Martemeomamma |Jeg er et løvetannbarn!

Follow

Hjelp oss og hjelpe !

 • 10.08.2017 - 15:20

Nå har dere muligheten til og hjelpe de som trenger det, det tar dere 3 sekunder og er gratis. Gå inn og stem på Gateteam Oslo Her 👉Stormberg.com . Dere kan være med og gjøre en stor forskjell, de trenger virkelig disse pengene. De er avhengig av og få økonomisk støtte, da alt dette er frivillig arbeid.

Er det noen som står på og hjelper de på gata, så er det Gateteam Oslo <3

Please del dette rundt og stem i vei nå!! Legger ved et bilde av Siw sin status angående dette.

Mange inntrykk!

 • 19.07.2017 - 21:37

Hei alle fine <3

Da har vi vært med Gateteam Oslo igjen, å like koselig som sist! :) Digger gjengen som er med frivillig, og brukerne like mye! :) I dag var de så heldig og fikk inn en del herreklær, men så går det fort ut igjen også. Det jeg merket i dag er hvor manko det er på små størrelser! De trenger klær i str s og xs til både dame og mann! Og bager og sekker trengs det masse av, håper noen jeg kjenner har noe liggende?
Flere har vært hjemme hos oss og levert klær osv, setter stor pris på det! :) Bare og komme med mer hvis noen har, og vær så snill og spre ordet!
 Gateteam Oslo tar i mot alt de kan få, så lenge det ser greit ut. Kan fint leveres hit så tar vi det med ned, det er ikke noe problem for oss.

I dag møtte Eirik en gammel bekjent, det er jo en bekjent av meg også. Dette gikk veldig bra og han taklet det fint, sånt kan jo skje når man er der nede. 
Veldig stolt av kjæresten min som står på den siden han gjør i dag <3

Jeg føler meg veldig heldig som får delta på disse onsdagene, det gir meg veldig mye. Gleder meg allerede til neste gang, og det sier litt. Vi sitter igjen med mange inntrykk, viktig og prate litt før man legger seg da <3 

Nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen og se Greys med kjæresten min!

Ha en fin kveld videre <3 

#gateteam #oslo #frivillig #livsstilsblogg #foreldre

Rusomsorgen har en lang vei å gå!

 • 07.07.2017 - 21:21

  

Jeg ser rundt meg og tenker; - Hvorfor var jeg den som endte opp den siden jeg står i dag? Hva var egentlig oddsen for det? En ting jeg vet jævlig sikkert er at det er ikke systemet rundt sin fortjeneste, det er fult og helt min egen! Når jeg tenker på alt jeg har opplevd og hvordan min fortid ser ut, så er det helt utrolig at jeg står der jeg gjør i dag. Systemet sviktet meg grovt, og jeg er bare èn av sikkert mange, mange 1000 folk! Folk prater og har sine meninger, og det er mange meninger rundt det med rusbrukere, jeg har begynt og bruke rusbruker istedenfor rusmisbruker. Dette var noe jeg aldri har tenkt på før, men Siw fortalte meg noe på onsdag. Mange kan forbinde rusmisbruker med overgrep, da man kaller de misbrukere. Dette er noe spesielt brukerne selv har reagert på.
Jeg har valgt og respektere de, så jeg sier rusbruker. Jeg håper de som leser min blogg også kan si rusbruker. De fortjener like masse respekt som alle andre! Dette er flotte folk som har sitt og slite med. Jeg personlig tror en del ville vært anderledes, hvis helsevesenet hadde fungert bedre. Det butter så jævlig på mange punkter når det gjelder rusomsorgen, de har en lang vei og gå der. - Kanskje de som sitter på den høye hesten sin skulle tatt en tur på gata i Oslo, hørt litt på de som går i dette hver dag? De er ganske mange som trenger hjelp og litt mer forståelse, og da mener jeg ikke bare de dere ser på tv med Petter. Det Petter gjør er helt fantastisk, er ikke det jeg sier. Men det er så utrolig mange flere som går i dette, det er dem sin hverdag! Nå har det blitt sånn at de som har vært på tv, er også de som får mest støtte. Det er så synd når det er så mange av de som trenger hjelp, vår hjelp. Dette er folk som virkelig har opplevd mer enn andre kan forestille seg. De har tatt i mot en god del dritt opp igjennom åra, men fortsatt prøver de og holde seg på beina!

