hver dag:)

Legger ved litt bilder av turen våres, så får dere ha en fin dag videre :)

Ser på tv med solbriller på!

 • 16.04.2018 - 20:26

Hvor faen er solbrillene mine, akkurat nå trenger jeg de virkelig! Lyset er så sterkt, at det føles som hodet mitt sprenger. Jeg står midt i stuen min, men det hjelper ikke. Alle lyder høres drit høye ut, og de blir bare høyere og høyere. Det skjærer gjennom hodet mitt, og jeg har bare lyst og legge meg på et mørkt stille rom alene! Jeg er høysensitiv, og det er utrolig slitsomt og leve med til tider. Når jeg er inne i de tøffe periodene mine som nå, er det ekstra fremtredende. Så her sitter jeg inne på rommet med solbriller, og skriver blogginnlegg.

Jeg ønsker for det meste og bare være i fred når det er sånn som nå, ikke takler jeg nærhet noe særlig heller. Er så drit lei av alt som feiler meg, skulle ønske jeg kunne vært vanlig noen ganger! Synes synd på Eirik når jeg har sånne perioder, men prøver og fortelle at det ikke har noe med han og gjøre. Heldigvis så forstår han meg på en måte, og respekterer det. Barna merker jo ikke så mye til det, for prøver og holde så mye for meg selv, som mulig. Men har jo forklart de litt selvfølgelig, de er ganske så like meg der. Spesielt Trym Marius, så han skjønner jo godt hva jeg mener når jeg sier det er for lyst. Eller når jeg trenger at lyden på tv blir skrudd av, eller musikken i bilen.

Noen andre som har det sånn? Hva gjør dere når dere er i sånne perioder?

Dette med maten har heller ikke godt så bra, skled litt ut i helgen da det gikk i ett med barna. Merker når det blir for mye rundt meg så blir det vanskeligere  og spise regelmessig. Men prøver som sagt så godt jeg kan, må bare ikke gi seg.
Men bortsett fra det har jeg hatt en utrolig fin helg med barna, vi har kost oss max i solen <3 På lørdag var vi på lang kjøretur med hest og kjerre, det var så koselig:) Søndag gikk vi tur ned på skolen til Trym Marius, der lekte vi og koste oss. Deilig at endelig våren er her, kan ut og gå uten og måtte pakke seg inn! 
Hehe. 

Orker dessverre ikke skrive mer akkurat nå, men en liten oppdatering fikk dere <3

 

8 dager bare igjen!

 • 13.04.2018 - 19:20

Hei alle fine <3 

I dag har det vært like flott vær som i går, det er også meldt strålende sol hele helgen! :) Det er så godt og bare kunne gå ut med barna og leke, og kunne ta frem syklene også. Her er det nesten helt bart, så da får man en veldig god vårfølelse. Eneste jeg ikke liker med våren er pollen, føler jeg blir helt satt ut av det:( Øynene renner, tett i nesa og helt i svime.

I morgen skal vi i stallen alle sammen, og vi skal kjøre hest. Det blir gøy for store og små, koselig og gjøre litt ekstra i helgene.. :)

Nå er det bare 8 dager til jeg og Trym Marius drar til Cala Bona i Spania, blir deilig med en uke der nå kjenner vi begge <3
Trym Marius hadde et sterkt ønske om og bo på et luksushotell som han sier, og ut og fly. Så nå endelig blir det tur på han, og han er veldig spent!
Vi er så heldig og skal på Sunwing Cala Bona Beach, som er et flott barnehotell. Masse flotte aktiviteter for barn, og fine store rom. Så der tror jeg vi kommer til og få det fint, så lenge været holder der nede.. Hehe. Det har regnet masse der i det siste, så håper det gir seg.