Jeg vet godt hvordan det er og stå i denne dritten, jeg var heldig og kom meg ut av det på egenhånd. Selv om jeg har mange skader inni meg, og det tar lang tid før de sårene gror og jeg blir hel igjen. Jeg har tre barn og en fantastisk samboer, jeg har noen og komme hjem til. Det er noe helt annet en de på gata har, og komme seg ut av det helvete uten noe og komme hjem til er ikke lett. Jeg respekterer de som er på gata i Oslo, og det de står i hver eneste dag!
Jeg har også stor respekt for min egen samboer, han har nå vært rusfri i snart 11 måneder. Jeg har hjulpet han gjennom dette, da det offentlige svikter. Det har ikke vært lett for noen av oss, men vi gir ikke opp. Han er stepappa til mine tre nydelige barn, og han er kjempe flink <3 Han var også med på onsdagen, og han gjorde en knall bra jobb. Han synes jo selv det var veldig spesielt og stå på den siden for første gang, men var en tankevekker. Som han også sa; Dette var ikke siste gangen han skulle hjelpe Gateteam Oslo.

Heldigvis så har de Siw og hennes team og den ene dagen i uka betyr ekstremt mye for disse flotte folka <3 Her får de sosialt samvær, de blir faktisk hørt. Som jeg har nevnt tidligere så er alt dette frivillig, så de er avhengig av sponsorer og hjelp. De fleste som er i Gateteam Oslo har full jobb og familie på siden, men det stopper ikke dem. Dette er damer som vet hva de vil hele gjengen, må ikke glemme den ene mannen som også er med :) Skravlet litt med han også, en fantastisk mann som må holde styr på alle disse damene! Hehe :) 

Jeg har jo skrevet en del om Gateteam Oslo, da jeg har fulgt de på avstand en god stund. Har også hatt en del kontakt med Siw som er driver av dette flotte opplegget. En utrolig flott dame! :) Endelig kom dagen da jeg skulle få møte disse flotte menneskene face to face, og det var like stort som jeg hadde sett for meg <3 Siw var akkurat som jeg trodde, en dame med bein i nesa som brenner for det hun driver med 100%. En dame full av kjærlighet og lidenskap for det hun tror på, og den dama gir ikke opp:) Resten av teamet var kjempe flotte folk de også selvfølgelig, var ikke vanskelig og se at dette var noe de brant for. Her ga alle sammen av seg selv for og hjelpe de som trengte det. Var så deilig og se at alle koste seg med det de drev med, og se alt som folk hadde donert av klær osv.

Det beste med og være der den dagen, var å se, som Siw selv sier, vennene våre på gata. De lyste opp og man så de satt så utrolig pris på alt, de gikk rundt fant seg klær og mat:) Jeg var så heldig og få pratet en del med noen av de, og det var mye som gikk inn på meg. Mange skjebner rundt om, men alikevel så skravlet de og smilte <3 Det er så mange ting man bare tar for gitt, for eksempel det og bare ha en samtale med noen. Det er noe som ikke er dagligdags for mange av de på gata. Flere av de synes bare det er koselig og komme ned og prate og være sosial på onsdagene. Selv om de selvfølgelig tar med seg litt klær og tar seg en matbit, greit når man faktisk har den muligheten. For de på gata er ikke dette en selvfølge, det og ha klær, mat og hygieneartikler. Gateteam Oslo gjør dette mulig for så mange, men da må også folk være med og gi:)

Spre ordet videre, se om dere har noe liggende hjemme, ting dere ikke bruker lenger. Det man ikke trenger selv, kan være en nødvendighet for andre <3

De trenger spesielt herreklær, alt av herreklær. Alt av hygieneartikler for damer og herrer, sekker,bagger, tepper og soveposer. Dere kan godt levere det hos meg eller til Gateteam Oslo. Vær så snill og sjekk hva dere har, ikke kast det kom heller hit med det <3 

Hjelp Gateteam Oslo, hjelp de og hjelpe <3
Facebook siden deres finner dere HER

Tok en del bilder den dagen, så skal selvfølgelig dele med alle dere flotte leserne mine <3 Dette var de så heldig og få på denne onsdagen, veldig snilt med alle som sponser Gateteam <3
 Her kan dere se hvor mye som går på en kveld, og det sier vel sitt hvor mye behov det er for dette?
 