Kjenner det skal bli gøy og ta med Trym Marius på tur nå, Nå blir han jo snart 7 år.
Victoria har jeg alt tatt med på sydentur, så nå er det Runa neste gang <3 Synes det er viktig at barna får oppleve forskjellige ting, og ikke minst ha litt alene tid med hver av de:) Vi er 5 stykker her hjemme, og skulle vi ha dratt alle sammen så hadde det blitt for dyrt. Derfor har jeg valgt og heller ta med en og en, så de faktisk får den muligheten <3 

Legger ved litt bilder av dit vi skal, jeg synes det ser kjempe fint ut der :)

Ha en flott helg alle sammen <3

 

 

bilder lånt fra google
<3

#familie #ferie #spania #mallorca #sønn #mamma #foreldre 

 

Nyt dagen!

 • 12.04.2018 - 12:27

Hei alle fine <3

Ville bare innom for og ønske alle en flott dag!
Her er det strålende sol og blå himmel :) Kjenner humøret blir så mye bedre når solen dukker opp, endelig er våren her! :) Marley, min nydelige bulldog har ligget på verandaen siden han sto opp, han elsker solen han også. Fikk børstet han godt i dag også, han røyter jo så sinnsykt nå. Er så glad for at jeg har han i livet mitt, han gir meg så mye glede <3 Utrolig hva dyr gjør med deg, mine favoritter er hunder og hester. Var også på ridetimen min på tirsdag, har begynt og ri islandshester. Var veldig uvandt i starten, men nå digger jeg det. Veldig morsom hesterase, å morsomme og ri.  

Nå skal jeg på møte i barnehagen til Runa, så blir godt og ut å gå litt. Så skal jeg bare nyte resten av dagen med barna når de er hentet.

Ha en flott dag alle sammen, og nyt solen hvis dere har den:)

 

#engelskbulldog #hund #familie #mamma #sol #vår

 

Spiseforstyrrelse er noe som kan ramme hvem som helst

 • 11.04.2018 - 19:03

Hei alle fine <3 

Først vil jeg takke alle dere 406 fantastiske menneskene som leste bloggen min i går! Føles godt å være tilbake <3

Temaet i dag er mat, og atter mat. Tror ikke jeg er den eneste som har litt problemer på matfronten, og det er utrolig slitsomt.
" - Få i deg nok mat. - ikke spis for masse!" Osv. Kan bli litt forvirrende av og til, og man vet ikke helt hva man skal gjøre.

Når det gjelder barna mine så er det null problem og gi de et sunt kosthold. Til de lager jeg god lunsj til barnehage og skole, tenker over hva de spiser og at det er bra for de. At de får i seg nok mat, og at det er variert. Godteri bare på lørdager, og prøver og gi de minst mulig sukker.
Når det kommer til meg selv, så er det ikke sånn! Godis til frokost, godis til kveld! Selv spiser jeg ett måltid om dagen og det er middag, og det blir ikke så bra i lengden. Jeg er helt avhengig av sukker, og vært det lenge nå. Lettere for meg å ty til godis enn mat, og det har blitt et stort problem.
Jeg har kjempe lite energi og trøtt hele tiden, fungerer ikke sånn som jeg vil. Er ikke bare meg det går utover, men resten av familien også. 

Tenkte og være litt åpen angående dette, og det er første gang jeg faktisk tørr det. Når jeg var ungdom slet jeg med spiseforstyrrelse, og det var ingen dans på roser. Jeg ble jo gravid som 16 åring, og det var min redning på veldig mange måter. Jeg visste jeg hadde et liv som vokste inn i meg, og det trengte næring. Kunne ikke kaste opp alt jeg spiste, da visste jeg det ville gå galt. Det var ingen enkel jobb, men jeg kom meg i gjennom det. Trodde selv at det var et kapittel som var lagt bak meg, men så feil kan man ta.
Jeg har hatt tre tilbakefall siden jeg var 16 år. 4 med denne gangen nå! Nå var jeg på en måte klar over problemet, men ville ikke innrømme det for meg selv eller andre. Blir sint når andre tar det opp, og bytter samtaleevne. Eirik spør meg jo ofte om jeg vil ha mat, å det for  og bare være grei. Men jeg går i angrep veldig ofte, og blir frekk istedenfor. Det er jo ikke riktig og svare han sånn, eller oppføre meg sånn. Dessverre klarer jeg ikke styre det akkurat der og da, selv om jeg skulle ønske det. Noen ganger sier jeg selvfølgelig bare nei takk, å lar det bare være med det. Jeg vet jo selv at jeg må spise, og hvor viktig det er og få i seg mat. Men allikevel så klarer jeg ikke den enkle oppgaven, så da er det på'n igjen med å dømme seg selv opp og ned!