Kan ikke ligge på latsiden når man er med på dette, her går det i ett hele tiden.
En knall flott gjeng:)

Her er bilen , og nå er tilomed noe tatt ut:) mange snille folk rundt, som har gitt så mye <3
 Ganske så mye som skal sorteres og ordnes før det setter i gang, og det må gå kjapt da det starter kl 18.00. Mange står jo og venter, da de er sultne og de trenger en del ting.
 Her sorteres det og ordnes <3
 En blid og fornøyd gjeng <3 Skal sies at jeg traff mange av de den kvelden:)
 Meg og flotte Siw <3 Dette er en dame jeg virkelig ser opp til <3
 Dette var to flotte folk jeg var så heldig og få pratet litt med, de har vært venner i 20 år <3
Spurte de om de var glad for disse onsdagene, og svaret var klart ja <3 

 Siw og nydelige Kylie <3 Som jeg nevnte tidligere i innlegget, så er det ikke alle som får like masse støtte. Denne jenta hadde bare solgt 2 =Oslo blader hele den dagen, da mange sa de hadde faste de kjøpte hos. Veldig leit at man må være på tv for og få hjelp, men det er min mening da! Så håper noen vil kjøpe av denne flotte jenta neste gang dere ser henne.

 Jeg legger også ut bilde under her av selgernummeret hennes <3

Her er Siw og meg ute og går i gatene, noen av brukerne får ikke kommet da de er redd for og tape penger. Mange av de selger jo =Oslo, og da er det ikke alltid lett og gå ifra. Siw går da rundt og deler ut matpakker til de som trenger det <3 

Håper dere fikk litt mer innblikk i Gateteam Oslo, da det var noen som ville vite mer:) Dette blir selvfølgelig ikke siste gangen jeg skriver om dette!


Ha en fin kveld videre alle fine <3

#gateteam #gateteamoslo #rus #rusomsorgen #erlik #foreldre #oslo #gata 

De på gata fortjener like mye som oss andre!

 • 02.07.2017 - 18:50

Hei alle fine <3


På onsdag skal jeg endelige få være med Gateteam Oslo, gleder meg så mye til og møte alle! Spesielt Siw som driver dette, en dame jeg virkelig har sansen for. :) Tenkte jeg skulle legge ut litt bilder osv av onsdagen som var, selv om jeg ikke var med selv da. Dette er en organisasjon som virkelig står på for de som trenger det, som sagt en av mine hjertesaker <3 

Dette er som sagt frivillig og de trenger all støtte de kan få, eller så vil det ikke gå rundt. De jobber gratis og står på for de på gata, stor respekt til disse folken! :) Har dere noen klær, hygiene artikler, sekker/bagger og soveposer etc så send det til Gateteam Oslo. Bor du i Oslo kan du jo bidra med og lage matpakker, kaker, eller no varmmat kanskje? Alt hjelper, man kan også vippse en liten sum til de. Vippsnummer finner dere lenger ned i innlegget!

"I dag var vi og våre venner så heldige å ha besøk av en fantastisk jente som heter Andrine. Sammen med Marita kafeen så arrangerte vi gratis hårklipp av våre venner😍 de ble så fine, var så fornøyde og Andrine klippet til den store gullmedaljen" Fra Gateteam Oslo sin side, helt knall at noen kan klippe de på gata gratis <3 

Fantastisk snilt gjort, er sånne mennesker man trenger <3Fantastiske Siw, hva skulle de på gata gjort uten den flotte dama? <3

 

Her ser dere litt av det som frivillige lager av matpakker osv. Det er dette Gateteam Oslo lever på, frivillige som lager mat og stiller opp. Dere må huske på at dette er noe alle gjør på sin fritid probono, fordi de elsker og hjelpe de som trenger det <3 Håper flere vil gjøre det samme, all hjelp teller <3 

Som jeg nevnte lenger opp kan man vippse en sum til Gateteam Oslo, her er vipps nr. Alt hjelper om det er 5kr , så er det en støtte som blir satt pris på <3 
Slenger med litt bilder av noen av de flotte frivillige, du kan jo bli en av de?:)

Tommel opp for denne gjengen <3

På onsdag er jo jeg så heldig og få være med, Eirik skal også være med. Vi gleder oss, og jeg gleder meg til og dele det med dere. Kamera blir selvfølgelig med, skal få tatt masse bilder. Vi har også samla en del klær, som vi skal gi videre til alle de flotte menneskene på gata. Lurt og kunne gi det bort isteden for og selge det eller kaste det, gjenbruk er flott.

"PS, vi er i STOR NØD av undertøy/truser spess til dame.

Obs: husk å følge oss på snap, Instagram og Twitter: GateteamOslo 🤗"

Også lånt fra facebooksiden deres! Dette er noe de er i manko på nå, så har dere noe, så send det til de. Må selvfølgelig være nytt og ubrukt siden det er undertøy :)

 

#Gateteam #Gateteamoslo #frivillig #Siw #hjertesak #Oslo

De på gata trenger dere nå!

 • 26.04.2017 - 16:10

 

Hei alle flotte lesere <3

Som dere vet så er Gateteam Oslo en av mine største hjertesaker, og de vant desverre ikke konkurransen i Jobzone om 100.000kr.
Men nå har det blitt satt igang en 10kr rullering på vipps, og selvfølgelig kan man sette inn på konto også, for dere som ikke har vipps. Jeg har jo skrevet et innlegg om Siw før på bloggen, om jobben henne og teamet hennes gjør for de på gata i Oslo. Det kan dere lese HER.

Dette er snakk om fantastiske mennesker jeg gleder meg til å møte når jeg flytter til Oslo, og da kan jeg endelig hjelpe til fysisk også.
De gjør som sagt alt for å hjelpe de som trenger det! Man kan donere klær, soveposer og egentlig alt som kan hjelpe de og holde varmen.
Så håper virkelig alle mine flotte lesere har 10kr og støtte oppunder gateteam Oslo <3
Det kan virkelig gjøre en stor forskjell. Legger ved det Gateteam Oslo har skrevet under her, og der ligger også kontonummer og vipps nr.

 

 Gateteam Oslo sin nye logo <3

Hei alle sammen:)

Endelig er ukens beste dag her, og det er soool i Oslo ☀️😍👌🏻 Det er en garanti for en fin kveld med våre venner 🙏🏻

Som de fleste har fått med seg, så kom vi til kort i jobzone's landsfinale 2017.
Flere av dere har etterlyst en vipps kampanje!
Og hurra!!! I dag våknet vi til eget nytt konto nummer samt vipps nr 😀😀👏🏻
Så da tenker jeg: VI KJØRER PÅ!:)

Med våre nesten 11.000 medlemmer så bør vi kunne klare å skaffe oss en liten startkapital, om vi kjører en
Vipps kampanje på 10kr 😀

Derfor:
Ønsker du å støtte vårt arbeid, så
Vipps til nr 100595 eller konto nummer 15039007719

Alle midler her går til våre venner på gata, til innkjøp av det som trengs å suppleres av feks mat, noe så spise maten fra, kopper til å drikke fra etc, samt å dekke parkering på budbilen (jeg jobber hardt med å prøve å få sponset parkering de 2 timene vi står, men vaktselskapene er ikke helt medgjørlige..)