Grunnen til at det gikk litt mer opp for meg denne gangen, var etter besøk på frisklivssentralen. Jeg går jo til fysioterapi fast, var henne som henviste meg til frisklivsssentralen. Jeg ble henvist dit pga kostholdet mitt, da hun reagerte litt på det. For at jeg skal kunne klare og trene opp kjernemuskelaturen min, må kroppen ha påfyll for å fungere. Så var i samtale med hun som jobber på frisklivssentralen, der vi gikk igjenom mat-dagboken jeg hadde fått med sist.
Først når hun leste opp hva jeg hadde spist på de dagene gikk det opp for meg. Herregud så lite jeg spiser! Hun kunne ikke skjønne hvordan jeg kunne fungere på så lite mat..

Vi pratet en del og jeg fant også ut hvorfor jeg spiser godteri på morgenen og kvelden. Dette pga de marerittene jeg har hver natt.. :( Alt henger liksom på en måte sammen, jeg gruer meg til å sove og å våkner som regel av mareritt. Så hun mente det kunne være en slags trøst på ett vis. Når jeg tenker over det så kan nok det stemme. Spiseforstyrrelse ble jo bragt på banen av henne, og jeg forklarte at jeg hadde hatt det som ungdom. Hun synes det virket som jeg hadde et tilbakefall av dette nå, da det alltid ville ligge under overflaten.

Dette startet ordentlig igjen da jeg hadde fjernet mandlene mine i november, da jeg gikk omtrent uten mat i 12 dager pga smerter. Men selve tilbakefallet kom når jeg var tilbake på Modum Bad på del 2, ble nok bare for mye for meg. Jeg er veldig kontrollerende av meg til vanlig, så da har det blitt sånn med maten også. Så det har vært frem og tilbake 1 år nå, så nå er det nok!

Jeg har bestemt meg for å ta tak i dette, jeg vil ha tilbake energien min og livet mitt! Nå fører jeg mat-dagbok, og er klar for og gjøre noen endringer.
Enkelt vil jeg ikke si det er, men det må til nå.
Vi ble enig om og starte med tre små måltider om dagen, og 1 mellommåltid. Det kan høres enkelt ut for noen, men jeg synes det faktisk er drit vanskelig. Jeg skal heller ikke spise godteri, da jeg har erstattet dette med mat. Når man da er avhengig av sukker, så er dette en stor utfordring. Men jeg er veldig vrang, og fast bestemt på å klare dette. For barna, Eirik og meg selv <3 Jeg vil jo være i bedre form, ha energi til og gjøre ting jeg vil.

Jeg håper virkelig jeg klarer dette, skal prøve så godt jeg kan <3 Kommer til og holde dere oppdatert, og skrive det jeg føler for og dele.

Bilde lånt av google!

 

#spiseforstyrrelse #angst #psykiskhelse 

 

Bryllupet våres er avlyst!