Håper så mange som mulig vil henge seg på her, og hjelpe oss i gang 😀👌🏻
Og på forhånd så takker vi så mye for alle
Bidrag🙏🏻

Ønsker alle en fin dag, vi er fullt i gang med å fylle biler, smøre matpakker, og ellers ordne alt som må til for en strålende kveld ;)

Ha en fin dag! 😀

Gateteamet

#rusomsorgen #gata #gateteamoslo #hjertesak #rus #hjemløs

Les dette, her kan du gjøre en forskjell for de på gata! Viktig og dette haster!

 • 20.04.2017 - 19:58

Dette er en felles melding til alle fra Siw Gateteam, Gateteam Oslo.
Dere kan være med og avgjøre om de får 100.000kr til å bruke på de med adresse, Oslo's gater!
Denne dama gjør alt og da mener jeg ALT for de som lever på gata i Oslo. Vær den som bryr seg du også, det er snakk om et tastetrykk for og gi din stemme! Det koster ikke noe utenom 1 minutt av din tid.
Les denne meldingen jeg legger under her nå, håper du vil gi din stemme du også <3
Del gjerne dette innlegget videre for og nå ut til så mange så mulig! Eller gå inn på facebooksiden dems, å del der i fra!

 

 

Kjære xxx
Jeg sender denne mld med en iherdig bønn til deg🙏🏻 Gateteamet mitt https://m.facebook.com/gateteamOslo/?locale2=nb_NO , er med i en landsdekkende konkurranse hos Jobzone, der vi kan vinne 100.000 kr til vårt veldedige arbeid. Vi har vært ute i gatene i Oslo hver eneste onsdag i 6 år og delt ut livsnødvendigheter som mat, drikke, klær, hygiene, soveposer etc og en hel MASSE MASSE kjærlighet, til byens rusavhengige Vi ble nylig en egen registrert organisasjon, med eget organisasjons nr og vi er registrert i frivillighetsregisteret. Vi er NON profitt, og får ingen statlig eller kommunal støtte. Alt vi skaffer, ordner vi igjennom tigging i butikker, hos alle mulige leverandører, private givere gjennom Facebook etc. Vi hjelper kun de rusavhengige og de som jobber for =Oslo. Vi er en helt nøytral organisasjon.

Denne konkurransen som vi er med i, der kan man kun stemme én eneste gang i løpet av hele konkurransen, og det hele skal avgjøres på søndag kl 00.00. Derfor er det viktig for oss å få alle de stemmene vi kan, og få all den hjelpen vi kan få. Så jeg ber på mine knær: Vil du være så snill å dele denne linken hos deg, oppfordre til å stemme på Gateteam Oslo/ Siw Indsetviken og hjelpe meg å spre den? https://jobzone.no/avstemning-2017/

Setter umåtelig stor pris på all hjelp.🙏🏻
Og uansett utfall, tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne mld.

Siw Indsetviken,
leder av Gateteam Oslo.
Tlf 98137972
Email: Siw.viken@gmail.com
Facebook: Siw Gateteam

Org. Nr: 918 702 199

Håper på positiv tilbake melding 😊
Ha en fin dag!

 

Dere kan gi deres stemme her til Gateteam Oslo! 

 

#rus #oslo #gata #foreldre #mamma #helse #frivillig

Velfortjent til Petter Nyquist!

 • 04.04.2017 - 17:37

Han bodde først 52 dager på gata!
Tror ikke det er mange som hadde tatt dette på strak arm!
Og man ser så masse man ikke vil se der, og så masse man ikke tror skjer. Han var seg selv, trodde ikke han var noe bedre en de han møtte. Jeg tror det var det som gjorde at han ble tatt i mot som han gjorde!
Han møtte mange flotte mennesker, med hver sin unike personlighet på gata i Oslo. Jeg satt med tårer i øynene på hver eneste episode selv. Bare det å måtte være borte fra samboer og datteren i juletiden, er ganske tøft i seg selv. Og sånn har de på gata det hele tiden, ikke noe familie eller trygghet.
Han hadde noen og komme hjem til når de dagene var over, det har ikke de på gata. Mange mener at dette har de valgt selv, og at det  ikke er noe synd på de. Jeg er helt uenig! Det er som regel en grunn til at de havner der de gjør! Svikt i samfunnet vi lever i, er en av de. Hadde det de sliter med blitt tatt tak i tidligere så tror jeg at mye kunne vært annerledes!
De trenger noen som har tro på de og viser det!
Jeg har en stor respekt for de menneskene som går igjennom det de gjør hver eneste dag! Og for Petter som gjør det han gjør for disse flotte menneskene!

Dette gjelder også når man jobber med rusmisbrukere! Man kan ikke gå med nesa i været! Man må respektere de på samme måte som du respekterer deg selv, alle mennesker er like masse verdt! 

Så var det de pårørende, dette er minst like viktig som de som bruker. Det er veldig tøft å stå som pårørende, man vet aldri hva som ventes.
Man vil jo gjøre alt for at de man er glad i skal ha det trygt og godt rundt seg, og såklart strekker man seg langt. Petter har vist oss virkeligheten og fått mange mennesker til å få et nytt syn på rusomsorgen her i Norge. Pårørende trenger støtte og trygghet de også, for å kunne klare og stå i det de gjør.

Jeg skreiv et innlegg om hvordan jeg opplever det å være pårørende her. Det er vondt å stå på sidelinjen og se på at noen du bryr deg om ødelegger seg selv, uten og få stoppet det. Selv om det virker som det ikke hjelper det man sier og gjør, så trenger det seg inn på et vis. De må finne det ut på egenhånd om de vil bli rusfri eller ikke og å forholde seg rusfri. Men man kan støtte og oppmuntre de. Ikke gi opp selv om det virker håpløst til tider!
Bare husk og ta vare på deg selv opp i alt!

Når Petter kom ut med serien Fra gata til Nordkapp, tenkte jeg fy søren; han har bein i nesa!
Det er ganske tøft gjort å skal hanskes med så mange rusmisbrukere på en gang, og i tillegg på tur. Men han viser nok en gang hvor mye han respekterer de og bryr seg om de. Dette var den beste reality serien jeg har sett!
Både jeg og Eirik satt med tårer i øynene gjennom denne serien, og jeg gråt en del ganger. Dette viser virkelig oppturer og nedturer på høyt plan, og hvor vanskelig det er og bli rusfri.
Man sitter med så masse tanker og angst når fortiden innhenter deg, og jobben da er å ikke ruse det bort igjen.
Han har hjulpet mange, og vist at det er mulig. Håper dette åpner øynene til de som virkelig trenger det, og at rusomsorgen blir gjort noe med snart!
Dette må prioriteres, og det NÅ!


Stor respekt til alle de her!
 

Petter Nyquist er nominert til 3 priser på gullruten, og det er virkelig velfortjent! Håper virkelig han vinner de, da han gjør en fantastisk jobb. De han er nominert for er:

Beste reality.
Beste mannlige programleder.
Årets nyskapning.

Jeg prøvde og sende en melding til Petter angående dette innlegget, men har desverre ikke fått svar. Forstår veldig godt at han har masse å gjøre, men ville gi beskjed om dette innlegget før jeg postet det.
Men tar en sjanse og poster det allikevel og håper at dette er i orden <3

Jeg ble kontaktet av Løvetannavisen! Dette innlegget kan hjelpe akkurat deg!

 • 22.03.2017 - 10:59


                                                                                                                                                                                                                                        
 

Fremme artikler som bryter ned tabu rundt rus og psykriatri, som da vil føre til generell folkeopplysning. Dette er bare noe av det som avisen står for! De samler all informasjon på et sted, og da er det mye enkelere for de som trenger å finne frem til opplysninger rundt disse temaene.

Målet med Løvetannavisen er å koordinere og samle informasjon om de tjenestetilbudene, mulighetene og rettighetene som finnes innen psykisk/fysisk helse og rus.
Den gir et styrket tilbud til mennesker i utsatte grupper  og deres pårørende fordi vi gjennom avisen får frem tilbudene.

Løvetannavisen ble stiftet 24.10.2015 av Else Mari Hagen og Linn Chaneth Sørli.
Avisen er en non-profit avis hvor vi i følge våre vedtekter ikke kan ta ut noen form for utbytte.