 • 10.04.2018 - 19:49

Hei alle fine <3 

Til helgen som kommer skulle jeg og Eirik ha giftet oss, 14 april 2018. Det valgte jeg og avlyse, da jeg ikke syntes det var riktig enda. Eirik forsto det, og var vel egentlig litt enig. Eirik har nå vært rusfri i over 18 måneder, og jeg er mega stolt av han <3 Det er fortsatt en lang vei og gå, og det ligger mye hardt arbeid fra både han og min kant. Det har på ingen måte vært en enkel reise, men verdt det på alle punkt. Jeg elsker Eirik av hele mitt hjerte, og har selv valgt og stå i dette med han. Noe jeg aldri har angret på, uansett hvor sliten og redd jeg har vært til tider. Jeg har jo også min egen bagasje, og det er heller ingen dans på roser. Det har heller ikke alltid vært like lett for Eirik og stå i det med meg, men han har gjort det. Vi har et sterkt bånd ingen ta fra oss, tror det er grunnen til at vi fortsatt står ved hverandres side <3 Vi har god tid til og gifte oss når den tid kommer, nå for vi nyte det og være samboere i Oslo  by nå:) Kose oss med barna, og se frem til en ny sommer i Oslo med de <3 

Jeg ble med Eirik på NA møte når han fikk 18mnd mynten og nøkkelringen sin, kjente jeg ble stolt da ja. Jeg er så glad for at det finnes NA for de som trenger det, de tar deg virkelig i mot. Skjønner godt at folk drar på de møtene, der blir du ikke dømt på noe måte. Stolt av Eirik som går på de møtene, han jobber beinhardt med seg selv hele tiden.

Det er mange flere en Eirik som det også står respekt av, ære til de som klarer å bli rusfrie. Dere respekterer jeg virkelig, det skal dere vite! Dere gjør en jobb som mange ikke kan tenke seg hvor stor er, dere er utrolig sterke mennesker <3 Skulle ønske jeg kunne hjulpet alle som vil bli rusfri, men som ikke har det støtteapparatet man trenger rundt seg. Sånn er det dessverre ikke, men skulle ønsket jeg kunne det. Heldigvis så fins det en del ildsjeler der ute som står på året rundt, for de som ikke har det så bra. Har jo skrevet en del om Gateteam Oslo før, og jeg bare digger de og det de står for <3 Kan lese om de HER. De står på uansett de, vakre mennesker <3 

Ha en fin kveld videre:) 

 

 

#familie #bryllup #samboer #rus #rusfri #kjærlighet

 

 

Happy tirsdag

 • 10.04.2018 - 07:00

God morgen :)

Her valgte barna og starte morgen før klokken var 05.00! Litt for tidlig spør du meg ;) Nå klarte ikke jeg å sovne før klokken 01.00, da naboen hadde valg og sette opp en vind bjelle eller hva det kalles. Den lagde utrolig mye lyd! Vi prøvde i tillegg og lukke vinduet også. Nå er jeg veldig sensitiv fra før, så jeg må ha det stille når jeg skal sove. Så i desperasjon sendte jeg melding til vaktmesteren klokken 24.00 i går! Tenker han var imponert over meg da. Hehe! Håper virkelig den greia blir tatt ned i dag, så jeg kanskje får litt mer søvn enn 4 timer.

Var så deilig og få de små hjem nå, selv om de våkner tidlig :) Blir liksom en helt annen stemning i huset, da er vi komplette <3 

I dag skal jeg på et møte først kl 09.00, som jeg kommer tilbake til senere. Så klokken15.00 til 17.00 er jeg på et kurs med eldste jenta mi, så ridning kl 18.00. Tirsdager er som regel alltid fult opp, og det er helt greit:) Mindre tid til og sitte og tenke så mye, og det gjør jo ikke akkurat noe. 

Nå skal jeg nyte kaffekoppen min, før barna skal ordnes før barnehage og skole :)

Ha en flott dag alle sammen <3

Bilde lånt fra google.

 

#familie #mamma #foreldre #barn 

Man dømmer seg selv nedenom og hjem!

 • 09.04.2018 - 19:58

Hei alle fine <3

Var en god følelse og poste et innlegg i går, har virkelig savnet og blogge! Jeg hadde alt for store forventninger til meg selv når det gjaldt bloggingen, ble til at jeg ble redd for å skrive det jeg selv ville. Redd for hva andre ville tenke, å ikke minst om det var bra nok. Når det var så mange som over 4000 stk som hadde lest et av mine innlegg, så ble jeg nervøs. Men etter en lang pause nå, så har jeg tenkt en del. Jeg velger selv hva jeg vil skrive, og denne bloggen ble startet uten filter. Vil den skal fortsette uten filter, og uten å rosemale alt som er. 