Dette er utdrag fra Løvetannavisen som du kan klikke deg inn på her.  
                                                                                                                                                                                                                                        


 Målgruppen er alle som selv er brukere, pårørende eller som på en eller annen måte er berørt innen feltet.             

Dette er virkelig en dame med bein i nesa og et mål om å hjelpe de som virkelig trenger det.
Det er et arbeid jeg personlig kommer til å støtte så mye jeg klarer, og håper at du også kommer til å gjøre det!

Legger med en link lenger ned om hvor du kan sende din støtte til avisen.
Jeg er et løvetannbarn selv og beundrer det hun gjør å hva hun har klart og få til. Vær den ene som er med å gjøre en forskjell du også <3 Anbefaler dere og gå inn på hjemmesiden dems og ta en titt da det ligger mange sterke historier der. Og de kan hjelpe akkurat deg! Masse nyttig informasjon der også, veldig oversiktlig side som er lett og finne frem på.
Mange som ikke vet hva de skal gjøre eller hvordan de skal finne frem til det de trenger, men denne avisen gjør det mulig for alle! Også for de som ikke har internett eller tlf da de også sender ut papirutgave av avisen i posten. Ja det finnes faktisk folk som ikke har tilgang på internett. Her er et intervju med redaktøren, burde leses da det er litt av hennes historie.

Her er en video som viser virkligheten for mange som de har lagd! Redaktøren Else er selv med i denne videoen for og kunne nå frem! Burde ses!


 

Her er hjemmesiden dems.

Da det kom inn en melding på innboksen min på martemeomamma siden min på facebook, kjente jeg at det boblet inni meg. '--Tenk at noen vil dele det jeg har skrivd', var det første jeg tenkte!
Det var fra hun som er redaktør for Løvetannavisen som spurte om de kunne bruke et innlegg skrevet av meg i avisen dems. Endelig når noe av det jeg skriver frem, og kan være til hjelp for andre. Akkurat det som er målet mitt og å nå ut med de temaene som er tabulagt.

Selv om jeg har hatt en jævlig tøff fortid kan jeg vertfall bruke den til noe positivt og dele den med andre. Målet er at flere da tørr å stå frem, og at de slipper å gå og ha det jævelig.

Vi Løvetannbarna må stå sammen, sammen er vi sterkere <3

 Her kan dere gi deres støtte hvis dere vil <3 Beløpet har ikke noe å si da alt hjelper, det er tanken som teller <3
Jeg har også lagt til linken til Løvetannavisen.no på min bloggside. Se i linkene mine.

Ha en flott dag alle sammen <3

-- Har dere hørt om løvetannavisen før?

Hver den som utgjør en stor forskjell for rusomsorgen!

 • 05.03.2017 - 16:24

En av de sakene jeg virkelig brenner for er rusomsorgen her i Norge. Dette er noe jeg har opplevd på nært hold selv, så utrolig nært, og vet hvor vanskelig dette kan være. Det er så mye mer Norge kunne gjort med dette, og gitt flere midler til de som virkelig prøver og gjøre en forskjell. Bare det og gi en middag eller to i måneden utgjør masse. Det kan dere gjøre her til kirkens bymisjon <3 Jeg gjør det hver måned og gjort det i mange år.

Det er spesielt en dame som jeg har fått stor respekt for og som virkelig gjør en fantastisk jobb, Siw Indsetviken som har Gateteam oslo.Du finner de på facebook <3 Følg de der:) Hver onsdag fra kl 18-20 deler de ut mat og klær til rusavhengige, på jernbanetorget i oslo. Og hun går 100% inn for og hjelpe de, og gjør faktisk alt for at de skal få alt de trenger. Sånne folk skulle det vært mange flere av <3 For og støtte det hun og de i teamet hennes gjør kan dere gi klær-hjelpe til som frivilig eller sette inn et beløp på kontonr 1503.34.78817. Send henne en mail siw.viken@gmail.com hvis dere har noe og gi som kanskje ikke passer lenger. Det er kaldt ute, så klær får man ikke nok av. Husk at det er en stor forskjell på å gå en tur enn og sitte ute hele dagen uansett vær og vind. Og må ikke glemme fantastiske Petter Nyquist som virkelig har fått opp øynene til det norske folk, og åpnet mange dører for rusavhengige <3 Dere kan virkelig være stolt av dere selv og forskjellen dere utgjør for så utrolig MANGE <3