Jeg er meg selv, så jeg må prøve og slutte og dømme meg selv så hardt. Er ikke sikkert alle liker alt jeg skriver, men sånn vil det jo alltid være. Vi alle har opp og nedturer, men jeg har selv valgt og dele de med dere. Det er noe jeg trivdes veldig godt med, da jeg følte at kanskje noen kunne kjenne seg igjen i det også. Håper fortsatt dere fine folk vil følge meg og min familie sin hverdag fremover. Jeg skriver når jeg har noe på hjertet, blir ikke akkurat tre faste innlegg om dagen. Det presset har jeg fjernet fra meg selv. Det skal være hyggelig og blogge som en hobby! :)

Vi mennesker har det med og dømme oss selv nedenom og hjem igjen. Det er veldig synd, men desverre en realitet! Har tenkt en del gjennom dette, da jeg er veldig flink til dette selv. Vi har for store forventninger til oss selv, og vil veldig gjerne bli godtatt av samfunnet. Samfunnet vi lever i godtar dessverre ikke de som har alt for masse bagasje, virker noen ganger som det ikke er tilrettelagt for oss. Men hva kan vi gjøre med dette? Det er det store spørsmålet. Ja, vi har kommet lenger, men ikke langt nok! Vi som allerede er syke blir ikke bedre av alt presset, og hvertfall ikke av den økonomiske biten. Skjønner godt mange av oss føler at de blir straffet for og være syk her i Norge, helsebiten er ikke akkurat helt optimal. Nå gjelder dette mest det psykiske, men tro meg er ikke bare bra når det gjelder det fysiske heller.

Fortsett og opplys så mye som mulig, jo flere man kan nå ut til. Kanskje en gang vil det bli bedre <3 

Ha en fin kveld videre <3

 

#familie #ptsd #psykiskhelse #familie #mamma #branoksomduer 

Jeg føler meg så liten

 • 08.04.2018 - 13:59

Jeg er i en tøff periode, da det er mye som har skjedd! Jeg har mye angst, og en del mareritt. Det går utover søvnen min, som da gir meg lite og gå på. Har også en annen utfordringen om dagen, som jeg tar tak i nå <3

Så har ikke hatt energi til å blogge, selv om jeg har savnet det veldig. Men klarte ikke holde meg borte lenger nå, har også fått noen meldinger om at bloggen har vært savnet. Noe jeg setter så utrolig mye pris på, veldig koselig <3

Denne tiden på året er ekstra tøff for meg, da det er på våren de jeg er glad i har blitt borte!

Vi har alle våre demoner, og de er faen ikke lett og bli kvitt! Jeg prøver virkelig og jobbe med meg selv hver dag, men det er ikke lett. Alle sier det blir bedre, men hvor lenge må man gå sånn? Ja, jeg vet jeg må jobbe med meg selv, og ikke gi opp. Men tanker om hvor lang tid det skal gå, de kommer ofte! Tror ikke jeg er den eneste som føler seg liten når det står på som verst.

Heldigvis har jeg tre barn som må følges opp, som jeg elsker over alt i verden. Det er mine tre diamanter, som jeg er utrolig stolt over å være mamma til <3

Dagene bare flyr når de små er hjemme, får ikke like masse tid til og tenke da. Da har jeg som regel fult opp, blir ikke mye tenketid da. Før natten kommer, da kommer jo de jævla marerittene som ikke vil forsvinne :( Føler de bare blir mer og mer intense og virkelige, og det er så jævla vondt!

Skulle gjort mye for at de skulle blitt borte, kanskje humøret mitt hadde kommet mer tilbake.

Hilsen en som ikke alltid føler seg like stor..

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no