Jeg jobbet på Finnerud Gård for noen år siden som miljøarbeider, det er den beste jobben jeg har hatt. Det ga meg så masse og se hvordan de kjempet for og få orden på livet sitt, står stor respekt av det.Og jeg lærte noe nytt hver dag. Det ble jo lagt ned ,da det ble drevet privat og kapitalene tok slutt. Som det oftest gjør med sånne steder. Men nå er det GUTS som har tatt over. Det er så bra det fortsatt er et tilbud for rusavhengige der.  Vi skal jo flytte til Tigerstaden til sommeren, og jeg vet vertfall at vi skal gjøre alt vi klarer for å stille opp for de som virkelig trenger det.

Det er ikke bare og legge seg inn og bli rusfri som mange tenker. Gå i en egen "boble" der inne og forvente at alt blir løst av noen behandlere over tid. Det viktigste er faktisk når de er ferdig der. Nemlig ettervernet. Ettervern er vel det jeg er minst fornøyd med her i Norge, da oppfølgingen ikke er så masse og skryte av. Det er så mange som blir lagt i den såkalte håpløs-boksen, og blir glemt/gitt opp av systemet. Men hadde de blitt fulgt opp godt, med et greit bosted, noe å gå til hver dag og det viktigste av alt TRYGGHET. Så tror jeg det hadde utgjort en veldig stor forskjell. Er som regel "--nå må du klare deg selv, og dette burde du klare!" løfter ut baggen din, og vinket deg adjø. Prøv og vær i samme situasjon selv og se hvor enkelt det er å klare det selv, for det er det nemlig ikke. Og det er som regel en grunn til at folk begynner å ruse seg, de har opplevd kjipe ting som er enklere å ruse bort enn og sitte med alene. Og jeg kan forstå det, da det ikke er like lett og få den hjelpen man trenger overalt.

Min samboer har nå vært rusfri i over 6 måneder, jeg har kjent Eirik i 3 år og fulgt han på godt og vondt. Jeg ga han aldri opp, da jeg visste at en dag ville han ta i mot den hjelpen han trengte. Eirik har ikke lagt seg inn for behandling, men tatt kampen selv. Tatt ukentlige prøver og hatt meg i ryggen hele veien, og jeg er kjempe stolt av han. Han fikk et annet syn på livet da han forsto hvor masse det hadde og tilby, og hva betydnigen bonuspappa kunne innebære <3 Selvfølgelig er ikke familielivet en dans på roser hele tiden, men det gir så masse i det lange løp. Og hva gir rusen i det lange løp? Frustrasjon-jag-ensomhet-sykdom og i verstefall død. Jeg er utrolig takknemlig for at Eirik klarte og stå i mot rusen og valgte oss, og har fått den hjelpen han har trengt opp i dette. For det er ikke alltid en enkel sak for pårørende opp i alt dette heller, så viktig at ikke de blir glemt.

Håper virkelig at flere vil være med på og få rusomsorgen mer på banen og bidra med det dere har mulighet til <3

--Noen synspunkter på dette område?

--Hva tror dere skal til for å forbedre rusomsorgen i Norge?

Legger med bilde av flotte siw <3

 

Martemeomamma

Jeg er et Løvetannbarn! Jeg skriver om min kompleks PTSD, sensitivitet og panikk angst.Og mine opplevelser som har gitt meg disse diagnosene. Hvordan det er og leve med et høysensitivt barn. Og min forlovede som er tidligere rusmisbruker. Våre utfordringer og gleder i livet <3 Jeg er stolt mamma til tre flotte barn og har også to nydelige hunder som gir meg masse glede <3 Følg gjerne våres hverdag her :)

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter
 • Add meg
 • Follow
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no